Visszaszevasz

Friss topikok

@doktorbloghu

Linkblog

Utolsó kommentek

Hiller István kitüntette a blog.hu szupportját

2009.04.17. 16:21 sztahanov

Ilyen azért nincs minden nap:

Dr. Hiller István oktatási és kulturális miniszter A MŰEMLÉKVÉDELEMÉRT FORSTER GYULA-EMLÉKÉRMET adományozza Lánczi Andrásnak a magyarországi víztornyok védelme, felmérése, dokumentálása és széles körben történő ismertté tétele érdekében kifejtett alapos és kitartó munkájának elismeréseként.

1998 óta foglalkozik a hazai víztornyok módszeres feltérképezésével, állapotuk rögzítésével azért, hogy ez az emlékcsoport építészeti örökségünk részévé válhasson. Ezzel párhuzamosan létrehozott egy tematikus honlapot is (http://viztorony.blog.hu), amely mára a víztornyokkal kapcsolatos információszerzés legfőbb bázisává vált. Innen gyűjtik be az alapadatokat az egyetemisták diplomamunkájuk összeállításához, a tervező mérnökök a felújítások és az újrahasznosítás megtervezéséhez, de élénk figyelemmel kísérik a laikusok is.

Az általa létrehozott Víztorony Baráti Kör a hazai víztornyok pusztulástól való megóvását, állapotuk megőrzését, digitális dokumentálásukat, katalogizálásukat és az újrahasznosítási lehetőségek feltárását tűzte ki célul, szorgalmazva a kiemelt emlékek műemlékké nyilvánítását. Emellett kiadványokkal, dokumentum- és fotókiállítások szervezésével irányítják a figyelmet a víztornyok helyzetére.

forrás: http://www.koh.hu/tartalom.php?idt=20090417102123

Gratulálunk!

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

http://szevasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr391071115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

L.A. · http://fuggoagy.blog.hu 2009.04.17. 19:37:15

@eszpee: Köszönöm szépen!
Üdvözöllek a VBK-ban, jártadban-keltedben fényképezz francia víztornyokat, van nekik jó sok!