Visszaszevasz

Friss topikok

@doktorbloghu

Linkblog

Utolsó kommentek

Címkék

admin (4) ajánló (4) ajánlott bejegyzések (2) akcitó (1) aszf (1) átállás (1) authorship (1) blog.hu (8) bloggazda (1) bloggerek (2) bloggerigazolvány (3) bloggerszövetség (3) bloghu (49) blogok (1) boldaldesign (1) bővebben link (1) buli (2) cemp (1) címkék (2) címlap (4) csr (1) design (2) desktop (1) developer error (1) digg (1) editor (1) előmoderálás (1) élő bolygónk (1) exitpopup (1) exit popup (1) export (1) facebook (5) feedek (1) fejlesztés (4) fejlesztések (29) felhívás (1) fizetett (2) föld (1) fotó (1) frontend (12) funkció (1) futás (1) galéria (1) goldenblog (2) gyerek (1) hatter (1) hellókarácsony (1) hibák (3) híradó (15) hirdetés (1) hr (1) https (1) i2 (3) import (1) inda (1) indanet (1) index2 (3) ingyen (1) instagram (1) játék (1) jobs (1) jótékonyság (1) kapcsolat (2) karácsony (1) kedvezmény (1) képbeszúrás (1) kiemelés (3) klímacsúcs (1) köldöknézés (1) költözés (1) köszönet (2) közléskényszer (1) közösségek (1) közösségi (1) leállások (7) lexikon (1) lexikonnyomat (1) licensz (1) meghívás (1) mobil (4) mobilsablon (2) mosolyka (1) napozz (1) nyereményjáték (1) olimpia (1) pályázat (1) pinterest (1) póló (3) post counter (1) promó (8) sablon (5) snippet (2) statisztika (1) sün (3) süti (1) szabadon felhasználható (1) szájbarágó (5) szavazás (1) szerepkör (1) tematikus nap (2) tovább link (1) tumblr (1) tunézia (1) twitter (1) új (1) új bloghu (9) unicef (1) vivcitta (2)

Mi kell ahhoz, hogy a blog.hu címlapszerkesztői kiemeljék a posztodat? - UPDATE!

2019.09.18. 13:57 T_Judit

Több mint három éve már, hogy megírtuk nektek segítségképpen, milyen szempontok alapján válogatjuk a blogposztokat a blog.hu (korábban i2) címlapjaira. Azóta változott egy-két dolog, úgyhogy itt az ideje egy naprakészebb írásnak, reméljük, hasznosnak találjátok majd!

s0s.gif

A működésünk

alapvetően változatlan, a szerkesztők két felülettel dolgoznak: az Index.hu-n lefelé görgetve találod a blogdobozt, illetve egy külön címlapunk is van, a blog.hu címlap. Kora reggeltől késő estig több ember is dolgozik azon, hogy a blog.hu-n születő posztok közül a lehető legtöbb érdekes és jó posztot átnézzék és kiemeljék a két címlap valamelyikére.

Érdemes tudnotok, hogy a címlapokat különbözőképpen kezeljük és - a szponzorált, azaz szürkével jelölt tartalmak kivételével - nincsen köztük átfedés: vagy az egyik, vagy a másik címlapra emeljük ki a posztodat. Az Index.hu-n lévő blogdobozba főleg az aktuálisabb témákból válogatunk, és ez a címlap gyakrabban is frissül. Itt elsősorban az olvasottság alapján döntünk, kint tartunk-e egy posztot, vagy újat rakunk a helyére. Ha kiemeljük az írásodat a blogdobozba, az minimum 1, maximum 24 órát tölt majd ott. A blog.hu címlapon inkább a kikapcsolódásé a főszerep, így ide kerülnek az érdekes, hasznos, informatív posztok, a legváltozatosabb témákban. Az új írások a címlap tetején kezdenek, és ahogy frissítünk, úgy csúsznak egyre lejjebb, majd 48 óra leteltével kerülnek le a címlapról.

A válogatás

első szempontja a hirdetési státusz. Ha nem engedsz hirdetést a blogodba, kikerülsz abból az óriási kalapból, ahonnan a szerkesztők dolgoznak, így nem is látjuk a posztjaidat.

Csak megosztott hirdetéses blogokat emelünk ki,

ezt bármikor átállíthatod a blogod admin felületén a beállítások/hirdetések menüpontban. Mielőtt beállítod/átállítod a státuszodat, mindenképpen olvasd el a blog.hu hirdetési szabályzatát, és Kiemelési alapelveit, ugyanis ha ezeket megsérted, nem tudjuk kiemelni a posztodat. Lehet saját hirdetésed, de csak azokon a hirdetési helyeken, ahol azt a blogadminban a hirdetési beállítások megengedik, emellett nagyon fontos az is, hogy a poszt szövegében nem helyezhetsz el reklámot, illetve a felugró ablak sem megengedett. Ha a hirdetésed nem felel meg maradéktalanul a hatályos jogszabályokban előírtaknak (pl. alkoholt, dohányárut, fegyvereket hirdetsz), akkor a blogodat nem emelhetjük ki.

Az egyértelműen reklám/PR posztok kiemelésére is van lehetőség, ennek feltételeit a kiemeles.inda.hu oldalon találod meg. Lehetőséged van kiemelést vásárolni akár egyetlen posztra is, erről bővebben itt olvashatsz.

A következő fontos szempontok, hogy a poszt

saját, friss és aktuális legyen.

Kezdettől fogva nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy olyan írásokat emeljünk ki a címlapokra, amik a magyar neten máshol még nem voltak olvashatóak. Ez vonatkozik a máshonnan átmásolt, forrásmegjelöléssel, vagy anélkül közölt posztokra és vonatkozik a te korábbi írásaidra is, akár a blog.hu-n, akár azon kívül jelent meg korábban. Ha van esetleg külső oldalad és szeretnéd a friss írásodat oda is kirakni, annyit kérünk, hogy először a blog.hu-n élesítsd, és várj 48 órát, mielőtt a másik oldaladra is kirakod. 24 óránál régebbi posztokat már nem szeretünk kiemelni, de ha az írásod témájánál fogva nem évül el, akkor újra címlapra tehetjük, az ilyen posztokat örökzöld címkével szoktuk ellátni.

És még néhány dolog. Ha az írásod mást sért, olyan kép vagy videó van benne, ami túl van a jó ízlés határán, esetleg törvénybe ütközik, akkor biztosan nem fogjuk kiemelni. Ha az írásod tele van külső oldalra vezető linkkel, nem fogjuk kiemelni. Ez alól természetesen kivételt képeznek a közösségi oldalak, illetve az olyan esetek, amikor az érvelésedet máshol megjelent cikkekkel szeretnéd alátámasztani. De ha direktben, többször is kivezeted az olvasót egy termékre/szolgáltatásra, esetleg félbevágod a posztodat és egy másik oldalon folytatódik, akkor nem tudjuk címlapra tenni.

Ajánld magad!

Az ajánlórendszerünket átdolgoztunk, frissítettük, hogy mindenki számára egyszerűbb és könnyebb legyen a saját posztját a címlapra ajánlani. A blogadminban a jobb hasábban ha lenyitod az ajánló kiemeléshez menüpontot, és kitöltöd a cím, ajánló mezőket, esetleg borítóképet is adsz a posztodhoz, akkor mi látjuk a rendszerünkben, hogy címlapra ajánlod a posztodat. Fontos tudnod, hogy a cím, ajánló mezőkhöz karakterlimit van rendelve: előbbi esetben maximum 60, utóbbiban 120 karakter áll rendelkezésedre.

ke_pernyo_foto_2019-09-18_13_52_28.png

Lehetőleg a cím+ajánló mezőket még a poszt élesítése előtt töltsd ki. Az új ajánló rendszer működéséről bővebben már írtunk korábban, katt ide és olvasd el a részleteket.

Miután kikerült a posztod

Sokan kértétek, ezért megcsináltuk: ha kiemeltük a posztodat valamelyik címlapra, erről e-mailben értesítünk. Szóval nem kell többé körömrágva ülnöd a gép előtt és nem kell sajnálkozni, ha lemaradtál a pillanatról és nem tudtad képernyőképpel megörökíteni.

 

 

 

24 komment

Címkék: blog.hu bloggerek híradó bloghu szájbarágó kiemelés

A bejegyzés trackback címe:

https://szevasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr10014783634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2019.09.18. 14:33:17

Hali,

Ami egy új jelenség, megritkult a blog.hu rovatjainak tagsága is.
Korábban minden autósságok cikk szinte automatikusan oda került ( blog.hu/rovatok/auto-sport ). Mostanában meg egy sem, pedig a téma szerintem indokolná.

Szerintem ez eléggé kontrapoduktív nektek.

Sigismundus · https://csakugyirkalok.blogspot.com/ 2019.09.20. 12:08:17

" Kezdettől fogva nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy olyan írásokat emeljünk ki a címlapokra, amik a magyar neten máshol még nem voltak olvashatóak. Ez vonatkozik a máshonnan átmásolt, forrásmegjelöléssel, vagy anélkül közölt posztokra és vonatkozik a te korábbi írásaidra is, akár a blog.hu-n, akár azon kívül jelent meg korábban "

És mi van akkor ha sok évvel ezelött másik blog.hu-n már megjelent, de alig olvasva elsüllyedt. És most élve az új kiemeléses lehetőséggel, aktualizálom, frissítem, átírom, saját blogon újraközlöm, és ajánlom, mert egy sorozat első részének szánom mondjuk ?..

TrueFood 2019.09.20. 17:18:38

@Sigismundus: Kérlek, írj a support@blog.hu -ra, ott tudnak neked érdemben segíteni.

TrueFood 2019.09.20. 17:19:19

@HSK Productions: Kérlek, írj a support@blog.hu -ra, ott tudnak neked érdemben segíteni.

UtazóTódi · utazotodi.blog.hu 2019.10.06. 22:54:22

A poszt szövegében elhelyezett, Google térképre mutató link kizáró ok a kiemeléshez? Remélem nem, mert új ablakban nyílik meg a link és szerintem az utazásról szóló beszámolóhoz kapcsolódó térkép miatt nem hagyják az emberek abba a poszt olvasását.

TrueFood 2019.10.07. 12:40:59

@UtazóTódi: érlek, írj a support@blog.hu -ra, ott tudnak neked érdemben segíteni.

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2019.11.11. 15:17:21

Köszi a kiemelések összefoglalását. További jó munkát.

TrueFood 2019.11.11. 16:41:25

@kgl: köszönjük, nektek is!

TorokBettina (törölt) 2020.01.05. 15:35:01

Ennek a cikkenk köszönhetően rengeteg új információt találtam. Remélem, hogy egyszer az én cikkeim is kikerülnek az ajánlóba!

TrueFood 2020.01.06. 14:12:12

@TorokBettina: Örülünk, ha hasznosnak találtad, és tudtunk segíteni. Töltsd ki az ajánló kiemeléshez menüpontot, és szurkolunk, hogy kikerülj!

benzineslinzer 2020.01.30. 15:09:25

@Ződ2000: Egem az aggaszt, hogy még az adott kategóriában sem jelenik meg sehol a kontentem... Fogalmam sincs, mit szúrok el.

TrueFood 2020.01.30. 15:41:03

@benzineslinzer: Ha konkrét kérdésed van ezzel kapcsolatban, írj kérlek a support@blog.hu-ra, ott tudnak segíteni.

Fánkevő Fáncsi 2021.01.10. 20:04:31

Az egy dolog, hogy kikerül a poszt.
De az írója azt a címet adja neki:
"Sok vele a baj, még is nézzük a Youtube-ot."
Vagyis nem tudja, hogy a "mégis" egybeírandó. Még a "mégiscsak" is egybeírandó lenne. Nem tudja ezt a blog.hu sem, de nem tudja az index.hu sem. Azért ez gáz. Nem megy a magyar nyelvtan, még alapszinten sem. Pedig ez lenne a szakmátok.

TrueFood 2021.01.11. 16:32:42

@Fánkevő Fáncsi: Szia! Nagyon köszönjük az észrevételt! Ez a kommented nem közvetlenül a poszt témájával kapcsolatos, így kérünk, hogy a support@blog.hu címre küldd el, a pontos linkkel együtt, amivel kapcsolatban az észrevételt tetted. Így fogunk tudni a leghatékonyabban segíteni. Köszönjük!

phls 2021.05.15. 11:43:29

Nagyon csodálom, hogy elfogadnak olyan posztokat is, melyek nyilvánvalóan egy fordítóprogrammal "íródtak" (Google Translate vagy bármi más).

Egy új példa erre: energiaguru.blog.hu/2021/05/13/5_ok_a_vezetekes_fejhallgato_hasznalatanak_folytatasara. Iszonyat és röhögtető. A blogtulaj szégyellje magát!

Jumbóka · http://lepcsohazonkivul.blog.hu/ 2021.05.15. 22:01:43

@phls: A negatív kritika is egyfajta reklám :)

zord íjász · zordidok.blog.hu 2021.07.15. 16:22:45

Semmi különös, Szerkesztő Hölgyek és Urak, csak megköszönöm a Blog.hu címlapot. Csináltam egy kis reklámot a supportnak, mert nagyon jó fejek – szerintem ha másért nem, ezért megért volna egy blogketrecet, ők a "névtelen" hősei a Blog.hu-nak – , mellesleg a címadással teremtettem egy kifejezést az eljárásra, de így is hálás vagyok, mert nagyon jó visszajelzéseket kapok róla a privát csatornákon, és hát meglehetősen szűk az eszköztáram, hogy orvosoljam a gondot, de ti segítettetek. Köszönöm még egyszer, és jó egészséget nektek, ha visszatérnének a zord idők, amelyek el sem múltak soha.

zordidok.blog.hu/2021/07/13/faceblokk

weirdo 2022.04.10. 10:10:15

Sziasztok, én inkább arra lennék kiváncsi, hogy bizonyos témákat hogyan lehet elrejteni. Szeretem az állatokat, de agyfaszt kapok már a kutyás-macskás baromságoktól.

TrueFood 2022.04.12. 15:17:29

@weirdo: Szia, kérlek, írj a support@blog.hu-ra, ott tudnak neked a kérdéseddel kapcsolatban segíteni.

Kalicz László 2023.01.23. 17:36:39

Ismét kikerült egy bejegyzésem, köszönöm! Remélem sokaknak hasznos!

Magyaur 2023.08.08. 21:19:00

Az Index Blog.hu-oldalára politikai szövegeket újabban csak az orbánista Danube Institut tehet ki - minden más cikk csak apolitikus magazin-téma...
Szégyeljétek magatokat!
süti beállítások módosítása