Visszaszevasz

Friss topikok

@doktorbloghu

Linkblog

Utolsó kommentek

Címkék

admin (4) ajánló (4) ajánlott bejegyzések (2) akcitó (1) aszf (1) átállás (1) authorship (1) blog.hu (8) bloggazda (1) bloggerek (2) bloggerigazolvány (3) bloggerszövetség (3) bloghu (49) blogok (1) boldaldesign (1) bővebben link (1) buli (2) cemp (1) címkék (2) címlap (4) csr (1) design (2) desktop (1) developer error (1) digg (1) editor (1) előmoderálás (1) élő bolygónk (1) exitpopup (1) exit popup (1) export (1) facebook (5) feedek (1) fejlesztés (4) fejlesztések (29) felhívás (1) fizetett (2) föld (1) fotó (1) frontend (12) funkció (1) futás (1) galéria (1) goldenblog (2) gyerek (1) hatter (1) hellókarácsony (1) hibák (3) híradó (15) hirdetés (1) hr (1) https (1) i2 (3) import (1) inda (1) indanet (1) index2 (3) ingyen (1) instagram (1) játék (1) jobs (1) jótékonyság (1) kapcsolat (2) karácsony (1) kedvezmény (1) képbeszúrás (1) kiemelés (3) klímacsúcs (1) köldöknézés (1) költözés (1) köszönet (2) közléskényszer (1) közösségek (1) közösségi (1) leállások (7) lexikon (1) lexikonnyomat (1) licensz (1) meghívás (1) mobil (4) mobilsablon (2) mosolyka (1) napozz (1) nyereményjáték (1) olimpia (1) pályázat (1) pinterest (1) póló (3) post counter (1) promó (8) sablon (5) snippet (2) statisztika (1) sün (3) süti (1) szabadon felhasználható (1) szájbarágó (5) szavazás (1) szerepkör (1) tematikus nap (2) tovább link (1) tumblr (1) tunézia (1) twitter (1) új (1) új bloghu (9) unicef (1) vivcitta (2)

Frissített editor és újdonságok

2014.02.12. 14:54 blog.hu

Az év elejei lendületünk nem hagyott alább, így remek újdonságokkal és frissítéssekkel jelentkezünk. Lássuk mivel lett mától több a blog.hu rendszere:

Frissített editor

A posztszerkesztő frissítése már régóta tervben volt, végre megléptük! Jelzéseitek és tapasztalataink alapján ezzel két hibát is sikerül kiküszöbölnünk:

  • a beszúrt képek a mentés után eltűnnek
  • a begépelt szöveg egy része mentés után eltűnik

a nyomozásunk alapján ez a korábbi editor hibája volt, melyet a frissítés most orvosolt. Az ikonok is megváltoztak némiképp, a biztonság kedvéért kapott minden ikon egy segítség szöveget, ami akkor jelenik meg, ha az egeret az ikonokra húzzátok.

editorskin.png

Képaláírás és képek sorrendje a galériában és mozaikban

November közepétől már galériát is szúrhattok a posztokba, ennek sokan örültetek és jó néhányan jeleztétek, hogy örülnétek, ha a képekhez képaláírást írhatnátok, illetve ha nem csak a kijelölés sorrendjében, hanem utólag változtatható módon lehetőség lenne a sorrend szerkesztésére. Kívánságotok parancs, megcsináltuk!

A galéria, vagy mozaik beszúrása után a galériát vagy mozaikot jelző képre kattintva, majd a jobb egér gombot megnyomva felbukkan a Képaláírás menü. Itt egyértelmű lesz a képaláírások megadása és szintén itt tudod a képek sorrendét is változtatni drag&drop módszerrel, az az a képen nyomva tartod a bal egér gombot és a képet áthúzod a listában lentebb vagy fentebb.

Videót tartalmazó posztok Facebook megosztása

Ha egy posztodba nem szúrsz be képet, hanem csak egy videót, akkor korábban a facebookos megosztásnál az előnézeti kép az a blogod mobil logoja, vagy ennek hiányában egy blog.hulogo volt. Mától ha a beszúrt video Indavideoról vagy Youtube-ról származik, akkor a videó egy képe lesz a facebookos előnézeti kép.

Olvasottság számláló

Pár hete élesedett az olvasottság számláló, melyről ide kattintva olvashattok bővebben. Itt apróbb módosítások és javítások történtek. Már biztosan nem számolja a vázlat, illetve előnézeti megtekintéseket, valamint a rejtett számláló ikonját egy diszkrétebbre cseréltük. További módosításokat nem tervezünk.

Mielőtt kommenteznél

Az utóbbi pár posztnál több olyan komment is megjelent, amely nem a témához tartozik vagy trollkodás jellegű vagy szándékosan félrevezető és rosszindulatú. Az ilyen jellegű kommenteket moderálni fogjuk!

172 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szevasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr655811097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.14. 10:58:40

@Nagy Háború gépház: ööö, elvileg nem kellene hogy kisebb legyen az ablak, de akkor ránézünk. Állandó odlal címkézése: nincs tervben.

@doggfather: ezt írtuk feljebb hogy eddig csak Firefox alatt működött, az új TinyMCE verzió nem támogatja, de a kollégánk ennek fejlesztésén dolgozik, hogy _minden_ böngészőben működjön.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.02.14. 11:27:54

@cadix: botsi akkor. :) nem tudok olvasni ezek szerint. előfordul nálam néha.

Nagy Háború gépház · http://nagyhaboru.blog.hu/ 2014.02.14. 14:37:47

@cadix: Köszi, ha megnézitek.
Ami az állandó oldalak címkézését illeti: Nagyon fájó pont, különösen, hogy korábban lehetett ilyent; olyannyira, hogy még megvannak a korábbi címkék is. Rém hasznos funkció volt, mert ki lehetett vele tágítani a "csak főoldal és más semmi" hozzáállás korlátait, és ez lehetővé tette az egységsugarúnál összetettebb struktúrájú tartalom-közzétételt.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.02.14. 22:42:44

Napokban élesíteni terveztem egy posztot, melyben több galéria is be van illesztve. Most lesz még pár nap, mire megszerkesztem hozzá a képaláírásokat és esetleg a szöveget is átírom-kibővítem, de köszönet érte, mert egy nagyon jó dolog a galéria is, és a fix képaláírás is.

eRikaM 2014.02.15. 02:23:48

Köszi a fejlesztést.
Lenne két kérdésem/problémám - az egyik, hogy ha szeretnék egy sornál több helyet hagyni kép és szöveg között akkor most bárhány entert (vagy HTML paragrafust) rakok be, az előnézetek ezt nem érzékelik. Ez eddig működött - 2 enterrel nagyobb sorközt tudtam tenni kép és szöveg közé és mindkét előnézetben látszódott is. Ez fejlesztésből adódó hiba lehet, vagy én csinálok nagyon rosszul valamit?
A másik, hogy mióta új a szerkesztő azóta ha egy meglévő címkét rakok a posztra, nem számolja bele - van olyan címkém aminél kb 4 bejegyzés lenne, ehelyett 1/2 látszik csak - mind e heti.
Köszi a segítséget!

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2014.02.15. 09:18:53

Nekem most semelyik felugró ablak nem működik, mert túlméretezi a motor és a lezáró nyomógombok egyszerűen nem látszanak.

(Nem lehet, hogy azzal van gond, hogy időnként külső monitort használok, ami nagyobb és a motor arra emlékszik és arra méretez akkor is, amikor a laptop saját képernyőjét használom?)

polgarz . 2014.02.15. 14:26:36

@promontor: Milyen böngésző, oprendszer, monitor? Az oldaldoboz beállító oldalon jelentkezik a probléma, vagy a poszt szerkesztő oldalon?

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2014.02.15. 14:27:38

@cadix: Abban igazad van, hogy a css-ben is meg lehet adni a kép méretet de ez nem teszi rugalmassá, hanem nagyon merevvé teszi a rendszer használatát. Ha a css-ben fixálom a kép méretet, akkor ugyanis még szándékosan sem tudok más képméretet produkálni még ha bele gebedek se. Nem ez volt javaslatom lényege, hanem pont a rugalmasság, a könnyebb használhatóság.
Tudom, hogy ezzel a css válasszal csak le akartál lazán rázni, de több mint 30 éves programozói múlttal vagyok én is olyan rutinos, hogy meg tudjam ítélni ezt is meg a javaslatod helytelenségét is.
Kár, hogy ilyen mereven állsz hozzá a fejlesztési javaslatokhoz.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2014.02.15. 21:18:21

@polgarz: Windows 7, Firefox 26, a laptop Dell E5410, a külső monitort hétfőn tudom megmondani.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2014.02.15. 21:19:04

@promontor: Ja, és a posztszerkesztő oldalon jön elő.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2014.02.16. 08:38:43

@polgarz: Közben kicsit nézegettem, az a gond, hogy a Firefox toolbarokat nem veszi figyelembe a méretezésnél. Azaz ha kikapcsolom a toolbarjaimat, akkor belefér, de ha bekapcsolom (ami nálam alap) akkor nem. Szóval a workaround megvan, de azért jobb lenne, ha javítanátok.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.02.16. 12:31:51

Link posztolásánál a facebook nem tölti át a posztban lévő képeket bélyegképnek. Gondolom, hogy nem facebook-hiba, mert nem blog.hu-s linkkel működik.

pittlaren · http://matchboxaddikt.blog.hu/ 2014.02.16. 13:55:55

Üdv!

Remélem jó helyen járok: meg tudnátok mondani, h. mit kell ahhoz tennem, h. a blogom címlapján ne a posztok teljes szövege, hanem csak mondjuk adott poszt első bekezdése látszódjék, és a szöveg többi részének olvasásához meg kelljen nyitni az adott bejegyzést?

Előre is köszönöm a segítséget!

üdv, pitt

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.16. 14:43:01

@pittlaren: szurj "tovább" gombot a bejegyzésbe: screencast.com/t/rpXD2SDlb9k

@danialves: kellene a konkrét poszt linkje, de valószínű hogy a.) túl kicsi képek vannak benne b.) facebook elcachelt egy állapotot, amikor még vázlatban volt a posztod

@kgl: a legkevésbé sem akartalak lerázni, de amit kérésként írtál (legyen ugyanakkora mindig a posztba szúrt kép) az konkrétan a sablon css-ével oldható meg a legkönnyebben. Azt írtad azért lenne ez jó,mert minden posztnál egységes lenne a kinézet. CSS. Erre való. És át tudod írni bármikor egy posztnál, mert az inline css felülírja a css fájl utasításait, de nem akarok én vitázni veled. (ahogy az átnevezéses "hisz az csak egy mysql parancs"-os blődségnél sem tettem, ugyanis egy ekkora rendszernél ez nagyon nem így működik). Hidd el, kellőképpen nyomós okkal fejlesztünk vagy épp nem fejlesztünk le valamit.

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.16. 14:44:49

@kgl: megnéztem a blogod, a megosztás gombok egy hiányzo clear: both; css sor miatt csúsznak be a kép mellé, írsz a supportnak és segít, hgoy hova kell beírni.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.02.16. 14:57:01

@cadix:
smokingbarrels.blog.hu/2014/02/16/knights_of_badassdom_980

Nekem így az a) nem tűnik valószínűnek, b)-be meg már futottam bele korábban (és nem ezt csinálta)
De egyébként másnál is láttam már ezt tegnap, azért gondoltam, hogy ez valami általános blog.hu probléma

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.16. 15:02:14

@danialves: valóban nálunk lesz a gond, valamiért nem generálta le a rendszer a fb-nak szánt méretű képeket... Utánanézünk!

Tákolmányi (törölt) 2014.02.16. 19:33:04

Nagyon jó! Köszi!
Annak idején sokat basztattuk szegény Sztahanovot, mikor a radikális változásokat meglépte a blog.hu, de megérte. Ő nálatok dolgozik még?

disrupt · http://disrupt.blog.hu 2014.02.16. 22:00:07

Sziasztok!

Három bugot szeretnénk jelezni:
1. minden 14-e után íródott posztunkból hiányzik a bélyegkép az archív oldalon. disrupt.blog.hu/2014/02/page/2 Itt lehet látni. 14-ig ok minden, utána semmi. Megnéztük, a thumbs mappában ott vannak, de az automata hivatkozás rájuk hibás. Ha a blogtags nézetben vagyunk, akkor látszanak. pl. blog.hu/blogtags/forma. Itt az előbbi hiányos posztoknál ott van a bélyegkép.

2. az időzített bejegyzések címkéi furán viselkednek. Ha még soha nem használtuk azelőtt az adott címkét, élesítés után a poszt alatt megjelenik, de a címkefelhőben nem. Ha már korábban használtuk (nem időzített bejegyzésben), akkor értelemszerűen ott lesz a címkefelhőben, viszont az előfordulások számát nem növeli az időzített bejegyzésekhez hozzáadott címke. pl. van egy címke, ami mögött (3) szerepel, rákattintva négy bejegyzés jelenik meg, amiből mi tudjuk, hogy az egyik időzített volt.

3. szerkesztés közben a poszt elejére, a more tag elé beszúrt tartalom (kép, szöveg) időnként - mentés után, html editorból való visszalépés után - teljesen és visszaállíthatatlanul (nincs undo opció) kitörlődik.

Firefox 27.0.1

Megnéznétek? Köszönjük!

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2014.02.17. 00:11:37

@cadix: Köszi, közben jelezném, hogy a következő posztnál már nem állt fenn a probléma.

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.17. 10:42:35

@disrupt: első már javítva, második független az editortól, harmadikat nézzük

polgarz . 2014.02.17. 16:14:35

@eRika Interiors: most már látszik a sortörés
@promontor: javítottuk, kérlek ellenőrizd hogy megfelelő e a méret
@doggfather: @Monty H.: most már látszik a szélesség, és magasság minden böngészőben, ha állítjátok a képméretet

eRikaM 2014.02.18. 01:33:26

@polgarz: Köszönöm szépen!
Arra még esetleg rátudnátok nézni, hogy a címkeszámláló mitől romlott el? Láttam, hogy disrupt is hasonló problámát jelzett.

Nagyon köszi!

Tákolmányi (törölt) 2014.02.18. 17:42:18

Mi ez a két percen belül nem lehet új posztot írni?
Mikor először böktem az új poszt gombra? Normális?
Mi ez a fasság, ki ír spam posztot?

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.18. 17:57:00

@Tákolmányi: ez egy több mint két éve működő védelmi mechanizmus. A ki ír spem posztot kérdésedre a válasz: azok a robotok/gyerekmunkások akik pár centet kapnak egy-egy linkekkel teli posztért. A linkek pedig cialis/viagra vásárlást ösztönöznek. Kielégítő válasz volt?

Tákolmányi (törölt) 2014.02.18. 18:00:13

@cadix: Abszolúte :)
Én most találkoztam először a jelenséggel. Sorry.

promontor · http://jozsefbiro.blog.hu/ 2014.02.19. 19:31:04

@polgarz: Szia, igen, jó lett, köszi! (Pontosabban most is kil=g a k;perny[b[l, de nem baj, mert a scrollbar őt is mozgatja, azaz le tudok gördülni a ombokig. Eddig ez nem volt. Ez teljesen jó megoldás. )

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.02.20. 13:21:03

@cadix: "egyszer majd lesz, amint a prioritási sorrendben odajutunk"

én azért - puszta évődésből - néha-néha beírhatom ide? :-)

Afrikaland · www.afrikaland.blog.hu 2014.02.20. 15:39:55

Sziasztok,

az editor frissítése óta nem működik a korábban prímán működő tableten egyedüli másolás funkció. Tehát hiába bökök rá valamire és mondom hogy copy, ha az editorban a megfelelő helyre állok és megnyomom a paste ikont akkor feljön egy ablak, hogy használjam a ctrl C és ctrl V gombokat. Viszont ha ezeket használom akkor nem másol be semmit, hanem csak simán benyom egy szép v betűt. A szöveg felszedése sem működik az editoron belül. Ki tudnátok ezt javítani kérlek? Most a linkeket betűnként kell bepötyögnöm, a bekezdések átrosolásáról nem is beszélve, azokat újra kell írjam.

Amúgy tök jók az új funkciók, és bár a címkék még mindig nem tökéletesek, kifejezett javulás figyelhető meg.

Köszönöm!!!

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2014.02.21. 07:50:27

Ha már ismét szóba kerültek a galériák. Azt szeretném kérdezni, h nálam a beszúrás után a galéria képe mellett megjelenik egy fekete pont, amit sehogy sem tudok törölni. Ennek mi az oka? /Érdekes, h nálam van pötty, de láttam már más bloggot, ahol nincs. Ez a sablon sajátossága? Nem lehetne minden sablonból kivenni?/

Liping 2014.02.21. 08:37:05

Lehet eddig is megvolt, csak nem vettem észre, de mi ez az üzenőfal az adminfelületen és mire jó?

Liping 2014.02.21. 08:40:08

Ja igen, a galériás fekete pöttyöt én is szívesen eltüntetném, de magamtól nem sikerül...

polgarz . 2014.02.21. 13:12:21

@Liping: @klarky: kiszedtük a pöttyöket mindenhonnan :)

Sós Károly 2014.02.21. 18:21:32

Ma szembesültem először az új felülettel. Reggel óta képtelen vagyok a megszokott módon képet beszúrni. Szóval remeknek tűnik ez a frissítés.

polgarz . 2014.02.21. 21:27:21

@Sós Károly: mit ertesz az alatt, hogy "megszokott modon"? milyen bongeszot hasznalsz?

Sós Károly 2014.02.22. 09:44:15

@polgarz: Talán valami homokszem került a gépezetbe. Estefelé, a képbeszúrás alatti feltöltés ablakban,egyszer csak újra megjelentek a feltöltött fotóim, mert egész nap láthatatlanok voltak. Sikerült is egy új bejegyzést írnom képekkel, feltöltve, élesítve,. Majd félóra múlva látom,hogy az elkészült, élesített bejegyzésből is eltűnnek a fotók. Megcsináltam még egyszer, most azóta rendbe van minden. Nem tudom, mi lehetett, de most müködik. Köszönöm.

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.22. 13:16:39

@Sós Károly: Tegnap a képeket kiszolgáló szerverünk rakoncátlankodott. Amikor jó volt, látszódtak a képek, amikor épp nem, akkor nem.
A hiba azóta megszűnt és az editortól független volt.

2014.02.22. 21:46:45

Sziasztok! Kb. 5 napja, ha megnézem a statisztikát, akkor nem az akkor pillanatig mutatja, hanem fél nappal előtte, volt, amikor az aznapi megkereséseket nem lehetett látni, csak másnap, s hiába nyomom a frissítést. Eddig percre pontosan mutatta addig az időig a kereséseket, amikor ott voltam. Most ez is szabályozva lett?

cadix · http://www.blog.hu 2014.02.23. 12:25:01

@Letícia: A statisztika feldolgozót kicsit újraírtuk, ezért vannak ilyen hibák, magától helyre fog jönni minden, úgy ahogy régen is működött. Ha továbbra is fennáll a dolog, akkor írj a supportra, a blogod nevével együtt, mert itt nem tudunk segíteni.

2014.02.23. 20:21:55

@cadix: Köszönöm szépen, várok még akkor! :)

Nem Art Decor 2014.02.24. 10:23:01

@cadix: köszönjük! szuper újra!

Nem Art Decor 2014.02.24. 10:26:21

@cadix: mármint a "képméretező ablakocska". azaz kép beszúrásakor újra látom, mekkorák a paraméterei n x y pic. ez volt az, ami egy időre eltűnt, és most újra jól működik.
írtad korábban, hogy mappa törlésre is lesz mód. annak is örülünk!

2014.02.24. 22:20:55

@cadix: Szuper, minden OK, visszaállt, újra a régi az időskála! :)

Nagy Háború gépház · http://nagyhaboru.blog.hu/ 2014.02.26. 01:47:13

A forráskódszerkesztő üres paragrafusokat pakolászik a forráskódba, például az alábbi esetekben:
- Az üres forráskód nézet egy <p> </p>-vel indít kérdés nélkül, mikor én paste-elni akarnék, de először törölnöm kell.
- Ha egy beillesztett forráskód valamiért (pl. humán olvashatóság) miatt üres sort (mármint egy </p> és a következő <p> között két sortörést) tartalmaz, akkor hajlamos az ilyen helyekre is berakni egy <p> </p>-t. Ha kéne oda, akkor ott lenne, így idegesítő, mert törölgetni kell.
- Utolsó sorként MINDIG berak egy <p> </p>-t, ami azért EXTRA idegesítő, mert ezt törölni sem lehet.

Ha ez kapcsolható funkció, akkor kapcsoljátok ki; ha bug, akkor javítsátok ki, lécci. A forráskód-szerkesztőt célirányosan használó felhasználókat szerintem ez sokkal jobban idegesíti, mint segíti.

lyzX · http://kirandulo.blog.hu 2014.02.26. 13:03:16

Köszönjük szépen a módosításokat és fejlesztéseket! Szuper, hogy így követitek a blogger-igényeket! :)
Remélem, egyszer a blogonkénti külön-külön profilkép feltöltése is megoldható lesz! :)
További jó munkát, szép napot Mindenkinek!

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2014.02.26. 21:07:23

Sziasztok! Én egy hibát szeretnék jelezni: amikor írom a blogposztomat, és szeretnék szögletes zárójelet írni, megnyomom az AltGr+F billentyűkombinációt, akkor teljes képernyőre ugrik, ahelyett, hogy szögletes zárójelet nyitna. Elég zavaró, ezzel nem lehetne valamit kezdeni? :/
Előre is köszi!
További jó munkát nektek!

Európa Pont 2014.02.27. 22:53:10

Sziasztok!
Nagyon jól sikerült a frissítés, sok apró nagyon hasznos dolog került be. Két problémánk merült fel a szerkesztésnél: az egyik, hogy nem sikerül sehogy képre linket tenni - a szerkesztőoldalon rátesszük, elmentjük, de élesben valamiért nem működik egy ideje, leesik róla a link - pedig ez a funkció régebben simán működött.

A másik inkább egy apróság - az új, képgalériánál szuper, hogy lehet szöveget beszúrni (képaláírást), de mivel ez inkább a kép mellett jelenik meg, hosszabb szöveget is lehetővé tesz, amelyben jó lenne, ha minimális szerkesztési lehetőség lenne (pl. lehessen sorköz). Ezekre létezik valamilyen megoldás (inkább a képre linkelés lenne fontos, a másik csak inkább egy apró észrevétel / kérdés lenne).

Köszi szépen, és további jó munkát! :-)

Európa Pont 2014.02.27. 22:58:30

Helyesbítés az előzőhöz: néha sikerült elmenteni a linkelést a blogposztba beszúrt képekre, de néha nem - teljesen kiszámíthatatlan. Van tippetek, hogy mitől nem veszíti el a beszúrt linket?
Nagyon köszi!

Marketingmoments 2014.03.03. 16:11:32

Sziasztok,

Firefoxban használom a blogot és úgy látom minden bejegyzésből eltűntek a képek. Néhányat elkezdtem helyrerakni, de 125 bejegyzést nincs időm javítani. Tudtok megoldást javasolni?
Köszi!

karosszékely 2014.03.07. 21:50:41

@polgarz: Nálam sajnos továbbra sem működik a képméretezés kijelzése Firefox alatt (pedig kellene, mint egy falat kenyér).

cadix · http://www.blog.hu 2014.03.10. 10:06:01

@Nagy Háború gépház: Ez megoldódott.
@**Valcsa**: Ezt megoldjuk.
@Európa Pont: Link dolognak működnie kéne, de csekkoljuk, a képalázás sortörés igényét megcsináljuk.
@Marketingmoments: Ez nem editor gond lesz, hanem valami egészen más. Pls mail support@
@karosszékely: Milyen firefoxot használsz? Milyen op rendszert?

b05co_ (törölt) 2014.03.14. 12:19:49

Sajnos azt kell mondjam siralmas az új szerkesztő... A táblázatoknál szinte semmit sem tudok beállítani, kóddal kell módosítsak minden szösszenetet. Ez fejlődés? Nem hinném. Nem tudnátok opcionálisan betenni ezt az új vackot? Én maradnék a réginél, ez nagyon butára sikerült sajnos... Az hogy a kódot valamiért már oly szinten gányolja a szerkesztő egy enternél hogy őrület inkább már nem is említem bővebben. Kérném vissza a régit, az használható volt!

Csupor Gia · www.csuporgia.hu 2014.03.22. 12:19:29

Sziasztok!
Miért van az, hogy a toplistán nem a tényleges látogatottsági sorrend van, a címkéknél nem a tényleges címkeszám jelenik meg a címkék mögött, és a kereső nem talál meg olyan szavakat, amelyek pedig benne vannak a posztok címeiben?
Előre is kösz a választ!
tragicomics.blog.hu

2014.03.23. 15:41:31

Sziasztok! Hol lehet megnézni, kik lájkolták a posztomat? :)

cadix · http://www.blog.hu 2014.03.24. 09:52:27

@Letícia: Sehol. A Facebook erre nem ad lehetőséget.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.03.24. 09:56:36

@Letícia: Facebook oldalán a blogodnak.

@cadix: Ad. De a lehetőség függ a lájkolók egyéni beállításaitól.

cadix · http://www.blog.hu 2014.03.24. 10:06:56

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Nettó hülyeség amit írsz. Az app id-hoz nem fér hozzá a blogger, nem fog semmit látni a Facebook oldalán se, ne tévessz meg senkit, főleg ha nem értesz hozzá.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.03.24. 10:14:46

@cadix:

A blogomnak van egy fb oldala, ahol látom a lájkolók fb profilját. Vagy ahogy írtam: Facebook oldalán a blogodnak.

.

.

Az XP alatti görgetés lehetősége mikor lesz megoldva? Vagy ily könnyen lemondtok egy zsugorodó, de mégis csak 20% körüli olvasótáborról?

.

Háromgombos egérrel ha bekapcsolom a scrollt, akkor az egér mozgatásával lehet menni lefele, de sem oldalsó, sem alsó görgetősáv nem jelenik meg, és a kerék sima görgetésével sem megy lefelé az oldal. Több XP-s gépen is kipróbáltam, egyiken sem ment. (XP Chrome, más böngészővel nem próbáltam.)

.

A hét témának a bővítésétől a későbbiekben, mikorra már lesznek róla tömeges visszajelzések, én nem zárkóznék el ily mereven.

cadix · http://www.blog.hu 2014.03.24. 10:17:18

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn:

1.) Továbbra is megtéveszted Letíciát. Letíci arra kíváncsi, hogy ha ír egy posztot és alatta a like gomb megnyomja 100 meber, akkor ki az a 100. Te meg arról, hogy ha van egy rajongói oldalad, akkor azt ki lájkolta VAGY ha ott megosztasz valmit, akkor azt ki lájkolta.

2.) Amint tudjuk reprodukálni a hibát.

3.) Minden létező blogot lefedünk ezzel a 7 kategóriával. Nem fogjuk tovább bontani.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.03.24. 17:53:19

@cadix:

1. Félrteértettem. Tisztába tettük.

2. Egyik nap megnézem bent a cégnél IEx és FFox böngészőn is. Feltételezésem szerint egyébként kizárólag alacsony képfelbontásnál jön elő.

cadix · http://www.blog.hu 2014.03.24. 18:01:24

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Na, ez nagy segítség lenne! Van nálunk Xp-s gép, de azon az istennek sem sikerült reprodukálni, de elkezdünk akkor játszani a felbontással, köszi a tippet

2014.03.25. 10:09:16

@cadix: Köszönöm! :) Pedig nagyon kíváncsi vagyok, a 191 lájkolót megnéztem volna, és azt is, hogy jutottak ehhez hozzám... Ez már a jótékony homályban marad...

@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Igen, ha lenne a blognak facebook oldala, és ha ott lájkolnának, akkor azt meg tudom nézni. De ilyen babérokra nem török! :)

cadix · http://www.blog.hu 2014.03.25. 10:12:19

@Letícia: Egyébként a szám, amit a like gomb ír, az nem is azt jelenti, hogy annyian megnyomták a gombot, hanem azt, hogy összesítve ennyi Facebookhoz köthető akció érkezett a posztodhoz.
Egyszer ű példával: ha én nyomok egy like-ot, akkor egyet mutat a gomb. Ha a következő ember megosztja facebookon, akkor már 2-n áll a számláló. Ezt a megosztott posztot facebookon lájkolják mondjuk 5-en, akkor már 7 lesz a számláló értéke, ha még ketten hozzá is szólnak, akkor 9.
Hogy hogyan oszlik meg a like/share/comment, azt ezzel az cuccal meg tudod fejteni: likeslice.me/en/

Európa Pont 2014.03.27. 12:33:02

@cadix: Köszönjük szépen - már a linkelés is megy képre! :-)

kađ 2014.03.27. 20:54:36

Üdv nektek, egy gyors kérdés csak:
mindössze nekem/nálam probléma, hogy a szerkesztőben a címkék utáni zárójelben nem a valós értékek szerepelnek?
Thx,ys:kađ

kađ 2014.03.27. 21:03:57

@kađ: nem csak nekem probléma, ahogy fentebb [Csupor Gia 2014.03.22. 12:19:29] írta.
Erre milyen példát lehet adni? pl. ha jól számolom, nálam #hallás címkézett posztból van 9 db, de a szerkesztő 7et mutat. (ugyanez az #anartha címkével; 9van, 7et számol)

kađ 2014.03.28. 21:12:13

@cadix: kösz az erőfeszítést!
Sajna az eredmény még várat magára; ugyanúgy eltér a mutatott és a valós posztszám, lásd a fentebb említettek (is).

kađ 2014.03.28. 21:13:47

@kađ: azaz weekend lévén nincs erőfeszítés, csak belekevertem magam a korábbi dolgokba :D
Szóval várjuk a megoldást! tenkjú!

Forma1 Fan Klub (törölt) 2014.04.09. 14:29:56

@cadix: nekem annyi kérésem lenne, hogy a posztoknál bemásolt képek mögül szeretném a linket eltávolítani, de ez az újítás óta nem megengedett. Vissza lehetne állítani ezt a funkciót? Előre is köszi

Ross Satyr 2014.04.09. 17:52:11

Valaki már említette, hogy a táblázatoknak (speciális szakértelem nélkül) szinte egyetlen tulajdonságát sem lehet beállítani. Ráadásul a rácsvonalaik is láthatatlanok maradnak, akár szövegszerkesztőből másolom be, akár a szerkesztőablak "táblázat beillesztés" funkcióját használom. Lehet persze, hogy csak én vagyok béna... Köszönöm a segítséget.

Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn · http://darazskarcsi.blog.hu 2014.04.10. 10:49:41

@cadix:

Szia!

Lehet nem ez a legmegfelelőbb fórum rá, de itt már szóba került a hét kategória.

Az én blogomat melyikbe soroltátok?

bunkobrendelmatyi.blog.hu

Vakonlátó · http://vakonlato.blog.hu 2014.04.10. 11:31:55

Sziasztok! Az új bejegyzésnél lévő editort hogyan lehet úgy beállítani, hogy ne legyen eszköztár? Úgy szeretném: bejegyzés címe, majd tab megnyomásra ugrik az alcímre, majd újabb tab hatására a bejegyzés szövegmezőre és az újabb tabra a cimkke szövegdobozra. Beszélő programmal így lehet használni. Vakon látó segítség nélkül nem tudok bejegyzést írni a blogomra. Előre is köszönet a segítségért!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.04.12. 20:30:43

Úgy április elejétől nem látom a képkezelőmben/képszerkesztőmben (v mi a pontos neve) a feltöltött képeimet, vaktában kell beillesztenem őket a blogba, ahol már egyből látszanak, és a korábban feltöltött képeimmel sincs gond, azokat látom a képkezelőmben/szerkesztőmben. Lehet tenni vmit ez ellen?

kađ 2014.04.18. 20:44:34

Üdv megin'
ismét a tagek, címkék témakörben:
a bejegyzésszerkesztőben negatív számok is megjelennek a zárójelben.
plusz a nemhasznált címkék is, ezek mögött '(0)' áll...
példák:

gita (0)
Caitanya_Bhagavata (-1)

köszi, üdv,
kađ

polgarz . 2014.04.22. 12:34:47

@Vakonlátó: Szia! Javítottuk, reméljük megfelel!
@kađ: Üdv! Javítottuk!

kađ 2014.04.23. 22:47:59

@polgarz: igen, most néztem, tenkjú!

MolnarErik · http://heraldika.blog.hu/ 2014.04.28. 11:57:20

@MolnarErik: Na, csak rájöttem magamtól is, az volt a baj, h a mappa nevében volt 1 "&" ezért nem látszottak a képek.

vany 2014.05.08. 11:39:48

@cadix: Engem is zavar, hogy a Másolás/Beillesztés funkció nem működik. Új felhasználó vagyok, ezért tanácsot kérek: Hogyan lehet szöveget beilleszteni a posztba? A kész fájlt sem tudom és a fájl szövegét sem tudom beilleszteni. Nincs más mód, mint begépelni?

2014.06.15. 23:02:47

@cadix: Eddig tudtam a képgalériához képaláírásokat tenni, most nem lehet valamiért.

Európa Pont 2014.06.28. 11:56:21

@cadix: Hello! Új probléma merül fel nálunk, galéria feltöltésekor képaláírás nélkül minden ok, aztán ha a képek alá írunk szöveget, az egész galéria eltűnik a szerkesztőből, és kezdhetjük elölről (az akár több mint 20 képes) galéria újracímkézését, ami nagyon bosszantó, pláne, ha többször megcsinálja velem a felület.

Bármi ötlet, bárkitől, hogy mit csináljunk másképp...?

Köszi!

KeDaiyun · http://kdyshanghai.blog.hu 2014.07.02. 18:20:43

Sziasztok!
Az az igazság, hogy én február vége óta használom a blog.hu-t, tehát elvileg az új felülettel, de mentés után a szöveg egy része még mindig eltűnik. Vagy ahogy épp az előbb tapasztaltam, az egész, címmel együtt, mintha el sem kezdtem volna. Volt olyan is korábban, hogy háromszor mentettem: sikerült, majd negyedjére a már elvileg mentett szövegből eltűnt nagyjából a fele. Ez nagyon idegesítő. Csak gondoltam, szólok, hogy még létezik ez a hiba, legalább is nálam.

VeMater 2014.08.15. 22:03:55

Nekem nem lehet rákattintani a beszúrt videó linkjére.

Kérlek segítsen valaki.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2014.08.28. 09:08:42

@cadix: én csak azt szeretném mondani, hogy istenkirályok vagytok! (te úgyis tudod, miért írom. :-) ((gy.k.: mappa törlése funkció ON! :-))

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2014.11.24. 23:19:12

Sziasztok!
Talán ez a bejegyzés a legmegfelelőbb, hogy megírjam a problémámat. Nagyon zavar, hogy a posztomba beszúrt kép mellett megjelenik egy szögletes ikon, emiatt elcsúszik az összes szöveg, és így elég randa a blog kinézete... :/ Nem lehetne ezt az ikont eltüntetni? Vagy ha igen, akkor hogyan? Sok hasznát amúgy sem látom, mert ugyanazt érjük el vele, mintha egyből a képre kattintunk...
Előre is köszönöm! Szép estét!

polgarz . 2014.11.25. 11:10:55

@**Valcsa**: Szia! Hamarosan javítjuk ezt a hibát, kitartás! :)

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2014.11.25. 22:25:46

@polgarz: Köszönöm a gyors intézkedést! Szuperek vagytok! :))
Üdv!

apuska · http://kocsma.blog.hu 2014.12.23. 15:06:54

Helló! Van arra mód, hogy ne jelenjen meg minden valaha használt vagy félregépelt címke a bejegyzés szerkesztő alatt? Szerintem elég lenne az, ami számosságában nagyobb mint nulla (nálam most -2 értékű is van)! Aztán a témához kapcsolódóan azt is észrevettem, hogy bár szorgalmasan címkézek mindent, vannak tételek, amik ennek ellenére nem jelennek meg a szűrésben. Ennek mi lehet az oka? Köszi!

Seafalcon · http://szekelyistvan.hu 2015.01.04. 11:52:53

Sajnos semmi sem működik az adminban:

1. A blogjaim legördülő listájából csak az elsőt adja, a többi három későbben indítottba nem tudok belépni!

2. Megírtam egy új bejegyzést (amikor még nem sejtettem semmit), de az gyanús volt, hogy azzal kezdte, hogy "2 percen belül nem posztolhatok új bejegyzést" Én ezt az üzenetet arra időzíteném, amikor a másodikat kezdeném szerkeszteni.

3. A Bejegyzések listája üres, pedig nagyon hosszúnak kellene lenni, így nincs semmi lehetőségem semmire...

4. Ha az Összefoglalóra kattintok, akkor megjelenik a Legutóbbi bejegyzések listájában a legújabb bejegyzésem is, de a státusza: Vázlat. Hiába kattintok rá, hibaüzenet jön: a státusz váltása nem sikerült. Ha itt rákattintok a bejegyzés nevére, és újra szerkesztem, az Élesítést nem fogadja el, és újra Vázlat-ként jelenik meg a listában (De az előnézetben is!)

5. Megírtam ezeket a bajaimat a Kapcsolat levél ikonjára kattintva. Jó hosszan... az elküldés után hibaüzenet: nincs kapcsolat...

Nem tudom, mióta élnek ezek a fejlesztések, de most éppen nem kívánom minősíteni a munkátokat, mert sokat kellett belefeccölni, hogy semmi se működjön, és biztosan sokat dolgoztatok rajta!!!

Honnan fogom megtudni, hogy mikor szerkeszthetem a blogjaimat???

polgarz . 2015.04.08. 12:55:25

@atpijkamo: Szia! A közeljövőben megpróbálunk foglalkozni ezzel a problémával, úgy látszik, a tinymce fixálta ezt a problémát, egy kicsit le vagyunk maradva, ha frissítjük, reméljük nálad is jó lesz ez az elhúzódó probléma. Megértésedet, és türelmedet kérjük!

polgarz . 2015.04.27. 23:18:19

@atpijkamo: Szia! Befrissitettük a tinymce-t a legújabb verzióra, most ugyan az van kint, mint bent :) Kérlek ellenőrizd, hogy működik e a várva várt funkció! :))

a GVTI fogyasztóvédők nem értenek hozzá · http://deciki.blog.hu/ 2015.04.28. 06:29:22

@polgarz: Sajnos nem. :( Annyi a különbség, hogy most már nem dobja fel a figyelmeztető ablakot, hogy használjak inkább Ctrl-V-t. Ehelyett nem történik semmi.

polgarz . 2015.04.28. 08:38:32

@atpijkamo: Kérlek írj a support@blog.hu-ra, ticketing rendszer van, ott nem veszik el ez a probléma, és foglalkozva lesz vele. Köszönjük a türelmed!

mark6666 2019.07.17. 16:09:36

<BR>érdekes infók.
<BR>
köszönöm.
süti beállítások módosítása