Visszaszevasz

Friss topikok

@doktorbloghu

Linkblog

Utolsó kommentek

  • Gyűrött Papír: Üdv! Érdeklődve kattintottam a kiemelt blog részen az alábbi bejegyzésre: "Így csinálj lekvárt cukormentesen" dex.hu/x.php?id=inxinx2&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Findex2%2F%23bloghu%2Fblogozine... (2017.06.22. 10:38) Mi kell ahhoz, hogy az Index2 szerkesztői kiemeljék a posztodat?
  • Sunsetjoy: A radar b@ssza felfogni, hogy kattintok azokra a gombokra, hogy törlés, vagy hogy olvastam. Minden alkalommal tölt egy picit, de csak azért, hogy a hátteret randomizálja... @Samott: Én (mivel 99%-b... (2017.06.20. 20:34) Blog.hu lájk és megújult profil oldal
  • Samott: Csunya lett a Radar (en kb. csak azt hasznalom) lehet valahol temat/dizajnt valtani? Valami letisztultabbra. Illetve index2-on ritkan jarok, de nem talalom hol lehet letiltani a layer-es megjelenest... (2017.06.15. 20:49) Blog.hu lájk és megújult profil oldal
  • kiraly.andras: Tapasztalat: ha nincs regionális szűrés, de mégsem jelenik meg a tartalom, akkor az életkor szerinti szűrés az oka. Ezt ugyanott lehet (kell) kikapcsolni, ahol az említett másikat. (2017.06.15. 10:36) Facebook oldaldoboz tartalmi probléma és persze a megoldás :)
  • trendmanó: Meglettek a követők, hurrá és köszi! (2017.06.08. 18:06) Stat parák és furcsaságok
  • Utolsó 20

Hiller István kitüntette a blog.hu szupportját

2009.04.17. 16:21 sztahanov

Ilyen azért nincs minden nap:

Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter A MŰEMLÉKVÉDELEMÉRT FORSTER GYULA-EMLÉKÉRMET adományozza Lánczi Andrásnak a magyarországi víztornyok védelme, felmérése, dokumentálása és széles körben történő ismertté tétele érdekében kifejtett alapos és kitartó munkájának elismeréseként.

1998 óta foglalkozik a hazai víztornyok módszeres feltérképezésével, állapotuk rögzítésével azért, hogy ez az emlékcsoport építészeti örökségünk részévé válhasson. Ezzel párhuzamosan létrehozott egy tematikus honlapot is (http://viztorony.blog.hu), amely mára a víztornyokkal kapcsolatos információszerzés legfőbb bázisává vált. Innen gyűjtik be az alapadatokat az egyetemisták diplomamunkájuk összeállításához, a tervező mérnökök a felújítások és az újrahasznosítás megtervezéséhez, de élénk figyelemmel kísérik a laikusok is.

Az általa létrehozott Víztorony Baráti Kör a hazai víztornyok pusztulástól való megóvását, állapotuk megőrzését, digitális dokumentálásukat, katalogizálásukat és az újrahasznosítási lehetőségek feltárását tűzte ki célul, szorgalmazva a kiemelt emlékek műemlékké nyilvánítását. Emellett kiadványokkal, dokumentum- és fotókiállítások szervezésével irányítják a figyelmet a víztornyok helyzetére.

forrás: http://www.koh.hu/tartalom.php?idt=20090417102123

Gratulálunk!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://szevasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr871071115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

L.A. · http://fuggoagy.blog.hu 2009.04.17. 19:37:15

@eszpee: Köszönöm szépen!
Üdvözöllek a VBK-ban, jártadban-keltedben fényképezz francia víztornyokat, van nekik jó sok!