Visszaszevasz

Friss topikok

@doktorbloghu

Linkblog

Utolsó kommentek

Címkék

admin (4) ajánló (4) ajánlott bejegyzések (2) akcitó (1) aszf (1) átállás (1) authorship (1) blog.hu (8) bloggazda (1) bloggerek (2) bloggerigazolvány (3) bloggerszövetség (3) bloghu (49) blogok (1) boldaldesign (1) bővebben link (1) buli (2) cemp (1) címkék (2) címlap (4) csr (1) design (2) desktop (1) developer error (1) digg (1) editor (1) előmoderálás (1) élő bolygónk (1) exitpopup (1) exit popup (1) export (1) facebook (5) feedek (1) fejlesztés (4) fejlesztések (29) felhívás (1) fizetett (2) föld (1) fotó (1) frontend (12) funkció (1) futás (1) galéria (1) goldenblog (2) gyerek (1) hatter (1) hellókarácsony (1) hibák (3) híradó (15) hirdetés (1) hr (1) https (1) i2 (3) import (1) inda (1) indanet (1) index2 (3) ingyen (1) instagram (1) játék (1) jobs (1) jótékonyság (1) kapcsolat (2) karácsony (1) kedvezmény (1) képbeszúrás (1) kiemelés (3) klímacsúcs (1) köldöknézés (1) költözés (1) köszönet (2) közléskényszer (1) közösségek (1) közösségi (1) leállások (7) lexikon (1) lexikonnyomat (1) licensz (1) meghívás (1) mobil (4) mobilsablon (2) mosolyka (1) napozz (1) nyereményjáték (1) olimpia (1) pályázat (1) pinterest (1) póló (3) post counter (1) promó (8) sablon (5) snippet (2) statisztika (1) sün (3) süti (1) szabadon felhasználható (1) szájbarágó (5) szavazás (1) szerepkör (1) tematikus nap (2) tovább link (1) tumblr (1) tunézia (1) twitter (1) új (1) új bloghu (9) unicef (1) vivcitta (2)

Amit az olvasottság számlálóról tudni kell

2014.01.22. 13:51 blog.hu

post_counter.pngA mai naptól kezdve egy új elemet vehetek észre a blogokon. Hogy ez a számláló mit, hogyan, mikortól és miért számol, azt ebből a kérdés-válasz posztból tudhatjátok meg.

Pontosan mit számol ez a számláló?

A nagyon precíz deffiníció a következő: Az adott posztoldalon történt összes oldalletöltést mutatja, amelyek 2013. november 15-e óta történtek. Ha hétköznapibb módon fogalmazunk, akkor ennyiszer nézték meg az olvasóid az adott posztot. A mérés 2013. november 15-e óta működik, tehát az azóta létrejött posztjaidnál mondhatjuk, hogy összesen ennyiszer látták, a korábbi posztoknál pedig november 15. óta ennyiszer látták. 

Ki látja ezt a számlálót?

Bármely látogató láthatja.

Minden blogon megjelenik?

Igen, minden blogon megjelenik a számláló.

Hol jelenik meg a számláló?

Csak a posztoldalon. A blog főoldalán és egyéb oldalakon sem lesz látható.

Ki lehet ezt kapcsolni?

rejtett.pngIgen, az adott blogok adminjai az adminfelületen e Beállítások/Megjelenés menüben ki tudják kapcsolni. Kikapcsolt állapotban a számláló nem jelenít meg értéket, hanem a "Rejtett" felirat olvasható rajta.

Az Index kiemeléseknél történt letöltéseke is méri?

Igen, a számláló ezeket az oldalletöltéseket is beleszámolja és természetesen a mobilsablon esetén is számol.

Mire jó ez az egész?

Szerintünk ez egy hasznos mutatószám, mivel egy blog építőkövei a posztok, így azok nézettsége egy fontos mutató. A blog oldalletöltéseinek száma egy egészen más történet, egyrészt ott minden más oldal is beleszámolódik, másrészt az egy napi/heti/havi adat, ez viszont egy összesített számláló, leginkább a youtube videóknál látható nézettség számhoz tudjuk hasonlítani.

Mi történik ha valaki a főoldalon olvas végig egy posztot?

Ilyenkor nem számolunk. Ahogy az első kérdésnél írtuk, a posztoldalakon történt oldalletöltéseket számlálja a számláló. Ha használsz "tovább" linket a bejegyzésekben, akkor nem fordulhat elő olyan, hogy valaki a főoldalon olvasson végig egy posztot.

A sablonom fejlécére csúszik számláló, át tudom helyezni?

Néhány speciális sablon esetén, ahol rögzített a fejléc, előfordulhat, hogy a számláló nem mutat jól. Az admin oldalon a Beállítások/Megjelenés menüben található csúszkával le-fel irányban tudod módosítani a számláló helyzetét.

203 komment

Címkék: híradó fejlesztések frontend post counter

A bejegyzés trackback címe:

https://szevasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr855775015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.27. 12:27:12

én ma még csak 60-nál tartok!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.27. 12:40:09

deFinició

ja azt hittem látogatók, én arra is kiváncsi lennék. nagyon jó ez a kis számadat, nekem tetszik, lehetne még bővíteni éjféltől éjfélig az adott egyéni látogatók számával. tehát látom azt, hogy ma, eddig mennyi ember jött fel az oldalra.

tök jó, vitézys posztomat 20 800 embert látta, ileltve akkor ez csak oldalletöltés, tehát ennél jóval kevesebb ember

kkbk.blog.hu/2013/08/07/a_vitezy-hankiss-erdos-klan

a demokráciásat meg 7744-en:
kkbk.blog.hu/2013/12/25/valasz_puzsernak_hivjuk_vissza_a_kepviseloket

egész jó

a mandelásat meg csak 1160-an
kkbk.blog.hu/2013/12/07/nelson_mandela_oljetek_meg_a_burokat
pedig ez fontos..

vagy akkor legyen az, hogy a blog főoldalán lehessen látni az addigi napi egyéni embert, nagyon jó ötlet szerintem.

most a youtube videók számlálójával van egy kis probléma, nagyon nem pontos, ez akkor az?

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.27. 12:49:41

@tesz-vesz: Nem lesz egyedi látaogató és nem lesz napi bontás. Ez egy egyszerű all-time-post-view-counter.

ha arra vagy kíváncsi hogy adott napon hány ember nézte meg a blogodat, akkor nézd meg a statisztika menüben, az erre való.

A youtube számlálós kötekedést hagyjuk szerintem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.01.27. 12:54:34

@cadix: miért pontos a youtube? nem kötekedek, csak úgy tudom hogy nem pontos, meg látom is a szememmel, hogy problémáik vannak.

lehet látni a statban, de attól még jó ötlet, és kevesebbet kell kattintani

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.27. 13:06:26

@tesz-vesz: "leginkább a youtube videóknál látható nézettség számhoz tudjuk hasonlítani." Ez egy hasonlat, nem a pontosságról szól. Kérlek ne offold a topicot és ne trollkodj.

Deino · http://play.blog.hu 2014.01.27. 14:31:55

Szép dolog, hogy ki lehet kapcsolni, de akkor lehessen már _teljesen_ kikapcsolni, és ne maradjon ott a REJTETT felirat, mert ha szerintem rondán mutat a már meglevő dizájnomhoz, akkor ne legyen már rátolva az arcomba, ha akarom, ha nem, a tetejére pecsételve.

Arról nem beszélve, hogy mi van azokkal, akik szeretnék ugyan látni, hogyan teljesítenek egyes posztjaik, de nem akarják világgá kürtölni, mert nem érzik úgy, hogy az feltétlen látnia kell az olvasóiknak. Nekik ott marad a homlokukra nyomott skarlátbetű, hogy REJTETT? Csodás.

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.27. 14:48:13

@Deino: OKKAL marad ott rejtett felirat. Azt akarjuk, hogy az az elem mindig mindenhol ott legyen, mert a jövőben BŐVÜLNI fog további elemekkel és szokják meg az emberek. Mivel bővül? Követés, értesítések... Erről többet majd a jövőben. Nézd meg a tumblrt, ott is hasonlóan van fix helyen, fix designnal jelezve.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.01.27. 15:17:28

Én egyelőre nem látok semmit. (Hála Istennek.)
Aggódom, hogy tönkre fogja tenni a nehezen összehozott, szépséges sablonkámat. :-((
Eddig is mértem a látogatottságomat, posztonként is, huszonnégy óránként is, a teljes blogra vonatkoztatva is. Nyilván más is méri, akit érdekel - plusz ott van a statisztika.
Miért kényszerítetek olyasmit a felhasználókra, amit esetleg nem akarnak?

Deino · http://play.blog.hu 2014.01.27. 15:19:08

@cadix:

az adott poszt olvasottsága akkor is "privátabb" infó, nem kellene force-olni publicra, hogy ha az admin látni szeretné, lássa mindenki. Az meg, hogy ellenkező esetben rányomjuk a rejtett bélyeget, totál felesleges, meg kicsit visszatetsző.

Ha egyszer már valaki kiválasztja, hogy legyen rejtett, akkor felesleges odaírni, hogy rejtett. Rá lehet jönni abból is, hogy egyszerűen NINCS ott a szám, nyilván, mi a francnak odaírni? Hogy állandóan legyen ott valami? Attól a további elemek majd még nyugodtan ott lehetnek majd később, követéssel, értesítéssel, bármivel, amit terveztek, de ez a böszme rejtett felirat egyszerűen felesleges, és idegesítő. Optout fukciót hoztok be, csak éppen tényleges optout nélkül, mert az az "optout", hogy ráverek egy böszme stemplit a blogom fejlécére, hogy én nem kívánom publikálni az olvasottságot, kedves látogató.

Miért? Azért, hogy szokjanak valamit a bloggerek meg az olvasók, ami még nincs megcsinálva. Vagy csak addig szerepel fent az a rondaság, amíg nem épül be a többi fukció? Bár ennek a verziónak se örülnék annyira, de egy jottányit jobb lenne. Azt hiszem.

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.27. 15:22:34

@Deino: csak addig szerepel ott, amíg nem épül be a többi.
Egyébként igen, másodlagos indíttatás, hogy ez egy publikus info legyen, mi hiszünk benne, nem szeretnénk hogy el legyen rejtve. Lásd videomegosztók, ott nagyon jól működik.

marha2 2014.01.27. 15:35:00

Kipróbáltam és akkor is számol ha én, mint admin nyomok rá az egyik posztra. Ezt a funkcióját ki lehetne venni, mert így nem adja a pontos képet, mivel engem is beszámol, holott csak átolvasni megyek, vagy kommentekre válaszolni. Egy kis szabadidővel sokezres nézettséget lehet állítani egy poszta emiatt.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.01.27. 15:51:05

Pont ezt akartam mondani én is - mert időközben rájöttem, miért nem látom a számlálót. Most már látom... de nem tesz boldoggá.

Legalább a színét lehetne változtatni szegénynek, ha már muszáj lennie! Abszolút nem illik a sablonomhoz - vagyis egyszerűen ronda.
Azzal meg nem sokra megyek, hogy pár pixelecskével lejjebb tolhatom... Le szerettem volna tenni az oldal aljára, hátha ott kevésbé feltűnő - de azt persze nem lehet. :-((

A mért értékek köszönő viszonyban sincsenek azzal, amit az eddig is meglévő számlálóim mondanak. (Ugyanis eddig is láttam, melyik bejegyzésemet hányszor nézték a népek.) Ráadásul nálam csak egy bejegyzés szerepel egy oldalon, vagyis gyakorlatilag mindenki a főoldalon olvassa el az új mesét. Azt pedig a ti számlálótok nem méri. Akkor miért is kell ott csúfoskodnia az oldalamon???

Hogy engem is számol, az még csak hagyján - bár így megint csak nincs túl sok értelme az egésznek. Megszoktam már, hogy egyik számláló se teljesen megbízható (még a STAT COUNTER sem), de ez által, hogy a főoldalas látogatásokat nem méri, a ti számlálótok különösen megbízhatatlan lesz.

Akkor viszont miért kötelező használnom?
Hisz az én blogomban deklaráltan nem mér!

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.27. 15:51:34

@marha2: Nem lehet kivenni. Úgy gondolom, hogy nem az a néhány letöltés fogja befolyásolni a számlálót. Szintén a videomegosztókkal tudok példálózni...
Aki kis szabadidővel sokezres nézettséget csal magának, annak bizony elég szegényes lelkivilága lehet és szívből sajnáljuk.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2014.01.27. 17:47:48

ezt a számot lehet látni valahol egy listában az adminban, úgymint a legolvasottabb postok all-time?

cityofangels · http://amerika-ad.blog.hu 2014.01.27. 18:01:53

@cadix: Szia! Elsőre nekem sem tetszett, de megbarátkoztam a gondolattal. :) Szerintem jó ötlet, ha a látogatók is látják hányan olvastak el egy posztot. Minél többen olvasták el, annál többen rákattannak majd, az olvasók szeretik a szemmel látható dolgokat és érdekli őket, hogy a többi olvasó mire van rákattanva. Köszi az újítást! :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2014.01.27. 18:10:17

Eddig látható volt jobboldalt az "Utolsó kommentek", most ez elűnt, helyette van a "Top 10". Jobban szeretnénk az előbbit.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.01.27. 18:12:39

Na, ez egy nagyon hasznos megoldás, régóta hiányzott valami hasonló, köszönjük!

Egyben pedig mekkora lehetőségeket nyit ez a trollkodásban, most már nem a sablonos "ez a szar hogy lehet kint index-címlapon" kommentet kell írni, hanem lehet azt is, hogy "ezt a szart hogy olvashatták 6345-en". :D

Greece 2014.01.27. 18:14:49

Teljesen feleslegesnek tartott fejlesztésnek tünik a számláló kirakása főoldalra. A "rejtett" felirat meg még jobb, legalább minden olvasó látja, hogy semmi köze hozzá....

Hujber Tünde · http://egyszeruen.blog.hu 2014.01.27. 19:09:33

Azt meg lehet oldani, hogy az admin lássa a számlálót, de az olvasók ne?

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2014.01.27. 21:34:48

@HTünde:

Olvassuk már el a posztot, pls ...
"Jelenleg csak a blogok adminjai, viszont 2014. február 3-tól nyilvánossá tesszük"

Tranquillius 2014.01.27. 21:41:26

Sziasztok, szerintem jobb lenne a blogspotos megoldás, az adminfelületen közvetlenül a bejegyzések mellé írni a nézettséget. Így egy helyen látszódna mind és nem kéne egyenként megnyitni minden bejegyzést az adatokért.

Bruk(lin) · http://cifra.blog.hu/ 2014.01.27. 22:42:09

Ez a rejtett felirat szerintem értelmetlen. Vagy ki lehessen kapcsolni teljesen, vagy inkább ne legyen választási lehetőség. Utóbbi esetében minimális formázási lehetőségek mindenképpen szükségesek. Persze a ti rendszeretek, úgy alakítjátok, ahogy akarjátok.

Egyébként tetszik az ötlet, jó bejegyzésenként egy megközelítő értéket látni. Használni fogom. Köszöntem.

Deino · http://play.blog.hu 2014.01.27. 23:06:40

@cadix: mert a videómeosztókon van funkciója, valamennyire. De itt mire jó a digitális e-pénisz pumpán kívül? Mert youtube-on baromi mindegy, hogy melyik videót indítod el a "funny cat does silly things" vagy a "Miley Cyrus twerk spoof" keresés után, ha a legnézettebbet dobja, hát istenem, egyik-olyan, mint a másik, nehéz hibázni bármelyikkel is. Videóklipből a legnézettebbet dobja, de az meg úgyis mindig az [official music video].

De a bloghu-n egyrészt nem így olvasnak szerintem az emberek, másrészt a bloghu főoldal keresője gyanítom nem a forgalom fő forrása semelyik blognál, harmadrészt baromira nem díjazná szerintem senki, ha a "Putyin Orbán Paks bővítés" szavakra egy három hónappal ezelőtti cikket dob fel bármi, csak mert anno azt többen olvasták, mint amiz ma reggel 8:03-kor kitolt valamelyik hírblog, mert fejlemény és bréking meg esemény van. Ergó max lesz legolvasottabb és legfrissebb keresési opció is. Csak attól még mindig ott a tény, hogy a blogok fő forgalma nem a bloghu főoldalból fakad, ergó funkciónak ez mindenképp nulla eddig.

Szóval tényleg nem értem, és szeretném ha elmagyaráznátok, mire jó, azon kívül, hogy ott van, meg lehet nézni, és látszik? Én értem, hogy amikor ti ránéztek erre, ti youtube-ot vizionáltok, csak éppen júzerszinten nem feltétlen megy át ez a gondolkodás.

Én ha ránézek erre, azt látom, hogy bekerült egy viszonylag generikus, és talán kevésbé ronda "statcounter" plugin a blogom tetejére, amit ha bármilyen másik oldalon meglátok egy blognál, legyen az bloghu, wordpress, blogspot vagy tumblr, visítva röhögöm ki, hogy takarodjál innen a hülye "ennyien jártak nálam" pluginoddal, ez nem a MySpace, meg nem 1998.

Példának: www.free-website-hit-counter.com/images/m5.jpg

Úgyhogy gyakorlati haszna az nincs sok, de legalább nem lehet kikapcsolni. Max nektek jól mutat, ha a bloghu főoldalon csináltok egy "legolvasottabb posztok az elmúlt 24 órában" dolgot. Vagy egy All Time legolvasottabb posztok listát.

...Csak ez meg menne anélkül is, hogy bele lenne kényszerítve a blogger abba, hogy pörögjön a myspace statcounter-klón fent, vagy ha nem akarja a statcountert, akkor egy plecsni, hogy "ez a blogger nem kéri a statcountert, búúú".

Borzalmas és felesleges döntésnek érzem, hogy most addig nekem ott fog virítani egy "REJTETT" plecsni minden egyes posztomon, pusztán és csak azért, hogy legyen ott valami addig, amíg el nem készül a következő funkció, ami majd ott lesz, és akkor meg már kivehetem majd, de most nem, hogy szokják a helyét annak, aminek lesz funkciója is. Valamiért, aminek egyelőre annyi a funkciója, hogy VAN, és nem több.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.27. 23:10:39

Hasonló eszközt használok már vagy másfél éve azzal a plusszal, hogy számolom azt is, hány különböző IP címről töltik le az oldalt. Ez utóbbi elég jó megközelítéssel a különböző olvasók számát adja meg.
A kijelzésnél nagyon kis fontot használok, mert az átlag olvasót nem érdekli, illetve volt akit zavart. Én meg azt is el tudom olvasni :)
Elvileg el is rejthetném, de ezt nem kérte még senki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.27. 23:14:33

@Deino: Általában véve igazat adok neked. Annyi javítandó funkció van, nem tudom miért kell erre energiát és adatforgalmat pazarolnia a blog.hu-nak.
Inkább mondjátok meg, hogyan lehet abból a csacsi "üzenőfal"-ból üzenetet kitörölni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.27. 23:22:59

Apropó - a számláló valahol csal. Ezt már észrevettem az összesítésnél is, hogy kihagytok oldalletöltéseket.
Például most 540-et mutat a kurrens poszt, míg az én számlálóm már 559-en áll.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.01.27. 23:58:16

@cityofangels: Kedves Cityofangels!

Ha jól értelmezem az eddig olvasottakat, a látogatók száma a MÁR MEGNYITOTT POSZTBAN lesz látható. Ez pedig nem növeli a látogatottságot, hisz amíg meg nem nyitok nálad egy bejegyzést, nem látom, hogy előttem hányan voltak kíváncsiak rád. Ha meg már ott vagyok, vélhetően azért érkeztem, hogy el is olvassalak.

Ha lesz valahol nyilvános lista a legolvasottabb blogokról vagy bejegyzésekről, akkor az élenjárók látogatottságát talán növeli az ilyen statisztika - de attól, hogy ott díszeleg egy számadat minden posztod tetején, egész biztosan nem lesz több olvasód.

2014.01.28. 08:51:08

Jé, látom. Engem nem zavar. Ha csak abból indulok ki hogy a blog.hu-t ingyen használom, felőlem azt raknak ki, amit akarnak. Akinek egyéni igényei vannak, lehet venni x összegért tárhelyet, meg hozzá mindenféle kiegészítő ketyerét, aztán lehet fizetgetni, szerkesztgetni kedvére.

Aram Hacsakúgynem 2014.01.28. 09:07:13

[szuper jó, bár én jobban örülnék, ha például a fájlkezelőben lehetne könyvtárt törölni. már csak úgy ceterum censeo írom.]

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.28. 09:16:32

@Aram Hacsakúgynem: A könyvtár törlése nálam is a kívánságlista elején van!

jobangel · http://jobangel.hu/blog 2014.01.28. 09:19:10

Hát, nem valami szép... legalább pozicionálni lehetne, 100 pixel ide-vagy-oda nem sokat segít, ha legalább a fejléc alá lehetne tenni, akkor még nem is vágná haza a designt. Legalább kikapcsolni lehetne teljesen, ha nekem ez nem kell, vagy posztonként állítani, kell-e vagy sem.
Az olvasottságon nem látom, hogyan segítene. Ha már ott van az illető a posztoldalon, akkor látja csak, de akkor nem a szám hozta oda.

cityofangels · http://amerika-ad.blog.hu 2014.01.28. 09:50:44

@csivicsuvi: Kedves csivicsuvi! Próbáltam optimistán hozzáállni. :) Az olvasó a blogra keveredik, elolvas egy cikket, látja, hogy sokan olvasták rajta kívül az adott cikket, így ez is növelheti az érdeklődését, hogy más cikket is elolvasson a blogon. Másrészt meg ha nem lehet kikacsolni, legfeljebb rejtett felirat jelenik meg, akkor inkább beletörődöm, hogy ott virít a blogon. :)

Legalább valami új funkció ami egységes lesz. Később talán érdekesebb bővítéseket is kitalálnak.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.01.28. 10:19:16

Kedves Szerkesztők!

Az éjjel fölfedeztem egy igazi hibát, ami sokkal fontosabb, mint az új számláló kinézete, léte vagy nemléte.

Úgy tűnik (illetve alighanem biztos), hogy ez a számláló előnézeti módban is mér, amikor még nincs nyilvánossá téve a bejegyzés. Döbbenten láttam, hogy a tegnapi mesémnek az új számláló szerint 110 olvasója volt, amikor valójában (a saját számlálóm szerint) még csak 11-nél tartottunk. Ez csakis úgy lehetséges, hogy addig is mértétek a "látogatottságomat", amíg rajtam kívül senki nem is látta a bejegyzést. (Ez egyébként valószínűleg igaz a régebbi statisztikátokra is, az összefoglalóban: ott is mindig feltűnően megnő a letöltések száma, amikor új mesét írok - csak azt nemigen figyelem, eddig sose méláztam el rajta, hogy miért van így.)

Roppant kényes vagyok a külalakra és a sortörésekre: órákig rakosgatom-változtatom a szavakat az előnézeti módban, mielőtt nyilvánossá tennék egy bejegyzést. Talán nem én vagyok az egyetlen, aki így van ezzel. Ily módon viszont akaratomon kívül is csalok, hisz lényegesen nagyobb szám látszik első perctől a számlálón, mint amekkora járna nekem. Más okát ennek nem tudom elképzelni, csak azt, hogy a számlálótok addig is mér, ameddig a poszt még "hivatalosan" nem is létezik.

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.28. 10:28:22

@csivicsuvi: kész szerencse, hogy így működik! Oldalletöltés. Letöltötted az oldalt? Le. Mértük? Persze, hogy mértük, hiszen történt egy oldalletöltés.
Egyébként ne hasonlítgasd a te ismeretlen eredetű és mérési logikájú mérésedhez.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.01.28. 10:54:38

@cadix: Megtisztelően gyors válaszodat köszönöm, Kedves Cadix.

Ilds. 2014.01.28. 10:59:47

Ó! :) Látom az egyik blogomba felül, jó sokan nézték!!! :) Kár, hogy néha ilyen esetben nem kapok jutalmat... :D
Változnak az idők, változom én is... ill. az anyagiak... :)

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2014.01.28. 12:51:05

@Ilds.: ha sokan nézik, eladhatod a hirdetési felületeidet!

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2014.01.28. 15:23:18

Nagyon tetszik ez az újítás! Kellet már ez.

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2014.01.28. 16:42:25

HOGYAN LEHET ILYEN SZÁMLÁLÓ AZ OLDALAMON????????

hnaletta · http://dekooder.blog.hu 2014.01.28. 18:22:39

Percekig kerestem, míg megtaláltam a dekooderen. Biztos azért mert baromi nagy a monitorom, és ez tényleg a legsarkába van téve. Azt hittem azét van ez a dráma, mert a nyitóképen éktelenkedik egy nagy plecsni, csak én még nem találtam meg, hol kell bekapcsolni, közben meg csak az látja, aki kimondottan keresi. Most már legalább tudom, hogy Alfonz Mucha szecessziós plakátkiállítás beszámolójára 43-an voltak kíváncsiak, a dagadt anyukák szépségkirálynő gyerekeire meg 57252-en!!!!!!!!!!!!!!!! Ezdegáz!
Nekünk ettől függetlenül tetszik az újítás, köszi! :-)

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2014.01.28. 19:21:32

Végre, egy kis előrelépés, szuper! :)
Örültem neki, mikor megláttam! ;)

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2014.01.28. 20:45:23

Azért egy észrevétel.
Ip-től, mindentől függetlenül számol, minden alkalommal. Nekem pl. gyakori, hogy a saját blogjaimban kelljen valamit visszakeresnem, esetleg szerkeszteni, így frissíteni is. De úgy látom, frissítésenként számol. Ezt nem lehetne kiküszöbölni? Jó lenne, ha emberenként (pl. naponta) 1 találatot számolna 1-1 megtekintett bejegyzésre, mert ez így elég fals infót ad. :S

Bruk(lin) · http://cifra.blog.hu/ 2014.01.28. 21:56:17

@lyzX: Írták a bejegyzésben és a hozzászólásokban is, hogy ez oldalletöltést számol. Ami azt jelenti, hogy minden egyes látogatást számol.

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2014.01.28. 21:58:17

@Bruk(lin): Igen, erre én is rájöttem.
Szóval a tény már megállapítva, és ha lehetőség van rá, szívesen veszem a korrigálását is. :)

mohamama 2014.01.29. 11:07:02

Mindenkinek van? Keresem,de esküszöm nem találom.

mohamama 2014.01.29. 11:10:29

Ahh, csak előbújt !

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.29. 15:54:42

@lyzX: Nekem is zavaró, hogy az admin által tett letöltéseket is számolja. Ezt mindenképp ki kéne küszöbölni.

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.29. 16:07:36

@ColT: @lyzX: Nem. Oldalletöltés. Aki letölti az oldalt azt méri.
Ha sokan olvassák a blogod, akkor pont semmit nem zavar a saját oldalletöltésed. Ha kevesen, akkor pedig tudod hogy te csináltad egy részét. Nincs a világon olyan statisztikai rendszer, ami ne mérnem _mindent_. A blog.hu belső stat is ilyen és a Google Analytics is mér. Mindent. Téged is. PONT

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2014.01.29. 16:11:11

@cadix: Azért nem egészen. Erre mondtam, hogy IP-nként/hostonként 1-re bőven elegendő lenne korlátozni. Ezzel mondjuk a szerkesztésekkor keletkező 100-szori fantom "találatot" is ki lehetne küszöbölni.
Na mind1, ennek is örülünk, a semminél mindenképpen jobb.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2014.01.29. 16:12:38

@lyzX: nézd meg, mennyinél tart, amikor kiélesíted, és azt vond le később :)

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.29. 16:16:31

@lyzX: tényleg nem érted. Amit te definiáltál azt hívják egyedi látogatónak. Mi nem akarunk egyedi látogató mérni, ahogy a világon SEMMILYEN "nézettség/olvasottság" számláló NEM MÉR egyedi látogatót, hanem OLDALLETÖLTÉST. Teljesség igénye nélkül pár példa: SoundCloud, Videmo, Mixcloud, Youtube

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2014.01.29. 16:19:15

@cadix: Világos amit mondasz, csak megjegyeztem, hogy itt reális kép szempontjából sokunknak mégis az utóbbi verzió lenne praktikusabb.
Mindegy, mint mondottam ennek is örülünk, ha nincs rá lehetőség, akkor ezzel élünk, és használjuk vidáman. :D

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2014.01.29. 16:22:07

@L.A.: Köszi. :D
Valójában vannak olyan blogjaim, amiket utólagosan is át kell néha néznem, így elkerülhetetlen a plusz találat néhány bejegyzésnél. Persze, idealizált esetben mit számít az én 10 találatom ezer más látogatóhoz - csakhogy vannak ennél jóval kevésbé ideális bejegyzéseim is (sőt, zömében ilyenek vannak). :D

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2014.01.29. 16:22:43

Mindegy, túl van tárgyalva. :D

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.29. 16:23:32

@lyzX: Ha az a vágyad, hogy egy url-hez tartozó egyedi látogatók számát megkapd, akkor Google Analyticsben szűrj rá az adott url-re és nézd meg.
Engem reálisan nem az érdekel, hogy hány különböző ember olvasta a posztot, hanem hogy hányszor nézték meg. Ha Teszt Elek megnézte délelőtt, majd délután megmutatta a barátnőjének is a posztot, akkor tudom hogy kétszer nézték meg. A te számításaid szerint csak egyszer.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2014.01.29. 16:24:07

kár erre ennyire rágörcsölni, irány hógolyózni!

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2014.01.29. 16:25:39

@cadix: Használom amúgy, de jobb szeretem helyben nézni a statot. :)
@L.A: Úgy van! :)

ColT · http://kilatas.great-site.net 2014.01.29. 16:35:46

@cadix: Csak pl. az előzőleg saját magam által összerakott oldalamon le volt tiltva a Google Analytics kódot tartalmazó rész, ha az admin user volt belépve... Ilyesmire gondoltam. Lekérdezi a usert, és ha az admin, akkor ne fusson már le a számláló növelése... De ha nem, hát nem.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.01.29. 20:01:37

@cadix: Megbocsáss, Kedves Cadix: a legtöbb gagyi számláló is megkérdezi tőled, hogy egyedi látogatókat vagy oldalletöltéseket akarsz-e mérni. És ha egyedi látogatókat kérsz, tényleg azokat számolja. Azt tehát ne állítsd, hogy ilyen számláló nem létezik, mert nagyon is sok van belőle.

Továbbá évek óta használok két olyan számlálót is, amelynek van "remove your IP" funkciója - vagyis távolról sem lehetetlen a saját látogatásaim kikapcsolása. Az egyik a STAT COUNTER (amely egyébként egyedi látogatókat is mér, az oldalletöltések mellett): arra nemigen mondhatod, hogy gagyi vagy megbízhatatlan.

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.29. 20:08:27

@csivicsuvi: De mi nem akarunk egyedi látogatókat mérni. Hát miért olyan nehéz ezt megérteni? Nem akarunk és nem is fogunk. Fejlesztettünk egy nézettség/olvasottság számlálót. Pont olyat mint a népszerű videomagosztókon van. PONT.
Stat counter nem gagyi? Ne menjünk bele, tényleg ne :D

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.01.29. 20:26:14

@cadix: Nem az az én bánatom, hogy nézettséget számoltok és nem egyedi látogatókat (azt csak azért említettem, mert azt állítottad, hogy olyan számláló nem létezik), hanem az, hogy a felhasználók SAJÁT letöltéseit is méritek. Konkrétan azokat a letöltéseket, amik még szerkesztés közben (vázlatban) történnek, előnézeti módban, egy MÉG NEM IS LÉTEZŐ bejegyzésben.
Hogy ez bántja a csőrömet, azt nem kéne személyes sértésnek venni, hisz nektek sem állhat érdeketekben fals eredményeket kapni. Biztosan meg lehetne oldani, hogy legyen a számlálónak olyan funkciója, amellyel a saját IP-címét ki tudja kapcsolni a felhasználó. Vagy azt megoldani, hogy a számláló mindenkinél csak az élesítés után kapcsoljon be. Én nem értek ezekhez a dolgokhoz, ti viszont igen: semmi máson, de ezen az egy problémán törnötök kéne még kicsit a fejeteket. Mert az mégiscsak furcsa, hogy mire egyáltalán nyilvánossá teszem az új bejegyzésemet, van már nyolcvan letöltése. Hogy ez így rendjén van, azt te se gondolhatod komolyan.

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2014.01.29. 21:12:13

Azt gondolom! Valahol biztos szándékos, hogy ezt a szolgáltatást sehol ne lehessen megtalálni. Én speciál nagyon szerettem volna, de egy napi keresés után feladtam a keresést! Sehol nincs. Nem tudok rájönni, hogy lehetne ilyen számlálóm. De biztos így is akarják. Gondolom nem jó, ha sokan használják. Így csak egy elenyésző kisebbség találja meg (néhányan a bennfentesek közül, és páran a sasszeműek táborából). Én egyikbe sem tartozom. Azért ez is nagyon szemét dolog. Ha létrehoznak egy új dolgot, akkor ez lenne a fair, ha normálisan megadnák, hogy hogyan lehet alkalmazni. De mi működik ebben az országban normálisan??? Semmi. Akkor miért ezt a dolgot intéznék értelmesen és sportszerűen?

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2014.01.29. 21:13:19

@mohamama: Azt gondolom! Valahol biztos szándékos, hogy ezt a szolgáltatást sehol ne lehessen megtalálni. Én speciál nagyon szerettem volna, de egy napi keresés után feladtam a keresést! Sehol nincs. Nem tudok rájönni, hogy lehetne ilyen számlálóm. De biztos így is akarják. Gondolom nem jó, ha sokan használják. Így csak egy elenyésző kisebbség találja meg (néhányan a bennfentesek közül, és páran a sasszeműek táborából). Én egyikbe sem tartozom. Azért ez is nagyon szemét dolog. Ha létrehoznak egy új dolgot, akkor ez lenne a fair, ha normálisan megadnák, hogy hogyan lehet alkalmazni. De mi működik ebben az országban normálisan??? Semmi. Akkor miért ezt a dolgot intéznék értelmesen és sportszerűen?

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2014.01.29. 21:14:57

@csivicsuvi: Szia! Segítenél nekem, hogy honnan és hogyan lehet a számlálót megszerezni és feltenni egy oldalra? Köszi előre is!

mohamama 2014.01.29. 21:37:08

Jobb felső sarok,ha bármelyik bejegyzést megnyitok. Kis szürkevacak.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2014.01.29. 22:41:35

@Expertus:

Ezen az oldalon, ahol vagyunk, a lap tetején olvashatod:

Ki látja ezt a számlálót?
Jelenleg csak a blogok adminjai, viszont 2014. február 3-tól nyilvánossá tesszük

Minden blogon megjelenik?
Igen, minden blogon megjelenik a számláló, de február 3-ig csak az adott blogok adminjai láthatják, február 3-tól viszont bárki.

Hol jelenik meg a számláló?
Csak a posztoldalon. A blog főoldalán és egyéb oldalakon sem lesz látható.

énvagyokalány 2014.01.29. 22:47:30

@Deino: Analytics és mindent látsz.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.01.29. 23:40:46

@Expertus: Ne haragudj, Kedves Expertus, közben más dolgom volt, kikapcsoltam a gépet.

Egész biztos, hogy megvan a számlálód, csak nem jön elő a főoldalon.
Kattints a tartalomjegyzékben valamelyik régebbi bejegyzésre, és annak a jobb felső sarkában látnod kell a pici, szürke téglalapot. Megkerestem a blogjaidat: elég sötét a hátterük, nem lesz feltűnő, jól nyisd ki a szemed! :-))

Izgatottan várom az eredményt! :-))

Mária 2014.01.29. 23:45:32

Mivel az infó a blog fejlécében van, mindenki azt fogja hinni, hogy az adatok a blogra vonatkoznak.

Honnan tudnák, hogy nem így van?

Szerintem logikusabb lenne valahová a megosztások blokkjába tenni, mert aki eddig a poszt népszerűségére volt kíváncsi, az eddig is a megosztásokat nézte.

Ráadásul a megosztások blokk nem csak a megnyitott posztoknál látszik, hanem az oldaltörés előtt is. Így a posztot még le nem töltő érdeklődők a magas letöltési számot látva szintén kíváncsiak lehetnek a posztra.

Nem kell válaszolni az észrevételemre, tudom, hogy ezen a blogon sosincs igazam :)

Cserébe én meg rejtettre fogom állítani a megtévesztő számlálót ;-)

Deino · http://play.blog.hu 2014.01.30. 09:44:41

@énvagyokalány: de én nem látni akarok dolgokat, hanem a REJTETT skarlátbetűjét nem akarom a blog tetején látni, meg gondolom még sokan mások ugyanígy.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.01.30. 10:06:25

@Mária: Szerintem ez pompás ötlet, Kedves Mária.
Szinte szégyellem, hogy nekem nem jutott eszembe. :-))

Valóban: a megosztások között semmilyen sablon képét nem rontaná a számláló, és logikailag is teljes mértékben oda illik.

Mária 2014.01.30. 10:35:09

@csivicsuvi:

Még egy érv a megosztások blokk mellett:

Ha van mondjuk egy Index-címlapos posztnak 10.000 letöltése, de nincs, csak 10 megosztása, az azt jelenti, hogy a posztot letöltötték ugyan, de nem osztották meg, mert nem tetszett. Esetleg végig se olvasták, és el se jutottak az aljára, ahol meg lehet osztani.

Míg ha van egy Index-címlapos poszt 10.000 letöltéssel és 4.000 megosztással, az egyértelműen utal ara, hogy az oldalt nem csak letöltötték, DE el is olvasták, ÉS sok embernek tetszett is.

EZért is lenne logikusabb az oldalletőltések számát a megosztások blokkba tenni.

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.30. 10:51:15

@csivicsuvi: @Mária: A megosztások blokk minden blogsablonban másképp néz ki, sőt valahol nincs is. NINCS olyan elem egy blogban sem, ami mindenhol ott lenne, ezért lett sablontól FÜGGETLEN. Megfelelő módon mérlegeltünk, amikor a jobb felső sarok mellett döntöttünk, az ilyen hasraütés szerű "én blogomba itt nézne jól ki" típusú ötleteket nem lehet felhasználni egy olyan szolgáltatás fejlesztésekor, ami 200.000 féleképpen jelenik meg éppen. Illetve írtam pár kommenttel feljebb, hogy szándékosan célunk, hogy egy egységes, jól felismerhető elem legyen minden bloghus blogba. Tessék visszaolvasni, azt is leírtam miért.

Egyébként február 3-tól a kiskérdőjelre húzva az egeret nyilvánvalóan más szöveget fogunkn írni, hogy az egyszer látogató is értse miről van szó és mit mutat.

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.30. 10:53:22

@Expertus: Olvasd el a posztot, egyszerű következtetésekkel rá fogsz jönni, hogy akkor látod ha:
1.) Be vagy jelentkezve
2.) Saját blogodat nézed
3.) Posztoldalon vagy

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.01.30. 11:13:50

Nem lehetne akkor úgy megoldani a problémát, Kedves Cadix, hogy valahol elkülönítenétek egy pár pixel széles kis sávot, külön erre a célra? Akár az oldal tetején (bár inkább az alján), ha ehhez ragaszkodtok. Aztán abba a kis sávba belepakolhatnátok később is a további okosságok logóit, illetve magát az infót. Egyszerűen tizenöt-húsz pixellel lejjebb kezdődne az oldal, lejjebb kerülne a sablon. (Vagy annyival kevesebb látszódna belőle egyszerre, ha alul volna a ti sávotok.) Lehetne akár gördülő is, akkor még több dolgot pakolhattok rá később.

Végül is nem eget rengető problémáról van szó, abba se pusztulok bele, ha így marad - de azért azt lásd be, hogy nem találsz olyan video- vagy képmegosztót, ahol a megtekintések száma belelógna magába a képbe. Nálatok is, az INDÁ-n, a képek, filmek ALATT látszik, hogy hányan kattintottak rájuk. Itt is elegánsabb lenne sablonon kívül elhelyezni a különféle mutatókat.

Szerintem biztos meg lehetne oldani Mária ötletét is: most opcionális, hogy kiteszem a megosztások kis logóit vagy sem, de ahogy kötelezővé tudjátok tenni a számlálót a jobb felső sarokban, ugyanúgy meg tudnátok oldani azt is (gondolom én), hogy a megosztások blokkjában legyen egy (vagy több) kötelező darab.
Szerintem ezen érdemes volna munkálkodni még egy kicsit... talán nem olyan nagy probléma az áthelyezés.

cadix · http://www.blog.hu 2014.01.30. 11:58:02

@csivicsuvi: Olvasd el újra a kommenjeimet kérlek. Te olyan szolgáltatással példálózol (indavideo), ahol _minden_ oldal egységes designnal rendelkezik. A blog.hu-n minden blog egyedi, különböző designnal rendelkezik. Hidd el, nincs olyan felülete egy blogdesinon belül, ahova utólag be lehet erőlteni 4-6 karakternyi értelmesen látható szöveget és bármely sablonba jól nézi. Arról nem ebszélve, hogy éppen te lennél a legjobban felháborodva, ha a sablonodban bárhova belenyúlnánk és beletennénk valamit.
Mi 50px-es sáv helyett sokkal kisebb területet használunk, azt is áttetsző módon, egy olyan felületen, ahol egészen biztosan senki nem zavar.
Mária megoldását sem lehet megoldani. Leírtam (most már háromszor), hogy miért.
Ezt a vitát lezárom, mert egyszerűen értelmetlen. Azért értelmetlen, mert egy olyan dologról beszélsz, ami fizikailag lehetetlen. Én sem háborgok, hogy gravitáció van a földön, pedig milyen jó lenne ha nem lenne és csak lebegnék... Ugye?
Egyébként áruljátok már el, hogy ti honnan tudjátok, hogy a jelenleg létező 200.000 blogban melyik sablonban milyen elemek vannak benne? Sehonnan, hiszen nem tudjátok. Mi viszont látjuk, hogy _nincs_ olyan elem, ami mindben benne van és lehetséges az hogy kibővítve a számlálót belehelyezzük (negyedszer írom le).

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2014.01.30. 12:17:45

@L.A.: Pedig nem látom. Több gépen megnéztem, de sehol nem látszódik. Mondjuk most már legalább tudom hogy hol kell keresnem. Arra gondolok, hogy talán csak bizonyos monitoroknál lehet látni.

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2014.01.30. 12:19:45

@cadix: Márpedig én bejelentkezve nézem, a saját oldalamat és a posztoknál. Mégsem látszódik! Bár ami a "poszt oldalt" illeti, számomra nem teljesen tiszta a kép. Nálam úgy van beállítva az oldal, hogy nem lehet kommentelni egyáltalán.

2014.01.31. 17:34:45

@Mária: Biztos igazad van, annyira nem köt le ez a számláló téma inkább az amit írtál hogy a megosztások száma mutatja leginkább a poszt iránti érdeklődést. Mármint a facebook megosztás? Én meg azt hittem magamból kiindulva hogy sokan nem szeretik a saját személyes facebook fiókjukat használni megosztásokra akármennyire tetszik nekik egy poszt, hacsak nincs egy erre használatos kamu nevük is.

Bruk(lin) · http://cifra.blog.hu/ 2014.01.31. 20:47:34

@Turchi: Á, ha valami tetszik nekik, azt osztják ezerrel (szó szerint).

2014.01.31. 21:01:21

@Bruk(lin): Ezek szerint igen :-) Le vagyok maradva.

bikegirls · http://bikegirls.blog.hu/ 2014.02.01. 10:35:19

Nekem bejön a dolog! Köszi! :)
Visszanéztem több éves posztokat és azok is elég jól teljesítenek.
Ez egy haszonos visszajelzés.

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.02.01. 20:24:33

@csivicsuvi: amúgy az egyedi látogatókra vonatkozó adat mindig becslés, nem mérhető pontosan.

nekem tetszik a cucc, főleg mivel épp milliók olvasnak :)

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.02.01. 20:37:14

@világevő: Gratulálok, Kedves Világevő.
A gasztro-blogok nagyon menők mostanában, de engem sajnos hidegen hagynak. :-))

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2014.02.01. 20:47:40

@csivicsuvi: :D ja, nem is így akartam új olvasót szerezni, a lényegi rész az volt, hogy lehetetlen az egyedi látogatók pontos mérése, minden rendszer a saját beállítása alapján tekint valahány perc után azonos IP-címről érkező látogatást újnak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.02.03. 16:05:34

@Deino: de miért nem akarják, hogy az olvasó lássa? szégyenlik?
nekem is vannak posztjaim, amiket csak 30-an néznek meg, most érezzem magam emiatt rosszul? vagy szégyelljem? már miért kéne?
a malévos posztomat 70-en nézték meg, eléggé meglepett, de nekem sok közöm nincs hozzá, nem érdekli az embereket

szerintem nagyon jó, hogy láthatjuk a forgalmat egy ismeretlen blogon, én kíváncsi vagyok a vastagbőrt mennyien olvassák
nyugodtan legyen publikus

Tranquillius 2014.02.03. 16:49:15

@cadix: THX! Pont így képzeltem. :)

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.03. 16:50:09

@Tranquillius: Okos és jó tanácsokat megköszönjük, megfogadjuk és megcsináljuk :)

netiltsálle 2014.02.03. 21:01:36

F5-ölgetve növekszik, semmi session-be, vagy cookie-ba mentett cucc. Ez így ritka gané :D

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.03. 21:12:20

@netiltsálle: te sem ismered az oldalletöltés definícióját de okoskodsz. Ülj le, egyes.

netiltsálle 2014.02.03. 21:57:35

@cadix: Hát azt kicsit benézted, világéletemben webfejlesztéssel foglalkoztam, és foglalkozom a mai napig főállásban.

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.03. 23:43:41

@netiltsálle: Akkor nagyon szépen kérünk, hogy tanuld meg a szakmádhoz szükséges alapdefiníciókat. Ha egy oldalt frissítenek az egy oldalletöltés. Ha egy session belül ezt csak egyszer számolod, akkor az egy látogatás (ez szintén egy definíció), ha egy adott időintrvallumon belül ami jellemzően nap/hét/hónap egyszer számolod az a látogató(unique user), ami szintén egy definíció. Ezeket tanuld meg, mert fontos dolgok és a webanalitika alapjait képezik.
Ha ezekkel megvagy, akkor látogass el egy népszerű videmomegosztó sitera, keress egy irgalmatlan kis nézettségű videot és nyomkodd ott is az F5-öt. Aztán várj egy picit (ott nem azonnali a stat felösszegzése (okait nyilván tudod, hisz állításod szerint webfejlesztő vagy), majd nézd meg mit mutat a számláló.
Egyébként megnéztem a más blogokon írt kommentjeidet az adatlapodon. Wannabe troll.

netiltsálle 2014.02.04. 07:58:51

@cadix: Természetesen tisztában vagyok vele, hogy mi az oldalletöltés definíciójával, egyáltalán nem mondtam olyan, ami alapján azt gondolhatnád, hogy nem. Annyit mondtam csupán, hogy mivel az oldalletöltések, és nem a látogatók számát mutatja a számláló, ezért ennek így konkrétan semmi értelme. De azért köszönöm, hogy megkérdőjelezted szakmai tudásomat, és elhivatottságomat..

killerkaller 2014.02.04. 13:39:05

Én, mint olvasó és kommentelő láthatom-e ama bizonyos számot?
Mert három futó pont kergeti egymást, míg titeket olvaslak.

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.04. 14:16:05

@killerkaller: Igen, posztoldalon. lásd fenti leírás.

Greece 2014.02.04. 14:30:32

Egyáltalán nem gáz a számláló és a rejtett felirat sem. Sokkal rosszabbra számítottam.

2014.02.04. 14:37:40

Nekem kifejezetten tetszik hogy az admin oldalon a bejegyzések címénél is ott vannak a számok. Különben meg továbbra sem értem a felháborodást. Ott van és kész.

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.04. 15:25:47

@Turchi: @Greece: Thx! Kell az ilyen feedback is, mert még a végén elhisszük magunkról, hogy a bloggerek ellenségei vagyunk és gonoszságból fejlesztünk mindent. :)

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.02.04. 17:30:03

@tesz-vesz: Csak a magam nevében, de válaszolok a kérdésedre, Kedves Tesz-vesz.

Nem azért rejtettem el Cadixék számlálóját, mert szégyellem, hogy kevesen olvasnak: eddig is látható volt a forgalmam, most is ott díszeleg minden bejegyzés alján, hogy hányszor nézték a posztot, lejjebb meg az is, hogy hányan jártak nálam az elmúlt huszonnégy órában.

Tőlem tehát kint lehetne a BLOG.HU számlálója is, hisz semmivel se rondább, mint a REJTETT felirat - csakhogy nálam ez a számláló deklaráltan NEM SZÁMOL. Ugyanis a főoldalas látogatásokat semmibe veszi - Cadix mondta, nem én. Nálam viszont minden mese külön oldalon szerepel, vagyis mindenki mindig csak a főoldalt nézi. (Kivéve, ha új olvasóként ráharap a blogra, és mazsolázni kezd a tartalomjegyzékeimben.)

A BLOG.HU-s számláló nem számolja a főoldalas olvasókat - ily módon nálam nem számol senkit. Akkor pedig minek legyen látható?
Hisz még közelítőleg se mutat reális értéket!
Ettől én még vállalom (és - másik számlálókon - meg is mutatom ország-világnak), hogy kevesen kíváncsiak a madárkáim történeteire.

Mercel 2014.02.04. 20:25:47

@Expertus: Egészen véletlenül talán nem lehetséges kedves Expertus, hogy neked nincs saját blogod a BLOG.HU rendszerében...?

support.inda.hu · http://inda.hu 2014.02.04. 22:30:04

@Mercel: hogyne lenne, kattints a nickjére, ott a két blog, mindkettőben ott van a számláló. Csak nem tudja, hol nézze, ezt írta:

"Bár ami a "poszt oldalt" illeti, számomra nem teljesen tiszta a kép."

Akkor tehát sokadszorra, de más szavakkal:
Egyik blog kezdőoldalán sincs számláló, csak az egyes bejegyzésekre kattintva jelenik meg, a bejegyzés oldalletöltéseit méri.

Vittore. 2014.02.05. 14:20:01

Nekem tökéletesen megfelel a Google Analytics, de el tudom képzelni, hogy most beindul a számlálók mesterséges felpörgetése, hogy erre is lehessen verni...

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2014.02.05. 15:27:47

@Mercel: És akkor a democrat.blog.hu micsoda, ha nem saját blog? Azt Expertus néven én szerkesztem, 3 alkalmi szerkesztőtársammal. Vagy a democratot nem tartod blognak?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.05. 18:38:03

Az tényleg érdekes, hogy ha én töltöm be előnézetként akkor azt is számolja.

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2014.02.06. 19:21:22

@support.inda.hu: Köszi! Így érthetőbb! Sajna a "poszt oldal" kifejezés nem volt nekem egyértelmű. Az én hibám. Most már tudom, hogy ez mit jelent. És persze a számlálót is megtaláltam Végre. Köszi kedves support.inda.hu Nem mindenki ismer minden szakkifejezést. A terminus technikusokat tanulni kell néhányunknak. Nekem biztosan.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.02.07. 01:13:45

@doggfather: Nálam már nem számolja. :-))
Legalábbis ma csinos kis nulla jelent meg az admin oldalamon, a bejegyzések listájában, az új mese címe mellett, amikor láthatóvá tettem.

Most már csak azt kéne megoldani, hogy az Összefoglalóban, a huszonnégy óra letöltéseinél se működjön a számláló, amíg csak előnézetben kattintgatok a készülő bejegyzésemre. :-))

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.07. 08:49:12

@csivicsuvi: mikor írtam a kommentet nálam még számolta. :)

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.07. 10:18:41

@csivicsuvi: @doggfather: Előnézetben, vázlatban nem számol. "Összefoglalóban, a huszonnégy óra letöltéseinél" mindig számolni fog, mert megnézted az oldalt? Meg. Ha volt hirdetés láttad? Láttad. Számolni kell akkor? Számolni.

csivicsuvi · http://csivicsuvi.blog.hu 2014.02.07. 10:37:56

Pont ugyanezzel érveltél, Kedves Cadix, január 28-án, 10 óra 28 perckor, amikor még számolt a számlálótok előnézetben is.
Aztán mégis rájöttetek, hogy az úgy nem jó, mert nem igaz. :-))

Egyébként nagyon szívesen, szóra sem érdemes.
Örülök, hogy segíthettem kijavítani egy hibát, az által, hogy felhívtam rá a figyelmet. :-))

2014.02.07. 12:27:05

Butaságnak tűnik ez, már ha tényleg így megy, hogy ráfrissítek a hozzászólások miatt, és +1.
Ha a látogató be van jelentkezve indapassal, akkor szerintem elég lenne pl. óránként 1x számolni.

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2014.02.07. 14:07:21

@cadix: Az nem volt egzakt, mert nem írtad oda, hogy CSAK "poszt oldalon" jelenik meg a számláló, és az sem lett leírva, hogy mit jelent a "poszt oldal" kifejezés. Sajna hülye vagyok / voltam ehhez. Mostanra esett le egy másik hozzászóló magyarázatából a dolog! Nem mindenki perfekt ezekben a kifejezésekben. Én ugyan egy éve vezetek két blogot is, mégsem ment. Ez van.

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.07. 14:14:33

@Expertus: De a posztot nem olvastad el, amihez sokadjára hozzászóltál, idézek belőle:
"Hol jelenik meg a számláló?

Csak a posztoldalon. A blog főoldalán és egyéb oldalakon sem lesz látható."

Ez sem elég egyértelmű, ugye?

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.07. 14:38:06

@somewhat damaged: www.gemius.hu/hu/traffic-gyik/01/19

Te leírtad a látogatás fogalmát.

@csivicsuvi: akkor is így működött.

2014.02.07. 17:20:03

@cadix: off. Bocs hogy itt teszem fel a kérdést, de nem találtam a témát. Ha moderált a blogom, beállíthatok személyeket akiket nem akarok moderálni? Az a Tag meghívás esetleg? Különben meg jó idegrendszerrel rendelkezel hogy többször is képes vagy elmondani ugyanazt érthetően, mégsem értik DD

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2014.02.07. 17:58:45

@cadix: Úgy látom nehéz felfognod és elfogadnod, hogy a "POSZT OLDAL" kifejezéssel volt gondom. Már nincs. Megértettem mit jelent. Ennyi. Szerintem ebben a történetben nincs több, hacsak nem akarsz még egy ideig azon rugózni, hogy mennyire hülye voltam, amiért nem tudtam mi az a "poszt oldal". Ez van. Nem tudtam. Bár viszonylag simán megéltem 41 évet ezen tudás nélkül is. Most kiderült számomra, amit köszönök annak aki megírta. Részemről ennyi ez az ügy. pont.

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.07. 18:22:31

@Turchi: Ha előmoderált a blogod, akkor whitelistre tudsz tenni kommentezőket, ez at jelenti, hogy aki a whitelisten van, az előmoderálás nélkül kommentezhet, magyarul azonnal megjelenik a kommentje: screencast.com/t/P4kfixwPZ

2014.02.07. 18:28:13

@cadix: Örök hálám fog üldözni egy ideig :-) Köszönöm!

Dour ®. (törölt) 2014.02.08. 07:55:24

"Ki látja ezt a számlálót?
Bármely látogató láthatja."
Hmmm... Breille mód is van?

Filmelemző_ · filmelemzoiro.blog.hu 2014.02.08. 10:45:44

Ez a számláló arra is jó, hogy az ember tudomásul vegye mennyire "picsányi" a blogjának látogatottsága a többi bloghoz képest. Mivel a számláló állását most már mindenütt meg lehet nézni, bármely blog bármely posztjánál, így össze lehet vetni a hasonló témájú blogok, hasonló "ügyeket" feldolgozó cikkeit is. Az eredmény sokszor lesújtó. Egyfelől hasznos tudni hogy hogyan áll az ember, ugyanakkor másfelől talán mégis jobb volt a boldog tudatlanság. :-)

2014.02.08. 14:28:17

@cadix: Mint említettem hálám egy ideig kísérteni fog, a részleges moderálás lehetősége amit mutattál úgy felpörgette a blogom hogy csak kapkodom a fejem, köszi!!!! És most már mintha jobban látszana a számlálók értelme is.

2014.02.09. 15:30:22

@popszegecs: Látom elkaptad a lényeget DD. Nem vagyok egy helyesírás szakértő de a legújabb tendencia szerint a 6 szótagnál nagyobb szavakat elkezdték egybe, vagy külön írni a kötőszavak helyett bizonyos szavaknál. Én nem tenném tűzbe a kezem hogy ezt kötőjellel kell írni de meggyőzhető vagyok, bár a téma szempontjából nem érdekel annyira. Egyébként a számlálóról is van véleményed? Bocs ha esetleg volt és még nem olvastam.

Impavidus Mortalium 2014.02.13. 20:18:15

Ez nem olvasottság számláló, hanem oldalletöltés számláló.
Az ember elolvassa a postot, kommentel és máris ugrik a számláló. megint kommentel, vagy ráfrissít az oldalra, hogy lássa az új hozzászólásokat és megint ugrik a számláló. Pedig ugye nem olvasta a postot többször el, csak egyszer... vagy egyszer sem.

Egyetlen látogatóval lehet generálni egy egyszerű scripttel félmilliós oldalletöltést, amit a szám jelezni fog. Ettől még csak egy ember, egyszer olvasta a postot, nem félmillió, és az az egy ember sem félmilliószor.

Lófaszt nem ér és lófaszt nem is jelent.
Az egyedi látogatószámot (IP vagy még inkább hostnév alapján számolva)jelezzétek ki, az mond valamit a bejegyzés olvasottságáról, nem az, hogy hányszor frissítik az oldalt.

Impavidus Mortalium 2014.02.13. 20:23:44

@cadix: csak éppen nem olvasottságot számolsz, hanem oldalletöltést. Ebből abszolút nem látszik hányszor olvasták a postot(hány ember olvasta a postot).
De még csak nem is nézettség számláló, ahogyan a kis súgó tooltipben írva van, hanem hirdetésmegjelenés számláló, ha az igazat akarod mondani :)

2014.02.14. 10:28:51

Többször nem írok ebben a témában mert mindig meglep hogy egy ingyenes szolgáltatást ilyen stílusban kritizálnak. Ha normálisan megfogalmazzák jobbító szándékkal a problémájukat, mindjárt más lenne. Nevetséges hogy ingyen kap valaki valamit szinte ajándékba és botrányos stílusban szidja az alkotókat. Tessenek fizetni más tárhelyekért, saját blogot csináltatni és fizetni. Ott már van helye az anyázásnak ha pénzért mégis olyat csinálnak ami nem tetszik. Addig meg ha mégis ezt használják tessék tisztességes stílusban írni.

Gyűrött Papír 2014.02.14. 11:48:05

@Turchi: Nem olvasok vissza, lehet, hogy mellé lövök, de az index azzal, hogy üzemelteti a blog.hu oldalt, rengeteg találatot hoz, ami viszont nála forgalomként csapódik le. Ezt egy win-win szitunak érzem, de nem önzetlen az ingyenesség (ld ad felület a blog oldaladon).

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.14. 15:36:37

@Gyűrött Papír: ezzel eléggé mellé lősz maradjunk annyiban :) Az index a blogoknak hoz forgalmat a kiemelésekkel, nem is keveset. Erről sok blogger szeret megfeledkezni és saját érdemének hinni, amikor pedig épp nincs kiemelve nem érti miért nem olvassák.
Egyébként nyilván részben igazad van, természetesen nem szeretetszolgálat, hanem üzleti vállalkozás vagyunk és a hirdetésekből próbálunk profitot termelni. Bár ez utóbbinál is sokan úgy gondolják, hogy minden oldalletöltés minden blogon forintokat ér, pedig nagyon nem így van. Statisztikailag nyilván igen, el lehet osztani a bevételt az össz PI-vel, de valsóág nem ez, hanem hogy a nagy egész pici része ér a hirdetőknek valamit, a többi sajnos nem.

2014.02.14. 16:47:04

@Gyűrött Papír: @cadix: Persze hogy nem gondoltam hogy a blogot a Jóisten üzemeltetni, nyilván üzlet ez is mint minden más, csak arra akartam felhívni a figyelmet hogy amíg nekem ingyen van a használata addig a problémáimat is szalonképesen kell hogy megfogalmazzam, nem úgy, ahogy egyesek.

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.14. 16:50:02

@Turchi: ezzel végképp egyetértek. Legtöbbször az a baj, hogy mindenkinek személyes igénye/kérése van, amit megpróbál beállítani általános, mindenki számára érvényes és természetes igénynek. Csak a rendszernek ezen az oldalán látjuk, hogy ki hogyan használja rendszert, minek örül, minek nem és nem véletlenül és önkényesen fejlesztünk úgy és azt, ami éppen kijön a kezünk közül :)

peterdbronks (törölt) 2014.02.20. 13:25:17

Sziasztok. Kezdő blogos vagyok, és nem értek hozzá, de nekem azt írja, hogy "az olvasottság nem publikus." Ilyenkor mi a teendő?

cadix · http://www.blog.hu 2014.03.10. 09:49:44

@peterdbronks: Ha a saját blogodon láttad ezt, akkor kapcsold be a számlálót, lásd fenti poszt. Ha más blogján, akkor a blogger nem akarta publikussá tenni az olvasottságot.

pison · http://pison.blog.hu 2014.03.10. 15:47:17

ezen veszekedtek hanyan olvassák a szarotokat? kapcsoljátok ki ha nem tetszik,idióták.

vajon hogyan szól egy tenyér, ha csattan 2014.03.31. 01:46:40

"A mai naptól kezdve egy új elemet vehetek észre a blogokon."

Az jó. Mi is észrevehetjük? Azé mégiscsak az első mondat...nemá.

El Mexicano (törölt) · http://elmexicano2010.blogspot.com 2014.04.17. 19:26:19

Csak mellékesen jegyezném meg, hogy a „definíció”-t egy f-fel írandó, de persze ha csak poénból lett hibásan írva, akkor nem szóltam. :)

Szerintem ez nem rossz ötlet egyébként, mert így mindenki látja, mennyire (nem) népszerűek a blogok. Nekem is van egy blogom (sajnos nem a blog.hu tartományban), már négy éve kínlódok vele, nagyon nyögve nyelve megy, a Google keresőjén kívül szinte semmi nem generál forgalmat, akárhol is osztom meg, a Facebook sem ér semmit annak ellenére, hogy van 700 lájkolója az oldalnak (a legjobb esetben is csak a harmadukhoz jutnak el a megosztott tartalmak, azoknak is csak legfeljebb a 10%-a kattint rá a linkekre, tehát nudli, csak a népszerűség látszatát kelti az egész egy külső szemlélőnek), így hát, amire nem keresnek rá a Google-ben, azt cseszhetem, kb. olyan, mintha a szobám falára posztoltam volna ki. A legmeglepőbb az, hogy az ember szerzőként azt hinné, hogy a különleges, érdekes témák érdeklik az embereket, amelyekről máshol nem igazán olvashatnak – és az igazság az, hogy nem...

De hová tűnt Columbo felesége? 2014.04.30. 10:18:14

@Bruk(lin): @Turchi:

Másként látom. Nekem sok írás tetszik, de nem osztom meg nyilvánosan, hanem a linket küldöm el levélben/üzenetben azoknak az ismerőseimnek, akik számára a blogbejegyzés érdekes lehet. A hideg kiráz attól, hogy minden nekem tetsző bejegyzést a FB nyilvánossága elé tárjak, azaz megosszak. Még akkor is, ha a FB-on tökéletesen korlátozni tudom, mit ki láthat (szúk csoport/ismerősök/mindenki).

Véleményem szerint egy átlagosnál aktívabb netező sok posztot olvas (és eleve olyanokra klikkel, amit érdekesnek talál), ezek nagy része tetszik is neki, de nem osztja meg mindet.

ON: a bloggazda saját oldalletöltéseit valóban szűrni kellene, mert ez így fals szám.
Ha egy posztoló bejegyzését 100-szor töltik le, de ebből 40 a szerzőé (mondjuk még szerkesztés alatt), akkor ő tudhatja, hogy a szám fals, de egy átlagos olvasó nem fogja tudni, ő csak a 100-at látja.
Nagyon sok olyan, egyébként jó blogoldal van, amit nem olvasnak ezrek, így mindenképpen szerencsés lenne, ha valóban csak a látogatók letöltései lennének mérve.

Bocs, hogy mezei netezőként belevakkantottam.

2014.04.30. 11:23:14

@Elhárított királycsel: Bocs, de már olyan régen írtam hogy visszaolvasva sem tudom hogy a megosztással kapcsolatban mit mondtam :-) FB-t nem nagyon használok tehát ebben egyetértek veled. Én sem osztom meg a posztok többségét, max. bejelölöm hogy tetszik. Tényleg nem tudom mi volt a véleményem régebbi hozzászólásban.
Úgy tudom a saját oldalletöltést, mi még szerkesztő üzemmódban történik, azt már nem számolja a rendszer. A többit én sem tudom, de annyira nem találom lényegesnek.

cadix · http://www.blog.hu 2014.04.30. 11:31:29

@Elhárított királycsel: @Turchi: Így van, amíg egy poszt nem éles státuszban van, addig nem is számolunk. Ha éles, akkor számoljuk, akárki nézi. Ha a szerzős nézi, akkor azt is, hiszen megnézte.
Btw, ahol annyira kevesen nézik a posztokat, hogy mondjuk 80-ból 40-szer a szerző és ez az egészhez képest túl nagy, ott nem tudunk mit csinálni, számomra érthetetlen az ön poszt nézegetés...

2014.04.30. 11:36:13

@cadix: "ön poszt nézegetés" DD Ki tudja, annyiféle ember van :-)

cadix · http://www.blog.hu 2014.04.30. 11:37:03

@Turchi: hát, nekik akkor együtt kell élni a tudattal, hogy az bizony számolva van

Nemvagyegyedul 2014.05.06. 23:29:11

Bocs, én nagyon alapfelhasználó vagyok, első posztom után kérdezném(amely tegnap jelent meg), hogy a blog.hu "elmúlt 24 óra" statisztikánál csak tegnapra kb 4x annyi oldalletöltést és 2x annyi egyedi usert mutat mint ez a jelenleg a jobb felső sarokban lévő aktuális szám. Tudtok esetleg segíteni, hogyan lehetséges az, hogy akkor a fele látogató nem töltött le egy oldalt sem? vagy lehetséges esetleg, hogy pl a facebook felől érkező látogatók letöltéseit nem méri ez a PI-számláló a jobb felso sarokban? még egyszer bocs, ha hülyeséget kérdezek, csak nekem ez rejtély. köszönöm.

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2014.05.07. 09:40:12

@Nemvagyegyedul:
a jobb felső sarokban lévő szám az adott poszt oldalletöltéseit mutatja. amiben nincs benne a főoldali látogató. a főoldalon is el lehet olvasni az egyetlen posztodat, tehát az összes oldalletöltés lehet (bármennyivel) több, mint amit a posztban mérünk.

Nemvagyegyedul 2014.05.07. 10:16:27

@L.A.: Köszönöm szépen, ez volt tehát az oka, így mindkét szám pontos, érthető!:)

melania_nagy 2014.07.31. 13:21:43

Lehet, hogy rossz helyre írom ezt és lehet, hogy ezért sokan ki fognak engem nevetni, de még új felhasználó vagyok :)
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne megoldani azt, hogy tovább gomb legyen a posztjaimnál. Írhatok akármennyit, a blogomon mindig egészben adja ki a posztot. Így egyből olvasni lehet. De nem szeretném, hogy akit mondjuk egy adott poszt nem érdekel félórákat kelljen legörgessen egy-egy hosszabb poszt után, hogy aztán megtalálhassa azt amit keres és érdekli is őt.
Előre köszönöm ha valaki segít :)

apogany 2014.07.31. 15:15:44

@melania_nagy: a szerkesztő második sorában megtalálod a tovább gombot, csak be kell szúrnod a posztba oda, ahol elvágnád.

barbikler 2014.09.27. 14:35:27

Nekem nem jelenik meg.Bár nekem nincs menüpontom csak a főoldal.És azért mert nem tudok írni a menü pontokba.Valaki segítene?

2014.09.27. 19:03:00

@barbikler: Van a weblapodon jobb oldalon egy mondat, hogy ha azt a szöveget látod akkor cseréld fel az oldalsávot. Esetleg ezért nem tudsz írni bele. A számláló nem jelenik meg? admin/beállítás/megjelenés...

barbikler 2014.09.28. 13:20:37

Nagyon szépen köszönöm Turchi

barbikler 2014.09.28. 13:23:41

És oldalsávot hol kell változtatni?

2014.09.28. 15:01:53

@barbikler: "Menj be az Oldaldobozszerkesztőbe (Megjelenítés / Oldaldobozok), és kattints a Hasábcsere gombra!"
A weblapodról másoltam :-), bár szerintem furán van írva, én így keresném inkább: admin/beállítás/oldaldobozok/hasábcsere-ha van a lapon, mert az meg a sablonodtól függ, én a sajátomon nem látom, valszeg mert jobb hasábost választottam eredetileg is. Valami ilyesmit kellene látnod: kepkezelo.com/images/cw9wlr2ryht3q92zvxo.jpg

barbikler 2014.09.28. 18:58:07

pont ilyen nekem is mert én már próbáltam hogy így az admin/beállítás/oldaldobozok de nem láttam sehol hogy hasáb csere.de akkor miért irja ki azt a szöveget a blogra hogyha már jobb oldalas sablont válazsztottam?

2014.09.28. 20:24:39

@barbikler: Sajnos nem tudom, van itt a blog szerkesztője, @cadix: nevű úriember, ő szokott segíteni mindenkinek mert ő még ért is hozzá DD. Nézd vissza a válaszokat és a nevénél kérdezz rá.

barbikler 2014.09.28. 21:25:49

Oké nagyon szépen köszönöm Turchi

misszlemon 2014.10.09. 05:14:18

Hogyan lehetne szep, sajat kepeket feltenni Cuzcorol?

L.A. · http://blog.fuggoagy.hu 2014.10.09. 14:05:24

ajánlom a fotók feltöltéséhez ezt: indafoto.hu

Karamella.Nikola 2014.11.05. 17:46:02

miért nem müködik az online rtl?

2014.11.05. 18:18:52

@cadix: Pedig azt hittem te mindent értesz DDD

cadix · http://www.blog.hu 2014.11.05. 18:20:19

@Turchi: valójában itt is sejtem miről van szó... A blog, amin tucatnyi magyar csatorna warez online streamje volt elérhető, de jogi felszólítás miatt töröltük.
@Karamella.Nikola: rtlmost.hu :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.11.05. 18:21:45

Érdekes, hogy a kommentjeimet sokkal többen olvassák (és szólnak hozzá), mint a blogomat, amit szinte senki... :)

2014.11.05. 18:26:59

@cadix: Na jellemző, akkor tudom meg mire már törölték is DD

Karamella.Nikola 2014.11.05. 18:27:25

@cadix: töröltétek??? uhhh és sehol nem lehet nézni akkor a neten?? én Ausztriából néztem :((((((

cadix · http://www.blog.hu 2014.11.05. 18:28:44

@Karamella.Nikola: Az egy illegális, jogsértő tartalom volt (nem én találtam ki, hanem a jogalkotó és a jogtulajok), így a hatályos jogszabályok értelmében el kellett távolítanunk.

2014.11.05. 18:29:52

@Frady Endre: Nem az a lényeg hogy hányan szólnak a blogodhoz hanem az hogy ismerik a neved. Sokan. Mert jókat írsz! Mondjuk ennek nincs sok köze a számlálóhoz DD

Karamella.Nikola 2014.11.05. 18:42:36

De kár :( köszönöm a válaszodat

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2014.11.05. 19:16:20

@Turchi: Kösszy Turchi! :) Akkor ma még nem vágom fel az ereimet! :)
Amúgy nem a fradyendre.blogspot.hu hanem a fradyendre.blog.hu oldalamra gondoltam. Egyébként a fradyendre.nolblog.hu oldalon hozzám is szoktak szólni... :)

atestbeszel · https://atestbeszel.blog.hu/ 2015.02.02. 13:08:23

Sziasztok, hogyan tudok "tovább" linket tenni a bejegyzésekbe? (Hogy ne jelenjen meg azonnal a teljes szöveg, csak az eleje.)

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2015.02.02. 19:32:56

@atestbeszel: Sajnos ide nem lehet képet beilleszteni, de végül is egyszerű. Ahol a blogodat szerkeszted, az egy keretes felület. A tetején vannak ikonok. A második sorban, balról a hetedik ikon a "tovább" gomb. Illeszd be azután a mondat után, ahol el akarod vágni a blogodat.

M. Lexa 2015.08.05. 11:42:46

hát nekem mégse jelenik meg :-(

polgarz . 2015.08.05. 12:01:18

@M. Lexa: Szia! Le tudnád írni pontosan, hogy mi a probléma? :) Hol nem jelenik meg? Milyen böngésző? A saját blogodon, vagy egyik blogon se jelenik meg?

M. Lexa 2015.08.06. 21:06:44

Semmi már megjelenik szoval de azert koszi

Liverpool87 2015.08.08. 01:01:18

Üdv jó lenne ha a tisztelt szerkesztő urak újból engednék hogy tuddjak írní a Tippmix fórúmra!Danke!

polgarz . 2015.08.10. 10:26:08

@Liverpool87: Szia! Nem tudom, hogy ez index fórum kérdés-e, vagy blog.hu, de egyik esetben sem jársz sajnos jó helyen. Ha az index fórummal van a baj, akkor az indapass-on keresd ki a kapcsolatfelvételnél azt a termékünket, és ott írd le a problémád, ha egy blog.hu-s blogon nem tudsz kommentelni, akkor pedig a blog gazdájának írj egy levelet. Köszönjük!

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2015.10.02. 16:40:32

Sziasztok,

A következőkben szeretnék segítséget kérni, mert nem igazán értem, és elég zavaró:

2015. 9. 30.-án írtam egy posztot, ez másnap ki is került index2-re. Utána megnéztem a statisztikákat arra a napra vonatkozóan, ahol a következő adatok voltak:

Lapletöltés: 4050 Látogató: 3533 Látogatás: 3451

Ezek jellenek meg szövegesen, és a grafikonba is. Viszont a bejegyzésem mérőjénél csupán 879-et mutat.

Azt gondoltam, hogy az lehet, hogy valami forgalmas helyen meglett osztva a blogom, de csak a főoldal, így a beérkezett kattintások nem a konrét posztnál jellenek meg. Ezért direkt megnéztem az URL statisztikát, ahol a a kérdéses bejegyzésem konkrét URL-jére meg 3812-t lapletöltést ír. (Ezzel be is kellett volna kerülnie a top bejegyzések közé, de nem került mert a bejegyzésen ugye jóval kevesebb letöltés látszik)

( Meg eleve, ha valahol megosztották volna, azt elvileg mutatná a hivatkozóknál, de ottazt írja 628-an (vagyis 74,3%) jött az Indextől)

Ekorra mértékű különbséget még sosem láttam a bejegyzés és az URL statisztikában megjelő adatok közt. Megörjít, hogy nem tudom az okát.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2016.03.03. 16:03:17

@The Man Who Laughs: ezzel én is így vagyok. Pár hónapja nem megy a matek a blog.hu számlálónak...

BariFarki 2016.04.16. 13:46:23

@cadix: Szia. Tudom, régi topic, meg lehet, hogy hülye kérdés, de az hogy lehet, hogy miután az egyik posztunk felkerült index2-re, a nézettsége fölment 5500 körülire, de lapletöltés csak 1300 körül volt azóta összesen az egész blogra.

cadix · http://www.blog.hu 2016.04.16. 13:53:46

@BariFarki: szia, tudunk a dologról, sajnos néhány rosszindulató bot támadja a stat rendszert, de már urai vagyunk a helyzetnek

BariFarki 2016.04.17. 05:12:03

@cadix: Szóval akkor a lapletöltés van közelebb a valósághoz, a megtekintés meg botok által van feltornászva? Mellesleg az említett poszt számlálója továbbra is emelkedik, de már jóval lassabban. (Illetve a többié is lassan elindult, azóta is növöget, szinte hihető mértékben, de azért valamivel jobban, mint a többi stat indokolná.) Lehet erről esetleg valahol többet megtudni, hogy mi történt? Pusztán kíváncsiságból, érdekel a téma :)
Amúgy köszi a gyors választ!

MRNN_F1 · http://f1vitriol.blog.hu/ 2016.04.19. 19:30:29

@BariFarki: Lehet én jelentettem először a kapcsolat menün keresztül, hogy "fantom" van a rendszerben. Javában tartott a címlapom, amikor feltűnt, hogy az oldalletöltések száma meg se közelíti azt, amit az utolsó poszt számlálója mutat. A hiba alatt nagyon durván pörgött az akkor két legfrissebb posztom, és kisebb, pár százas mértékben az utolsó két oldal (vagyis összesen 20 poszt) tartalma is.

A pontos kép érdekében inkább hozzácsatoltam a bloghoz az Analyticset, mert az URL statnak se lehet hinni. Ha valaki tudja, mi alapján mér az URL és miért sorol fel töredék linkeket is, ne tartsa magában :)

Lekopogom, megállt a növekedés, biztos sikerült megoldani a problémát.

Phoenicia 2017.03.29. 22:01:38

Sziasztok!
Lehet hogy én vagyok gyökér és elszúrtam vmit (új vagyok) de eltűnt a számlálóm. Tudna vki segíteni? (nem állítottam rejtettre!)

dr0 2017.03.31. 17:25:32

@Phoenicia: Szia, A mi oldalunkon volt a probléma most már jónak kell lennie.

Phoenicia 2017.03.31. 20:43:16

@dr0: Köszönöm! Most már a bejegyzéseknél látszik, csak a "főoldalon" nem.

dr0 2017.04.03. 16:57:10

@Phoenicia: Szia, Megnéztem most már ott is jó.

sZulamith 2022.04.08. 09:10:02

A blogomon nem jelenik meg a nézettség/számláló, mit tegyek?

sZulamith 2022.04.08. 18:47:49

Mindent probáltam már amit erről olvastam, de siker NINCS!!!! Valaki tud segiteni?

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2022.04.09. 16:22:14

@sZulamith: Nekem se működik már egy hete. Írjunk együtt a support@blog.hu -ra. Mindig azt mondják, ott tudnak segíteni :). Hátha most is!

sZulamith 2022.04.09. 20:42:48

@Jumbóka: Benne vagyok. Azt nem értem, hogy miért nem történik valami amikor többünknél jelentkezik ez a probléma. Kedves illetékesek munkanapon várhatunk segitséget?:)

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2022.04.12. 00:54:13

@sZulamith: Kaptam választ! bemásolom...

Szia,
Sajnos a statisztikában központi probléma merült fel. A hibát jeleztük fejlesztőink felé, akik dolgoznak a hiba kijavításán. Addig is a türelmedet szeretnénk kérni.
Köszönjük!
Üdv,
A Blog.hu csapata

Így türelmesen várunk :)

sZulamith 2022.04.14. 20:15:58

Rendbe jött, köszönöm.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kivánok!

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2022.04.15. 12:36:07

@sZulamith: Nálam is jó hatással volt a nyúl közeledése :)

Oldfan 2023.04.11. 18:48:03

Örvendetes, hogy már vannak, akiknél a nyuszi "helyrelocsolta" statisztikai szolgáltatást. Szeretném ugyanezt kérni a "Szamurájfilmek" és a "Filmbook" esetében is. Köszi előre is!

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2023.04.11. 22:39:16

@Oldfan: Rossz hírem van. Az újabb évfordulón már ellentétes irányban dolgozott a nyuszi. Volt egy levélváltásom a supporttal. Ezt a választ kaptam:

Szia,technikai okok miatt a statisztika bizonytalan ideig (várhatóan tartósan) nem lesz elérhető. Elnézést kérünk a kellemetlenségért.Üdv,
Az Inda csapat
süti beállítások módosítása