Visszaszevasz

Friss topikok

@doktorbloghu

Linkblog

Utolsó kommentek

Címkék

admin (4) ajánló (4) ajánlott bejegyzések (2) akcitó (1) aszf (1) átállás (1) authorship (1) blog.hu (8) bloggazda (1) bloggerek (2) bloggerigazolvány (3) bloggerszövetség (3) bloghu (49) blogok (1) boldaldesign (1) bővebben link (1) buli (2) cemp (1) címkék (2) címlap (4) csr (1) design (2) desktop (1) developer error (1) digg (1) editor (1) előmoderálás (1) élő bolygónk (1) exitpopup (1) exit popup (1) export (1) facebook (5) feedek (1) fejlesztés (4) fejlesztések (29) felhívás (1) fizetett (2) föld (1) fotó (1) frontend (12) funkció (1) futás (1) galéria (1) goldenblog (2) gyerek (1) hatter (1) hellókarácsony (1) hibák (3) híradó (15) hirdetés (1) hr (1) https (1) i2 (3) import (1) inda (1) indanet (1) index2 (3) ingyen (1) instagram (1) játék (1) jobs (1) jótékonyság (1) kapcsolat (2) karácsony (1) kedvezmény (1) képbeszúrás (1) kiemelés (3) klímacsúcs (1) köldöknézés (1) költözés (1) köszönet (2) közléskényszer (1) közösségek (1) közösségi (1) leállások (7) lexikon (1) lexikonnyomat (1) licensz (1) meghívás (1) mobil (4) mobilsablon (2) mosolyka (1) napozz (1) nyereményjáték (1) olimpia (1) pályázat (1) pinterest (1) póló (3) post counter (1) promó (8) sablon (5) snippet (2) statisztika (1) sün (3) süti (1) szabadon felhasználható (1) szájbarágó (5) szavazás (1) szerepkör (1) tematikus nap (2) tovább link (1) tumblr (1) tunézia (1) twitter (1) új (1) új bloghu (9) unicef (1) vivcitta (2)

Elérhető az új adminfelület

2011.10.04. 11:50 cadix

Update: Frissítettünk a rendszeren, átalakítottuk a mentési folyamatot, így remélhetőleg nem lesz több eltűnő bejegyzés. Klasszikus poszt létrehozásakor, a rendszer automatikusan elkezdi a mentést bármilyen karakter lenyomása után kis idővel elmenti azt. Így a gomb megnyomására csak a befejezéskor lesz szükségetek. Köszönjük a rengeteg észrevételt és ötleteket, igyekszünk még barátságosabbá tenni az új felületet.

A mai naptól publikusan, bármely blogger számára elérhető a blog.hu új adminfelülete! A nyár folyamán gőzerővel dolgoztak a fejlesztők egy teljesen új alapokra épülő rendszeren, erre azért volt szükség, mert legnagyobb örömünkre már lényegesen többen használjátok, mint amekkora terhelésre az tervezve lett évekkel ezelőtt. Az új rendszer tervezése folyamán tehát ez volt a egyik fő szempont, hogy olyan alapokra kerüljön a blog.hu, ami bírja a terhelést és könnyen továbbfejleszthető. A most kiélesedett adminfelület a régi rendszerrel megegyező funkciókat tud, viszont lényegesen letisztultabb, egyszerűbb felületen. 

Az átváltás és visszaváltás menete

A blogod adminfelületén egy üzenetet találsz linkkel, erre kattintva tudsz az új rendszerre váltani. Fontos megjegyezni, hogy a váltás csak az adott blogon, az adott számítógépen és adott felhasználónévvel lesz érvényben, tehát például egy másik számítógépen belépve újra rá kell kattintanod az átváltó linkre.

Az új rendszerről a régire a láblécben található linkkel tudsz visszaváltani, de ezt nem javasoljuk, viszont még 10 napig a két rendszer párhuzamosan fut és lehetőséged van rá - végszükség esetén.

A régi és új rendszer más gyorsítótárat használ, ezért előfordulhat, hogy a két rendszer nem lesz tökéletes szinkronban, többek között ezért is azt javasoljuk, hogy ne váltsatok oda-vissza a két rendszer között, valamint a több szerzős blogok esetén minden szerző váltson át az új rendszerre.

FONTOS! A blogod adminját a blogodcime.blog.hu/admin linken érheted el, ha átváltasz és egyszerűen a blog.hu/admin címet használod, az a párhuzamos futás ideje alatt hibát fog jelezni!

Hibajelzés menete

Törekedtünk a hibamentes rendszer létrehozására, de ennek ellenére előfordulahtnak kisebb-nagyobb bakik, ahhoz, hogy ezeket mielőbb kijavíthassuk, kérlek jelezzétek felénk a következő formában:

  • írj emailt a support@blog.hu címre
  • az emailben írd meg, hogy mely blogot, milyen felhasználónévvel szerkesztetted
  • tudnunk kell, hogy milyen operációs rendszerről és milyen böngészővel dolgoztál, lehetőleg pontos verziószámmal együtt
  • ha tudsz, akkor csatolj egy screenshotot is

Új és megváltozott funkciók

Összefoglaló oldal

Az új felületre belépve egy összefoglaló oldallal találkozol, itt a blogoddal kapcsolatos legfontosabb adatokat láthatod, utolsó kommentek, utolsó bejegyzések, statisztikai adatok és gépház üzeneteket, valamint a posztoló ikonokat.

Típusos posztolás

Az új rendszerben négy küklönböző típusú posztot hozhatsz létre. A klasszikus poszt a már eddig is megszokott módon működik, egy Wordhöz hasonló szerkesztőben hozhatsz össze szöveget, képet, videót, linkeket tartalmazó posztot, ízlés szerinti formázás mellett. A Kép, Videó és Link típusú poszt a gyorsposztolás jegyében született, ha a posztod hangsúlyos eleme csak egy kép, videó vagy link lenne, akkor a klasszikus posztszerkesztésénél jóval gyorsabban tudsz publikálni.
A klasszkus posztnál mentés után alapesetben a posztod vázlatba kerül, viszont a Kép/Videó/Link típusú posztoknál mentés után azonnal publikálódik, hacsak nem választasz más lehtőséget.

A korábbi rendszerben egy poszt állapotát több különböző kontrollal tudtad szabályozni, a jelenlegi rendszerben négy állapot van, ami egyszerűbb, átláthatóbb:

  • Éles: az élesítés idejével jelenik meg, bárki számára olvasható
  • Vázlat: publikus felületen csak a tagoknak látható 
  • Privát: csak te láthatod és te szerkesztheted, több szerzős blogoknál praktikus használni, ha még írod a posztod, amit nem szertnél a szerzőtársak elé tárni
  • Időzített: a beállított időpontban publikálódik a poszt és elérhetővé válik az olvasók számára

Tömeges képfeltöltés

A klasszikus poszt szerkesztésénél a képfeltöltésen sokat faragtunk, így már több képet tudtok egyszerre feltölteni, itt még több újdonságra számíthattok.

További terveink

Az adminfejlesztés nem állt le, folytatjuk tovább, de a mostani rendszer már alkalmas arra, hogy kiváltsa a régit. Hetente, kéthetente fognak újabb-újabb funkciók érkezni, lássuk melyek azok, amin már dolgozunk és az elkövetkezendő időszakban válnak publikussá:

  • Tömeges képbeszúrás és Indafoto integráció
  • Facebook oldaldobozok, hogy ne kelljen kódokkal bíbelődni
  • Egyszerűsített videóbeszúrás előnézettel és méretezési lehetőséggel
  • Kódszerkesztés nélkül módosítható sablonok
  • autmatikus posztolás Facebookra és más social networkökre

532 komment · 2 trackback

Címkék: fejlesztések új bloghu

A bejegyzés trackback címe:

https://szevasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr963277550

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kérjük vissza a régi IWIW-et! Köszönjük! 2011.10.09. 12:45:03

135 ezer dühösen tiltakozó ember kéri vissza a jól bevált, régi felhasználói felületet az iwiw-en. "Kérjük vissza a régi IWIW-et! Köszönjük" - ez annak a január 5-én alakult klubnak a neve, aminek harmincnégy nap alatt több, mint 135.000 tag...

Trackback: Kérjük vissza a régi IWIW-et! Köszönjük! 2011.10.09. 12:45:03

135 ezer dühösen tiltakozó ember kéri vissza a jól bevált, régi felhasználói felületet az iwiw-en. "Kérjük vissza a régi IWIW-et! Köszönjük" - ez annak a január 5-én alakult klubnak a neve, aminek harmincnégy nap alatt több, mint 135.000 tag...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2011.10.04. 15:39:39

elso pillanatasra durva, na akkor mindjart megbaratkozunk vele :)

sparkie · http://adultainment.blog.hu/ 2011.10.04. 16:07:32

komolyan mondom hogy majdnem megkonnyeztem:) VEGRE!!!

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.10.04. 16:25:51

Ez valami elképesztően jó lett!!! Grat!

irasalgor · http://irasalgor.blog.hu/ 2011.10.04. 16:27:12

A statisztikáknál, a toplista alpontban, hol lehet beállítani hogy az elmúlt 30 nap oldalletöltési statisztikáját mutassa?

(például, hogy milyen sorrendben követik egymást a postok a dobogón kívül)

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.04. 16:34:38

@irasalgor: a stat sántít, ez jogos, ott is van még munkánk, rajta vagyunk!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.04. 16:35:30

Hát nem tudom... A csili-vili grafikon jobb lett. A feed-ekkel viszont úgy látom, hogy még mindig nem sikerült rávergődeni a zöld ágra....

Néhány oldalam eltűnt. Majd megleltem valami állandó oldalak alatt!

Nagyon hiányzik, hogy a még nem posztolt oldalak háttere nem eltérő színű a már kitett oldalakétól!

Jó lenne, ha egy másik fülön látszanának az időzített és a még előkészítés alatti posztok. Nekem sok szokott ilyen lenni.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.04. 16:36:15

Ja, és most sokkal kevesebb poszt fér el egy oldalon. Nagyon zavaró!

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.04. 16:42:13

@TrueY: feedeket nem mérünk se a régibe, se az újba, mert nem értelmezhető adat. Ma már egy feedet többször tölt le gép (pl egy facebook app), mint ember, így félrevezető az adatot megjeleníteni.

Posztlista száma azért ennyi, mert alapból úgy gondoljuk, hogy a legutóbbi posztokat kell szemelőtt tartani, ha régit keresel, azt a keresőmezővel fogod. Az állandó oldalakat pedig nem jó összekeverni a tényelges posztokkal, ezért lett különvéve.
nyilván a megszokás miatt most ez még idegesítő lehet. Posztok állapotát pedig szép nagy ikonokkkal jelöltük, szintén megszokás kérdése...

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2011.10.04. 16:46:22

Nekem a címkéim hiányoznak, de nagyon. Tudsz tenni ez ügyben?

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.04. 16:47:32

@Lesley: ebben a formában a világon semmit :( Kérlek úgy jelezz hibát ahogy a posztban írtuk, mert akkor a kollégák látják és reagálni is tudnak rá.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2011.10.04. 17:03:21

Nem kéne erőltetni az új funkciókat, amíg a régi sem működik. A blogmotor rendszeresen szarja el a dolgokat, most is elveszett a sütőtök kommentje a www.receptekferfiaknak.blog.hu blogomnál.

1x2 · http://fogadastipp.blog.hu 2011.10.04. 17:15:01

Nekem elsőre nagyon furcsa és hiányolok, pár dolgot, vagy csak nem találom.
pl. Klasszikus postnál.
-Elválasztó vonal beillesztése.
kép beillesztése külső URL által.

lesz erre orvosság?

irasalgor · http://irasalgor.blog.hu/ 2011.10.04. 17:44:41

@cadix: Csak nyugodtan :). De ez szemet szúrt, mert minden hónapban szoktam statot csinálni magamnak :)

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2011.10.04. 17:52:58

a tagek nalam is nagyon hianyosak, irtam is a supportnak :)

Mária 2011.10.04. 18:07:27

Szerintem kevés lesz a teljes átálláshoz az a tíz nap...

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.04. 19:22:55

örülök az újításnak, de ez még nagyon béta szerintem.
nekem hiányzik a file kezelő. főleg, mert klasszikus (kép+szöveg) posztnál a kép beszúrásnál nem jelennek meg a mappák, csak az ömlesztett képek (amik nem voltak rendszerezve) és új képet nem is enged feltölteni. (feltöltés, kijelölés, aztán nem történik semmi, vagy 10x próbáltam)
úgyhogy hiába nem javasolt, visszatértem a régi verzióhoz, hogy új posztot tudjak csinálni.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.04. 19:26:23

@Mária: Szerintem is jobb lenne az megtoldani legalább egy hónappal.
Egyébként örülök a fejlődésnek, de ameddig ennyi bizonytalanság van benne, inkább még csak teszteljék és javítsák. Amikor már tuti jó és jó sokáig, akkor legyen csak egységes átállás.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.04. 19:39:33

ja és az új adminfelületről a supportnak sem tudok írni: "hiba a kapcsolatban"
háromszor próbáltam, aztán feladtam.

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2011.10.04. 19:47:03

Meddig fog élni a régi admin felület?

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2011.10.04. 19:52:09

Ja, látom. 10 napom van akkor... Hát, nem sok.

Mária 2011.10.04. 20:19:13

Körbenéztem jobban, nem akarok bántani senkit, de nem fogom szeretni ezt az új rendszert.

Olyan, mintha a postr.hu lett volna az etalon, hogy annál legyen okosabb egy fokkal a bloghu.

Szerintem ez rossz megközelítés volt, az "egyszerű és letisztult" koncepció megvalósítása. Egy admin felület NE legyen egyszerű és letisztult, már ha egy PROFI szolgáltatás admin felületéről van szó. Egy admin felület legyen csak pontosan annyira bonyolult, amennyi ahhoz kell, hogy kínálni tudja azokat a megoldásokat, amik ma egy profi blogoláshoz kellenek.

Ha jó a szolgáltatás, a felhasználók örömmel tanulnak és kísérleteznek.

A blog.hu admin felülete eddig se volt bonyolult. A nyáron kezdtem blogot szerkeszteni egy orosz szolgáltatónál. Na, AZOKNÁL van ám bonyolult admin felület, meg persze hozzá brutálisan erős support. Iszonyat sokan használják a rendszert, és tanulnak, és kérdeznek az emberek.

Szerintem hiba lenne, ha a bloghu postr-izálódna, mert szerintem az embereknek nem az egyszerűség, hanem a minőség kell :(

meghirdetett · http://hirdetett.blog.hu 2011.10.04. 20:34:51

Szia! Eddig volt lehetőség "oldalt" és "blogot" is szerkeszteni.
Most az újnál nem jelennek meg az "oldalaim" bejegyzései. Mit nem vettem észre? Hová kell lépnem, hogy az összes bejegyzésemet egy oldalon láthassam?

BarátsággalMy

Angyalod · http://angyalkucko.blog.hu 2011.10.04. 20:35:10

hideg, rideg, túlzsúfolt és egyelőre nem találok semmit. a blogomon a mentsváram és jelenleg nincs kedvem bele posztot írni..
majd szóljatok ha már nem béta. ameddig lehet a régit fogom használni.

A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél · http://www.planetside.blog.hu 2011.10.04. 20:48:10

Képbeszúrásnál automatikus oldalhoz illesztés, egyben link az eredeti képre? Csak hogy ne kelljen vesződni a kiskép-link-nagyképre metódussal?

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2011.10.04. 22:13:00

Nagyon hiányzik a fájlkezelő, az én blogomnál különösen nehezen lennék meg nélküle. Remélem nem tűnik el, csak még nem találtam meg, hogyan érjem el.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.04. 23:01:56

Sziasztok,
Tényleg nincsen file-kezelő???
Hogyan hozzak létre új könyvtárat, ahova a képeket tölthetem?
Kérlek, áruljátok el, hol találom!!!
Köszönöm!

misscrime 2011.10.04. 23:31:02

Hát igen, én sem találom a kezelőt, sem a képeimet. Azért egész jó lett a kinézete.

Frust 2011.10.04. 23:31:47

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: Igen, automatikus link a nagy, normál méretű képre :)

vancello · http://vancello.hu 2011.10.05. 00:16:57

Hú, nagyon idegen ez az új. Nehéz lesz vele megbarátkozni.

lord · http://elfogyott.blog.hu 2011.10.05. 00:37:46

hat enmar nagyon megszoktam a regit :| nem tetszik az uj :|

penge™ · http://www.thevenusproject.com/ 2011.10.05. 01:43:02

Ami zavar:
- Default HTML formázás beállíthatóságának hiánya
- A HTML formázó pszeudo-popup igénytelen. Az egész szerkesztődoboznak kéne váltogatódnia.

Javaslat: Ha már AJAX, akkor legyen teljesen az, ez a minden oldalt újratölt visszalépés még a korábbihoz képest is. Az URL módosítására ott a HTML5 History API, azon kívül semmi nem indokolja a teljes oldal újratöltését.

Birtalan Balazs · http://birtalan.blog.hu 2011.10.05. 02:27:52

Sziasztok!
A szövegszerkesztő ablak alatt most látszik kb. másfél tucat címke, szemben a korábbi verzióval, ahol ott volt az összes, amit eddig használtam. Most hol vannak, hogy tudok hozzárendelni címkét a poszthoz? Köszi.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.05. 07:29:08

Szép jó reggelt,
Tegnap sajnos visszatértem a régi adminra.
Sehogy sem boldogultam a képek feltöltésével és rendezésével. A csepp a pohárban a kép beillesztése volt: Állandóan a bejegyzés legelejére rakta!!!! :S

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.05. 08:15:27

Megtaláltam a file kezelőt!
Beállítások --> Sablonok és itt a használt sablon mellett a szerkesztésre kell kattintani. Az egyszerűség és a letisztultság jegyében.:DDD

Én azt mondom, gondoljátok át a 10 (most már csak 9) napon belüli átállást. Rengeteg funkció nem működik, vagy teljesen esetleges a működése. Nem valami látványos a régi felületen az új felületre átvezető gomb, ráadásul az sem egyértelmű, hogy a régi meg fog szűnni. Szerintem a legtöbb blogger az átálláskor fog szembesülni azzal, hogy megszűnt a régi felület, az újjal nem fog boldogulni, a support meg belefullad a levelekbe. Már ha addigra elérhető lesz az új admin felületről a support (mert most nem elérhető, nekem legalábbis állandóan kapcsolati hibát dob) és itt is be fog indulni az anyázás.

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.10.05. 09:46:11

Sziasztok.

Az új felület Oldaldobozok keltetőjéből hiányzik a Linkblog, és a régi linkblog-dobozokat nem lehet szerkeszteni, „Hiba, a keresett oldaldoboz nem található” – nevű üzenet jön. A szerkesztőfelületen sehol nem találom a korábbi Linkek opciót (Új link, Linkek, Linkblogok alfülekkel), így sem a korábbi linkeket szerkeszteni, sem újakat létrehozni nem lehet.

Ha ez a funkció megszűnik, hogyan fogjuk kezelni blogjaink linkdobozait?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.10.05. 09:50:02

Minden elismerésem és köszönet a csapatnak - tényleg sokkal szebb, letisztultabb (ez jó szó ;)) lett, látszik benne a sok álmatlan éjszaka.

Tegnap este már át is álltam, bár az első posztom majdnem elveszett (szerencsére párhuzamosan szövegfájlban is mentettem) - ezek szerint a két verzióban különböző állapotot tároltok még. A címkékből se jött be az összes, de ez nem baj, ami kellett, ott volt.

Szerintem minden így jó, ahogy van - én két dologban reménykedem még a jövőre nézve: mobilos kezelőfelület, és a bejegyzéseknél tényleg több, mint 20 látható poszt. Akinek be van tárazva hónapokra előre, az tudja, mire gondolok :)

Grat még egyszer és köszönjük!

BDK · http://ungparty.net/ 2011.10.05. 10:14:24

Az Állandó oldalak nincs túl jó helyen a Beállítások közt - Bejegyzések alatt lenne a helye. Legnagyobb gondnak továbbra is a Linkblog-doboz hiányát és a Linkek készítésének, szerkesztésének a hiányát látom. A többit talán megszokjuk. Pontosabban: kénytelenek leszünk megszokni.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.05. 10:19:43

@cadix: Köszi a válaszokat+

Ok, feedek elfeledve...

"Posztlista száma azért ennyi, mert alapból úgy gondoljuk, hogy a legutóbbi posztokat kell szemelőtt tartani, ha régit keresel, azt a keresőmezővel fogod."

Nem tudom, hogy mások hogy vannak ezzel, de nekem az a gondom, hogy én egyszerre több posztot is írok. Így kb. 15-25 van előkészítés alatt és kb. 20-30 készen, várva a kikerülésre. Mivel most az egyes sorok nagyobbak lettek, sokkal nehezebb áttekinteni őket. Ezért örülnék, ha az ötlet stációban leledzőket külön fülre lehetne tenni és a készeket, de még be nem ütemezetteket is. Valamit a beütemezetteket, de még nem éleseket is.

Tudom sokat szeretnék... ;)

"Az állandó oldalakat".. eddig azt sem tudtam, hogy vannak ilyenek. Nem tudom, hogy miért lett 3 posztom ide sorolva és hogyan tudom megszüntetni ezt a besorolást.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.05. 10:21:23

@Nelson M: "Én azt mondom, gondoljátok át a 10 (most már csak 9) napon belüli átállást."

Hát én sem erőltetném. Szerintem nagyon esetleges az egész! És ha még a korábbi posztokat is széttúrja, akkor nagyon morcos leszek!

Lesley · http://8ker.blog.hu/ 2011.10.05. 10:37:58

@Birtalan Balazs: én is erre kérdeztem rá és ezt a választ kaptam:
"Szia,ezt így terveztük. A legtöbbet használt címkék vannak ott kiemelve."
Vissza is tértem a régi adminra
:(

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.05. 10:51:31

@Mária: ne haragudj Mária, de szerinted az rossz dolog, hogy 10 kattintáűs helyett 2-vel lehet valamit elintézni és 28 menüpont helyett csoportosítva vannak a funkciók?!

@meghirdetett: Az oldal típusú bejegyzések a Beállítások/Állandó oldalak menü alatt találod, mivel azok állandó oldalak, amik nem jelennek meg a posztlistában, logikailag nem összekeverendő a posztokkal.

@A Lesből Támadó Ruhaszárítókötél: ilyen lesz, írtuk a posztban is, hogy lesz indafotó integráció, az fedi ezt a kérést is.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.05. 10:55:03

@Milu75: @Mr. Pither: Nincs fájlkezelő, a képkezelőből kimaradt az új mappa, törlés/átnevezés, technikai hiba, ma/holnap pótoljuk

@Birtalan Balazs: szándékosan csak a legtöbbször használt címkéket listáztuk, de mivel többen nehezményeztétek ezt, ezért mától az összes címke meg lesz jelenítve.

@Nelson M: Kérlek írd le mi nem működik? Mit nem találsz, mert ott van minden, ami re szükséged lehet. A fájlkezelőről írtam pár sorral feljebb, ezenkívül szerinted mi nem működik? Pontos hibát jelents a support@blog.hu-n a posztban leírtak szerint, mert ez így most megfoghatatlan és így segíteni sem tudunk.

Mária 2011.10.05. 10:57:51

@cadix:

Konkrétan mire gondolsz, amit eddig 10 kattintással lehetett elintézni, most meg kettővel lehet?

A funkciók csoportosítása is lehet rossz, ha nem a logika, a használhatóság és a bármilyen más hasonló rendszernél megszokott elv szerint csoportosítasz, hanem egyéb, saját szempontok szerint.

Nekem egyébként tökmindegy, nem az én munkámmal lesznek elégedetlenek a felhasználók.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.05. 10:57:53

@BéDéKá: Átalakul, egyszerűbb lesz. Lesz oldaldoboz, amivel különböző szempont szerint posztokat tudsz listázni és lesz amivel egyszerűen tudsz linket kitenni oldaldobozba, a korábbi macera helyett. A régi dobozok tartalma pedig migrálva lesz.

BDK · http://ungparty.net/ 2011.10.05. 11:06:12

Az mit jelent, hogy "migrálva lesz"? Soha többé nem tudom szerkeszteni? Posztolási gondok:

bdk.blog.hu - Firefox 7.0.1 böngészővel
1. Nem tudok linket tenni a szövegre az ikon segítségével, a kisablakba betett link után hiába nyomom a Beszúrás gombot, nem történik semmi, illetve a linkem eltűnik a kisablakból anélkül, hogy a szövegre kötve megjelenne.
2. Mentés gombra olykor az egész poszt eltűnik.
3. Képet nem tudok jobbra pozicionálni opcionálisan (csak ha bemászok a html-kódba)
4. ROPPANT ZAVARÓ, hogy nem látom az összes címkémet.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.05. 11:06:33

@cadix:
Köszönöm a választ. SZuper!
Igazából már látom, hogy megszokni kell majd, mert sok minden/ majdnem minden máshova került. :)
Azt írod, hogy az oldal típusú bejegyzések az Állandó oldalaknál vannak. Nekem nincsenek ott. :O Nem látom. :(
Plusz egy ezzel kapcsolatos kérdés: Egy eddigi bejegyzést, hol tudok átállítani oldal típusúra?

Hogy elkerüljük ezt a sok kérdést, nem készül majd egy segítség poszt valahol? Úgy Nektek is könnyebb lenne...

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.05. 11:21:23

@cadix: írtam a supportnak, de leírom itt is: pillanatnyilag nem lehet képet feltölteni klasszikus posztnál a kép beszúrása ikonra kattintva. ott van a feltöltés gomb, a képet is ki lehet jelölni, aztán nem történik semmi.
kép posztnál teljesen esetleges, hogy beteszi-e a képet. mindig kiírja, hogy a feltöltés sikerült, de a kép az esetek kb felében nem jelenik meg.
ha a file kezelő megoldódik és kösz, ha igen, akkor kb ennyi.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.05. 11:26:27

@Nelson M: Nekem sikerül a feltöltés még tömegesen is: Hurrá!
Viszont kép beillesztésénél csak a bejegyzés legelejére hajlandó a képet rakni. :(

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.05. 12:02:20

@Nelson M: "Megtaláltam a file kezelőt!"

Kösz a segítséget! De itt pl. pdf-et, vagy text file-t hogyan lehet feltölteni? Itt csak képek gyülekeznek! Vagy minden ágyazzunk a html-be?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.05. 12:05:10

És tényleg csak az elmúlt egy hónap adatait lehet elérni? A korábbi 96 nap kicsit többnek tűnt... :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.05. 12:10:10

És hogyan lehet pl. Kód-ra formázni egy bekezdést? Ez miért lett kiebrudalva?

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.05. 12:12:31

@TrueY: ez alatt mit értesz, hh kódra formázni? <code>...</code> eddig sem volt...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.05. 12:15:54

@cadix: Hali! De van, de van, de van! :) A szerkesztőben van egy olyan stílus, hogy "Kód". Ez a <code>-tag-et teszi be a kijelölt szöveg köré!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.05. 12:22:13

@cadix:

SEGÍCCSÉG! :) Mik azok "Az állandó oldalak"? Eddig azt sem tudtam, hogy vannak ilyenek. 3 posztom (ebből kettő egyébként nem is látszik, mert csak nekem szóló elválasztó jelölések) ide lett sorolva. Hogyan tudom megnézni, hogy melyek ezek? Hogyan tudom megszüntetni ezt a besorolást? Most, hogy megszűnik a még nem posztolt pirossal jelölése egybefolyik az egész!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.05. 12:29:04

@cadix:

"Hogyan tudom megnézni, hogy melyek ezek?"

No, ez megvan! Beállítások -> Állandó oldalak. De hogyan szüntetem meg? A letörlést nem merem megnyomni...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.05. 12:42:25

@cadix:

"Mik azok "Az állandó oldalak"?"

Ez is megvan! Ha a régin egy posztnál a Megjelenítésnél a "blog" helyett "Oldalak"-at jelöltem be, azokból "állandó oldalak" lettek és most már nem mutatja az új felület. Ha visszaficcentem "blog"-ra ennél a 3-nál, akkor megszűnik ez a beállítás és megjelennek a poszt listában! HURRÁ!

Nem lehetne a jövőbeni posztokat más színnel színezni???

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.05. 12:59:57

@TrueY: Screenshotold már le nekem azt az ikon, ami ezt csinálja, mert komolyan mondom mi nem láttuk a saját felületünkön :)

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.05. 16:52:39

@Mária: Drága Mária! Fejtsd már ki mi a rossz, mert amit te most csinálsz, azt hitelrontásnak hívják, háborogsz valamin, de nem mondod el min... Viszont tudjuk, hogy az a profi, ami bonyolult! LOL. Köszönjük.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.05. 16:54:31

@TrueY: Áhh, már értelek! Nálad a pont, a legördülő listában benne lesz.

devDavid · http://blog.hu 2011.10.05. 16:58:43

@meghirdetett: beállítások -> állandó oldalak.

@BDK: @BéDéKá: linkblog és hasonló dolgokat átalakítjuk, hamarosan új felületen lehet elérni, szerkeszteni a tartalmukat. Remélem használhatóbb lesz mint az előző volt! :)

@Nelson M: Mindenképpen a megfelelő kommunikáció mellett kezdődik majd az átállás.

üdv,
D.

devDavid · http://blog.hu 2011.10.05. 17:01:26

@TrueY: listára tettem, remélem holnap eljutok odáig! :)

Jó hír: Új poszt létrehozásánál, sokan panaszkodtatok arra, hogy miért csak 25 címke jelenik meg. Kidolgoztunk egy olyan állapotot, ami remélhetőleg már mindenkinek megfelel. Ennek élesítésére pár perc múlva kerül sor. Használjátok egészséggel!

Reportoljatok ötleteket továbbra is, csak kérlek fejtsétek ki, hogy a programozók (mi) fel tudják fogni azt. Köszönöm :)

üdv,
D.

devDavid · http://blog.hu 2011.10.05. 17:05:58

@penge™: Az "ajaxososítás" a tervünk része, de picit későbbre halasztottuk, koncentrálunk az igazán fontos részekre.

"Default HTML formázás beállíthatóságának hiánya" alatt mit értesz? Editornak a formázási sztenderdjeire gondolsz?

üdv,
D.

Mária 2011.10.05. 17:19:25

@cadix:

Perelj be, ha hitelrontás.

}:-)

Majd írok posztot, ha már mindenkit áttereltetek az új adminra.

2011.10.05. 19:00:11

Sziasztok, a belépődobozom nem működött az átállás után, ezért töröltem, újat viszont nem enged létrehozni :(

1klikkfilmek 2011.10.05. 19:08:11

Ezzel az új Admin felülettel azt fogjátok elérni , hogy a blogolóknak legalább a fele elhagy titeket. Velem az élen.
Én elhiszem , hogy sok munka volt vele , de ez az új felület és a funkciói , hát hogy is mondjam egyszerűen Sz*ar.
Én már le is mentettem az adatbázis , mert ha ez a felület marad akkor inkább megyek máshová.
Én sokáig kitartottam a blog.hu mellett , nem mondhatja senki 2 blogot futtatok az egyikre napi 200 - 250 a másikra pedig napi több mint 1000 ember jár (járt) , de ezzel elbasz*tok mindent.

Kilenc 2011.10.05. 20:07:08

Szeretem az újításokat, de remélem ez a szürke depressziós kinézet (szín) egyénileg változtatható lesz. Én leszek az első, aki kiszínezi. :)

scabeabnde 2011.10.05. 21:04:51

A régi design felhasználóbarátabb, az új túl modern akar lenni.
Inkább azt kellett volna átdolgozni, meghagyva a kezelőfelületet.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.05. 21:38:58

Klasszikus módban a kép beillesztése még mindig nem tökéletes.
Bármit teszek, csak a bejegyzés legelejére hajlandó a képet beszúrni.
Kérlek nézzetek ennek utána és javítsátok.
Nagyon köszönöm!!!

2011.10.05. 21:54:42

@BDK: neked legalább sikerült beszúrni a képet. Nekem csak feltölti, de beszúrni nem tudom.

Illetve csak ctrl-c ctrl-v-vel tudok bemásolni wordből szöveget, mert eltűntek a szöveg beszúrása gombjaim is. Illetve egy van, de hiába kattintok rá semmi nem történik.

Fejes91 2011.10.06. 08:31:16

KIrály lett az új felület, de van vele problémám, amit már megírtam supportra is, de itt is megírom hátha valaki tud valami okosat mondani.

Én a régi felületen a mezítlábas szerkesztőt használtam, mert fontos volt, hogy lássam folyamatosan a html kódot és praktikus is volt az egy kattintással beszúrható bekezdés, kép stb tagek. DE! Én használatba vettem nem rég egy egyedi tag-et, ami képaláírást csinált a képek alá. Mivel ezt a sablon CSS-ében definiáltam, nyilván nem ismeri a mostani szerkesztő és hiába írom bele a HTML szerkesztőbe, a kód korrektor kiszedi... Így mi értelme van a HTML szerkesztő nézetnek, ha a formázásaimat felülírja a blog motor?

Valakinek ötlet, hogyan lehetne kivédeni ezt?

scabeabnde 2011.10.06. 09:50:09

Miért tűnik el a főmenü ha valahova belép az ember? Körülményesebb, kevésbé gördülékenyebb lesz így a kezelés.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 10:48:14

@scabeabnde: csak az oldaldoboz és sablonszerkesztésnél, illetve a posztírásnál tűnik el, annak érdekében, hogy teljes szélességben tudd használni és egyszerűbb legyen a szerkesztés. De azt hiszem ezeken az oldalakon vagy menteni fogsz vagy bezárni -> mindkét esetben visszatér a menüd.

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.10.06. 11:01:37

Visszatértem a régi felületre, nem idegesítem magam. A régi rendszer sok év munkájával kialakított, hosszú tapasztalatszerzés során beállt állapot, mindenki értette, tudta, hogy mit enged és mit nem, mire hogyan használható. Az új rendszer idegen, következetlen, hiányos és a legfőbb baj, hogy mivel rosszul működik, az embernek nincs kedve kitanulni. A Blogterről 6 éve egyszer egy ilyen átállás miatt jöttem el. Most szeretnék maradni (10 blogom van itt, ebből 6-7 elég aktív), de újra meg kell állapítanom, hogy nem értem, egy bevált, megszokott rendszer fejlesztése, továbbhangolása, akár hátterének az átépítése helyett miért kell a bloggereket egy rosszul működő, bizonyos megszokott funkciókat nélkülöző új felülettel idegesíteni. Lehetett volna új rendszert, struktúrát, adatbázist úgy alárakni, hogy a szövegszerkesztő és az adminfelület lényegében megmaradjon. Jó lenne nem gondolni arra, mindez csak arra jó, hogy valakik sok pénzt keressenek ezen az egyelőre felhasználóriasztó újításon.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 11:03:33

@BéDéKá: Valaki sok pénzt keressen ezen?!?!
Viszont ahhoz, hogy megértsük mi a baj, jó lenne ha leírnád, hogy a régiben mi a jó, ami az újban rossz, pontosan és akkor tudunk segíteni.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 11:05:30

Az összes címke kijelzését már megoldottuk, mert jeleztétek, hogy ez fontos nektek.

BDK · http://ungparty.net/ 2011.10.06. 11:12:41

@cadix: írtam több levelet. írtam több kommentet, soroltam a hibákat. a címkéken kívül mást nem javítottatok. haladjunk akkor egyesével: 1. miért nem igazíthatom opcionálisan jobbra a posztba betűzött képet és miért nem tilthatom le a szöveggel való körbefolyatását? A régi szerkesztő tudata.

BDK · http://ungparty.net/ 2011.10.06. 11:22:14

Sőt, a helyzet rosszabb: ha belemászok a kódba és jobbra igazítom align="right" paranccsal, a motor KISZEDI A KÓDOMAT. Akkor mire való a HTML-nézet, ha nem nyúlhatok bele?
DE SEMMI KEDVEM ITT ÓVODAI MÓDON RÁVEZETNI A T. PROGRAMOZÓKAT MINDEN BAKIRA, erre se kedvem, se időm. Csak újra kérdem, minek új rendszer, minek az új funkciók, ha a régi alaplehetőségek elvesztek.
A LINK SZÖVEGRE KÖTÉSE SEM MŰKÖDIK! Alapfunkció! (Forefox, 7.0.1.-ben vesződtem.)

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 11:29:20

@BDK: kis betűvel is megértjük ám :)
Szúrd be a képet, majd jelöld ki, ahogyan eddig is, és nyomd meg a jobbra igazítás gombot. Működni fog. Pont egy kattintással kevesebb, mint korábban, ahol kijelölés után még a legördülő menüre, majd annak elemére kellett nyomnod.
Ettől függetlenül jeleztük a progrmozók felé, hogy a képbeszúrás ablaknál is legyen igazítás.

2011.10.06. 11:33:16

@cadix: Hahó, mi van a belépődobozzal, amit kérdeztem?

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 11:34:59

@anyuss: csináljuk. Azért van párhuzmos futás, hogy ha valami nem megy, akkor használhasd a régit. Sőt, ezért alapértelmezett a régi felület. Az új pedig opcionális. Ma délután jön újabb poszt, amiben a holnap update részleteit írjuk le.

kövinnyó 2011.10.06. 11:38:04

@1x2: ha kép URL-t szúrsz be a szövegbe, akkor az képpé konvertálódik.

scabeabnde 2011.10.06. 11:39:03

@cadix: pont a leggyakrabban használt menüpontokról beszélsz...

Vizszintesen szélesebb képernyőn pont ezért a horizontális főmenürendszer az előnyösebb... ezt úgy általában tudják a gyakorlottabb webdesignerek.

2011.10.06. 11:39:56

@cadix: Köszi, csakhogy mióta töröltem a belépődobozt (ami nem működött), nem tudok bemenni a régi adminba :(

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 11:43:35

@scabeabnde: Ne haragudj, nem tudok egyetérteni. Elég fura felhasználási mód az, hogy írsz egy posztot, majd elkattinasz mondjuk a statra... Nem. Ha posztot írsz azt vagy mented vagy bezárod.

@anyuss: a anyusblog.blog.hu/admin címen bármikor be tudsz lépni, de visszatettem neked a belépődobozt.

2011.10.06. 11:46:54

@cadix: Igen, így be tudtam lépni - hiszen posztot is írtam... - csak nem hagyta h új belépődobozt csináljak. És köszi a dobozt, de nem működik.

devDavid · http://blog.hu 2011.10.06. 11:47:42

@1klikkfilmek: Köszönöm az észrevételedet, bár kicsit nyugtat a tudat, hogy sokkal több pozitív hozzászólást kaptunk, azért megszeretném kérdezni tőled, hogy miért sz@r az egész?

Azért mert új, vagy azért mert átkerült egy gomb a megszokott helyről máshová? Ha azt mondod, hogy sz@r, azzal mi nem tudunk sokat kezdeni, így nem tudjuk olyanra formázni, ami a legtöbbeteknek megfelelő lenne. Kérlek segíts Te is azzal, hogy kifejted észrevételeidet és így Te is hozzájárulsz egy jobb admin felület létrehozásához!

ui.: A jelenlegi bugok kijavításán gőzerővel dolgozunk, ha ezek miatt gondoljátok rossznak az új felületet, megnyugtathatok mindenkit: hamarosan jó lesz! ;)

üdv,
D.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 11:48:00

@anyuss: Ahogy ebben a posztban is írtuk, a párhuzamos futás alatt nem megoldható, hogy a címlapi és egyéb linkekről érd el az admint, csak a blogodcime.blog.hu/admin címen tudod elérni.

2011.10.06. 11:49:52

@cadix: Ja, ez elkerülte a figyelmemet, bocs. Akkor tényleg nagyon kedves tőled h visszaraktad a dobozt! :D

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 11:51:12

@anyuss: my mistake, jobban kéne hangsúlyoznunk egy-két infot, kevesebb kétségbeesett blogger lenne :)

2011.10.06. 11:55:22

@cadix: :) A kétségbeesett talán túlzás. Inkább bosszús. Szóval most mit javasolsz: töröljem megint a belépődobozt hiszen csak dísznek van, vagy hagyjam ott és pár nap múlva működni fog?

BDK · http://ungparty.net/ 2011.10.06. 12:00:11

@cadix: Így valóban lehet jobbra zárni, de ronda, mer ragad hozzá a szöveg és a kép beljebb van a jobb margónál. m.blog.hu/bd/bdk/image/jobbra.jpg
Hogy tudom kizárni a szövegkörbefolyást? Miért nem tudok linket tenni a szövegre? Miért írja felül a motor, ha belenyulok a poszt html-jébe?

scabeabnde 2011.10.06. 12:00:42

@cadix: nem. Úgy használja mindenki, ahogy az adott pillanatban akarja

Egy meglévő több éves vizszintes menüről függölegesre váltani az egyik legnagyobb baklövés designeri szempontból.

Az Index főoldalára gondolj. Hogy nézne ki függőleges menüvel és a cikkeknél "bezárás" vagy "vissza" gombokkal s eltűnő menüvel? Mert ugye hogyan is képzelhetné valaki, hogy rovatot vált cikk olvasása után...
Így veszített valamit, nem nyert a design.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 12:06:50

@BDK: máris megoldjuk a margó kérdést. A HTML tisztítást épp szerelik a kollégák, hogy ne legyen ilyen agresszív. Szövegkörbefolyatás kizárása a középrendezés gombbal megy.

@scabeabnde: Egy hírportált és egy adminfelületet összehasonlítani igen nagy butaság és szerintem a példa sem áll meg a lábán, mert cikkolvasás közben természetes hogy elkattintok egy másik cikket keresgélve, ha az adott cikk pl. rossz. Viszont posztírás közben azt vagy mented, vagy bezárod (cancel), mert mégse írod meg.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 12:12:41

Kedves Cadix! Kezd alakulni. Az kép igazítás okés lett és a width attribútumost sem gyapálta ki a html kódból! Éljen!

Firefox alatt ment az új poszt létrehozása és mentése is. Azt nem értem, hogy ha vázlatba mentek egy posztot, akkor miért jelenik meg a mánál a poszt listában? Nem lehetne egy másik fülre tenni? Ha majd rendelek hozzá dátumot az időzítettel, akkor majd átkerülhetne az élesekhez. Nekem 30-50 vázlatos posztom van. Piszok zavaró, hogy mind a mánál jelennek meg!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 12:14:34

Valaki elmesélné, hogy mi a különbség a kép, videó, hivatkozás és a klasszikus között?

Előre is kösz!

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 12:16:24

@TrueY: @TrueY: Még reszelünk mindig nincs még kész.
Azért a mánál jelenik meg, mert valójában még nincs dátuma, étem a problémát, a kollégák hegesztik a posztlistát, hogy több poszt jelenjen meg. Természetesen a bejegyzés állapota szerinti szűrés is belekerül.

A poszttípusok közötti különbséget leírtam ebbe a posztban, tessék elolvasni :)

scabeabnde 2011.10.06. 12:25:20

@cadix: igen, mégsem írom meg, mert a statisztikára vagyok kíváncsi, avagy a sablont szerkeszteném... Tehát plusz meg kell nyomni egy gombot.

Ha most indulna a blog.hu, akkor természetes lenne a függőleges menü (kezdő designereknek betudható.

Itt nem hírportál kontra adminfelület a lényeg. A Word-ben vagy a rajzprogram amit használsz, abban is a főmenű vizszintes. Szerinted miért? Azért mert a horizontálisan szélesebb képernyőn előnysebb, áttekinthetőbb. Hogy miért szélesebbek a monitorok, mint a magasságuk? Mert az ember szemei sem egymás felett vannak, hanem egymás mellett, így fejlődött ki: horizontálisan sokkal jobban tudunk tájékozódni emiatt.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 12:30:37

@cadix: Kösz a választ!

"A poszttípusok közötti különbséget leírtam ebbe a posztban, tessék elolvasni :) "
Értem én a kritikát, csak nem szeretem! :) Elolvastam, megértettem. Kösz! Azt hiszem ezeket soha nem fogom használni.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 12:33:03

@TrueY: néztem a blogod, nálad nem is lenne praktikus, mert te "igazi" posztokat írsz, képpel, szöveggel, viszont pl. a subba blog psoztjai általában egy kép/videó + pár sor szöveg, na ő valószínűleg a csak a kép/videó poszt gombot fogja használni,

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 12:37:10

@cadix: "néztem a blogod" - akkor már csak 1ről nem tudok, hogy ki olvashat! ;)

Igez, ezért írtam, hogy én nem fogom ezeket használni! Nekem fontos, hogy a html-t tudjam szerkeszteni.

Még egy kérdés. Én töltöttem fel pdf és text file-okat is. A text file-ok egy része igazából JavaScritp-et, illetve Java archive-ot tartalmazott. Milyen file-okat lehet majd feltölteni az új rendszerben? Megpróbáltam és csak képeket tudtam.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 12:40:53

Még 1 5let! Nekem jól jönne egy-egy poszt megírásához, ha a szerkesztő felületen pár, általam megadott link megjelenhetne. Arra már nem is merek gondolni, hogy esetleg egy search opcióval "http://akarmi.ize/search?search=" szerűen megadva. Nagyon elvetélt?

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 12:43:10

@TrueY: ennek a válasznak nem fogsz örülni, de mi a képekkel való fájlkezeést fejleszteni akarjuk, minden más fájl feltöltését pedig leépítani, ezért nincs fájlkezelő. Alapvetően blogszolgáltatást akarunk nyújtani, azt viszont jól és profin, a tárhely szolgáltatás pedig másra hagynánk. Ez nyilván a bloggereket többségét nem érinti, mert képen kívül nem töltött fel mást, aki érint, pl. téged, azt gondolom mélyen fogja, de ki kell tartanunk emellett (többek közt warezelők miatt). Dropbox, zippyshare, rapidshare, toldacuccot, data.hu és linkelés...

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 12:49:16

@TrueY: ezt most nem igazán értem, fejtsd ki bővebben, milyen linkek és hol? mit csinálnak?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 13:00:16

@cadix: Bakker! Egy JavaScriptről szóló blog-ot nem igazán jó, ha JavaScript kód nélkül csinál meg az ember. A HTML-be meg nem lehet beilleszteni, mert csak gondot okoz! Hasonlóan a Java-s cuccokra! Azon kívül, hogy én kódokat is feltöltöttem, amit viszont nem szeretnék, hogy a poszt szerves része legyen.

Akkor limitáljátok a file-ok egyenkénti és össze méretét és akkor nem kell megszüntetni a lehetőséget a törpe minoritás számára.

Egyébként a kép feltöltést is letilthatnátok ilyen alapon! Azt is be lehet ágyazni a HTML oldalba!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 13:05:18

@cadix: Arra gondoltam, hogy pl. egy filmes posztnál a port.hu-t és az imdb.com-ot használom. Ha ott lehet a link, akkor picit könnyítené az életemet (tudom, hogy Firefox-ban is felvehetem, de pl. Safariban kényelmetlen). Sőt, ha lehetne olyat, hogy egy ablakba beírok egy szöveget és ha a linkre bökök, akkor bemásolja utána a szöveget és úgy hívja meg az URL-t, akkor az még jobb lenne. Pl: "port.hu/pls/ci/cinema.film_creator?i_film_creator=1&i_text=star+wars"

Remélem sikerült egy kicsit jobban körülírnom...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 13:06:45

@cadix: Javítok: "Azon kívül, hogy én kódokat is feltöltöttem, amit viszont nem szeretnék, hogy a poszt szerves része legyen."

Itt forráskódra gondoltam. Pl. LaTeX sablon.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.06. 13:29:32

hát megnéztem, őszintén megmondom, az új felületet béta állapotúnak nevezni erősen túlzás, ez jó indulattal is egy pre-alfa állapot.
funkciók nem működnek/hiányoznak.

hogy csak pár dolgot említsek, különösen a képek beillesztésénél:
- tök jó, hogy jobb klikkel (kép tulajdonságai) lehetne a képet méretezni. ha működne.
- sok helyen keveredik az angol és a magyar. mindkét nyelven jól tudok, de az zavar, ha vegyesen van a kettő.
- régi felületen link beszúrásánál lehetett böngészni a blogra feltöltött tartalmak között. újon nem.
- címkék ömlesztve. a régiben nagyon hasznos volt, hogy a gyakoribb címkék nagyobb betűkkel voltak. különösen a rovatok megtalálásában.
- több oldaldoboznál az az üzenet, hogy nincs implementálva. ha szerkeszteném, akkor az oldaldoboz nem található.

a kép/video/link bejegyzésen kívül új funciót nem találtam, ezekért meg kár volt ennyi energiát beleölni egy design váltásba.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 13:34:27

@xaba99:
-képméretezés a régin is meg az újon is böngészőfüggő dolog, a webkites (chrome, safari) nem támogatják, nemtudunk mit csinálni
-keveredik, mert van egy kis gikszer, ezért szarakszik néha a linkbeszúrás, még ma megy ki frissítés
-blogszolgáltató akarunk lenni, nem tárhely, lásd két hsz-szel feljebb
-top30 címkéd látszik, nem véletlenül, user kérésre linkre kattal az összes
-párhuzamos futás átka, ha lelőjjük a régit megoldódik magátül
-nem designváltás, hanem a háttérrendszer cseréje, sok helyen egyszerűsödő funciókkal, olvasd el a posztot.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.06. 13:48:47

@cadix: bocsánat, lehet, hogy néhol nem voltam egyértelmű.

"-képméretezés a régin is meg az újon is böngészőfüggő dolog, a webkites (chrome, safari) nem támogatják, nemtudunk mit csinálni"
nem a "húzogatós" képméretezésre gondoltam, hanem az új felületen a képre jobb kattintás után a kép tualjdonságait választva meg lehet adni, hogy mekkora legyen a kép. ezt a funkciót várom már mióta. de nem működik. beírom az értékeket, de nem történik semmi. az ablak újbóli megnyitásakor üresek az értékek.

"-blogszolgáltató akarunk lenni, nem tárhely, lásd két hsz-szel feljebb"
pont a képekre gondoltam. a régi felületen nagyon kényelmes egy lekicsinyített képre linket tenni, hogy teljes méretben is meg lehessen nyitni. még jobb lenne, ha ezt automazilni lehetne: átméretezett képre rögtön kerülne egy link, ami megnyitja eredeti méretben.

"-top30 címkéd látszik, nem véletlenül, user kérésre linkre kattal az összes"
azt rögtön megtaláltam, hogy hogyan tudom az összeset mutatni, csak ez így jelen pillanatban áttekinthetőség szempontjából meg sem közelíti a régi felületét. esetleg ha lehetne gyakoriság szerint rendezni a címkéket.

"-nem designváltás, hanem a háttérrendszer cseréje, sok helyen egyszerűsödő funciókkal, olvasd el a posztot."
mindig elolvasom a posztot, csak aztán kommentelek. ;) de igazad van, a tömeges képfeltöltés egy tényleg nagyon hasznos új funkció, amit nem említettem meg, pedig már ki is próbáltam.
egyelőre én, mint végfehasználó viszont csak azt látom az egészből, hogy máshol találom a dolgokat. (emiatt nem is rizsáztam, ez egy olyan dolog, hogy majd megszokom.)

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 13:54:28

@xaba99: Ohh... na te most tényleg bugot találtál! A képméretezés résznél. Nem jó plugint használ a rendszer, THX!

Képeknél sokkal jobb feature lesz, lásd a posztban az indafoto integrációt, beszurod a képet és magától rajta a link a nagy képre stb... Jövő héten élesedik.

A gyakoriság ua. mint a top30 :)

Még reszelünk mindenen, bizotsak vagyunk benne, hogy jobban fog tetszeni de kell a feedback :)

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.06. 14:07:36

@cadix: indafotó integráció jól hangzik, majd megnézem.
átméretezést köszi, hogy megnézted. :)

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.06. 14:10:11

még egy kérdés lenne. :)
xyz.blog.hu/admin oldalon ugye nincs ott a google analytics mérőkódja?

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 14:15:00

@xaba99: van ott GA kód, de nem a tied, tehát nem mérjük bele a blogod látogatottságába az admin használatát. Ott egy általunk betett kód van, ami nekünk ad hasznos infot.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 14:23:54

@cadix: "blogszolgáltató akarunk lenni, nem tárhely, lásd két hsz-szel feljebb"

A korábban feltöltött nem kép cuccok megmaradnak, vagy gyorsan szedjem le magamnak és oldjam meg a használhatóságukat másként?

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 14:24:37

@TrueY: nem, nem kell, természetesen minden marad!

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2011.10.06. 15:55:18

Sziasztok!

Félek belemerülni az új rendszerbe, és félek belőle kimaradni, mert a végén még egy csomó bosszantó dolog benne marad...
- A címkéket végre mindet látni, ez jó. Bár én szerettem, hogy a legtöbbet használt nagyobb volt a kevesebbet használtaknál, és hogy kevesebb helyet foglalt el.
- Amit most állandó oldalaknak neveztek, én ahhoz ragaszkodnék, hogy jellegét tekintve inkább a bejegyzésekhez hasonlít. Sokkal szívesebben látnám a beállítások menüpont helyett újra a bejegyzésekben viszont, esetleg egy olyan szűrési opcióval, hogy csak annak jelenítse meg, aki ezt akarja (aki nem használt ilyet soha, az úgyse látta). Már csak azért is, mert jelenleg csak a címek alapján lehet sorba rendezni őket, miközben a dátum, a szerző, a státusz itt is ugyanolyan fontos. És akkor még jelezném itt azt is, hogy a lap alján (!?) lévő hozzáadás gombbal próbáltam felvenni új oldalt, de az mentés után sem jelenik meg a listában.

Aztán majd még jelentkezem, ha valami fáj, de a legtöbb dolgot nyilván csak szokni kell. Köszi!

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2011.10.06. 16:05:11

...
Az első nap még működött a Megosztások menüpont alatt az előnézeti kép. Most a Facebookon kívül nekem semmi mást nem akar megjeleníteni, ha váltani próbálok.

shaker 2011.10.06. 19:55:09

az nagyon hasznos volt, h az éles és a nem élesített posztok címének a háttere más színű volt. egy pillanat alatt el lehetett választani őket egymástól. most nagyon kell hunyorogni. ezt jó lenne visszacsinálni.

illetve valóban 2x ennyi poszt kellene egy oldalra, mert nálam is sok beélesítetlen poszt vár, és lapozgatni kell folyamatosan. (ráadásul mivel nincsenek színnel elkülönítve még hunyorogni is...)

köszi.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 21:10:00

Hali! Megpróbáltam Linux-on Iceweasel 6.0-n beírni az első posztot az új felületen, de nem sikerült. Nem tudok képet beszúrni. Egy linken elérhető képpel próbálkoztam. A beilleszt gomb nem megnyomható és nincs olyan hely, ahová az URL-t bemásolhatnám. Hogyan kellene kinéznie?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.06. 21:12:22

Érdekes, hogy Safari-n (iPad) semmilyen gomb sem jelenik meg a szerkesztőben. És a poszt listában 10 elem jelenik meg. Az a gomb, ahol kiválaszthatnám, hogy hány jelenjen meg nem látszik.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 21:12:48

@shaker: ezen rajta vagyunk, mindkettő úgy lesz, ahogy írtad
@TrueY: na itt van egy remek feature!!! Nem kell képbeszúró ikon meg semmi, csak a kép linkjét simán illeszd be ott, ahova tennéd és a rendszer felimseri hogy az kép url és az url helyett a képet fogja megjeleníteni

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 21:14:29

@TrueY: mobilkompatibilitás nem igazán van még neki, először azt szeretnék hogy desktopon faszán működjön, utána jöhet a mobileszközökre optimalizálás

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.06. 21:51:02

A képet még mindig a bejegyzés legelejére szúrja be.
Ezt mikor fogjátok javítani???
Vagy ez így megfelel Mindenkinek???
Vagy mit csinálok rosszul???
Köszönöm!

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.06. 21:56:56

@Milu75: javítjuk ofkorsz, de bizonyos bugok egymással összefüggésben vannak, jelenesetben a képkezelővel kapcsolatos hibák egy pakkot képeznek, ha minden jól megy ez élesedik holnap, amennyiben nem jön közbe semmi.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.06. 22:10:53

Köszönöm, megnyugodtam.
Türelmesen várok...

Horasz · http://horasz.blog.hu 2011.10.06. 22:27:05

Van supported böngésző FF uptodate alatt nem megy a link beszúrás (tudom, írták korábban), mondjuk nem szakadt le a kezem az a href tag használatától...:) viszont ha van optimal böngésző egy darabig azzal szerkesztek majd...

kicsi bogár 2011.10.07. 09:09:27

Isten bizony nem merek belekezdeni (sok blogom van...) fogalmam sincs egyelőre... a frász az kerülget, de nagyon!!!!! :( :)

suzildi (törölt) 2011.10.07. 09:13:37

Ugyanígy vagyok ÉN is!!!...

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.07. 09:49:26

@cadix: VOV! XXI. századi! ;) Kösz, ki fogom próbálni...

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2011.10.07. 10:00:08

Windows XP, Firefox 7.0.1., új blogadmin felület. Áááá!
Még új posztot ebben nem írtam, csak "állandó oldalt" próbáltam, ami az előző hozzászólásomban említettek szerint becsődölt. Ahogy most a régi bejegyzések módosítására tett kísérletem is. Belejavítottam, rámentettem, s ennek eredményeképp a bejegyzés az égvilágon nem változott semmit, s még el is tűnt, s helyette egy új, üres bejegyzés jelent meg a képernyőn. :(

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.07. 10:00:45

Hali! A statisztikák biztos, hogy nem stimmolnak. Azokon várható hegesztés? Pl. a heti és havi "Aktuális adatok"-ban is 1 a PI/látogató értéke. Ez kizárt a grafikon alapján.

A valaha volt legerősebb napok (az az egy) is kicsit kevesnek tűnik. Vagy ez csak 1 hónapra nézi vissza a valahát?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.07. 10:03:54

@kocsmablog: Most szándékoztam nekiállni egy poszt javításának az új rendszerben. De akkor neki sem ugrok, ha elszúrja a régit!

kocsmablog · http://kocsma.blog.hu 2011.10.07. 11:18:03

@TrueY: Hali. Próbáld csak ki! El nem szúrja, épp csak a módosításokat nem mentette el nálam!
Szúrj be egy plusz névelőt, képet vagy bármit, ments rá, és rögtön kiderül. Ezzel nagy belefektetett munkát nem kockáztatsz, ellenben kideríthető, hogy egyedi-e a hiba?
Köszi!

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.10.07. 12:10:37

Szimpatikus az új admin, de a linkbeszúrás nálam még mindig köhög.
m.blog.hu/cy/cydonia/image/link_beszur.png

Egyrészt nem érteni, mit akar, másrészt meg nem is szúr be semmit...

Katzeryn 2011.10.07. 12:31:31

Én mobilwebet használok (Vodafone)
Az új kinézet könnyebben fut ezzel a netkapcsolattal? Vagy a régi jobb?
Egyébként engem ez az új felüleg a blog.com kezelőfelületére emlékeztet. A régi szebb volt, színesebb, ez túl rideg nekem. :/

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.07. 13:26:00

@cadix: "na itt van egy remek feature!!!"

És mit csináljak, ha én kifejezetten a linket szeretném beszúrni és nem azt, hogy megjelenjen a kép???

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.07. 13:27:22

@Kaley: Nekem is hiányzik a színezés! A régiben a már posztolt és a még csak csőben levő, vagy vázlatos darabok eltérően voltak színezve. Most minden fehért (és piszok halovány szürke).

Színeket kérünk!!! ;)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.07. 13:31:55

Ha kiválasztom, hogy 100 posztot szeretnék látni, akkor miért áll mindig vissza 25-re??? @#&!+"

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.07. 13:33:59

@kocsmablog: Nu, kipróbáltam! Az új admin felülettel beszúrtam egy sort és meg is jelent! Visszamentem a régibe és ott nem látszódott. Picit még próbálkoztam, majd egyszerre csak megjelent... Szóval úgy tűnik, hogy megy!

Firefox 7.0.1

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.07. 13:58:57

@TrueY: @kocsmablog: idézek a posztból :)
"A régi és új rendszer más gyorsítótárat használ, ezért előfordulhat, hogy a két rendszer nem lesz tökéletes szinkronban, többek között ezért is azt javasoljuk, hogy ne váltsatok oda-vissza a két rendszer között, valamint a több szerzős blogok esetén minden szerző váltson át az új rendszerre.

mosiah 2011.10.07. 17:03:40

Basszus jelen állás szerint használhatatlan az új felület. Váltottam a régire. Azért ne kapkodjatok a teljes átállással. A hibák nagy részét előttem már leírták, nem ismétlem őket.

ildsisy 2011.10.08. 07:45:54

Minden blogom átváltottam este, és mégis a régi admin van. Egy egy más nick nevű blogom néha beugrik, ki szerettem volna próbálni az új adminba, új pár mondatos posztot (próbaként...) de mindig a régi admin van, ugyanakkor mégis át vagyok állva... nem értem. :(
Főleg ehhez a nick névhez tartozó blogjaim FONTOSAK!!!

Ilds. 2011.10.08. 08:21:41

Írtam egy próbaposztot, igaz nagy nehezen jutottam be az új adminomba. Viszont élessé tettem, ahogy megírtam, tehát publikáltam, de megint a régi adminom jön be... sehogy sem az új... hogy még ott nézelődjek. Mi van ilyenkor? És a régit is látni kell mindig? Viszont az új adminba, a sok posztom mellett, mindenhol az van írva: Vázlatba. Remélem nem a vázlatba van mind. Mert a mai, próbaposztnál ki van írva. Élesbe. ? üdv: ilds.

pizs (törölt) 2011.10.08. 08:56:56

Az újba nem tudok bejutni! :(

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.10.08. 09:21:47

Felnőtt tartalom?????? Anélkül, hogy bármit is átállítottam volna, két blogom - bdk.blog.hu, tejmozi.blog.hu - megnyitásakor a Felnőtt tartalom figyelmeztetés jelenik meg. Adminban NINCS bepipálva a felnőtt tartalom opció.

suzildi (törölt) 2011.10.08. 09:31:06

@BéDéKá: Szia! Te hogy jutottál be az új adminodba? Azon kívűl, hogy a réginél írva van és onnan lehetne elvileg bejutni: "irány az új felületre"... hm. :( tegnap át állítottam az újra, de mégis a régibe vagyok... átmenni sem tudok az újba!

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.10.08. 09:40:49

@suzildi: Az új rendszer kész csőd, többen vannak, akik be sem tudnak lépni, vagy nem tudnak posztolni. Én eddig be tudtam lépni, de csak bosszúságomra. A fejlesztők érdemben nem válaszolnak és nem javítanak. Amennyire szerettem, annyira kezdem utálni a blog.hut. Már gondoltam, hogy fellázítom a bloggereket, mint megtettem 6 éve a Blogter.hun, akkor visszaköveteltük a régi felületet - de most már fásult vagyok ehhez. 10 blogom van a blog.hun... Sírni volna kedvem vagy rombolni.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.08. 10:23:33

@BéDéKá: te semmit mást nem csinálsz, csak lázítasz. OPCIÓ az új admin, amit FEJLESZTÜNK még. De te lázítasz. Kérlek akkor alkoss ilyen határozott véleményt, amikor már nem a régi admin lesz az alapértelmezett, és amikor azt kikapcsoljuk, akkor csinálhatsz blogger forradalmat.

@suzildi: @Ilds.: @ildsisy: Kedves ildsisy, a posztban írtuk, hogy adott blog, adott nick és adott gépen jegyezzük meg a változást, tehát ha váltogatod a nicked teljesen természetesn hgoy visszaáll a régi adminra. A posztban pedig benne van hogyan éred el az admint az átállás után.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.08. 10:25:05

@bokapiri: Ismét idézek a posztból: "FONTOS! A blogod adminját a blogodcime.blog.hu/admin linken érheted el, ha átváltasz és egyszerűen a blog.hu/admin címet használod, az a párhuzamos futás ideje alatt hibát fog jelezni!"

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.10.08. 10:53:28

@cadix: ha vérlázító dolgok történnek, akkor minden okom megvan a lázításra. és nem pökhendi macskajancsik fognak kioktatni, hogy mit tegyek és mit nem. ti szolgáltatók vagytok, ne viselkedjetek hatóságként (juj de ismerős ez a blogter-ről...) most nem emeltem volna szót, ha két blogom - anélkül, hogy bármit állítottam volna!! - nem állt volna át felnőtt tartalomra. Inkább erre reagáltál volna, kedves cadix.

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.10.08. 11:01:00

@cadix: Megoldottátok a problémát, eltűnt a felnőtt tartalom - köszönöm.
bocs a kirohanásért.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.08. 11:04:35

@BéDéKá: semmi gond, csak hasznos feedbackre van szükségünk, hogy mindent kijavíthassunk és nektek is, nekünk is jó legyen. A felnőtt tartalmas dolog sajnos bug, csúnya bug, blogonkénti javítását ismerjük (bepipálod, mentesz, kipipálod mentesz és jó lesz), de valódi ok még nincs megoldva. Az új adminos problémák pedig folyamatosan javulnak, csak nem élesítünk óránként, hanem csomagonként ha egy-egy nagyobb egység egyben elkészül, most két ilyen van: szerkesztőt érintő bugok (linkbezsúrás, popup ablakok hibái, mentés, stb) illetve a képbeszúró hiányosságai.

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.10.08. 11:04:42

@cadix: "akkor alkoss ilyen határozott véleményt, amikor már nem a régi admin lesz az alapértelmezett" - ezzel az a gond, hogy éppen ti kéritek, próbáljuk ki az újat, és éppen ti figyelmeztettek, hogy a régire való visszatérést lehetőleg mellőzük. Az új viszont használhatatlan, vagy kidob, vagy nem ment, vagy nem tűz be képet. Linket szövegre kötnöm még egyszer sem sikerült. Linkdobozokat sem tudom kezelni.

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.10.08. 11:32:32

@cadix: a felnőttblogos ki-be pipálást próbáltam, nekem nem segített, kösz hogy megoldottátok. a nyugtalanság azért van bennünk, sokakban, mert tartunk attól, hogy a tíz naposra ígért próbaüzem alatt nem oldódik meg minden, most pedig nincs módunk megfelelően begyakorolni az újat, mert a sok hiba miatt állandóan vissza kell váltani a régire, ami pedig - figyelmeztettetek - kockázatos. igazából nem értem, ha ennyi alapfunkciós bug van az új verzióban, miért kellett ezt "Most pedig, irány az új felület!" felhívással ajánlgatni. ráért volna akkor, amikor már csak a finomhangolás van hátra, így nem kellene elkeseredve folyton visszaváltanuk a régire és mint valami rémregényre, úgy gondolni az újra. ne lehetett az a célotok, hogy sok száz (sok ezer?) blogger bosszankodjon. alaposabb belső teszteléssel ez megelőzhető lett volna. kösz a figyelmet.

őszecske 2011.10.08. 11:37:03

Úgy jelentkeztem be ahogy mondtad...de azon az emailcímen egy név alatt több nevem létezik. Valamikor ugye adva volt az Indaneten, indapasson, hogy lehet több nick név. Most ezen a nevemen (egy másikon) valahogy bejutottam, persze a régi adminban vagyok... Ha fent, balra visszalépek egyet, ez látható:
"A kiszolgáló nem található

A Firefox nem találja a kiszolgálót a(z) .blog.hu helyen.

* Ellenőrizze a címet, nem gépelte-e el. Például nem írt-e
ww.valami.hu-t a
www.valami.hu helyett.

* Ha semmilyen oldalt nem tud letölteni, ellenőrizze a számítógépe hálózati
kapcsolatát.

* Ha a számítógépet vagy a hálózatot tűzfal vagy proxy védi, ellenőrizze, hogy a
Firefox számára engedélyezett-e a webhozzáférés."

EZT MIÉRT ÍRJA KI?
A fő nevem alatt, az email cím, az összes nick név azon fut. Vagyis 1-en!!!!
Nem mondod, hogy a különféle nick neveimen, nyissak mindre egy-egy új emalcímet és jelszót, hogy rendesen betudjak jutni!!!?... Mert ez eddig így néz ki!!! Minden nick nevű blog egy azonos gépen megy!!!! És egy azonos email címen! Egy azonos emberrel! Én értem amit mondotok! De, még sem úgy működik. Kora reggel működött rövid időre, tudtam is írni egy próbaposztot az egyik nick nevemen.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.08. 11:37:48

@BéDéKá: nézd, tökéletesen értelek, a 10 nap nem szentírás, ha nem stabil, akkor még marad a régi. Visszaváltani nem kockázatos, csak ahogy írtam is, oda-vissza váltogatni nem szerencsés, mert más cachet használ és adott időpillantban szinte biztosan nem lesz szinkronban. Teszteltünk rengeteget, de teljesen más, ha pár tucatnyi blogger használja és más ha tízezrek. Előbbi 2 hónapja tart, utóbbi pedig jelenleg. Nem kell aggódni, a cél közös: jobb blog.hu -> ez pedig akkor lesz, ha a nagyon nagy többség elégedett. Fejlesztői oldalról korántsincs akkora gáz, mint user oldaról sejtitek, mivel apró bugok vannak tech szemmel nézve, tény, hogy ezek user oldalról nagynak tűnnek. Mindent kijavítunk szépen, kiélesítjük, írok új posztot, a nem egyértelmű, illetve más használati szokást igénylő funkciókhoz pedig készül segítség poszt. Biztosan állíthatom, hogy minden funkciót egyszerűbb használni, csak jelenleg ez még nem egyértelmű.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.08. 11:40:13

@őszecske: Drága Ildsisy, nagyon szépen kérlek téged, hogy te NE válts át az új felületre, a 5. kommentedet írod a sokadik ninckenevedről, továbbra is csak azt tudom írni amit eddig: az átállás alatt mindig a régi admin az alapértelmezett, ha váltogatod a nickjeidet, blogjaidat össze-vissza, akkor persze hogy visszaáll a régi rendszerre...

ildsisy 2011.10.08. 11:50:37

@cadix: Ne haragudj, igazad van, tudom. Az előbb kiléptem, hogy ha visszalépek, mi történik. És ezen a nevemen, MOST rögtön be is ugrott ( :):):) ) az új felület. De ezen a nevemen, ami van, rendben van.
Zárószóként, - a többi névvel van probléma... most nem zavarok, majd jövő héten meglátom. Bocsi, ha úgy tűnik, hogy értetlenkedem.
De... üdv és köszi!

Birtalan Balazs · http://birtalan.blog.hu 2011.10.08. 11:52:45

@cadix: Így szerintem tök jó, köszönöm (mások nevében is) a változtatást!

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.10.08. 11:57:11

@cadix: Oké, bár igazából azért nem gondolom, hogy az előtesztelésen a kép- és link-betűzés nehézsége (utóbbi lehetetlensége) ne jött volna elő, ezt szinte minden blogger szaporán használja, így számítható volt az elégedetlenség. Most én kicsit el, így egy ideig hiányolnotok kell roppant üdvös jelenlétemet. Viszont meghívok mindenkit online könyvbemutatómra: tejmozi.blog.hu/2011/10/07/online_konyvbemutato

Sun Flower 2011.10.08. 14:41:30

SÚLYOS HIBA!

az új felületen HTML box hozzáadását követően az eredmény:
nem jelennek meg a bejegyzések!
Tesztelve másik gépen is, eredmény nulla, azaz nincs blogom....

devDavid · http://blog.hu 2011.10.08. 16:05:48

@Sun Flower: Szia, melyik blogról van szó?

üdv,
D.

Ilds. 2011.10.08. 16:08:41

..."azt javasoljuk, hogy ne váltsatok oda-vissza a két rendszer között, valamint a több szerzős blogok esetén minden szerző váltson át az új rendszerre. "
Megtettem, még tegnap!
Most mind úgy van, nem váltok ide oda, - az egy dolog, hogy a régit mutatja a legtöbb nevűnél... :)

Sun Flower 2011.10.08. 16:17:11

@devDavid: Köszi, időközben megoldottuk a problémát.

Mondjuk, a levelemben azt is megírtam, hogy melyik bogról van szó....

A korábbi tapasztalataim alapján már annak is örülök, hogy ezúttal egyáltalán jött valami válasz :(

Üdv:
Andrea

devDavid · http://blog.hu 2011.10.08. 16:20:16

@Sun Flower: én a hozzászólásodra reagáltam, nem tudhattam, hogy írtál levelet is.

üdv,
D.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2011.10.08. 18:46:47

Maradjon meg a régi rendszer és legyen puding próbája az evés. Ha az jobb, akkor mindenki átáll arra magától is. Ha meg rosszab, akkor kár erőltetni.

RDorka 2011.10.08. 21:14:39

Az újnál verzióban írtam egy hosszú bejegyzést, órákat dolgoztam rajta, mentem és erre eltűnik az egész, mintha nem is írtam volna semmit. Rendkívül felbosszantott az eset. Sehol nem találom a bejegyzést. Automatikusan sem mentett. Visszaváltottam a régire, az legalább megbízható volt... De most jó időre elment a kedvem az újabb posztok írásától......

LordCsipisz 2011.10.08. 21:59:31

Oldaldobozban html- beszúrást módósítottam (töröltem) az új adminban. Élesben nem jelent meg a változás. visszaváltva régi adminra, megismételve a törlés utáni "elküld" majd mentés dolgokat, egyből éles lett a változtatás. Az új adminnál az ilyen módosításoknak van némi átfutási ideje, vagy mi a szösz? (ha van, nem gáz, csak jó tudni.)
kérdésem még: van valami homályos időpont, amikorra ki van tűzve a régi adminnak a lekapcs?

1klikkfilmek 2011.10.08. 21:59:44

Én megmondtam és most megjósolom megint előre azt , hogy elfogjátok veszíteni a blogereknek legalább a felét.
Az emberek nem fognak szenvedni az új felülettel , hanem egyszerűen "Delete" és elmennek.
Látni , hogy ti "blog.hu " ragaszkodtok az új admin felülethez és hallani sem akartok arról , hogy töröljétek , illetve felejtsétek el az új felületet és ez az ami a hatalmas visszaeséseteket fogja okozni.
Most gondoljátok meg amíg nem késő , most még meg lehetne , hagyni a régit , de ez után már késő bánat lesz.
Tömegesen fognak elvándorolni a blogerek.

A régivel nekem semmi bajom tökéletes és megbízható , stabil volt , csupán 2 fontos dolog hiányzott belőle.
--1-- csoportos szerkesztése a posztoknak. ( törlés , vázlatba helyezés , stb.. egyszerre többet is )

--2-- Adatbázis importálása , amit a felhasználó tud kezelni.

Ennyi , csak ezt a 2 dolgot kellet volna javítani a régin és annyi.

curt 2011.10.08. 22:11:59

Rohadt jók az újítások, végre szép áttekinthető hasznos az új felület, már csak az új szebb sablonok hiányoznak.
Vagy a lehetőség a wordpress sablon importra.
Hajrá !

Tom és Berry · http://berryblog.blog.hu/ 2011.10.09. 10:08:41

Nem értem, ezek szerint nálatok nincs gond az editorban a középre zárással, a kép beszúrásával és a linkesítéssel?
A hét elején jeleztem a supportnak, hogy egyik sem működik nálam (a képbeszúrás igen, csak éppen rossz helyre rakja be a képet), több böngészővel, operációs rendszerrel/PC-vel próbálva. Azóta semmi válasz, javítás nincs.
Gyanítom valami egyedi, azonosítóhoz kötött probléma lehet, mert nem létezik, hogy egy ilyen bugot ne szúrna ki már a friendly user teszt.

Frust 2011.10.09. 16:30:46

Az az érdekes, hogy míg nagyon béta ment, és csak néhány tucat ember használta (e-mailban kellett igényelni az új adminfelület aktiválását) fele ennyi probléma nem volt vele, és néha mintha kicsit le lenne terhelve. Az utóbbi néhány napban kicsit elment a kedvem és terhet jelent a posztolás, pedig néhány hónapja nagy örömmel csináltam. Én bízok a vezetőségben, szerintem meg fogják ezt is oldani, de ez most egy ilyen átmeneti, nehéz időszak.

blnd! · http://www.ghettobazaar.blog.hu 2011.10.10. 05:10:00

Mar nagyon erett a dolog, a reginel csak jobb lehet.
Es vegre egy oldalon van a html meg a css, es nem szetszabdalva hanem egyben

blogoutsider · http://kocsma.blog.hu/ 2011.10.10. 09:03:53

Napot! Az "állandó oldalak" kérdéskörre is válaszoljatok, lécci! Azokat most nem lehet időzíteni. Nem lehet a státuszát változtatni. Nem lehet szerzőt váltani. Nem lehet címkézni. És egyáltalán miért a beállítások menüpont alatt van? És ugye most már egy bejegyzésből sem lehet sehogy oldalt csinálni és vissza!!!
A régi admin felület már nem is él????

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.10. 09:07:25

@blogoutsider: Szia! Természetesen él a régi admin, sőt az az alapértelmezett, az új admin láblécében vissza tudsz váltani. Az állandó oldalakkal kapcsolatban minden úgy van, ahogy írtad és így is marad, mivel az oldaltípsuú bejegyzéseknél ez így logikus, valószínűleg te valamilyen speciális célra használod, ha leírod itt vagy emailben, hogy neked miért van szükséged időzített állandó oldalra, akkor találunk megoldást.

Inpius 2011.10.10. 09:17:51

Üdv!
Néhány gyors kérdés:
Hogy érem el a forráskód nézetet, hogy a more tagot beírhassam?
Hol találom meg a file-kezelő új verzióját? ( képet szeretnék feltölteni, de nem találom a menüben)
Az ékezetes fájlneveket rosszul jeleníti meg a rendszer. Ilyen : imageshack.us/photo/my-images/59/nvtelen1o.jpg/
Lesz javítva?

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.10. 09:22:06

@Inpius: Hello!
Forráskód nézetre váltás, illetve more beszúrása: screencast.com/t/d0NbYzHm

Képfeltöltés a kis fácskás kép ikonra kattintás, majd ott a feltölt gomb.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.10. 11:28:18

Sziasztok,
Az Állandó oldalaknál lehet majd cimkézni? Vagy az sem logikus??? :(

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.10. 11:29:42

@Milu75: miért címkéznéd? mire akarod használni?

1x2 · http://fogadastipp.blog.hu 2011.10.10. 11:31:49

Hali. Nem szeretném átnyálazni az összes hozzászólást, de megkérdezném, hogy van e rá lehetőség, hogy akik akarja az maradhasson a rég megoldásnál.
Ahogy olvasgatom sok ember nincs megelégedve az új rendszerrel.
talán érdemes lenne szavazásra bocsátani, hogy a bloggerek akarják e az újat, vagy maradnának a réginél.

További jó munkát.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.10. 11:34:06

Teljesen mindegy a tartalom. Csak, hogy ha több egyféle van, pl. sütik, hasonló témák, stb... Akkor nem kellene mindet egyesével belinkelni, hanem csak a cimkézett listát...

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.10. 11:45:10

@Milu75: De miért nem bejegyzés? Nekem ezt magyarázd el kérlek. Azt mondod van több olyan oldalad, ami oldal (nem tudjuk miért az). Miért nem bejegyzések?

@1x2: Ne aggódj, addig marad a régi elérhető, amíg mindenki problémája meg nem oldódik.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.10. 11:45:20

Egy ehhez kapcsolódó kérdés: Eddig ugye így használtam, cimkéztem és úgy listáztam. A jövőben ez megmarad vagy a már meglévő állandó oldalaknál is elvesznek a cimkék? Esetleg a kommentek is???
Mert azt nagyon nem szeretném...

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.10. 11:47:37

@Milu75: Nem, dehogy, semmi nem veszik el!

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.10. 11:57:17

@cadix: Mert nem kapcsolódik szervesen a bejegyzésekhez.
Minden nap írok Magunkról, történésekről már 3 éve, nap, mint nap...
Ezt nem szeretném megbontani egy-egy olyan bejegyzéssel, ami nem feltétlen a Mi napunk...
De mindegy, megoldom, csak sokkal bonyibb lesz. Talán kreálok egy őj blogot, ahol ezek a "bejegyzések" lesznek cimkézve és akkor tudok listázni... :D

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.10. 12:10:32

@Milu75: Ne-ne, nekem info kell, mert mi abból tudunk továbbgondolkodni.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.10.10. 12:28:42

Nálam a linkbeszúrós probléma még mindig fennáll, kézzel mondjuk beírogatom a html-be, de ennek tényleg így kéne kinéznie?
m.blog.hu/cy/cydonia/image/link_beszur.png

Your Decor · http://www.yourdecor.hu/index.html 2011.10.10. 13:01:44

Hogyan tudok az új felületen a klasszikus módban linket beszúrni szövegre? Nálam egyszerűen nem akar működni. Vagy ha ez nem megy sehogy se, akkor hogy váltsam vissza a régi felületet?

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.10. 13:16:39

@lacalaca: @Judit Gubacsi: A képbeszúró plugin fejlesztése miatt bukkant elő az a bug, hamarosan kimegy egy hotfix, de még nem végleges megoldás.

Your Decor · http://www.yourdecor.hu/index.html 2011.10.10. 13:19:24

Köszi a választ! Akkor hogyan váltsak vissza a régire?

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.10. 13:56:18

@Judit Gubacsi: A láblécben van egy visszaváltó link, de közben kitettük a hotfixet, már megy a link beszúrás jól, de lesz ez még jobb is :)

A mentés és elvesző posztok kérdést viszont teljesen sikerült megoldani, visszajelzésekre számítunk!

Your Decor · http://www.yourdecor.hu/index.html 2011.10.10. 13:58:11

wow, gyors volt, akkor ki is próbálom :)

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.10. 13:59:49

@Judit Gubacsi: 4 napja érett a dolog és még mindig nem az a megoldás, ami a mi szívünket is megörvendezteti :)

Your Decor · http://www.yourdecor.hu/index.html 2011.10.10. 14:08:02

Az a lényeg, hogy használható! Nekem pont megfelel.

Demis Castro 2011.10.10. 22:44:39

Szasz Cadix!

Milu75-nek volt egy problémája a blogposzt vs. oldal témában.
Úgy érzem nagyjából hasonló az én problémámhoz. A lényege az, hogy

1. vannak "blogposztjai" és vannak "oldalai"
2. szeretne egy lehetőséget arra, hogy megcímkézhesse az oldalait,
és egy megfelelő eszköze legyen arra, hogy az oldalakat
listázhassa a címkék alapján szűrve.

Ha jól értettem, van neki egy "blogja", plusz szeretne recepteket feltölteni, amik között "keresni" lehet. Egy adott "oldalra" szeretné rátenni azt a címkét, hogy "sütik", és a főoldalra kitenni egy linket, ami a "sütik" címkéjű oldalakat listázza...
És nem szeretné, ha egy adott napon felvitt recept megjelenne az adott napi "tényleges" blogbejegyzések között, ezért akarja "oldalként" és nem blogbejegyzésként felvinni az összes receptet.

A régi rendszerben ez lehetséges. Nem szeretné (én sem) elveszíteni ezt a fícsört. Ennyi.

Ugyanakkor van nektek egy ravasz címkézési mechanizmusotok. Mi lenne akkor, ha elfelejtenénk az "oldal" és "blogbejegyzés" megkülönböztetést, viszont:

Címkéket használnánk ugyanerre a célra. Lenne egy "kitüntetett címketípus" (mondjuk az "f:xxxx" alakú címkék), amire minden címkénél be lehetne állítani bizonyos opciókat. Például ilyen opció lenne az, hogy az illető bejegyzés megjelenjen-e a blog főoldalán és más "dátum szerint szűrt" listákban. Mondjuk a user azt mondja, hogy definiál egy "f:kabbe" címkét, és beállítja, hogy az "f:kabbe" címkéjű posztok ne jelenjenek meg sem a blog főoldalán, sem más "dátum szerinti" listában. Egy oldaldobozból viszont elérhetővé teheti a kérdéses oldalakat, a többi címke segítségével. Voilá: a user saját dolgos kis kezével létrehozta a régi rencer oldal-fogalmát...

A címkével szabályozható opciók közé fel lehetne venni az összes olyan beállítást, ami jelenleg poszthoz van rendelve, pld.publikus/privát vagy kommentezhező/nem kommentezhető. És akkor elég lenne mondjuk egy "f:pub" és egy "f:nocomment" címkét tenni egy posztra ahhoz, hogy beállítsuk az opciókat. A posztszerkesztőben pedig csak a poszt tartalmát és a címkéket kellene megadni. Persze az "f:pub" és "f:nocomment" címkéket a blog adminjának kellene definiálnia...

Ehhez "csak" annyit kellene fejleszteni, hogy a rencer minden egyes posztnál figyelje az "f:xxxx" címkék meglétét. Ha nincs ilyen címke egy bejegyzésen, akkor default-módon kezelje az illető bejegyzést (gondolom a fenti szempontból a "default" mód az lesz, hogy a bejegyzést egy mezei blogposztnak kell tekinteni), ha viszont van, akkor vegye figyelembe a júzer által címkézéssel beállított opciókat.

Nyilván lennének olyan ravasz júzerek, akik egymásnak ellentmondó ociókat állítanának be a címkék segítségével, és aztán kiváncsian figyelnék, mit lép erre a rencer. Tökmindegy mit lépne rá a rencer, valamit lépne, oszt jónapot. Ha valaki ennyire ráér, akkor csak nyugodtan térképeze fel az eseményteret :)))

A leírt címkés megoldást a későbbiekben bármilyen irányba ki lehetne terjeszteni. Például külön sablont lehetne rendelni a különböző "f:xxxx" alakú címkékhez - és aki akarja, elérheti, hogy az "f:piros" címkéjű posztjainak a címe piros színnel, a többi pedig a "default" módon jelenjen meg. Satöbbi...

Lineárisan kalkulálható befektetett fejlesztői munka, exponenciálisan növekvő rugalmasság :)))

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.10. 22:46:40

@Demis Castro: pontosan erről leveleztem ma @apuska -val a kocsma.blog.hu bloggerével :)

Demis Castro 2011.10.10. 22:52:57

Ha kevés a kapacitásotok, akkor a fenti "címkés-opciós" megoldás specifikációját ingyen és bérmentve elkészítem nektek :)))

attis · http://sting.blog.hu 2011.10.11. 10:19:31

Sziasztok!

Van nekem egy teljesen ártalmatlan zenekari blogom. Ma reggel óta a blog címét a böngészőbe írva felugrik a 18-as karika és figyelmeztet a felnőtt tartalomra.

m.blog.hu/ac/acoustic-classroom/image/ac-18.JPG
m.blog.hu/ac/acoustic-classroom/image/ac-18-b.JPG

Admin felület már az új, de nincs bepipálva a Felnőtt tartalom dobozka a Beállításoknál. Három böngészővel is próbáltam (Chrome, IE9, FF7)

Megnéznétek Ti is? Segítségeteket előre is köszönöm!

acoustic-classroom.blog.hu

attis · http://sting.blog.hu 2011.10.11. 10:23:51

@attis: Upsz, visszaolvastam, javítom... thx

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.11. 13:46:23

hahó ti ájtísok!
köszi a sok, kemény munkát, de sajnos én most az adminra kattintva zöld üvegeket látok szépen elrendezve.
ezt most hogy kell értelmezni? hova kattintsak, hogy posztot írjak?

tudom, buzis ez a sok kérdés, de feszít valahogy a dolog hát, megírom.

végh hanta · http://labdabiztos.blog.hu 2011.10.11. 15:53:20

Az lehet, hogy az újonnan létrehozott blogokra egyik felületről sem tudok posztolni? (pl: labdabiztos2, nezocsucs)
A régin csak a fülek jelennek meg, alatta a szerkesztő már nem; az újon pedig úgy tesz, mint aki ment, majd visszadob a szerkesztőbe, de semmi nincs ott. (több böngészőből is próbáltam)

devDavid · http://blog.hu 2011.10.12. 12:16:31

@-=büdösmackó=-: Szia! Semmi gond nincs azzal, ha kérdezel, sőt még jól is tetted!

Ahhoz, hogy az új felületre be tudj lépni, át kell kapcsolnod. Ezt pl a kigondoltam.blog.hu/switch oldalon tudod megtenni. Ha átváltottál az új adminra, onnantól az fog megjelenni, ha beírod, hogy kigondoltam.blog.hu/admin -t a böngésződbe.

@végh hanta: Javítottunk még egy hibát a mentéskor, kérlek próbáld meg most. Köszönöm!

üdv,
kP

buherator · http://buhera.blog.hu 2011.10.12. 13:03:14

Nálam _még mindig_ előfordul az a hiba, hogy Mentésre kattintáskor _elveszik a teljes poszt_! Most a böngésző back szerencsére visszahozta, de sajnos ez nem a blogmotoron múlott... Amíg az ilyen problémák nem oldódnak meg, imho kár más ticketekkel foglalkozni.

scabeabnde 2011.10.12. 14:24:11

Egy röpke ötlet: a -- more -- kódnak csinálhatnátok egy gombot, hogy a normál nézetben egy kattintással beszúrható lehessen ;) esetleg egy kis jelet is megjelenítve a normál nézetű (mem html) szerkesztődobozban ... ;) mely természetesen nem látszódna az oldalon való megjelenéskor.

devDavid · http://blog.hu 2011.10.12. 15:20:22

@scabeabnde: jó hírem van! Van már ilyen funkciónk! :) screencast.com/t/yeNbhhtFL

@végh hanta: Rájöttem a problémára, javítom éppen.

üdv,
D.

curt 2011.10.12. 20:57:01

Kép poszt üzemmódban a thumbnail létrehozásakor "302"-es piros hibaüzenetet kapok. 10 ből kilencszer ez megy, aztán egyszer csak sikerül ...
Miért van ez ?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.10.12. 21:16:09

@cadix: köszi, tényleg rendben megy, és menet közben a képbeszúrásnál is rájöttem, hogyan lehet új mappát létrehozni...

Viszont velem is eljátszotta, hogy mentéskor kiürítette a szerkesztőt...

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.10.12. 21:25:05

@lacalaca: lehet h az volt a baja hogy nem adtam címet a posztnak? (hibaüzenet, hmm?)

Frust 2011.10.13. 01:16:04

Látom a fényt az alagút végén. Egyre kevesebbszer veszik el poszt, és gyorsabb lett az egész, nem akadozik az új admin, ám egy apró dolgot szeretnék megtudakolni, amivel kapcsolatban írtam Kapcsolat menübe is, de gondolom rengeteg a meló, így inkább megkérdezem itt. Szóval a poszt mentésekor nem a posztok listájára tér vissza, hanem magára a posztra. Személy szerint nekem sokkal kényelmesebb lenne a poszt listára visszatérni mentés után, nem tudom a többiek hogy vannak ezzel. Ez így fog maradni? Egyébként a poszt vesztés akkor merül fel, mikor sokáig írok egy posztot, esetleg sokáig nem mentem el, és esetleg más honlapot nézegetek közben. De a böngészőnek mindig sikerül visszahoznia szerencsére, ahogy buherator írta.

-=büdösmackó=- · http://kigondoltam.blog.hu 2011.10.13. 21:57:15

@devDavid: köszi.
most átváltottam, és nincs zöld üveg
boldog vagyok!

devDavid · http://blog.hu 2011.10.13. 22:12:37

@-=büdösmackó=-: Örülök, tényleg sokat dolgozunk, hogy azok is maradjatok!

@curt: Érdekesen hangzik, megkérdezhetem, hogy képet töltesz fel, vagy url-t adsz meg? Ha utóbbi akkor milyen szolgáltatótól linkeled?

@lacalaca: Klasszikus posztnál kötelező a cím, többinél nem.

@Frust: Holnap első dolgom lesz kipróbálni ezt a verziót is. Eszembe is jutott valami!

Klasszikus poszt esetén a mentés gomb után nem ugrik a listára, de az összes többi típusnál oda fog ugrani. Ezt hamarosan el is készítjük.

jó éjt,
D.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.13. 22:40:44

@lacalaca: Szia,
És hol lehet új mappát létrehozni?

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.10.13. 22:46:48

@Milu75: :D
A kép beszúrása menü baloldali listájában amelyik mappa nevén az egér van, ott jobbra tőle megjelenik egy lefele nyilacska. Ha arra kattintasz, megjelenik, hogy "Új mappa létrehozása". Voilá! Pofonegyszerű! ;)

Frust 2011.10.14. 00:11:17

@devDavid: Ez ahogy leírtad tökéletes lenne, ugyanis kép és videó posztolásnál kis eséllyel kell javítani, míg a szövegesen nagyobb a valószínűsége, és ott valóban nem zavarna a dolog.

Tom és Berry · http://berryblog.blog.hu/ 2011.10.14. 12:15:01

A középre zárás még mindig nem megy az új adminból, minden más csecse. Tudtok tenni az ügy érdekében? :)

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.14. 16:37:50

már egész használható az új admin felület, ezért kipróbáltam én is egy új posztot teljes egészében ott elkészíteni.
semmilyen hibába nem futottam bele, viszont az új bejegyzés nem került fel automatikusan a radarra.

ez direkt van így, ki lesz majd ez is javítva, esetleg nekem kell valamit beállítanom?

előre is köszi.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.14. 16:42:55

Mikor lehet majd olyan kép URL-t beszúrni, aminek nincs a végén png, vagy jpg???
Mikor lehet a vázlatokat nem a mai naphoz bedobni?

Sajnos amíg ezek nincsenek meg, addig nem tudom tesztelni az új admin oldalt. :(

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.14. 16:44:16

@TrueY: előbbi kérdésed jogos, utóbbi pedig nem értelmezhető... Mikorra szeretnél vázlatolni és minek?

Kilenc 2011.10.14. 19:04:00

Kipróbáltam az új felületet. Már elsőre gondok képződtek. Betettem pár új oldaldobozt próbából mivel a régiek a linkblog és az arhívum doboz már nem szerkeszthetők. (nincs implementálva) ????
Az új dobozok megjelentek ugyan, de nem tudtam őket átnevezni.
Aztán némelyik már meg sem jelent, hiába mentettem kétszer is.
Majd ezt követően a mégis megjelenő dobozoknak már címe sem volt.
Mi lesz még ezután?

Kilenc 2011.10.14. 19:15:48

És az miért van, ha beteszem az arhívum oldaldobozt akkor eltűnik a blog közepe? Tiszta gáz az egész!!!!

Kilenc 2011.10.14. 20:10:40

Apropó. Melyik dobozba tudom ezután berakni az ajánlókat és hol fognak látszódni az új bejegyzések címei, oldaldobozban természetesen?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.14. 21:48:46

@cadix: Nekem most olyan 60 posztom van vázlat státuszban. Egy részük még nagyon nincs megírva. Ha mindegyik a mai napnál jelenik meg, akkor nem fogok találni semmit.

A régi felületen be tudok idő állítani a vázlatra is. Most 2012-12-re állítom be őket nagyobb csoportonként (könyv, film, színház stb.) sorrendbe állítva.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.15. 12:27:57

Kb 10 napja használom az új admin felületet, néha bosszúsággal, de már gyakrabban nem, úgyhogy ez alapvetően pozitív. Szóval, örülök az alap hibák kijavításának (kép beszúrás, stb). Köszi mindenkinek, aki dolgozott/dolgozik a javításokon! Vannak új funkciók (pl kép méretezés a posztban), amik nagyon hasznosak. Összességében a felülettel is ki vagyok békülve, ez csak megszokás kérdése szerintem.

Akkor a tapasztalatok:

- A menüsor vízszintes elrendezése és folyamatos láthatósága (a régi felülethez hasonlóan) szerintem is sokkal jobb, áttekinthetőbb, egyszerűbb lenne, ahogy valaki már írta.

- Van egy pár dolog, ami még mindig nagyon esetlegesen működik. Pl ha a beszúrt képre linket akarok tenni, az az esetek felében nem működik. Megjelenik a kis ablak, mindent be tudok írni, leokézom, aztán újra megjelenik ugyanaz az ablak üresen, megint beírom amit kell, aztán megint megjelenik az ablak üresen, ez így akár 5x egymás után. Általában az a vége, hogy törölnöm kell az addig már megírt posztot, újra kezdeni az egészet és akkor többnyire sikerül.

- Képbeszúrásnál elég sokszor nem enged új képet feltölteni "általános védelmi hiba" üzenettel.

- továbbra is a legnagyobb gondom, hogy nincs file kezelő. Illetve van, de jól eldugva (a sablonoknál). Nem értem, miért nem lehet ezt a menüsorba rakni. Ha képet vagy bármi mást szeretnék feltölteni, anélkül, hogy új posztot akarnék csinálni, így nagyon bonyodalmas. (beállítások -> sablonok -> sablon szerkesztése). 3 fölösleges lépés, a régi 1 helyett. Vagy van valahol lehetőség az egyszerű, közvetlen feltöltésre, csak én nem látom?
Szóval továbbra sem értem, hogy ha volt egy alap funkció (amit szerintem sokan használtak), azt miért kell megszüntetni vagy az elérését bonyolulttá tenni.

- Külön problémám (ez nyilván keveseket érint, tisztában vagyok vele), hogy a mostani (jól eldugott) file kezelőben nem találom a 'skins' mappát. Ha pl a sablonom fejlécében ki akarom cserélni a képet, akkor új kép feltöltésére nem látok semmilyen lehetőséget, mert azt a skins/images mappába kéne feltöltenem, de azt meg sehol sem találom.

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.10.15. 16:30:48

Hosszú szünet után ma újra megnéztem az új admint. A linkblogok továbbra sem kezelhetők. ("nincs implementálva") Nekem ez komoly probléma, így amíg lehet, maradok a régi adminon.

Az előttem szólóval maximálisan egyetértek, korábbi tapasztalatok alapján. A régi menüsor praktikusabb volt.
A saját kinézet kialakításához pedig nagyon fontos, hogy a skins mappába bele lehessen nyúlni.

Ezek a hiányosságok számomra (s ezzel aligha állok egyedül), bárhogy is szépítem, azt jelentik, hogy az új rendszer ELVETT néhány fontos, használt lehetőséget.

S ha már annyi minden átalakult, miért kell továbbra is korlátozni az egy névvel nyitható blogok számát (5). Így trükközni kell új nikkel, ha többet akarunk. Nekem 10 blogom van itt, két nick-kel, ha akarok egy újat, harmadik nevet kell bevezetnem. Nem hiszem, hogy ez a rendszernek jobb, semmint ha 1 névvel nyithatnék bármennyit.

BonFire 2011.10.15. 21:53:23

Kettő dolgot oldjatok már meg, legyetek szívesek!

1) Új admin mellett a bejegyzések alól eltűnik a "Szerkesztés" link. Azokat továbbszerkeszteni csak úgy lehet, ha belépünk az adminba, ott visszanyálazzuk a cikket egyesével, és úgy lépünk bele. Tessék "Szerkesztés" linket tenni a poszt alá.

2) Ha az oldalon alul az "Admin" linkre kattintok, írjátok már át az URL-jét a mostanira, mert állandóan 404-et hajigál. Azt meg nehézkes kissé, hogy mindig visszatörlöm a címsorban a hivatkozás felét és frissítek.

Amíg ez a két hiba ki nincs javítva, nincs miről beszélni.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.10.15. 21:58:40

Hali,
Mivel ennyire "dicsértétek" az új admint, ma kipróbáltam és azzal kezdtem bejegyzést írni.
Írtam, mentettem, írtam, mentettem... Újra mentettem és eltűnt a fele!!! :S
Nem jóóóóó ez így!!!

Csak egy kérdés: Pontosan lehet azt tudni, hogy mikortól nem él a régi admin? Fogtok előtte figyelmeztetni Minket pár nappal? Légyszii!!!
Köszönöm!

BonFire 2011.10.15. 22:57:12

Az nagyon nagy kérés lenne, ha VÉGRE

• képre, linkre kattintva azt ÚJ ablakban nyitná meg, nem az azonosban;
• a kommentek moderálásánál a szerkesztés is opció lehetne?

Sok olyan hsz van, amikor valaki kiírja az email címét, és ilyenkor természetesen jó lenne kicsillagozni (ha már a gazdájának nem jut eszébe), de a kommentet vagy törlöm teljes egészében, vagy úgy hagyom. Jó lenne egy minimális szerkesztési lehetőség.

Plusz ha már vérszemet kaphatok!

Jó lenne, ha a kommentekben is lehetne használni HTML tageket vagy BB kódokat. Félkövér, dőlt, aláhúzott, áthúzott. Kábé ennyi.

BonFire 2011.10.15. 23:00:05

@BonFire: Új ablakban -- jobban mondva új LAPON. Elnézést!

@Milu75: Ezért kell párhuzamosan Jegyzettömbbe is menteni a posztot, mert eddig is csinált ilyet a blog.hu teljesen random módon. Aztán, ha végre kikerült a poszt, a txt fájlt lehet törölni.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.16. 00:22:26

@BonFire: ez elméletileg működik, nálam legalábbis. (linknél a régi felületen is működött)
jobb klikk a képre -> link beszúrása/szerkesztése -> target
itt be tudod állítani, hogy új lapon jelenjen meg. (asszem új ablakot ír, de új lapot jelent) ha nem jelölsz be semmit, azonos lapon nyitja meg.

BonFire 2011.10.16. 01:48:23

@Nelson M: Mindjárt ellenőrzöm.

BonFire 2011.10.16. 01:53:38

@Nelson M: Igazad volt, tényleg be lehet állítani. Van olyan, hogy új lapon (_blank). Csak mivel nem volt alapértelmezett, eszembe se jutott, hogy megnézzem a további opciókat is.

Köszi!

rexter 2011.10.16. 10:34:46

ne haragudjatok, én tegnap és ma kipróbáltam az új admin felületet, de valami hihetetlenül felbosszantott. nem lenne ez a rossz, de egyszeűen TISZTA BUG!!! Basszus kettő posztomat vesztettem el, mert Mentés után egyszerűen kitörölte az egész tartalmat és sehol nem volt!! Az micsoda?? De ez még hagyján, mert nem vagyok olyan balga hogy a posztot a rendszeren belül írjam meg, de ha az új admin felületre váltok, nem tudok vissza!! Ráadásul hiába vagyok belépve, nincs a Szólj hozzá gomb mellett szerkesztés gomb, viszont ha a kis belép dobozban az Admin(nevem)-re kattintok akkor meg bejön egy nagy 404????!!! He???? Basszus perceket kell töltenem ki/be lépéssél, a böngészőket újraindítani, cachet is törölgetni h valahogy visszavergődjek az admin felületre! Ne vicceljetek már, ez így szörnyű!!!

BonFire 2011.10.16. 16:43:50

@rexter: Ugyanezeket írtam én is tegnap. Aztán válasz nuku, én meg visszaváltottam a régi adminra. Az admin lap legalján, ahol az Impresszum szokott lenni, ott van, hogy visszaváltás a régi adminra.

Emmán jó szupport, b*szki, egyik fórumozó oldja meg a másik problémáját, míg a szolgáltató tököl és önmagát fényezi, ezzel a Google/FB-style koppintott übergagyi, ótvarfos "dizájnnal", amire egy köpedelem ránézni!...

bence_ · http://bence.blog.hu 2011.10.16. 20:51:03

Amit én a leginkább hiányolok az a védett (csak tagok számára látható) bejegyzés. Abból lesz még valaha bármi is?

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.16. 21:25:30

@Bence007: Drága Bence, vázlat = védett, a régi rendszerben is meg a mostaniban is... _egyszerűsítünk_.
Egyébként ez is le van írva ebben a posztban.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.16. 21:26:47

@BonFire: A bloghu fejlesztő csapata is emberekből, akik hétvégén pihennek, vagy legalább pihennének. Ráadásul valódi megválaszolatlan kérdést nem látok, ugyanaz ismétlődik sokadszorra.

bence_ · http://bence.blog.hu 2011.10.16. 21:32:31

@cadix: Elolvastam, kipróbáltam, de nincs archívum, nincsenek címkék és a blogot sem lehet lapozni, ha minden bejegyzésem védett. Ergo privát megosztásra (barátokkal) ez a módszer nem használható.

BonFire 2011.10.16. 22:47:45

@cadix: Értem én, hogy vasárnap (bár fogalmam sem volt róla…), viszont:

"…megválaszolatlan kérdést nem látok, ugyanaz ismétlődik sokadszorra."

Mikor lesz megoldás? Ez itt a kérdés, ha már minden kérdést begyűjtöttetek. Olvastam, hogy írtad, hogy ezek a bugok programozói szempontból bagatell dolgok, két csettintés kijavítani. Akkor?

Még mindig hiányzik a Szólj hozzá mellől a Szerkesztés link, alul a belépésnél található Admin linkre kattintva még mindig 404-et dobál. Én ezt a kettőt kifogásoltam. Lehet, hogy már két napja az új adminnal barátkoznék, de amíg ez nem lesz megoldva, addig felejtős.

Ráadásul a ti magatok által felállított határidő is egyre szorít. Akkor a 10 napba most bele kell számolni a ti pihenőnapotokat is, vagy az külön van, és vegyük úgy, hogy szombat-vasárnap nem dolgoztok, viszont a 10 nap igazából 12 vagy két hét. Vagy rugalmasan kitolódik.

Vagy írjatok megnyugtató választ, hogy "nyugi, gyerekek, addig nem élesítjük, amíg minden bug ki nincs javítva…" – és akkor nincs több kérdés.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.16. 23:25:57

@cadix: bocs, én nem a hétvégi választ hiányolom, de két kérdésemre nem kaptam választ:

- miért nincs file kezelő? (a csak, mert nem akarjuk, nem válasz :)
a képfeltöltés a file kezelőből egyszerű volt. most vagy posztot kell csinálnom hozzá, akkor is, ha nem akarok vagy 3 lépésből jutok el a file kezelőbe.

- miért nem lehet belenyúlni a skins mappába? egyáltalán, hová lett a skins mappa?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.16. 23:31:29

csak azért kérdezem újra, mert azt írod valódi megválaszolatlan kérdést nem látsz.

BonFire 2011.10.17. 00:19:45

@Nelson M: Fájlkezelő van, csak ember legyen a talpán, aki megtalálja. A sablon szerkesztésére kattintva jutsz el a forráskódok között a fájlkezelő ablakhoz.

Ezt meg azért csinálják szívatásból, hogy egyesek ne használják az oldalt tartalomszolgáltatónak, és lehetőleg mindent kívülről linkeljenek.

Csak már én is jártam úgy, hogy az idegen nyelvű cikk, amit fordítottam, és a képeit linkeltem, eltűnt, így eltűntek az én posztomból is a képek. Mind egy szálig. Ezért ha idegen cikket átveszek, inkább letöltöm a képeket, és feltöltöm a blog.hu fiókomba.

Csak úgy látszik, sok szerver kell a tároláshoz.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.17. 07:47:50

@BonFire: értem, hogy nem akarják tartalomszolgáltatóként működtetni, mert véges a tárolókapacitás, de erre nem megoldás, hogy eldugják a file kezelőt. itt is le lett írva többször, hogy hogy lehet elérni, semmiből nem áll kiguglizni.
egyszerűen nem találom életszerűnek, hogy valaki meglátja a menüsorban a file kezelőt és azonnal ellenállhatatlan vágyat érez arra, hogy külső link helyett annak a tartalmát töltse fel. :)

singularities 2011.10.17. 10:14:12

A bejegyzéseknél, a "dtype" (rovatok, kategóriák) megjelenítésénél lehetne ugyanúgy a megjelenést prezentálni például egy kapcsolóval (pl kapcsolo=1) ahogyan az oldaldoboznál a rovatoknál van? Tehát az aláhúzások helyett szóközök, s a "d:" teljes eltüntetése? Elegánsabban nézne ki. A "Noreplace" nálam nem működik, de az sem tüntetné el a fentieket ugyanúgy, mint az oldaldobozoknál.

Vagy lehetne kapcsoló helyett egy új parancsszó ami automatikusan átírná a rovatcímke elnevezését, pl "blh:dname".

BonFire 2011.10.17. 10:41:08

@Nelson M: Anyámnak magyaráztam a minap, hogy a fájlkezelőt így eldugni kábé analóg a borotválkozótükörrel, amit nap mint nap használunk, besuvasztani az ágyneműtartó legaljában lévő koffer legaljára. Ahelyett, hogy kinn lenne a falon.

Egyszerűen egy ilyet meglépni vagy orbitális baromságra vall, vagy orbitális rosszindulatra. Nincs rá más – elfogadható – magyarázat.

…Ahogyan nem is kaptunk.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.17. 10:44:47

@BonFire: A blog.hu blogszolgáltató és nem fájltár. A fájlkezelő pedig pont ott elérhető, ahol szükséged lehet rá: a sablonszerkesztésnél.

BonFire 2011.10.17. 11:11:16

@cadix: Én eddig sem használtam! Másoknak viszont szemmel láthatóan hiányzik. Én poszt írása _közben_ szoktam feltölteni a képeket, sablont sem szerkesztek havonta, nem érdekel, hol a skin mappa, és tőlem még 99+ almappa mélyére is eldughattátok volna – hidegen hagy.

Mások meg fájlalják, és a költözködésen gondolkodnak. Ezt azért érdemes lenne megfontolni nem?

Vagy ez nem jött át a hozzászólásokból?

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.17. 11:14:06

@BonFire: A posztírás közben minden képekkel kapcsolatos műveletet el tudtok végezni, minden képkezeléssel kapcsolatos igény beépítünk, mert kértétek.
Mielőtt úgy határoztunk, hogy nem kell fájlkezelő, akkor természetesen megvizsgáltuk, a felhsaználói szokásokat (pl. hány blogba lett feltöltve az elmúlt 90 napban NEM kép típusú fájl), kettő jegyű szám jött ki 150.000 blog mellett.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.17. 11:53:45

@cadix: ne haragudj, de nem tudok egyetérteni. @BonFire: hasonlata a borotválkozó tükörrel nagyon jó.
nem azért kell a fájlkezelő a menüsorba, hogy orrba szájba feltöltsünk mindenféle fölösleges dolgot, hanem mert az a kézenfekvő, hogy kéznél legyen, ha kell.
azt nyilván ti tudjátok, hogy a többség hogyan használta eddig a blogot, de abban biztos vagyok, hogy a fájlkezelő elrejtése nem fogja megakadályozni a fájltárként való használatot annak, aki eddig is erre használta. a többiek dolga viszont meg lett nehezítve. elfogadom, ha így marad, mást nem nagyon tehetek, csak nem értem.

nagyobb gondom, hogy a fájlkezelő egyáltalán nem tartalmazza a 'skins' mappát. akinek egyedi kialakítású a blogja, annak fontos lenne, hogy ehhez hozzá tudjon férni.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.17. 12:03:27

@Nelson M: Na most találtál egy határozott bugot! A menüben tuti nem lesz benne, mert most ott van, ahol te is használnád, a sablonkezelőben, ha saját sablont szerkesztesz, viszont az tény (és ez a bug), hogy a /image mappát nyitja meg a /skins helyett. Jelzem a fejlesztők felé és mielőbb orvosoljuk!

Közben kiélesítettük a mentési problémákkal kapcsolatos javításokat, visszajelzéseket várunk, hogy van-e még, akinél gond van a posztok mentésével.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.17. 12:07:23

@Nelson M: én ezzel nem tudok egyetérteni. Sablonszerkesztéshez akarsz fájlokat feltölteni, tök jogos igény, de ehhez szerintem tökéletes megoldás, hogy pont ott tudsz fájlt feltölteni, ahol a sablont szerkeszted.

BonFire 2011.10.17. 12:28:18

Nekem mindegy. Amikortól beélesítitek, onnantól kezdve fogom használni. De addig nem. Mert bugos. Csak remélni tudom, hogy az éles Admin már hibamentes lesz. Addig meg használom a régit, amíg lehet.

curt 2011.10.17. 12:43:13

@devDavid: Képfeltöltéses 302-es hibaüzenetről:
Saját gépről képet akarok feltölteni, kép posztolásos módban, 302-es piros hibaüzenetet kapok a thumbnail automatikus létrehozásakor.
Aztán sokadszorra megcsinálja ... fura ...

Mária 2011.10.17. 13:14:39

@cadix:

"A blog.hu blogszolgáltató és nem fájltár. A fájlkezelő pedig pont ott elérhető, ahol szükséged lehet rá: a sablonszerkesztésnél."

Mutass egy komoly blogszolgáltatót, NEM mikroblog-szolgáltatót, hanem komoly, igazit, ahol nem lehet saját képeket tárolni és a sablonszerkesztőbe dugják a fájlkezelő mappát?

Ne fáraszd magad, megsúgom: NINCS ilyen.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.10.17. 15:06:49

Sziasztok!

Általánosságban: én egy régimódi krapek vagyok, és nem nagyon kedvelem, hogy csak azért alakítsunk át valamit, hogy átalakítsuk. Ráadásul mindezt lehetőleg úgy, hogy a parasztnak egy csomó mindent újra kelljen tanulnia/megszoknia, olyan dolgokat is, amelyek már bent vannak az ujjaiban...

Konkrétan:

1) elég idegesítő, hogy a html ablak "felugrik", nem váltható simán, mint a jelenlegi ("régi") rendszerben. okos/tapasztalt/előrelátó blogger nem bízik a grafikus szerkesztőfelületekben...

2) kár, hogy az "elküldött" címkéket nem lehet javítani, mint régen, hanem törölni kell azokat és újra felvinni. ráadásul nekem hasznosabb volt, amikor a címkéket simán lehetett másolni.

3) az például fejlesztés lett volna, ha lehetne posztot másolni. bár lehet, hogy az annyira speciális és keveseknek kell, hogy fölösleges lenne.

Egyelőre ennyit, megyek vissza a régi felületemhez...

devDavid · http://blog.hu 2011.10.17. 15:44:50

@idelle: Szia, engedd meg, hogy válaszoljak:
1.: Már kint volt egy ilyen verzió, de bugos volt, azért vontuk vissza. Amint megszereltük megy ki és nincs többé felugró ablak. Mi sem szeretjük, ez most a szükség kívánta.

2.: Ez egy standard címke kezelő az új év csodáiból, felírom a listára, hogy lehessen szerkeszteni őket, de egyenlőre nem tudok használható, épkézláb ötletet.

3.: Ilyenre még igény szintjén sem merült fel! :-)

Picit egyet értek, picit nem az első bekezdéseddel. Szerintem nem szabad leragadni egy szinten, próbáljuk olyan kényelmi szintre felhozni az új felületet, hogy tényleg élmény legyen írni benne. Nagyon rajta vagyunk, remélem sikerülni fog.

üdv,
D.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.17. 17:08:31

@cadix: tökéletes és logikus lenne, de ott pont a sablonszerkesztéshez nem lehet feltölteni pillanatnyilag semmit. :) (Bocs, írtad, hogy bugos és rajta vagytok, de nem bírtam kihagyni. :)

a fájlkezelőn nem akarok vitatkozni, nyilván mindenki másképp használta, ha használta. nekem kényelmes volt mert egy kattra tudtam képet feltölteni a két-három nappal későbbi, még csak fejben kész poszthoz. most ehhez vázlatba kell tennem a posztot és mivel az új felületen csak a 10 legfrissebb bejegyzés látható, többnyire még csak meg sem találom a szerkesztendő posztot lapozgatás nélkül. nekem kényelmetlenebb mint volt, ennyi.
de semmi gond, nem törik el az ujjam, ha kettővel többet kattintok, csak nem értem továbbra sem, hogy ha többeknek is hiányzik, miért kell elvenni a menüből. nem azért fogja valaki médiatárnak használni a blogot, mert szem előtt van a fájlkezelő.
nekem úgy tűnik, hogy igazi indok nélkül, csakazértis ragaszkodtok ahhoz, hogy nem lesz fájlkezelő a menüben, mert csak.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.17. 17:17:07

"mert egy kattra tudtam képet feltölteni a két-három nappal későbbi, még csak fejben kész poszthoz. most ehhez vázlatba kell tennem a posztot"

képet az új felületen is ugyanannyi feltölteni/betenni a posztba.
sőt, átméretezni sokkal könnyebb,

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.10.17. 17:17:33

Alakul a dolog, idomulunk egymáshoz, én meg az új adminfelület, de a kép poszttal még nincs meg a közös nyelv.
m.blog.hu/cy/cydonia/image/kepposzt_error.png

A media könyvtárban én nem látok postimage könyvtárat.

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.17. 17:29:40

@xaba99: ez igaz, csak nem erről beszéltem :)

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.10.17. 21:47:58

Viszont a linkbeszúrásnál korábbi posztra keresés nagyon jól jött! :)

Frust 2011.10.18. 00:51:37

Jelenleg (0:54) nem tudok képposztot létrehozni, rá sem bagózik, hogy kép linket adok meg URL -be, a megfelelő mezőbe, és a supportnak sem tudok írni, hiba miatt. Pedig néhány napja megint annyira jó volt, mert lehetett normálisan posztolni (már amire én használom) :( Bízom benn, hogy hamar megoldódik a dolog. Jó munkát és kitartást a blog.hu dolgos csapatának! Reggel ismét próbálkozom :)

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.18. 11:31:29

@Nelson M: Csatlakozom a "tölthessünk fel ne csak kép file-t" mozgalomhoz! Én pl. töltöttem fel pdf-fet, latex sablont, javascript kódot és java futtatható állományt is. Egy IT-vel kapcsolatos posztot nehéz ezek nélkül rendesen művelni... :(

Frust 2011.10.18. 12:15:02

Próbálkoztam, semmi, várok :)

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.18. 12:41:06

@Frust: blog url? böngésző? oprendszer? kapott hibaüzenet/jelenség? Mailben a support@-ra...

attis · http://sting.blog.hu 2011.10.18. 13:26:56

@cadix: Nálam még mindig van gond a mentéssel. Legutóbb itt tapasztaltam: acoustic-classroom.blog.hu / FF 7.0.1 / Win7 SP1 x86

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.18. 13:28:03

@attis: nagy tisztelettel kérlek, hogy a support@-ra küld... és részletezd a dolgot, mert másképp sosem tudjuk megoldani.

attis · http://sting.blog.hu 2011.10.18. 13:33:21

@cadix: Bocsi, előbb kommenteltem, mint olvastam tipikus esete történt. Közben már fogalmaztam a levelet a support-nak...

BonFire 2011.10.18. 18:53:29

Még a régi admin is változatlanul bugos! Addig minek új?

Pont ma akartam ráncba szedni a blogot. Hát ez egy őrület. Rákattintok a CSS szerkesztése gombra, eltünteti nekem az egész menüt. Rá kell hogy klikkeljek a blog nevére, hogy újra előjöjjön a menü, aztán még 2x-3x ezt eljátszom, míg bejön végre a CSS.

A mentés ugyanilyen gyász. Szerkeszteni akarom az oldaldoboz tartalmát, katt a ceruza ikonra, erre kifagy az egész. A kurzor csak köröz körbe-körbe, mint a veszett. 4x5x rátenyerelek az F5-re, visszamászok, próbálkozok, egyszer csak beenged a dobozba. Mikor végeztem, nyomom a küldés gombot, ugyanezt játssza a drága.

2 színt kicserélni, meg három linket, az egy egész napos munka. Ez mikor lesz kijavítva?!

Szerintem erre kéne elsősorban koncentrálni, nem a Google-lookra. (Amitől egyébként is sokan savat hánynak…)

Frust 2011.10.19. 00:48:50

@cadix: Már minden rendben, sőt, megérte ennyit várnom. Mint írtam supportra próbáltam üzenetet küldeni, mármint Kapcsolaton keresztül mindhiába, de megoldódott minden probléma. Sőt, még jobb is lett, mivel mentés után a posztlistához megy vissza, és gyorsan felismeri a képeket GIF -eket, szóval köszönöm, most (számomra) tökéletes a posztolás :)

devDavid · http://blog.hu 2011.10.19. 11:31:16

@BonFire: A régi admint már nem fejlesztjük tovább, miután a mögötte lévő kódbázis elavult és erőforrás pazarló. Biztos alapokra szerettük volna helyezni az új rendszert.

Trabant is ment, miért nem foltozták tovább, igaz? :)

@Frust: Örülök, hogy meg vagy elégedve tegnap este élesítettem pont az ezt tartalmazó csomagot, hamar kiszúrtad az újítást!

üdv,
D.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.19. 12:48:19

Engem még mindig az érdekelne, hogy az, hogy az új bejegyzések - noha a radaron ez be van pipálva - nem kerülnek fel a radarra, az bug vagy feature?

BonFire 2011.10.19. 13:06:59

@devDavid: "Trabant is ment, miért nem foltozták tovább, igaz? :)"

Nem ezzel van a baj. Hanem azzal, hogy aki eddig kizárólag _problémás_ Trabantot volt csak képes előállítani, abból _én nem nézem ki_ hogy innentől kezdve full extrás Ferrarikat tud majd gyártani.

Megítélésem és az eddigi tapasztalatok szerint, ugyanaz a Trabant lesz belerakva egy Lamborghini csilivili kasznijába.

Ez az igazi baj. Nem mintha nem vágynék már én is valami újításra, meg unom is a régi admin nyűgjeit és "dizájnját", de erős fenntartással fogadom az új működőképességét.

devDavid · http://blog.hu 2011.10.19. 13:12:29

@BonFire: Igazából olyan dolgot boncolgatsz, amire semmi rálátásod. Mindenesetre értékelem, hogy megosztottad a véleményed.

üdv,
D.

BonFire 2011.10.19. 13:50:21

@devDavid: Igazad van: a programozás részéhez nem értek. Ha értenék, akkor nem ingyenes szolgáltatás vennék igénybe, hanem építenék saját site-ot, és kifizetném az éves díját, ami nem is drága.

De mivel nem érteni szeretném, csak _használni_, azt hiszem, az érveim érthetőek.

cadix kollégád is leírta itt nyíltan, hogy ami hibák vannak, azok programozói szemmel nézve már bagatell dolgok, csak épp azt nem mondta, hogy csettintésre elkészül.

Azért látom, van fejlődés, mert alul a belépésnél az Admin linkre kattintva már a helyes új adminra navigál a 404 helyett, köszönöm, hogy ezt javítottátok.

Továbbá megjelent a Szólj hozzá mellet a Szerkesztés gomb is ismét, amit szintén nagyon köszönök, azonban ezen még faragni kell, ugyanis a _régi_ adminfelületre visz vissza! Ezt, kérlek, ellenőrizzétek le, mert addig nem nagyon tudom az új admint próbálgatni, amíg mindig a régit dobja fel.

Köszi!

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.19. 13:52:48

@BonFire: "Továbbá megjelent a Szólj hozzá mellet a Szerkesztés gomb is ismét, amit szintén nagyon köszönök, azonban ezen még faragni kell, ugyanis a _régi_ adminfelületre visz vissza! Ezt, kérlek, ellenőrizzétek le, mert addig nem nagyon tudom az új admint próbálgatni, amíg mindig a régit dobja fel."

törölj cookie-kat, mert pl. nálam az újra.

BonFire 2011.10.19. 14:23:46

@xaba99: Köszi. A Firefox egész Cache mappáját kiürítettem, újraindítottam, és most már az új adminra visz. Ez tehát megjavult.

Viszont az előnézet gomb valamiért nem akar működni nekem… Apróság, tényleg.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.19. 14:48:42

@BonFire: na, az nekem sem megy...
se FF7, se IE8
IE8-nál js hibaüzenet van:

Webpage error details

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; InfoPath.3; MS-RTC LM 8; Tablet PC 2.0; .NET4.0C)
Timestamp: Wed, 19 Oct 2011 12:48:16 UTC

Message: 'console' is undefined
Line: 216
Char: 2
Code: 0
URI: josearmando.blog.hu/assets/admin/js/post.edit.js

devDavid · http://blog.hu 2011.10.19. 15:15:58

@xaba99: Már javítottam is. Perceken belül kint a frissítés! Köszi, hogy jelezted.

@BonFire: Tegnap javítottam az admin linkkel egyetemben.
üdv,
D.

Csimbi88 · http://csimbi88.blog.hu 2011.10.20. 11:38:02

@cadix: Nálam még akad probléma a mentéssel, ritkán előfordul ugyan az mint eddig, hogy mentés után hiphopp eltűnt minden amit csináltam.., csak mostmár nem az üres szerkesztőt dobja be, hanem az összefoglalót. Valamint gyakran félperc után ha menteni szeretnék kiirja hogy túlléptem a biztonsági időkorlátot, nyomjam meg a mentést újra. No, ezt alkamanként 6x meg kell tenni. De egyébként már alakul mert viszonylag ritkán történik ez.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.20. 13:13:32

@devDavid: még mindig nem megy az előnézet, bár a hibaüzenet megváltozott:

Webpage error details

User Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 8.0; Windows NT 6.1; Trident/4.0; SLCC2; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.5.30729; .NET CLR 3.0.30729; Media Center PC 6.0; InfoPath.3; MS-RTC LM 8; Tablet PC 2.0; .NET4.0C)
Timestamp: Thu, 20 Oct 2011 11:12:48 UTC

Message: 'Ext.get(...).dom' is null or not an object
Line: 269
Char: 2
Code: 0
URI: landf.blog.hu/assets/admin/js/post.edit.js

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.21. 10:41:47

@cadix: Szia! Ez ügyben van valami előre haladás, vagy forduljak a support-hoz, hátha...

>> utóbbi pedig nem értelmezhető... Mikorra szeretnél vázlatolni és minek?

> Nekem most olyan 60 posztom van vázlat státuszban. Egy részük még nagyon nincs megírva. Ha mindegyik a mai napnál jelenik meg, akkor nem fogok találni semmit.

> A régi felületen be tudok idő állítani a vázlatra is. Most 2012-12-re állítom be őket nagyobb csoportonként (könyv, film, színház stb.) sorrendbe állítva.

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.21. 10:45:37

@TrueY: Igen, igen! Ezek kerültek fel a listánkra:
-50 elemet listázzon alapból
-jegyezze meg ha felhasználó átállítja nagyobb/kisebb elemszámra
-szűrés a posztstátusz (éles/vázlat/időzített/privát)szerint

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.21. 13:38:59

@cadix: Kösz! Megakiráj+ (sic!)
A vázlatok mi szerint lesznek felsorolva? Felvitel ideje szerint? Jó lenne, ha a vázlatra is lehetne időt beállítani, mint a mostaniban. Vagy kézzel beállítani a sorrendet. Legalábbis nekem segítene. Mondjuk nekem az 50 kevés, de majd kézzel átállítom 100-ra. ;)

Egy hülye ötletem lenne! Nem lehetne még tag-eket is külön szűrni? Ha megcsinálnátok, akkor beállíthatnám mondjuk, hogy vázlat és akkor azokat külön látnám. Bár akkor egy olyan is kellene, hogy "nem tartalmaz" szűrő. Ez kicsit messzire vezethet... Mondjuk "tag1 AND NOT (tag2 OR tag3)" :) és akkor mindenki olyat szűr, amilyet akar.

miss Scotty (törölt) · http://avarazsollo.blog.hu 2011.10.21. 17:36:23

Még mindig nem lehet középre igazított szöveget szerkeszteni az új adminfelületen. Kb. két hete már jeleztem ezt kétszer is. Várható mostanában, hogy orvosoljátok a problémát?

Kilenc 2011.10.21. 21:13:47

A felhasználói jogosultságok között jó lenne egy moderátori megbízás is. Most ugyanis ha valakit szerkesztőnek jelölök az ugye a cikkeimet is átírhatja.

Inpius 2011.10.22. 17:13:05

Üdv!
Az előnézet az istennek sem akar működni.
Másik kínom: Szeretnék egy olyan képet, ami, ha ráklikkelnek, megjelenik nagyban. Eddig ez szépen működött is a régi felületen. Kellett ugye egy kicsi meg egy nagy kép.
(mindkét kép föl. kis kép a blogba-->link --> böngészés szerveren --> nagy kép kiválaszt -->slussz)
Az új felületen ezt hogy oldhatom meg?
Következő kínom: Elkezdtem egy postot az új felületen, de a problémák miatt a régin fejeztem be. Igen ám, de az új felületen megkezdett post nem módosult, maradt úgy ahogy hagytam. Az új felületen nem látszik a régi felületen befejezett post. Törölni nem tudom, csak a régi felületen.
Na ilyenkor mit lehet tenni?

Nelson. · http://nelson.blog.hu 2011.10.23. 12:05:49

@Inpius: beszúrod a képet, jobb klikk -> link beszúrása/szerkesztése. a posztban megjelenő kép méretet itt tudod módosítani: jobb klikk -> kép szerkesztése. (a linkelt oldalon az eredetileg feltöltött méretben jelenik meg)

nem tudom hiba-e vagy szándékos, de én képre linket tenni csak első lépésben tudok. magyarul: a kép beszúrása után ha bármi mást csinálok (kép méretezés, igazítás, stb) utána már nem enged linket tenni a képre. feljön a szerkesztő ablak, kitöltöm, mentem, aztán feljön megint üresen. és így tovább akárhányszor.

a szöveg középre igazítás nekem sem megy.

BonFire 2011.10.23. 18:46:05

Megnöveltem az alapértelmezett betűméretet, erre az összes régi posztomat össze-vissza hányta. Jó lenne már, ha egy egyszerű brékkel a szöveg a kép alatti sorba kerülne, nem kellene itt az Enterekkel hülyéskedni.

Ue van, ha sablont vált az ember.

Your Decor · http://www.yourdecor.hu/index.html 2011.10.24. 13:00:07

Nekem a mentéssel még mindig nagyon sok a problémám, írok két szót és ha nem mentem el 2 másodpercenként akkor eltűnik az egész, most meg egyáltalán nem akar elmenteni semmi újat amit írok.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.25. 10:16:52

Az várható, hogy meg lesz oldva, hogy az új felületen létrehozott bejegyzések automatikusan felkerüljenek a radarra?

Burwor · http://loot.blog.hu 2011.10.25. 16:02:07

Ha kép típusú postot csinálok, akkor a képet magától lekicsinyíti (ami tök jó) olyan 520x410-re és kattra megnyitja bazinagyban. Ez így oké, csak nekem a blogom szélessége olyan 1000px-es és abban elveszik az 500 széles kép, szóval be lehet állítani a "thumbnail" méretét? Mert én nem találtam :(

Ratyi Matyi · http://ezerrel.blog.hu/ 2011.10.26. 02:10:55

Facebook Comments lesz? Olyan kellene, ami főoldalakon nem jelenik meg, csak ha a bejegyzésre rákattintunk. Jelen állapotban főoldalon is megjelenik, ami nagyon lelassítja az oldalbetöltést.

Attól lennék boldog (de szerintem még sokan mások is), ha ilyen sorrend elképzelhető lenne:
1. facebook like
2. billboard reklám
3. facebook comments
4. kommentek

Jelenleg a reklám nagyon alul van.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.26. 12:37:09

Nézegetem az új admin felületet. A beszúrt kép tök magányosan áll. Nem lehetne körbefolyatni?

A másik, a beszúrt link-et miért nem lehet megnyitni? A régi felületen jobb klikkre van egy open link context menü. Az újban nincs és rákattintva sem nyitja meg. Pedig élesítés előtt néha jól jön, ha meg tudom nézni, hogy minden link jó helyre mutat-e...

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.26. 12:41:20

@TrueY: a kép beszúrás, szerkesztés még inprogress, minden igényeteket beépítjük, ami eddig elhangzott, de hogy csak ne a szám járjon egy screenshotot is dobok, hamarosan éles lesz: screencast.com/t/vCUCOXPxqSeO

A linkes dolgot felírtam! Thx!

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2011.10.27. 09:07:20

Csodás az új felület, nekem különösen az tetszett, mikor negyed óra bejegyzés szerkesztés után rákattintottam a mentés gombra és minden eltűnt, amit beírtam, szöveg, képek egyaránt. Hálistennek a régi adminoldal még működik.

joeperry · http://joeperry.blog.hu/ 2011.10.27. 10:43:12

@xaba99: Nem, egy meglévőt akartam frissíteni.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.10.27. 10:49:21

@joeperry: igen, ma már nekem is ugyanezt csinálja...
tegnapig csak az időzített posztok mentésével volt a gondom...

cadix · http://www.blog.hu 2011.10.27. 15:03:34

@xaba99: @joeperry: @Ilds.: Kiment egy komoly frissítés pakk, ami a mentést érinti és az elmúlt két hétben jelzett problémákat orvosolja. Check it!

Tylla - Szülőnevelés Blog · https://www.facebook.com/vincze.attila.miklos 2011.10.27. 18:49:52

Én is díjaznám, ha az új admin az állandó oldalaknál is lehetővé tenné mindazt, amit a bejegyzéseknél - főleg a címkéket. Volt már egy párszor, hogy nagyon jól jöttek.
Például ennél az oldalnál:
szuloneveles.blog.hu/2011/10/24/kinek_nevezzelek_lanynevek és a hamarosan megjelenő testvérénél:
szuloneveles.blog.hu/2011/10/30/kinek_nevezzelek_fiunevek .

Mi rendszeresen előredolgozunk - van, hogy több hónappal későbbre szánt cikket készítünk elő. A rovataink egy része ugyanis havonta jelentkezik. A régi adminnal a későbbre időzített cikkek is lehettek vázlat állapotban. Ennek nagy hasznát vettük, mert ha az eredetileg tervezett publikálási időre nem készült el teljesen egy tervezett cikk, nem jelent meg félkészen.

Sajnos úgy látom, az új admin ezt nem teszi lehetővé. Ha vázlatként mentjük a cikket, nincs beállítva a tervezett megjelenés időpontja és könnyen összekeverednek a félkész anyagok. Nehezebb követni, mit mikorra szántunk. Ha időzítjük a cikket, akkor azzal élesítettük is, ami egy félkész cikknél nem szerencsés. Nekünk továbbra is együtt kéne a kettő, hogy időzített vázlatokat készíthessünk.

Egyelőre nagyrészt a régi admint használjuk.

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.10.27. 21:53:36

Yes! Ismét működik a mentés és az előnézet. Oh noez! Most meg az automatikus mentés kergül meg időnként. De azért alakul a dolog szépen.

axm 2011.10.29. 11:05:23

Az lenne a kérdésem, hogy az új felületen a Linkblogot hol tudom szerkeszteni, mert sehol nem találom?
Előre is köszönöm.

BDK · http://ungparty.net/ 2011.10.31. 10:25:08

Linkblog! - továbbra sincs megoldva, sem a régit szerkeszteni, sem újat létrehozni nem lehet az új felületen. Többek között ezért nem térek át az újra, amíg nem muszáj.

Katzeryn 2011.11.01. 15:30:33

A régi admint meddig lehet használni? (Én pl. erre se találtam választ eddig, pedig láttam, hogy kérdezte valaki) Vagy mindkettő megmarad? Őszintén szólva én 2x is megpróbáltam rávenni magamat, hogy megbarátkozzak az újjal, de nem megy. Erősen hajaz a blog.com adminjára, meg az új bloggerre, de egyszerűen nem bírom megszokni. Ez a régi jobb is, könnyebben betöltődik.
Ha nem muszáj átváltani, én tuti, hogy maradok a réginél.

Katzeryn 2011.11.01. 15:33:04

Egyébként lenne még egy olyan kérdésem, hogyha már új Admin felület, akkor nem lehetne pár választható színsémával megdobni majd? Nekem így túl szürke és barátságtalan az egész.

Romanee Conti 2011.11.01. 20:50:51

Ezt olvasom a blogomon:

"Jelenleg Kétpúpú Teve (megosztott hirdetéses blog) státuszban vagy.
Folyamatban levő kérésed szerint Csizmás Kandúr (hirdetésmentes blog) státuszra szeretnél váltani, a váltás 2011.10.31-n fog bekövetkezni."

Már bizony november 1.-e van, semmi nem történt, mivel erre a dologra rugalmasan 1 hónapot kell várni, tegyétek meg! Köszönöm!

kapcsolatokról · http://kapcsolatokrol.blog.hu 2011.11.02. 21:09:22

Szép estét mindenkinek! Afelöl érdeklődnék, hogy blogomban hiába állítom be a 18+ -os, azaz a felnőtt tartalmat, az új admin felület bevezetése óta sajnos nem jelenik meg a Nyilatkozat-tétel a blog megnyitásakor...
Mi a teendő ilyen esetben? Hiszen bepipálom, elmentem, majd pár óra elteltével a pipa ki is kerül a beállítások közül.
Előre is köszönöm a választ!

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.11.03. 08:07:15

Az összefoglaló statisztika új időszámítást vezetett be :D
Nem tudtam, hogy van 33 napos hónapunk ;-)

Katzeryn 2011.11.03. 09:24:03

@kapcsolatokról: Rámentem a blogodra, kíváncsi lettem. Nekem se jelzi ki, bár mondjuk én már elmúltam 18 :D

cadix · http://www.blog.hu 2011.11.03. 09:26:48

@kapcsolatokról: megszereltem
@mp3pintyo: óraátállítás és a 25 órás majd 23 órás nap összezavarta a rendszert, meggyógyítjuk

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2011.11.03. 09:33:40

Az új adminban a statisztikáknál többször előfordul, hogy egy adott napot kétszer ír be. Az egyiknél a tényleges adatokat látom ( látogató szám meg ilyesmi ), a másiknál meg nullát. Ez szerintem egyértelműen hiba, utánanéznétek? Bár mostanában nem szeretnék áttérni az új felületre, mert a régin könnyebben eligazodok. Ez nem baj, ugye?

kapcsolatokról · http://kapcsolatokrol.blog.hu 2011.11.03. 10:14:59

@Kaley: Igazából engem sem aggasztana a dolog... ha nem lenne a törvényben előírt kötelesség... aminek szeretnék eleget tenni.

Katzeryn 2011.11.03. 11:47:18

@kapcsolatokról: Egyébként én azért tartom hülyeségnek ezt az egészet, mert senki nem fogja ellenőrizni (lehetetlen!), hogy aki most ráklikkel arra, hogy elmúlt 18, az úgy is van-e... Ugyanúgy egy 12 éves vagy egy 15 éves is ráklikkelhet, és elolvashatja az ilyen tartalmú oldalakat.

kapcsolatokról · http://kapcsolatokrol.blog.hu 2011.11.03. 11:51:43

@Kaley: Tisztában vagyok vele, és nem is ezért érdekes... hanem azért, mert ezért büntethetnek is, sajnos... és igazából nem itt kell kezdeni a kiskorúak védelmét, hanem otthon a családban... csakhogy ez ugyebár nehezebb...

cadix · http://www.blog.hu 2011.11.03. 14:02:31

@kisjepulo: Több ezren használják hiba nélkül az admint. Ez nem azt jelenti, hogy az hibamentes, de azt jól jelzi, hogy a rendszer működik, bár vannak apróbb hibák. Ahhoz hogy ezeket a többi, korábban jelzettekhez hasonlóan, arra van szükség, hogy leírd nekik emailben, hogy pontosan milyen körülmények között történt a hiba. Közel egy tucatnyi, egymástól teljesen különböző okból előforduló mentési hibát javítottunk, szeretnénk mindent megszüntetni, de úgy biztosan nem fog menni, ha nem kapunk infot, mert akkor röhejesek maradunk. Valamint továbbra is a régi admin a default és nem az új. Az új azért elérhető, hogy használjátok és a tapasztalatokat jelezzétek, amiket ezúton is köszönünk, nagyban segíti a munkánkat.

Your Decor · http://www.yourdecor.hu/index.html 2011.11.03. 21:50:54

Az új felületen hogyan tudok beilleszteni az oldaldobozba más linkeket?

mp3pintyo · http://www.pinterestegiveaway.com 2011.11.04. 07:32:27

kisjepulo: megmentenéd magad a felesleges idegeskedéstől ha a mentés gombra való kattintás előtt nyomnál egy CTRL+C-t :)

lacalaca · http://cydonia.blog.hu 2011.11.04. 19:56:47

Na, a kép/linkbeszúró doboz visszaált a popupról erre a nempopup izére, és ugyanúgy nem működik (nekem) mint korábban. Képeket csak a poszt tetejére hajlandó tenni, átméretezés meg linkbeszúrás esetén a Beszúrás gomb csak reseteli a mezőket a kis ablakban, de nem csinál semmit.

kapcsolatokról · http://kapcsolatokrol.blog.hu 2011.11.05. 09:11:32

@cadix: Kedves Cadix! Korábban jelzett problémám továbbra is fennáll... pedig már a support@blog.hu felé is jeleztem ezt... de onnan még válasz sem érkezett sajnos.:(
A hiba a következő, amit itt is jeleztem: Afelöl érdeklődnék, hogy blogomban hiába állítom be a 18+ -os, azaz a felnőtt tartalmat, az új admin felület bevezetése óta sajnos nem jelenik meg a Nyilatkozat-tétel a blog megnyitásakor...
Mi a teendő ilyen esetben? Hiszen bepipálom, elmentem, majd pár óra elteltével a pipa ki is kerül a beállítások közül.
Ismételten köszönöm, ha megnéznék, vagy megírnák a megoldást!

kuplungg 2011.11.05. 22:05:19

nekem is az lenne a kérdésem, hogy az oldaldobozokat hogyan tusom az új admin felületen szerkeszteni? sehogy? csak a réginél?

EOX The Selector · http://eoxtheselector.blog.hu/ 2011.11.06. 07:49:03

Tudom, hogy van sürgősebb, de a kódszerkesztés nélkül módosítható sablonok kb. mikorra várhatóak?

Nem vagyok fideszes 2011.11.07. 19:14:08

Kedves admin!

Valaki regelt egy Lófasz Hadnaqy nicket, ami úgy tűnik első ránézésre (engem is megtévesztett hirtelen), mintha az enyém volna. Megkérlek arra, hogy töröld azt a felhasználót és ha lehet, tiltsd is le, mert engem éget folyamatosan.

Köszi előre is: L.H.

cadix · http://www.blog.hu 2011.11.07. 21:17:46

@Lófasz Hadnagy: kérlek küldj nekem egy konkrét linket ami az adatlapjára mutat (mailben - cadix@blog.hu)

kuplungg 2011.11.08. 17:00:19

@kisbuddha: a linkblogoknál az új linket is publikálni kell, mint egy bejegyzést.

T. D. · http://horthy-mitosz.blog.hu/ 2011.11.09. 11:55:05

A Horthy-mitosz ma blogot szerkesztem. A problémám az, hogy nem tudok linket beszúrni a bejegyzésembe, az új admin felületen. A régin ez működött. Megjelenik a link beszúrására szolgáló panel, beírom a kért linket, beállítom, hogy új oldalon jelenlen meg, rámegyek a beszúrásra, és nem történik semmi. Eltűnik a beírt link és a panelt továbbra is látom.

Az operációs rendszerem: Windows 7 Home Premium (64 bit)
Böngésző: Mozilla Firefox 7.0.1

A választ előre is köszönöm!

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.11.11. 12:29:50

@BéDéKá: Márminthogy a linkblogok új felületen továbbra sem használhatók.

Hammer · http://car-pencil-etc.blog.hu/ 2011.11.13. 12:33:56

Egy kicsit hadd térjek vissza a filekezelő elrejtésének kérdésére - ha volt már komment ebből a szemszögből, akkor bocs, nem olvastam végig mindet.

Én a fáljkezelőt nem azért hiányolom, mert tárhelyként használnám a blog.hu-t, hanem azért, mert szeretem rendben tartani a dolgaimat, és időnként előfordul, hogy nem a megfelelő képet töltöm fel, vagy a nevét írom el, vagy nem jó könyvtárba teszem. Ha a képfeltöltőből lehetne törölni és átnevezni is, akkor kb. tényleg csak sablonszerkesztéskor látogatnám a fájlkezelőt.

Így is ritkán van rá szükségem, de csatlakozok azokhoz, akik szerint az elrejtése nem volt jó ötlet.

Tegyetek átnevezést, törlést a képbeillesztő fájlkezelőjébe, és máris nem fog hiányozni a fájlkezelő.

fovarosi.blog.hu · http://fovarosi.blog.hu 2011.11.14. 09:32:30

Sziasztok!
Lenne pár kérdésem az új szerkesztő felülettel kapcsolatban:
1) A régi szerkesztőben volt egy olyan képszerkesztési lehetőség, hogy
egy képre kattintok, utána a szerkesztésnél lenyílóból azt választom,
hogy "körbeszöveg nélkül" - így a kép alatt jelenik meg a következő
mondat. Ez az új szerkesztőben hol található?
2) A régi szerkesztőben lehetett csinálni szövegdobozt a Kód stílussal
- ide tettem egy-egy kiegészítő információt. Az új rendszerben viszont
ilyen stílusnál az egész cikket átvágja nekem Kód stílusba (keretes,
szürke háttérrel), nem csak a kijelölt egy bekezdést. Ezt meg tudnátok
kalapálni? Új bekezdés kezdéséhez két < br / > html kódot szoktam
használni.
3) Azt hol lehet beállítani, hogy a ma feltöltött cikk ne ma jelenjen
meg, hanem majd csak jövő hét kedden? A régi szerkesztőben az első
mentés után megjelent a megjelenés dátuma, szerkeszthető módon.
Egyébként az lenne a legjobb, ha összedobnátok egy letölthető pdf-et,
amiben összefoglalnátok, hogy ami a régi böngészőben itt volt, az az
új változatban itt van és így kell csinálni. Sok-sok egyéni
kérdezősködést megspórolnátok vele!
A kért adatok:
-blog: Fővárosi Blog, fovarosi.blog.hu/,
-felhasználónév: fovarosi.blog.hu
-oprendszer: Windows Vista
-böngésző és verziószám: Firefox, mindig a legújabb, most 8.0
Köszönettel:
PG

kuplungg 2011.11.14. 22:16:05

@fovarosi.blog.hu: 3., az egyéb beállításoknál tudod beállítani, hogy mikor publikálja a posztot.

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2011.11.19. 12:57:59

Sziasztok!

Melyik böngészőt érdemes használni az admin felületen? Mert sokszor nem akarja elmenteni a változtatásokat. Illetve, amikor word-ből másolnám be a szövegeket, akkor mindig átállítja a formázott szöveget. Plusz, amikor beillesztek egy szöveget, akkor mindig halványabb betűszínre vált. Ez miért lehet?
Köszi, K. Tomi

EIdk (törölt) 2011.11.21. 11:48:25

Mi a f...nak új admin felület, amíg a régi is olyan hibás, hogy ha napi poszotkat akarok, előre meg kell írnom, ha nem akarok attól rettegni, ma pl. enged-e posztolni őkegyelmességeblogja? Hmmm?

Nem jelenik meg az edit, sikertelen mentés, mindent megtesz, hogy ne élvezzem a műveletet, Ti meg olyan új dolgok fejlesztésében vagytok, ami akkor jó, ha már az alap működik... működne...

Ja, nem, nem írok a supportra, párszor megtettem, egy automata megkaptuk válasz sem jött, akkor meg minek? Win XP SP3, Opera 11.52, csókolom...

Karnamantra 2011.11.21. 17:28:46

Sziasztok!

Van egy kis probléma ezzel az új adminfelülettel: nem blog.hu/admin-ként jelenik meg a parancssávban, hanem a blogom neveként... ami azért orssz, mert így ha éppen nem otthonról írok, hanem pl a munkahelyemről, egy kis kutakodás után bárki rátalál a blogomra.

Van-e rá mód, hogy a régiben megmaradjak? Jó volt az nekem úgy... és ha már beleestem a "csapdába", hogyan tudok úgy camet törölni, hogy csak ezt az egyet, miután valaki elkezdi írni az első pár betűt, ne dobja fel az ie (sem) a lehetséges, látogatott folytatást...

Előre is kösz.
Karna

xaba99 · http://landf.blog.hu 2011.11.22. 08:45:37

@Karnamantra:
IE: amikor feldobja a találatokat, ráviszed az egeret, és megjelenik a jobb szélén egy piros X. arra kattintva tudod törölni
FF: amikor feldobja a találatokat, ráviszed az egeret, és megnyomod a delete gombot
többi böngészőt nem ismerem

esetleg feltelepítesz egy bármilyen böngészőt, amiben beállítod, hogy becsukáskor mindent töröljön, és azt csak blogolásra használod.
jó erre a célra pl. a FF portable.

de az is megoldás még, hogy átnézed a céges policy-t, hogy használhatod-e egyáltalán privát célokra a cég erőforrásait. ;)

trabant 2011.11.22. 19:02:59

Nem kimondottan blogolós téma, de nem értem, hogy lehet az, hogy a blog.hu-n belépve vagyok, de van, ahol mégsem. Az összes blog.hu-n automatikusan bent vagyok, kivéve a Véleményvezér.hu blogot. Ablak nincs, zöld nyíl sincs a kommentek alatt, csupán ez jelenik meg:

Bejelentkezés
Profil (trabant)
Kilépés (trabant)

Eszerint ott is aktív a belépés, de nem tudok kommentelni. A Profilra kattintásnál az adatlap jelenik meg, de kommentelésre hely, ablaknyitás továbbra sincs. Ablak nélkül pedig nincs komment. Hogy van ez a kint is vagyok, bent is vagyok? Miért nem használható a VV oldalon is az automatikus belépésem?
Segítség? Kösz.

kövinnyó 2011.11.25. 13:12:21

@Hammer: Lesz benne törlés is, meg átnevezés is.

Tylla - Szülőnevelés Blog · https://www.facebook.com/vincze.attila.miklos 2011.11.27. 21:43:38

Visszatérek az állandó oldalak címkézésének a témájára. A GyIK oldalunknál - szuloneveles.blog.hu/2011/06/01/gyik_58 - is fontos, hogy használni tudjuk a címkéket. Nem örülnénk neki, ha idővel csak úgy tudnánk aktualizálni az oldal tartalmát (pl. új kérdést fölvenni a listára), hogy azzal elvesznek a korábban beállított címkék. Arról nem is beszélve, hogy ahogy majd változik az oldal tartalma, esetleg a címkéket is aktualizálni kéne.

Lesz mód az új admin felületen arra, hogy az állandó oldalakhoz is címkéket tegyünk? Vagy már van, csak én nem vettem észre, mert inkább a régi admint használjuk?

Tylla - Szülőnevelés Blog · https://www.facebook.com/vincze.attila.miklos 2011.11.27. 21:46:57

Apropó, fájlkezelő... Kissé macerásnak tartom, hogy egy JS slideshow-hoz a képeket föltehetem az itteni tárhelyre, a váltogatásukhoz szükséges JS fájlokat viszont nem...

Vicces21 2011.11.30. 10:07:47

sziasztok hogy kell a blogom ra képet rakni? itt a blog név: www.Vicces21.blog.hu segitség

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.12.04. 21:25:19

@Tylla - Szülőnevelés Blog:
Szia,
Ezt már megkérdeztük páran és a válasz: Nem! Az új adminfelületen nem lesz erre lehetőség.
Sokan használjuk, mégsem lesz. Most erre mit mondjak? :(
(Az állandó oldalak címkézésére gondoltam)

Tylla - Szülőnevelés Blog · https://www.facebook.com/vincze.attila.miklos 2011.12.04. 21:34:26

@Milu75:

Köszi a választ, bár mástól és másfajtát vártam... Akkor
1. úgy tűnik, még nem kérdeztük, kértük, követeltük elegen a címkézhető oldalakat;
2. a Szülőnevelés Blog továbbra is a régi adminnal készül.

Egyszerűen azért, mert az használható arra, amire nekünk kell.

Inpius 2011.12.05. 10:45:33

Köszönet, hogy végre működik is az előnézet.
Néhány nagyon láma kérdésem lenne:
Azonos gépről lehet egyszerre több blogot üzemeltetni? (több személy a családban, de csak 1 gép)
Hogy tudom megoldani, hogy a nickem mögött látszódjon a blogom címe?
A kép postból miért hiányzik az oldaltörés lehetősége?

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2011.12.05. 20:30:09

Sziasztok! Nem tudom eléggé méltatni a linkek automatikus beszúrási funkcióját kereséssel - köszönjük :) hatalmas segítség.

1x2 · http://fogadastipp.blog.hu 2011.12.08. 13:49:13

Tegnap átléptem az új felületre azóta csak a gond és a gond van vele. Most például nem jelenik az ablak ahová a hozzászólásokat lehet írni. Kérnék egy kis segítséget segítséget.

fogadastipp.blog.hu

Ilds. 2011.12.10. 08:39:49

Még jó, hogy ősz óta ismét beugrottam ide... " Valamint továbbra is a régi admin a default és nem az új. Az új azért elérhető, hogy használjátok és a ..."
megnyugodtam... :)

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2011.12.12. 16:01:18

A linkeket már nem is lehet változtatni???
Csak mert az új admin-felületen nem is találom, a régin meg egy hete már sikertelen mentést ír ki. :S

1x2 · http://fogadastipp.blog.hu 2011.12.12. 23:19:01

@Ilds.: A régin már én sem tudtam menteni egész álló nap.
Itt meg látom válaszolni sem képesek az illetékesek.

Kilenc 2011.12.13. 11:00:16

Mindegyik bejegyzése képe ismeretlen okból balra tolódott. A régi felületen hiába van középre állítva mégis baloldalt vannak a képek. Az új felületen most az összeset végig kell zongoráznom? Középre igazítás, méretbeállítás. Nagyon jó.

Kilenc 2011.12.13. 15:28:02

A bejegyzésszerkesztőben nem lehet egymás mellé tenni két képet!! Régebben működött a dolog.

rexter 2011.12.14. 23:55:06

@Kilenc: egyértelműen támogatom!! át kellene gondolni azt, hogy jelenleg csak Admin és Szerkesztő opció van. Egész pontosan egy olyan szintet bevezetni, ahol a szerkesztő csak a saját bejegyzéseit szerkesztheti/törölheti utólag, más szerkesztőét ne. szerintem ez egy teljesen reális kérés, és a megvalósítása se hiszem h nagyon nehéz lenne.

További ötletként mindenképp javasolnám, hogy ahogy a Facebook like gomb megjelenik automatikusan a bejegyzések végén, úgy facebook comment mezőre is lehetne lehetőséget adni. Ez is szinte pont olyan egyszerű mint a like gomb, de jelenleg manuálisan kell bevinni a kódot.

2011.12.15. 17:01:39

Sziasztok, Desk Diary sablonom van, az új adminban hol tudom változtatni a jobb fölső sarokban lévő "cetli" szövegét?

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2011.12.18. 18:52:06

Újra és újra felpanaszolom: az új felület nem kezeli a linkblogokat, szerkeszthetetlenek a régiek, nem lehet újakat készíteni. Ezért (is) használom makacsul a régit, amíg el nem veszitek.

Más: minden középre zárt kép - visszamenőleg az összes posztban - balra zárva jelenik meg.

Your Decor · http://www.yourdecor.hu/index.html 2011.12.20. 10:28:43

Nekem nem működik tegnap óta a képfeltöltés, ez miért van? Próbálkoztam a régi felülettel, de az meg az újon nem jelenik meg.

Mókusélet 2011.12.20. 12:33:29

Halin,nekem sem működik a képfeltöltés.
Segítséééééééééég!!!!!!!!!

pizs (törölt) 2011.12.20. 13:08:29

A francba az egészet!!!!!!!!!!!!!!!!!! Az ember megírja 60x a blogját, és sem a régi, sem az újba, de inkább a régin nem látható!!!! fele-fele arányba kell váltogatni, hogy egy k...a posztot írjon az ember! Miért kellett elbarmolni az egész admint?????????????????????????? Millió ismerősöm van kiakadva, és azon is, hogy nem válaszoltok!!!!!!!!!!!!! Ezt jól megizéltétek!!!!
:( :( :( pedig annyian szerettük a bloghu-t!!!!!!!!!!
köszi...

pizs (törölt) 2011.12.20. 13:09:23

@Mókusélet: nincs segítség... már rég....

apuska · http://kocsma.blog.hu 2012.01.03. 09:22:06

@cadix: @devDavid: BÚÉK. Gyertek vissza! Nagy már a szükség és az igény!

devDavid · http://blog.hu 2012.01.03. 10:49:28

@apuska: @bokapiri:

Sziasztok, visszatértünk, jelentjük dolgozunk. Akiknek problémája van az új adminnal egyenlőre térjen vissza a régi felülethez, de semmiképpen ne használjátok párhuzamosan a kettőt, ezt hangsúlyoztuk is.

Hamarosan új verzió érkezik, sok javítással. Tartsatok ki még egy picit. Addig is boldog új évet!

üdv,
D.

AnRea 2012.01.05. 14:36:35

A support@blog.hu címre küldött levelekre mennyi idő múlva válaszoltok? Azért kérdezem, mert a nagyjából fél éve küldött levelemre sem, és a három napja küldöttre sem kaptam még választ. Pedig örülnék, ha segítenétek megoldani a problémámat. :)

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.01.10. 00:25:47

az új admin felület csak kétféle időintervallumot tudna, ha működne a 30 napos, így csak egyfélét tud. Feature request, hogy a generál időintervallum állító widgetek az alnézetekben is jelenjenek meg, pl a keresőszavaknál.

Valamiért volt szilveszterkor egy óriási dömpingem "imvns" vagy milyen keresőszóra a gugliból. Ezt csak a régi felülettel tudtam megnézni. Nem mintha most sokkal okosabb lennék, csak láttam az általános statisztikában a csúcsot, aztán nem tudtam mi az :)

Überkocka kérés lenne, hogy valami text alapú logot ablakba kiadjon a teljes ismert statisztikáról, ha megnyomok valami eldugott kis gombot/linket?

AnRea 2012.01.10. 17:29:23

.... ööööö .... és az ide írt kommentekre??????

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.01.11. 00:33:43

csatlakozva az előzőhöz és korábbi önmagamhoz: megtenné BÁRKI, hogy válaszolna a fenti és az én korábbi kérdésemre? Mindenek a lányege az volt, hogy SEM a support@blog.hu, SEM a segítség blogon, SEM itt nem kapunk választ a kérdéseinkre - még arra SEM hogy mikor várhatunk majd választ... (nekem november óta egy konkrét kérésem van egy általános blog.hu hibával... tehetetlen vagyok...

Iszonyú blamézs ez a blog.hu-nak, és iszonyú csalódás a felhasználónak, a segítségre számítónak. (Bocsánat, nem MUSZÁJ segíteni, de ha ezt ígéri 3 fórum is, ha ez az önként vállalt DOLGA, akkor az ember joggal számít rá... hiába?...)

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2012.01.12. 11:41:35

Hová lett a linkblogok tartalma???? Gyűlöletes, amit műveltetek ezzel a rendszerrel!

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2012.01.12. 11:46:06

Tiltakozom! Összes blogomról eltűntek a linkblog-tartalmak!

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2012.01.12. 12:09:24

Tiltakozom! Összes blogomról eltűntek a korábban linkblogkba gondosan összegyűjtött linkjeim. Gyalázatos dolog. A régi felületen ez jelenik meg: "A linkek és linblogok szerkesztésére csak az új adminfelületen kersztül van lehetőséged.
Az új felületen lényegesen egyszerűbben tudsz linket felvenni vagy a posztjaidat listázni. Ehhez két oldaldoboz nyújt segítséget: a "Linkek" oldaodobozban tudsz felvenni tetszőleges linkeket, a Posztlista oldaldobozzal pedig különböző szempontok alapján tudod a posztjaidat listázni. Mindkettőt megtalálod az új felületen, a Beállítások/Oldaldobozok menüben." Röhej, mert EGYIKET SEM TALÁLOM MEG, nincsenek ilyen nevű oldaldobozok a keltetőben. NINCSENEK. A régieket pedig sem a korábbi, sem az új adminfelületen nem lehet szerkeszteni.

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2012.01.12. 13:19:38

Határozottan Tiltakozom! Összes blogomról eltűntek a korábban linkblogkba gondosan összegyűjtött linkjeim.
Sem a régi, sem az új felületen nem tudom szerkeszteni. Sem itt, sem levélben küldött jelzésemre nem kapok reagálást.
Gyalázatos dolog.
A régi felületen ez jelenik meg: "A linkek és linblogok szerkesztésére csak az új adminfelületen kersztül van lehetőséged.
Az új felületen lényegesen egyszerűbben tudsz linket felvenni vagy a posztjaidat listázni. Ehhez két oldaldoboz nyújt segítséget: a "Linkek" oldaodobozban tudsz felvenni tetszőleges linkeket, a Posztlista oldaldobozzal pedig különböző szempontok alapján tudod a posztjaidat listázni. Mindkettőt megtalálod az új felületen, a Beállítások/Oldaldobozok menüben." Röhej, mert EGYIKET SEM TALÁLOM MEG, nincsenek ilyen nevű oldaldobozok a keltetőben. NINCSENEK. A régieket pedig sem a korábbi, sem az új adminfelületen nem lehet szerkeszteni. Határozottan kérem a korábban jól működő linkdobozok visszaállítását.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.12. 13:23:33

Csatlakozom!!!!
Röhej, ahogy most kinéznek a blogok...!!! :S

Gondolom és csak remélem, hogy ez egy véletlen hiba, de nagyon szépen kérlek Titeket, haladéktalanul állítsátok vissza a régi verziót!!! Nehogy már Nekünk kelljen újra szerkeszteni mindent!!!

Köszönöm!

lassonertsen 2012.01.12. 13:27:09

@BéDéKá: ugyanez a problémám, és elég égető a kérdés!

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2012.01.12. 13:35:31

@Milu75: Az eddigi magatartásukat ismerve: eszük ágában sincs visszaállítani. Ha visszanézed a kommenteket: hónapok óta jelzem (és nem csak én), hogy a linkdobozokkal tegyenek valamit. EZT TETTÉK. Részükről a dolog megoldva. Felháborító. Ráadásul én most sem a régi sem az új felületen nem tudom kezelni ezt a problémát, még a HTML dobozokba betett linkek sem jelennek meg. Döbbenet, ami itt hónapok óta folyik.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.12. 13:39:47

@BéDéKá: Abszolút egyetértek!
Azért abban bíztam, hogy max. átrakják, de hogy így elcs..szik az egészet, a beállításokat, a formátumot, stb... Amivel nem pár perceket töltöttünk, azt azért nem gondoltam.
Még mindig reménykedem, hogy visszatöltik a régit vagy valami, mert ha újból kell csinálnom, akkor asszem törlöm az összes blogot. :S
Nagyon nem akarom és azt is tudom, hogy csak Magammal szúrok ki, de az idegeskedésből is elegem van. :(

BéDéKá · http://elit.blog.hu 2012.01.12. 13:45:23

De hát most még újraszerkeszteni sem lehet, nekem legalábbis nem működnek az új linkdobozok. 12 blogom van itt, összességében sok száz linkem veszett el... Csak azt tudom ajánlani: bombázzátok őket hibabejelentésekkel. Amelyekre aztán ők nem válaszolnak...

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.12. 13:49:31

Jaja.
Az új adminfelületen Én sem tudok szerkeszteni. :(

engyus 2012.01.12. 21:04:59

Áááááá ez valami katasztrófa... linkek sehol nekem se... Már az új és a régi admin felület közti váltás is nehézkes... Ne használjuk egyszerre a két felületet? Nos az a baj hogy nincs rá más mód, ugyanis a régi felületen hiába illesztek be formázott szöveget... az nem marad már olyan... És amit itt megformázok, az nem látszik az új felületen és fordítva... aztán találgathatok hogy most melyik is jelenik meg majd a valóságban...

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.01.12. 23:13:41

csatlakoznék a többiekhez... oda vannak a linkjeim... az új felületen pedig nem tudom szerkeszteni, mert netbookom van és nem fér ki a linkdoboz... görgetni persze nem lehet... mondjuk ha tudnám is szerkeszteni akkor is kezdhetném elölről az egészet...
értem én hogy az új rendszert akarjátok preferálni... de akkor ne béta legyen, hanem normálisan használható... addig pedig nem kéne kavarni...
na meg olvassatok kommenteket, e-maileket és lássátok be, hogy ezt most elszúrtátok és a felhasználók túlnyomó többsége nincs megelégedve az új felülettel... én most használtam volna először... de nem tudtam... remélem kijavítjátok a hibát és reagáltok a felhasználóitoknak!

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2012.01.13. 00:30:10

A linkblogban nekem is óriási a zűrzavar (bejegyzéseim címe volt benne, betűrendben - tök jó volt, átlátható, erre össze-vissza van az egész... Kicsit a szívemhez kaptam, mikor megláttam...).
Részemről a régi felületre szavazok, az újat fix, hogy nem tudnám megszokni; túlontúl bonyolult egy "mezei felhasználónak".
Csalódott vagyok... :/

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2012.01.13. 12:11:38

Megnéztem az új felületet és vacak. Sokkal jobban tennétek, ha a régi maradna az alap és az lenne kibővítve azzal, ami esetleg újdonság.

A kötelezővé tett új rendszer engem is elborzaszt és bukás (népszerűség, felhasználó, olvasó csökkenés)lehetősége is benne van.

AnRea 2012.01.13. 12:22:51

Aha. Szóval senkinek nem válaszolnak, és senkinek nem segítenek.
Ez remek.
:(

BDK · http://ungparty.net/ 2012.01.13. 12:33:48

Bő három hónapja dolgoztok azon, hogy tönkretegyétek a blogjainkat. Köszönjük.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.13. 12:37:17

Én kaptam válaszokat. Segítséget is, bár nagyon nehéz, ha az ember laikus és igazából nem ért hozzá. :(
Leginkább leírások kellenének az új adminfelület használatához!
.
Amit pedig megtudtam: A linkblogok megszűntek! :(

BDK · http://ungparty.net/ 2012.01.13. 12:40:21

@cadix: Bő három hónapja dolgoztok azon, hogy tönkretegyétek a blogjainkat. Köszönjük. A magam részéről határozottan kérem blogjaim eredeti állapotának a visszaállítását. Valamit elvettetek tőlünk. Adjátok vissza.

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.13. 12:44:33

@Milu75: A kolléganőm jelenleg is írja a leírásokat. A linkblogok megszűntek, innentől egy linket nem 10 perc felvinni, hanem 30 másodperc, megszűnt valami, ami eszméletlen bonyolult és lett helyette 3 új dolog, ami baromian egyszerű.
A régi dolgok újjá alakítása egynémely blogon nem ment automatikusan, a kollégám ezen dolgozik most.

Van 3 új oldaldoboz:
-Linkek
-Bejegyzések
-Állandó oldalak

Ha egy linket akarsz kitenni, akkor az első oldaldobozot használt, meg adod a link nevét és címét és kész. Korábban ehhez létre kellett hozni egy "linkblog" tipusuo posztot és azt hozzárendelni egy linkblog oldaldobozhoz, ami sokkal bonyolultabb.

Posztokat többféle szempont szerint pedig a Bejegyzések oldaldobozzal lehet.

100% biztosan állítom, hogy minden gyorsabban működő és egyszerűbb lett. Egyes blogokon vannak hibák, de mivel semmilyen adat nem veszett el (miért veszett volna el?!), csak nem lehet egyszerűen és automatikusan migrálni, ezeket "kézzel" oldja meg a kollégám.

AZ a fajta feszültségszítás amit @BDK csinál, pedig nem kívánatos a blog.hu-n.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.13. 12:51:30

@cadix: Ezt örömmel hallom, olvason! :)
A leírások tényleg nagyon hiányoznak, hiszen sokan nem értünk hozzá és most szembesülünk a hirtelen változásokkal. Ami eddig megszokott volt, az most egy laikus számára homlok-egyenest máshogyan kell. Ha megtanuljuk, biztosan egyszerűbb lesz, csak ugye nem tudjuk... Nem mondja senki. :(

Még egy kérdés: Én eddig úgy csináltam, hogy a linkblogban volt egy kis kép, ami-re linkeltem egy oldalt, bejegyzést, állandó oldalat, stb... Tehát nem felirat formájában...
Ezt a jövőben hogyan tudom megoldani?

Köszönöm válaszod!

BDK · http://ungparty.net/ 2012.01.13. 13:32:03

@cadix: Csodálkozom, hogy nem értitek: a linkblogok révén eddig az oldalsávba könnyen helyeztünk el formázott tartalmakat, képeket, táblázatokat, linksorokat - mindezeket szövegszerkesztőben játszi könnyedséggel végezhettük. Sokkal nehézkesebb módszert, hogy az oldalsávba a html-dobozok révén helyezünk el ilyesmit. Ha a html dobozokban nem csupán html-formátumban, hanem dokumentumformátuban (rich text) is lehetne tartalmat szerkeszteni (mint például a blosspot.com rendszerében), akkor nem lenne ez a gond. Én mondjuk ismerem a html kódokat, de például egy hosszú linksort összeállítani így sokkal-sokkal nehezebb, mint szövegszerkesztőben. Aki meg nem tudott html-kódolni, milyen jól jött neki ez a lehetőség.

Nem lett jobb a linkfelvétel sem, az új rendszerrel most egyesével történhet, és nem lehet mellé tenni mondjuk képet, linktelen szöveget, nem lehet táblázatba rendezni őket.

Ha a blog.hu kezdettől csupán ilyen lehetőséget biztosított volna, senki sem háborogna. De itt most konok kitartással ELVETTETEK egy praktikus és szívesen használt lehetőséget + eltüntettétek a régi tartalmainkat.

A MAGAM RÉSZÉRPL A LEGHATÁROZOTTABBAN KÉREM BLOGJAIM EREDETI ÁLLAPOTÁNAK A VISSZAÁLLÍTÁSÁT.

BDK · http://ungparty.net/ 2012.01.13. 13:36:41

@Milu75: ez az: épp ez a lehetőség szűnt meg. többek között. és ez az, amit kedves programozóink nem akarnak megérteni. szerintük az nem volt praktikus. nagyon is az volt, és elvették tőlünk.

A MAGAM RÉSZÉRŐL A LEGHATÁROZOTTABBAN KÉREM BLOGJAIM EREDETI ÁLLAPOTÁNAK A VISSZAÁLLÍTÁSÁT, a linkblogok szerkeszthetőségét.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.13. 14:00:37

Az "elvették Tőlünk" kijelentéseddel azért vitatkoznék.

Igaz, eddig erre volt lehetőség, mostantól nem. Háboroghatunk, hőzönghetünk, követekőzhetünk, de alapvetően ez nem szerencsés hozzáállás.
Egyrészről a blog.hu NEM A MIÉNK!!! Ez egy szolgáltató és NEM MI diktálunk. Már csak azért sem, mert egy fityinget nem fizetünk érte.

Szerencsésebb kérni, egyezkedni és nem rögtön támadni!

Félre ne érts! Nekem ugyanúgy fáj és nehézkes, hogy mostantól máshogy lesz... De a megoldást keresem!

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.13. 14:09:29

@Milu75: Köszönjük :) Egyezkedni se kell, mert bármilyen hihetetlen, odafigyelünk arra, amit kértek és megvalósítjuk, olvass vissza 100-150 kommentet ennél a posztnál, volt nem kevés kétségbeesés és kérés és lám mindet megcsináltuk, csak össze kellett egyeztetnünk a ti igényeiteket a megvalósíthatósággal.

Nekünk azt kell mindig figyelni, hogy 160.000 blog van a rendszerben és gyakorlatialg ahány blogger, annyi különböző igény van, sokszor egymással gyökeresen ellentétesek, de mindig mindent úgy igyekszünk megcsinálni, hogy a lehető legtöbb bloggernek jó legyen. Most is erre törekszünk. @BDK hozzáállásával, stílusával és a beragadt capslockjával viszont sok mindent nem tudunk kezdeni, ennek ellenére igyekszünk.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.13. 14:17:54

@cadix: Ezek szerint remélhetem, hogy ezt a képes linkelést is megoldjátok valahogyan? :)
Szuper lenne!

Igazából Én régen néztem ide, mert használtam a régi felületet, kényelmesebb volt. ;)
De ezek szerint akkor azt is megoldottátok, hogy az állandó oldalak cimkézhetőek legyenek? Nekem az is jó lenne nagyon!
Vagy, hogy egy bejegyzésből állandó oldalt kreáljak, vagyis átváltsam...???

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.13. 14:22:12

@Milu75: igen, Apuska, a kocsma.blog.hu-tól meggyőzött erről és az állnadó oldalak címkézhető lesz.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.13. 14:28:17

@cadix: Szuper!
Igaz, csak 1 kérdésre kaptam választ a 3-ból... :)

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.13. 14:38:33

@Milu75: képlinkelés hamarosan (úgy tűnik még ma, ha nem jön közbe semmi), állandó oldalcímkézése ma/jövő hét. Állandó oldalból poszt csinálás és vissza -> na ez nem lesz.

BDK · http://ungparty.net/ 2012.01.13. 17:03:36

a blog.hu valóban egy ingyenes szolgáltató, ám mi meg ingyen adjuk bele a tartalmat. mi nem fizetünk a szolgáltatónak a felület használatáért, a szolgáltató pedig nem fizet jogdíjat, felhasználási díjat, sem részesedést a reklámbevételéből. a dolog tehát legalábbis kölcsönös, de ha szigorúbban vesszük, akkor mégis mi tartjuk el a blog.hut, s nem fordítva. a blogger megél blog.hu nálkül, a blog.hunak viszont felkopik az álla a bloggerek nélkül. úgyhogy a viszony minimum kölcsönös, de az sem túlzás, ha úgy tekintjük, hogy a blog.hu van értünk, s nem fordítva. ezt nem árt tudatosítani.

a programozók hozzáállásával az a baj, hogy nemképesek belátni: egy működő rendszert vernek szét úgy, hogy nem adnak jobbat helyette, ellenkezőleg, hónapok óta nem képesek egy defektusok nélkül működő új rendszert felépíteni. nekem gyakran az a benyomásom, ezt az egészet azért találták ki, azért hitették el a főnökeikkel, hogy új rendszer kell, hogy ezzel nagyot kaszáljanak. új funkciókra valóban szükség volt, de új rendszerre nem, pláne, ha bizonyos vonatkozásokban szegényesebb és alkalmatlanabb a réginél. (apróság: ma azt vettem észre, hogy a szövegszerkesztőben nem lehet táblázatot készíteni - régiben lehetett - meg azt is, hogy a szélre zárt képekre ráragad a szöveg, nincs hézag kép és betű közt; ha akarom, hogy legyen, mászhatok bele a html kódba - mindez sokhavi "fellesztés" után).

hogy elvettek-e tőlünk valamit, azon lehet ugyan vitatkozni, de kétségtelen, hogy a linkblogokba tett, nem ritkán fontos és a blog szempontjából jelentőséggel bíró tartalmak nem jelennek meg a blogban, és nem is szerkeszthetők. ezeket a tartalmakat mi hoztuk létre, olykor nem kevés munkával, részei a blogjainknak. ha pusztán egy "a linkblogok megszűnnek" típusú ostoba érvelés miatt veszítjük el a tartalmakat és ezt a megszeretett és praktikus szerkesztősége lehetőséget - akkor minket veszteség ér, és az a minimum, hogy ezt szóvá tesszük.

meglehet, hogy a felháborodott hangnemem nem kellemes azok számára, akik a bajt előidézték, és nem is lennék indulatos, ha hónapok óta (!) nem jeleztem volna folyamatosan, hogy linkblog, linkblog, linkblog. ahelyett, hogy valami jó megoldást találtak volna, netán átmentik az új rendszerbe és ott is használni engedik, úgy szüntették meg, hogy eltűntek a blogjaink szerves tartozékai. ez felháborító, bármekkora nagybetűvel indokoltnak gondolom leírni. nem arról van szó ugyanis, hogy egy szolgáltatás hiányzik a kínálatól, hanem hogy a funkció megvolt, létezett, használtuk - és elvették tőlünk. elvették a tartalmat, a lehetőséget, elvették blogjaink kialakított arculatát. és miért? hol van az a nemes nagy cél, ami ezt indokolta? hol van a príma új lehetőség? linkelhetjük be egyesével (!!) a kedvenc oldalainkat anélkül, hogy link nélküli szöveget vagy képet tudnánk mellé tenni, vagy kínlódhatunk (aki ért hozzá) a html-dobozokban a kódokkal, ha képet, linksort, táblázatot akarunk az oldalsávra helyezni. és nem képesek belátni, hogy ez szegényesebb, rosszabb, mint a régi lehetőség. valamiért úgy sejtem, a linkdobozok integrálása az új rendszerbe nem tartozna a legbonyolultabb programozói feladatok közé. de mert itt valamilyen elvek vannak, kérem, hát mégsem használhatjuk, és nem használhatjuk az állandó oldalakat sem úgy, mint korábban - és a régi adminfelülület nyilván meg fog szűnni, vagy ha mégse, a linkblogokat akkor sem engedik most már ebben sem a régiben szerkeszteni. miért? miért? miért? eddig lehetett, most már nem lehet. magyarázat?

a magam részéről határozottan kérem blogjaim eredeti állapotának a visszaállítását. csupa kisbetűvel, de semmivel sem kevesebb felháborodással.

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.13. 17:27:55

@BDK: A kollégám beépített rich texteditort html oldaldobozba, azzal határozottan többet tudsz elérni mint eddig. Nyilván azt fogod válaszolni hogy nem nem és kéred vissza a régit. Ez hétfőn fog kiélesedni. AZért hétfőn, mert hétvége előtt nem teszünk új dolgot, mert ha véletlenül baj van, akkor ne hétvégén legyen káosz. Nyugodj meg és tisztelettel kérlek, hogy ne feszültséget szíts, mert értelme nincs és mint mondottam 160.000 blognál marha nehéz mindenkinek megfelelő megoldást nyújtani. 10 bloggerből 9-nek az a fontos, hogy minél kevesebb gomb, átláthatóbb felület legyen, 1 -nek meg az, hogy mindent tudjon állítani. Tegyél igazságot (persze tudom, legyen minden egyszerre, leszarod azt a 9-et akinek az egyszerűség a fontos).
Kérlek ne legyél destruktív, mert az nem megoldás.

@Milu75: Egyeztettem a fejlesztőkkel. Ha jól sejtem neked azért volt fontos a poszt/oldal váltogatás, hogy tudj teljes értékű posztot írni, de ne feltétlenül jelenjen meg a blog főoldalán. Ha ezt jól látom, akkor jó hírem van, erre is találtunk megoldást, hétfő/kedd magasságában élesíteni fogjuk.

**Valcsa** · http://zenefuleimnek.blog.hu 2012.01.13. 17:44:59

@cadix: Köszönöm. :) Ahogy látom, most már tökéletes rend uralkodik oldalt a lemezeim között, ezer hála. :D
További jó munkát! (=

BDK · http://ungparty.net/ 2012.01.13. 18:38:48

@cadix: ez valóban jó hír, örülök, köszönöm! a html-dobozhoz adott szerkesztési-formázási (esetleg kép- és táblázatbeszúrási?) lehetőség már valóban egyenértékű alternatíva, ezzel kiváltható a linkdoboz. határozottan örülök neki! de hogy értsed, mi a bajom a hozzáállásotokkal: jó lett volna, ha ezt nem utólag (talán hőbörgésemnek is köszönhetően), hanem előzőleg ajánlottátok volna fel, készítettétek volna elő. ne öntsd ki a piszkos vizet, amíg nincs tiszta - de ti a tisztát öntöttétek ki azzal, hogy eltüntettétek a tartalmakat. viszont valóban örülök, ha ezzel az oldaltartalmak könnyű szerkeszthetőségét visszakapjuk.

megjegyzem, szerintem az igazán fair és körültekintő megoldás az lett volna, ha - minket erről értesítve - egy-egy editorral már ellátott html-dobozba átmozgattátok volna a linkblogjaink tartalmát, és vsak eztán szüntettétek volna meg a linkblogot. a látogató így észre sem vette volna, hogy valami hiányzik az oldalsávokból (barátaim azt hitték: levettem az oldalukra mutató linket), s mi sem éreztünk volna veszteséget. egy ilyen előzékeny megoldás láttán olyan konstruktív lettem volna, mint a pinty!

mindezekkel együtt megsérteni senkit nem akartam (bocs, ha mégis), de simulékony hangnemre én nem igazán vagyok képes, ha oktalanul elvesznek tőlem valamit. és lehiggadásomban az sem segített, ahogy a magatok igazát hajtogatva az egyesével való linkelés és külön oldalak meg posztok kilistázási lehetőségét hoztátok fel újra és újra, mintha nem értenétek, hogy másról beszélek, s beszélünk még néhányan (lévén a linkblog sokkal többre volt képes, mint címek kilistázására). örülök, hogy végül, úgy tűnik, mégsem ágáltam hiába, s lehet majd dokumentumként szerkeszteni a oldaldobozok tartalmát. ha ehhez - mint levélben erre ígéretet kaptam - a tartalmakat is újra hozzáérhetővé teszitek, akkor kis munkával gyakorlatilag előállhat az a helyzet, amit nem átallottam kérni: visszaállhat blogjaink eredeti állapota.

hogy 10 bloggerből 9-nek mi a fontos, az lényeges szempont. de attól, hogy mondjuk a wördöt a felhasználók döntő többsége csak szöveg írására használja, attól az még számos nagyon speciális egyéb lehetőséget is biztosít mondjuk a gyorsszövegektől makrókig és mezők beágyzásáig vagy (százból hányan használják ezeket?). a fejlesztők miattuk fejlesztenek, s nem azok miatt, akik írógépnek használják a komputert.

szó sincs tehát arról, hogy "leszarnám" (no, trágár szót mégis te használtál, s nem én, aki pedig szerinted rossz hangnemet ütök meg - ne adj hát ilyeneket a számba) mások igényeit, használok én lebutított rendszereket is, twittert monjuk - és eszembe sem jut táblázatot szerkeszteni benne. itt viszont másról volt szó: a régi rendszer tudott valamit, amit az új nem tud. (hogy az új felület áttekinthetőbb és praktikusabb-e a réginél, az egy másik vita tárgya).

summa summárum: örülök, ha az elveszettnek látszó lehetőség más alakban megnyílik előttünk, de fenntartom, hogy ezt másképp kellett volna elvégezni, mint ahogy azt is: különösebbek nem kell hálásnak lennem azért, ha határozott kérésemre a kocsimba visszateszi a légkondit az, aki korábban megkérdezésem nélkül kivette.

szép hétvégét, várom a szövegszerkesztős boxokat és ha lehet, bennük a most hozzáférheretetlen tartamokat is.

engyus 2012.01.14. 12:16:37

Üdv :)
Nos én az új felületen az oldaldobozok menüpontnál még mindig nem látok semmit :( És rákattintottam ott a mentés parancsra ami után a blogomban eltűnt az összes oldaldoboz. Volt ám ijedtség :) Vissza kellett mennem a régi felületre és ott is menteni egyet, így visszaállt.

Valamint ha a régi felületen szerkesztem a bejegyzés szövegét... na az kb. már lehetetlen... hiába formázok meg valamit és illesztem be, nem történik semmi. Úgyhogy az új adminban kell formázni meg képet beszúrni. Viszont sok minden még jobb a régi változatban és ott kell ügyködni, de ha itt nyitom meg újra a a friss bejegyzést a kép nincs ott, és a formázás nem látszik :)

Remélem hamarosan helyre áll a rend! :

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.14. 13:50:07

@engyus: Az oda-vissza váltogatás biztosan galibákat okoz, lévén két másik gyorsítótárat használ, ami pontosan ezt eredményezi, amit írtál, hogy a két rendszer nem lesz szinkronban.

AnRea 2012.01.14. 14:28:49

@cadix: Bocsi, de esetleg kaphatnék segítséget? Írtam levelet, de gondolom nem találjátok. Írok megint ha kell. Köszönném! :)

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.14. 14:41:16

@AnRea: ha megtennéd hogy megírod újra, az nekem sokat segítene, mert akkor nem kell átbújnom több ezer emailt :) Elég csak egy emlékeztető, mert akkor az email címed alapján már gyorsan megtalálom.

AnRea 2012.01.14. 19:28:07

@cadix: Jessz! És sikerült felvennem a kapcsolatot! Végre nem érzem magam láthatatlan UFO-nak! Átküldtem újra. Köszönöm a figyelmet! :)

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.01.15. 00:54:44

@cadix: szia - kedves cadix, emlékezetem szerint Te azon kevesek közé tartozol, aki segített már itt nekem. Kérdésem: november óta leveletek (1.: segítség blog, 2.:itt, 3.:support mailcím) egy problémámmal kapcsolatban (nagy, közös blog.hu probléma: elromlott a képkezelésnél a "körbeszöveg nélkül" funkció - sokak panaszkodnak), és kéthetente-havonta egy félmondatos "válasznál" ("rajta vagyunk!", "írd meg mégegyszer", "kész van, de...", stb.) nem kapok többet - persze a hiba NEM javult ki... (arra sem kapok választ hogy mekkora a gond és mikorra reménykedhetek javulásban, s miért a késedelem.)

Kihez és hogy fordulhatnék?... 5 blogom van amiben érint vagy 40 posztot (és a jövőben írandókat), nagyon bánt hogy elromlottak (és bevallom az is, hogy eközben levegőnek néznek...).

Bocsánat - és köszönöm előre.

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.15. 01:42:19

@mB: na ezt egészen biztosan kijavítottuk és jól és működik minden körülmények között, tehát tudsz képet beszúrni úgy, hogy az középre legyen rendezve és ne legyen körülötte szöveg.
Írj nekem direktbe mailt, hogy melyik blog melyik posztjánál szaródik el mégis a dolog és megnézem, mert valószínűleg központi hiba nem lesz, csak valami félreértés. cadix kukac blog pont hu

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.01.15. 12:06:09

@cadix: köszönöm a választ! - most írok privát üzenetet [úgy a negyedik embernek, úgy hatodszor... - és nem "melyik poszt", hanem minden blogom [kb. 5] minden ilyen képkezelésénél] (és sajnos a problémám persze NEM javult meg... ;-) )

De mindjárt részletezem!

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.01.15. 12:21:58

@cadix: (bocs, csak még egy mondat tisztázásként: PONT nem középre akarom rendezni "körbeszöveg nélkül", hanem jobbra-, balra, egymás alá, és PONT hogy csak központi gond lehet, mert az összes blogomban ugyanaz a gond, és NEM valami új extra ötletemet szeretném megvalósítani, hanem többhónapos-éves posztjaim romlottak el, estek szét [kábé novemberben]. Elnézést, csak hátha olyan is olvassa, aki ugyanezzel küzd.)

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.15. 15:10:48

@mB: @AnRea: Mindkettőtök problémájára írtam privátban, még nem megoldást sajnos, de sikerült megérteni, hogy mi a gond. Mindkettőtök válasz levelében másolatban ott van egy-egy kollégám címe, akik holnap segíteni fog nektek.

AnRea 2012.01.15. 15:27:30

@cadix: Köszönöm, válaszoltam. Jó lesz kommentek nélkül is! :)

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.16. 16:59:44

Sziasztok,

Írtam a support-nak is, de kétségbe vagyok esve, ezért minden fórumon megpróbálok segítséget kérni.
Keresek 7db "állandó oldalamat", illetve régi linkblogot. :(
Tudom, hogy ezek megszűntek, de mivel Én anno még semmit nem konyítottam a blogoláshoz, ezeket a "bejegyzéseket" valamiért a linkblogok közé mentettem.
Sokat dolgoztam velük, sokáig tartott megírni. :(

Szeretném kérni, hogy segítsetek Nekem vissza állítani. Nem feltétlen linkblog formájában, hiszen nem is az a lényege. Vagy állandó oldalként vagy sima bejegyzésként.
A direkt linkjüket sajnos nem tudom, az egyik oldaldobozba voltak kirakva. Ám mivel azt mondtátok, semmilyen tartalom nem fog elveszni, kérem segítsetek!!!

Köszönettel:
Milu75
nagyek.blog.hu

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.16. 17:33:58

@Milu75: Nem veszett el semmi, mindjárt megcsinálom neked :)

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.16. 17:46:55

@Milu75: Nézem épp a blogod, de te a régi rendszerben is elég káoszosan vittél fel mindent... -> Na ezért csináltunk új rendszert, a kétkedőknek a te blogodból csinálok screenshotot, a régi felületről.
Mindet adat megvan, de nehezen tudom kihámozni, hogy mit hova kell tennem, de megcsinálom, ha valami nem stimmelne, akkor mailben jelezd nekem. cadix kukac blog pont hu

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.16. 18:24:16

@cadix: Köszönöm!!!!
Bizony, káoszos, hiszen abszolút hozzá nem értőként kezdtem neki.
Most már talán értek olgokat és el is kezdtem vissza kreálni az oldaldobozokat, csak ezt a 7 linkblogot nem találtam.

Ez lenne a legfontosabb!
Az oldaldoboz címe: Az Állatkáink volt és benne 7 kép:
A linkblogok címe pedig : Zeusz, Lola, Ábel, Süti, Masni, Vilmos és Foltos és a kicsik.

Nagyon köszönöm!!!!
Ha ezekből állandó oldal lesz, nagyon fogok örülni!!!! :)

ungparty · http://honlapoptimalizalas.blog.hu/ 2012.01.16. 18:28:44

kísérletet tettem az új admin használatára: próbáltam gyári sablont másolni, hogy aztán mint sajátot, szerkeszthessem. az átmásolt sablon üres volt, vagy üresnek látszott, sem a html, sem a css ablakban nem volt semmi, s ha a saját sablont választottam, a blog helyett üres oldalt mutatott a böngésző. visszaléptem a régi adminba, ott mindezt gond nélkül elvégeztem.
-- elvben mára ígértétek a html-boxokhoz a text editort... (BéDéKá vagyok)

ungparty · http://honlapoptimalizalas.blog.hu/ 2012.01.16. 18:33:06

tegnap új adminban posztot írtam. kép beszúrása, jobbra vagy balra zárás: a kép és a szöveg között nem keletkezik hézag, a betük ráragadnak a képre, a dolog elég rút. régi szerkesztő szép hézagot, talán 8-10 pontosat képzett automatice.

ungparty · http://honlapoptimalizalas.blog.hu/ 2012.01.17. 10:46:01

A html-boxokban, ígéret ellenére, továbbra sincs rich text editor.
A linkblogok tartalma nem jelenik meg és adminból is hozzáférhetetlen. Az új admin hosszú hónapok elteltével is számos defektust mutat, működése bosszantóan elégtelen.

BDK · http://ungparty.net/ 2012.01.17. 11:17:41

Új szövegszerkesztőben kép feltöltésekor nem látok olyan opciót, amely lehetővé tenné új könyvtár nyitását a feltöltendő kép számára.

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.17. 11:29:35

@BDK: Imént küldtem neked egy emailt, ez a link volt benne: screencast.com/t/617FqHmc8N

Ennél igényesebb, hanggal ellátott segítség videók készülnek éppen, amelyek bemutatnak minden funkciót.

BDK · http://ungparty.net/ 2012.01.17. 11:43:13

Kösz szépen.
Megjegyzések:
A képigazítás végül is rendben, bár kicsit azért el van ez rejtve, eszembe nem jotott volna magán a gombon keresni a funkciót.
A könyvtárnyitás kifejezetten szerencsétlen, nehézkes. Külön gombbal jobb volt.

Legfőbbképpen:

Október eleje óta szorgalmazzátok az új adminra való átállást, és most jutottatok da, hogy leírásokat és oktatóvideókat készítsetek? Nem fordítva kellett volna?
No meg: nehéz elhitetni a szegény júzerrel, hogy logikusabb lett az admin, ha tanfolyam kell a használatához.
Nagy kudarc és szememben nagy égés ez az egész átállás.

Mi a helyzet a html boxok rich text szerkesztőjével és a hozzáférhetetlen linkblog tartalmakkal?
Csak én tapasztaltam, hogy az új adminban nem lehet sablont másolni?
Kösz a segítséget, de mennyivel boldogabb lennék, ha nem szorulnék segítségre és zavartalanul használhatnám a régi rendszert a jővőben is. Kérlek, hagyjátok meg a párhuzamosságot, és adjátok vissza a linkblogokat. Nem hiszem, hogy tehnikailag ez nehéz lenne, hiszen még pár napja is használhattuk.

BDK · http://ungparty.net/ 2012.01.17. 11:54:44

A képbetűzés még sincs rendben így. Mert ha már betűztem, szövegszerkesztés közben nem gondolhatom meg magam: ha balra tettem, de mégis jobbra változtatnám, újra eltűnik a köz, rászalad a betű a képre. Törölnöm kell és újra betűznöm. Nehézkes, alkalmatlan.

(Az ember akkor látja, jó helyen van-e a kép, amikor már betűzte. Előre eldönteni sem rossz, de utána változtatni ne törléssel és újrabetűzéssel kelljen.)

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.17. 11:59:45

@BDK: @BDK: Drága BDK! Imént küldted el ezeket nekem levélben, azokat szépen meg is válaszoltam neked, jóval több infot beleírva, mint amit itt publikusan tenném, viszont ha nem haragszol meg, akkor itt már nem válaszolok újra, inkább dolgoznék a kollégáimmal egész napos kommentezés és levelezés helyett, hogy azokat amiket te és mások is jeleznek még ma kijavíthassuk/módosíthassuk az igényeitek szerint

BDK · http://ungparty.net/ 2012.01.17. 12:33:02

@cadix: "inkább dolgoznék a kollégáimmal egész napos kommentezés és levelezés helyett"

És ez a helyzet vajon azért állt elő, mert jó az új rendszer és remekül működik, vagy azért, hogy rosszul csináltátok meg és még rosszabbul kommunikáljátok, menedzselitek? (A súlyosabb kérdésekre - sablonmásolhatóság, html-box megígért editota - most sem válaszoltál).

De ha majd lesz kis időm, akkor azért sajnálgatlak.

Más, és komolyan: olyan nagy dolog lenne gyakorolni egy kis gesztust: visszaadjuk a linkblogokat és megígérjük, hogy nem szűnik meg a régi admin. Aki akarja használja, aki „jobbat” akar, váltson az újra.

Nem hiszem, hogy ez technikailag túl nagy feladat lenne részetekről – és mindenki megnyugodhatna.

Én garantáltan nem írnék több levelet és bejegyzést, mint ahogy 2006 óta, amióta bloghús vagyok, évi 1-2-nél biztosan nem írtam többet. Mivel egy jól működő és átlátható rendszert használhattam, amelyhez nem kellett tanfolyam.

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.17. 13:31:18

@cadix: Szió,

Köszönöm szépen a visszahozást! 5-öt látok is a 7-ből. Szuper!!!
Kérhetem még a "Süti" és a "Masni" című linket (linkblogot) is visszarakni? Arra azt írja: "sajnos nincs megjelenítendő bejegyzés" :(

És hogy ne legyek ennyire off... :
A melóban internet explorert használok. Version 7.0.5730.13
És itt az állandó oldalaimat egyáltalán nem látom. :S
Plusz a sablonoknál a CSS szerkesztő szétesik, teljesen átláthatatlan.
Otthon a Firefox-ban ezzel semmi gond nincsen, ott szuperul működik minden. Remélem tudtok ezzel az információval kezdeni valamit.

AnRea 2012.01.17. 17:11:11

@cadix: Sajnos nem lett jó, amit küldtetek. Írtam emailt.
(bocsi, csak nem akarok elveszni a rengetegben, mikor végre megtalálódtam) :)

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.17. 17:15:21

@AnRea: Jó volt már az, csak sajnos belenyúltál :(
Most betesztem ismét a linkeket a "Kedvenceink" oldaldobozba, csak kérlek ahhoz ne nyúlj.

AnRea 2012.01.17. 18:06:27

@cadix: Belenyúltam? Ezt hogy érted? Nem nyúltam bele....
Letöltöttem az xml-fájlt, amit küldtetek, azt megpróbáltam feltölteni, de nem ment.
Nem értem ezt a belenyúlás dolgot :(

AnRea 2012.01.17. 18:11:24

@cadix: ... és egyáltalán milyen link, és milyen kedvencek oldaldoboz? Mi köze van ennek ahhoz, hogy máshová szeretném költöztetni a blogomat? Nem értem.... Nem lehet, hogy összekevered az én "ügyemet" valaki máséval?

Milu75 · http://jrtt.blog.hu 2012.01.17. 18:45:56

@AnRea: Szia,
Szerintem Cadix ezt a választ Nekem szánta...
Szerintem... :)

@cadix: Köszönöm!!! Minden rendben, mindent megtaláltam!! ;)

AnRea 2012.01.17. 18:49:28

@Milu75: Rájöttem. Semmi baj ezzel :)

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.17. 19:25:51

@AnRea: Jaj, bocsánat, félrement valóban :) Az új xml sem volt jó?! Ez meglepve hallom saját wordpress vagy wordpress.com-os oldalra töltenéd fel? Csinálok egy tesztet és mailben értesítelek

@Milu75: Már minden kerek, ott vannak a linkek rendben ;)

AnRea 2012.01.17. 19:33:19

@cadix: Semmi baj! :) Válaszoltam.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.01.18. 10:43:54

én nem mertem még átváltani az új adminra, annyi rosszat hallok - ez szűnik meg, az nem érhető el... El tudom képzelni hogy az elégedettek nem szólnak hozzá mert minek, csak használják és kész, de így is elrettentő az a sok rossz minősítés... :-(

Más: én is csatlakoznék a fentebbi kritikákhoz a válaszok minőségének vagy elmaradásának kérdésében, illetve anblokk a kommunikációt illetően. Nemrég egy részkérdésről zártunk le egy kéthónapos (!) levelezést (váltott válaszolókkal, így minden újabb becsatlakozónak újra el kellett mondani a gondomat...). A CSATTANÓ, hogy a hosszas levelezés LEGVÉGÉN derül ki hogy amit én (és pl. a segítség blogon vagy itt is többen) hibának találtam és ami sok posztomat tönkretettem, az szándékolt, sokak által kért (?) tudatos változtatás... (a képbeillesztés "körbeszöveg nélkül" funkciójáról van szó, most különösebb kifejtés nélkül).

Amennyit és amennyi emberrel leveleztem, annyi idő és energiaráfordítás FELÉBŐL lehetett volna írni egy posztot a megváltozott képkezelésről, közölni lehetett volna a konzekvenciáit, sőt, a végén (khm) még elnézést is lehetett volna kérni a (talán kisebbségben levő?) használóktól, akiknek a váltás gondot okozott. Az (igen sok fejfájást okozó) elmaradó válaszokból az ember az idő hiányára (is) következtet, de minimális figyelemmel FELEENNYI munkával lehetne korrekt tájékoztatást nyúljtani...

MINDENKINEK jobb lenne, nem értem miért vállal fel a blog.hu ennyi feszültséget és konfliktust (a fenti változás publikussá tételét is vagy 3-4-szer kértem - semmi. Decemberi az utolsó itteni poszt ["Coldplay"]..., és a "segítség" blogon sem épp tegnapi...)

mB, egy elkeseredett használó

blogoutsider · http://kocsma.blog.hu/ 2012.01.20. 08:06:21

@cadix: Ugye a régi felületen a mostani állandó oldalakat vissza lehet még majd állítani posztra, ott becímkézni "kocsmablogos igény szerint" aloldalakra, ami az új rendszerben meg már úgy működik majd, ahogy Ti elképzelitek?
Egyes blogok esetén ez sem lesz kis meló, akkor jövő héttől kell számolni ezzel?
Ámen.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2012.01.21. 11:51:59

Sziasztok,

én fél órával ezelőttig tök nyugodt voltam, de ide írtam egy tök hosszú hozzászólást és egy hiba miatt eltűnt az egész. Szóval most már kezdek ideges lenni, mert kezdhetem elölről.

Három gondom van az új rendszerrel.

1

Amikor az régi rendszerben a posztok felett ajánlószövegben az "irány az új felület" linkre kattintok, bejön Marilyn Monroe és egy gomb, hogy "vissza a régi admint". És itt leáll. Ha ilyenkopr visszamegyek és újra próbálom, van amikor elsőre átmegy, van amikor csak további próbálkozások után.

Ráadásul nekem soha nem marad úgy, hiába megyek át, legközelebb megint a régi jön be. A mobilon is ugyanez.

2

Az új felületen nem lehet a posztokat időzített vázlatként menteni, mint a régiben. Ez nagyon rossz, mivel nem lehet "tartalék posztokat" előre időrendbe tenni, anélkül, hogy élesítené az ember. Így fennáll a veszélye, hogy véletlenül online megy egy félkész poszt, ha az ember elfelejt ránézni. Nálam több mint 900 poszt van már, kénytelen vagyok a félkészeket előre időrendi sorrendbe tenni, mert különben meg bent hagyja a listában az utolsó mentési időpontnál és akkor keresheted össze-vissza a félkész posztjaidat.

Javaslat: lehessen beállítani "időzített vázlat" és "időzített post" változatot egyaránt

3

Az új oldalon lévő wysiwyg felületben az oldaltörés gomb nem a szokásos és nemzetközileg ismert-használt <!--more--> kódot adja, hanem valami mást. Ez a más ráadásul kint élesben az oldalon NEM IS MŰKÖDIK.

Ez nekem azért gond, mert egy amerikai szolgáltatónál is megy angolul a blogom és így át kellene írogatni a kódot, pedig a <!--more--> verziót minden szolgáltató ismeri és még működik is.

Továbbá szeretném megjegyezni, hogy a windows mobil böngésző törli a HTML kódból a <!--more--> kódsort, tehát ha mobilról akarom élesíteni a posztot, akkor kiveszi az oldaltörést és egyben jelenik meg a poszt.

Ez a hiba az új felületnél valszeg már nincs meg, de azt jelenleg nem tudom használni, mert mindig visszavált (ha egyáltalán átjutok).

Amúgy nekem tetszik az új admin és sokkal gyorsabbnak is tűnik. Előre is köszönöm a segítséget.

RÁADÁS a blog.hu-ra vonatkozóan

Ha már egyszer nem enged kétszer posztolni adott időn belül és a karakterek számát is korlátozza a rendszer, miért nem tesztek ide be egy idő visszaszámlálót és egy karakter számolót, hogy ne járjon úgy az ember, mint én az előbb, hogy elszáll az egész iromány a francba. Ráadásul a jó hosszú, fél órán át begépelt cucc száll el a karakterszám miatt. Ez rohadt idegesítő.

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.21. 12:21:35

@blogoutsider: még elérhető marad a régi admin jó ideig, ami a közeljövőben várható, hogy az új lesz az alapértelmezett.
Az oldaltípusú posztokhoz pedig valószínűleg csinálunk egy felületet, ahol tömegesen lehet pakolni őket ide-oda ízlés szerint.

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.21. 12:26:32

@GYUSZI BACSl: sorba válaszolok:
1.) A fenti posztban leírjuk, hogy ha átváltottál, akkor a blogodneve.blog.hu/admin címen lépj be és ne a blog.hu/admin címen. Te biztosan az utóbbit használtad és ezért áll vissza mindig a régire. Ez addig lesz csak így még az újat alapértelmezetté nem tesszük.

2.) Értem a felvetést, de időzített vázlat biztosan nem lesz, viszont felvettem a teendők közé azt, hogy a posztlistában lehessen szűrni a "privát" státuszú posztokra. A privát állapot arra való, hogy az a poszt legyen benne, ami még írás alatt áll és senki számára nem szabad látszódnia.

3.) A pagebreak gomb a html forrásba <!--more-->-t szúr, ez egészen biztos. Válts át html nézetre, biztosan így lesz.

GYUSZI BACSl · http://special.blog.hu 2012.01.21. 13:21:03

@cadix: szerintem a privát pont nem tudja azt, amit én szeretnék és ráadásul amit kérek, az a funkció benne volt az előző változatban, miért gond ez?

Amúgy az új felületen indított bejegyzés vázlat egyáltalán nem látszik a régiben. Valszeg ez is ezzel van összefüggésben.

Az oldaltörés gombbal az a vicces, hogy most tényleg jó, de reggel mikor írtam, még nem azt szúrta be, amit most. Valszeg közben javítottatok rajta (ugyanis direkt kipróbáltam, nehogy hülyeséget írjak, és egy <div style= ...> kezdetű két soros kódot szúrt be, aminek semmi köze nem volt a more-hoz.

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.21. 13:25:10

@GYUSZI BACSl: A két admin nincs szinkronban, mert más cachet használ, cak egy idő után jelenik meg mindkettőben.

A világon semmit nem javítottunk, hidd el hogy jó volt az déleleőtt is, a régi ilyet szúr be:
<div class="pagebreak"><!--more--></div> az új pedig <p><!--more--></p>, mindekettő teljesen jó, a lényeg hogy more benne legyen.

Időzítéses dolog: rengeteg felhasználónk nem igazodott ki, hogy melyik állapot melyik, mikor jelenik meg mikor nem, ezért lett összevonva 4 állapotba az eddig sok kombináció. A Privát tudni fogja azt amit akarsz, azzal a kiegészítéssel, amit fentebb írtam, hogy szűrni tudj rá.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.21. 23:49:03

remélem jobb lesz, mint a régi, mi van a linkblogokkal? sikerült már lecsiszolni?

P.mester 2012.01.22. 19:33:12

üdv

kérdésem: az új adminon nem látok olyan lehetőséget, hol lehet "tovább" linket beszúrni ikon vagy forráskód alapján. Van vagy csak én vok bölény?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.27. 17:53:48

@P.mester: miért nem írod be html-en hogy <!--more-->
van egy ilyen gomb is?

Zsibrák 2012.01.30. 09:34:16

Kedves Cadix,
a www.aron.blog.hu - n a jobb felső sarokban levő kék feliratot (X pajtim kíváncsi)szeretném eltávolítani. Ezen az új adminfelületen egyszerűen nem találom... Segítenél?
Köszönöm!

2012.01.30. 17:32:03

Másnak is ilyen lassú az új admin, vagy csak én bénázok el valamit? Nem volt időm végigolvasni az összes hozzászólást, elnézést, ha esetleg már valaki felvetette és válaszoltak is.

P.mester 2012.01.31. 11:30:26

@tesz-vesz:

azt szoktam beírni, csak kellene olyan gomb, hogy "forráskód", csak én ilyet az új felületen nem találok. Ha pedig csak szimplán beírom a more taget, akkor természetesen nem műkszik.

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.31. 11:49:32

@tesz-vesz: van more gomb: screencast.com/t/I4vuRWajI3RS
@P.mester: van html nézet gomb :) screencast.com/t/FpEFkFPfj
@Turchi: nem új admin vagy régi admin függő a gyorsaság, mostanában túlterhletek a szervereink.
@Zsibrák: régi adminban

engyus 2012.01.31. 12:25:39

Sziasztok!

Csak nálam nincsenek még mindig oldaldobozok? Az új admin felületen a beállítások, oldaldobozok menüjében nem jelenik meg semmi... Ha rámegyek a mentésre, eltűnik a blogról az összes oldaldoboz, így csak a régi felületen lehet használni őket... Létezik már megoldás?

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.31. 12:27:04

@engyus: böngésző? oprendszer? blogod címe? screenshot? Ezek kellenek nekünk a support@blog.hu címre. Ha a hibabejelentő from keresztül írsz, akkor az első 3 kérdésre a választ automatikusan küldi a rendszer.

engyus 2012.01.31. 12:28:39

@cadix: Köszi, küldöm az infókat! :)

Zsibrák 2012.01.31. 12:29:40

@cadix: Köszönöm, megoldottam!

2012.01.31. 16:15:55

@cadix: Köszönöm a választ, viszont azért írtam, mert ha éppen a régi admin jön be, akkor az sokkal gyorsabb.

cadix · http://www.blog.hu 2012.01.31. 17:48:42

@engyus: kijavítottuk, délelőtt élesíthetjük ki, kollégám írt neked emailt.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.01. 11:14:20

@cadix: Szia! Pár hét elmúltával ránéztem az új admin felületre, de a korábbi felvetéseim megvalósulását nem látom.

Lesz olyan, hogy a vázlathoz dátumot tudjak beállítani? Nagyon nehéz lenne a munkám, ha 50-60 vázlatos posztot a mai naphoz öntene be.

cadix · http://www.blog.hu 2012.02.01. 11:18:14

@TrueY: szia, ilyet majd biztosan nem lehet, viszont tudsz majd szűrni, hogy pl. csak a vázlat posztokat lásd a listában, ahogy azt korábban is ígértem.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2012.02.01. 16:28:37

@cadix: Ez sem igazán jó. Ha nem tudok dátumot adni a vázlatnak, akkor közel 100 vázlat egy naphoz kerül. Nem fogom tudni átlátni... :(

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.02.02. 00:18:55

Az lenne a gáz hogy hiába kattintok az Oldaldobozban az adott linkmenü szerkesztésére, az csak tölt...tölt... és csak tölt... Kb sose tölt be azért mert már van benne vagy 20 link a menüben. Sztetek ez gyorsabb?:D Nah persze... xd

Oldaldoboz szerkesztése..... töltés...töltés...töltés......... WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!...töltés...
(10perc volt mire betöltött XD)

Ezzel csináljatok vmit, am imádom a blog.hu-t de ugyanúgy vagyok mint az Animeaddicts-el ott is újítottak az oldalon nem rég, már megszoktam de nem szeretem az ilyen újításokat általában.

Viszont hogy a mentési problémákat kijavítottátok, meg középre lehet helyezni a képet az hatalmas pirospont! :D

PMBennett 2012.02.07. 15:38:21

Bárhova belépek (értsd: blog létrehozása, linkek), akár akarok csinálni akár nem, létrehoz nekem egy üreset. Igaz, hogy nem látszik kivülről, de engem idegesít, hogy mégis ott van.
Kicsit nehézkes kezelni a linkblogokat, legalább is a régi felületen egyszerűbb dolgom volt.

cadix · http://www.blog.hu 2012.02.07. 15:40:04

@Mohy1977: én viszont ennek nagyon örülök, hogy ha valaminek a létrehozására nyomsz, akkor létrehozza azt a valamit. Kész szerencse! Minek kellene történni?! :D

ildsisy 2012.02.08. 09:49:20

Szia, a support@-on visszajött nekem a levél, amit az előbb írtam,(2x is) a lényeg a mai posztom (pár soros csak) de a ti ill. Index mai poszt linket tettem be, mert a téma olyan, és a poszt publikálva van, de a link 404-et... mutat!!!! Így felesleges a maim.. pedig jól van belinkelve a linketek...kicsit várok majd törlöm a mai posztom... megnéznéd? Köszi

Kapcsolatok Hálójában 2012.02.08. 15:31:29

@cadix: Szia!
Nemrégiben létrehoztam a kapcsolatokhalojaban.blog.hu-t. Majd pár próbálkozást követően töröltem... Mikor belépek az adminra, akkor új blog létrehozására van csak módom, viszont ténylegesen nem került törlésre a kapcsolatokhalojaban.blog.hu, ugyanis ezen a címen nem enged újra új blogot létrehozni... Ha megnyitom a címet, akkor látható a blog, viszont adminjához nem enged hozzá, ugyanis állapotom olyan, mintha nem is lenne blogom. Mit tegyek?

Kapcsolatok Hálójában 2012.02.08. 15:49:12

@cadix: Köszönöm szépen, elvileg rendben van, mert a blog eltűnt...
Viszont... kérdésem még lenne... a régi vagy az új adminon indítsam a blogot? Ha az új adminon kezdeném Firefox-ban, akkor a kiszolgáló nem található üzenetet kapom... viszont az alapproblémám az volt, amiért töröltem, és újrakezdtem volna a blogot, hogy a 18+ szűrő, és figyelmeztetés nem működött a blogban... hiába állítottam be...
Válaszod előre is köszönöm!

Kapcsolatok Hálójában 2012.02.08. 16:00:25

@cadix: Köszönöm!
Viszont a Felnőtt tartalom bekapcsolása nem működik sajnos... most sem! Ebben még tudnál segíteni?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.02.08. 22:13:03

@cadix: Könyörgöm, ha tudsz, segíts beállítani a Rovatok oldaldobozt, hogy lehessenek a rovatban témakörök. Aki a régi helpet összeállította, bizonyára remek informatikus, csak éppen kibaszott szarul magyaráz. Órák óta próbálkozom, de semmi. Régi admin felület, vagy új, mozilla vagy chrome, egyre megy.

ildsisy 2012.02.10. 09:30:11

Köszi a választ...

viktor900 · http://hunh.exp.hu/ 2012.02.11. 14:40:18

megoldódott a gond, a linkek menümet le kellett törölni és csinálni egy másik félét xD Beletelt vagy 20 percbe de most legalább működik.

Metál Marci 2012.02.12. 16:25:52

Sziasztok,
jól látom hogy nem lehet password-el védeni a blogokat?

Köszönöm.

pandanna99 2012.02.15. 13:36:06

@ungparty: Tudnál segíteni? Én nem tudok saját sablont csinálni sehol...még új vagyok

Dr. Tóth Zoltán 2012.02.20. 16:51:27

Nem szeretnák avatart. A saját bejegyzéseimhez sem férek hozzá! Kérek segítséget!

cadix · http://www.blog.hu 2012.02.20. 16:52:52

@Dr. Tóth Zoltán: avatar törlés az indapass.hu oldalon tudod megtenni, a nem férsz hozzá dolgot pedig fejtsd ki, hol? hogyan? mihez? >>> support kukac blog.hu

2012.02.26. 10:29:21

Kezdek megbarátkozni az új felülettel, miután rájössz mi hogyan működik tényleg jobb, mint a régi. De.

Csak én nem tudok szöveget beilleszteni és formázni? Ha egy word dokisban megírt szöveget szeretnék bemásolni az admin szerkesztőbe, sem jobbklikkre, sem az erre szánt ikonra kattintva nem történik semmi. (ctrl+c-ctrl+v-re igen). Az így beillesztett szövegeknél viszont a formázás nem oké. Sem a sorközök (értsd nyomogatom az entert a bekezdések miatt), sem a betűtípus formázása nem történik meg. Bár a szerkesztőben látom, mentés után az előnézetben nem úgy jelenik meg élesben, mint ahogyan azt az admin felületen beállítottam. (Tudom többször felhívtátok rá a figyelmet, hogy ne váltsunk vissza a régi felületre, de csak így sikerült megoldanom végül).

Az érdekelne, hogy ez általános probléma, vagy csak nálam nem müxik még mindig 100 százalékosan a szövegszerkesztés, vagy mint harmadik opció: én vagyok a béna.

Előre is köszi a választ, válaszokat.

négyzet báró · http://utalomazecetet.blog.hu 2012.02.27. 11:13:55

az új felületen az adminban nem látszanak az eddigi bejegyzések.
nem baj, amíg a régi felületet is lehet használni, de ha az megszűnik, akkor tegyetek majd valamit azért.

ildsisy 2012.02.28. 07:32:31

@négyzet báró: Ugyanez az egyik problémám nekem is, már írtam ezért KÉT HETE...

ildsisy 2012.02.28. 07:36:52

Szia Cadix! Ha az új adminban(mert oda van irányítva a Linkek kezelése) az oldaldobozokban blogajánló linkeket teszek be, mentés és utána kint a blogomnál nem elérhetőek a linkek! pl. az Urbanista blogot linkeltem be, stb. így nem jó kint a blogomban. Mit kell csinálni, hogy kattinthatóak legyenek az ajánlott blog-linkek?
üdv.

Kilenc 2012.03.01. 17:49:43

A bejegyzésekben egymás mellé helyezett képeket továbbra sem tudom úgy egymás mellé helyezni, hogy az középre igazodjon.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.03.01. 23:13:40

@safranyn: általános probléma, én is jeleztem, többször, a válasz: "nem prioritás"...

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.03.01. 23:19:06

@Kilenc: az új adminban (de a régiben is, az új bevezetése óta) leszűkült a képek elhelyezési lehetősége, az én kérdéseimre a válasz az volt hogy kevesen használják ki amit a régi nyújtott, egyszerűbb a többségnek az ami most lett, és ez marad... Ha visszaállna a régi, annak minden lehetőségével, én lennék a legboldogabb (sok sok emiatt szétcsúszott posztomat kellett újraformáznom - de szívesen visszacsinálnám akár mégegyszer, csak hogy szép, kezelhető és áttekinthető legyen - például a képek egymás mellé helyezésével).

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.03.01. 23:20:43

@ildsisy: írjatok a segitseg.blog.hu-ra és a support@blog.hu címre (akár többször ismételten) - ritkán, de előfordul hogy úgy válaszolnak.

mB · http://frankzappa.blog.hu/ 2012.03.01. 23:22:21

@pandanna99: nézd a segítség blogot:

segitseg.blog.hu/2008/12/04/hogyan_tudok_sablont_szerkeszteni

Elvileg az volna (meg a support@blog.hu) a kérdések megválaszolására, igaziból nem értem ennek a blognak itt mi a célja...

Kilenc 2012.03.02. 08:18:20

@mB: Ez a válasz a nemtörődömség jele. Felháborító!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2012.03.02. 08:33:37

@mB: a mi szempontunkból meg az lenne a prioritás. Sőt az alap.

BDK · http://ungparty.net/ 2012.04.17. 20:14:12

nem tudok visszalépni régi adminba, pedig ma reggel még lehetett. csak nem szűnt meg ez az opció?

cadix · http://www.blog.hu 2012.04.17. 20:27:48

@BDK: nem, még nem szűnt meg... Ott az oldal alján a link és az eddig megszokott módon eldob a visszaváltó oldalra. Érdemes még törölni a cookiekat, mert ezekben tároljuk hogy az adott gépen az adott böngészővel melyik admint használod.

BDK · http://ungparty.net/ 2012.04.17. 20:38:28

Kösz az ötletet, egy másik böngészővel valóban sikerült belépni.

cadix · http://www.blog.hu 2012.04.17. 20:39:30

@BDK: az előzővel is menni fog, csak töröld a cookiekat

BDK · http://ungparty.net/ 2012.04.17. 20:44:41

kösz, megfontolom, mert sok egyéb beállítás viszont jó, ha tárolva marad.

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2012.04.18. 10:39:38

A blogon jobb oldalon már korábban kitett linkeket hogyan lehet szerkeszteni az új felületen?

cadix · http://www.blog.hu 2012.04.18. 10:41:07

@Rammjaeger83: Csak az új felületen és Beállítások/Oldaldobozok menüben keresd. Azt az oldaldobozt keresd, aminek a tartalmát módosítanád.

Rammjaeger83 · http://katpol.blog.hu 2012.04.18. 11:01:16

@cadix:

Ilyen menüt nem látok. Csak a szokásosak vannak: összefoglaló, bejegyzések, kommentek, statisztikák, blogindítás.

cadix · http://www.blog.hu 2012.04.18. 11:14:48

@Rammjaeger83: Ha csak szerkesztő joggal rendelkezel a blogban, akkor ez igaz, mivel a beállítások menü csak adminként érhető el.

tévútonjáró 2012.04.24. 16:47:03

Én tényleg JÚZER vagyok blogírás szempontból. Nagy-nagy kitartással eljutottam odáig, hogy beállítsak egy sablont, hogy megtaláljam a betűméretet, színt, de hol tudom megnézni hogy megjelent az "írásom", és hogyan tudok megfelelő helyet keresni "neki". Pl. én, szerelem, stb. Köszönöm a választ!

12nyil 2012.04.26. 10:47:35

Üdv!

2011.01.01-től blogolok minden héten.
A kérdésem az lenne, hogy van-e rá mód, hogy a már korábban megírt bejegyzések ne csak havi bontásban legyenek hozzáférhetőek, hanem általam megnevezett témakörök szerint (is)?

Mindig akad 1-1 új blogolvasó, akik számára így jelezni tudnám, milyen főbb témakörökből válogathat a már korábban megírt blogbejegyzésekben.

cadix · http://www.blog.hu 2012.04.26. 10:48:43

@12nyil: Igen, erre való a címkézés. Az azonos témakörbe tartozó posztokra ugyanazt a címkét rakd rá.

12nyil 2012.05.03. 10:18:40

@cadix: Ok, köszönöm.

Hol lehet beállítani, hogy létrejöjjön ebből oldalt egyfajta tartalomjegyzék?

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.03. 10:38:20

@12nyil: Az Oldaldobozok között van egy Bejegyzések nevű, ott pl tudsz címke alapján listázni

prosequor · http://www.vallalkozas-okosan.blog.hu 2012.05.07. 12:11:10

Az létezik, hogy a blog.hu egyszer, az életben használható lesz, és nem tart mindenféle hibák miatt (nem lehet menteni pl.) 3 óráig egy 20 soros bejegyzés elkészítése?

minidobermann 2012.05.07. 22:53:53

Két problémám van. (több is, de hagyjuk!)
1.Olvasóim - vannak pár ezren - szóltak, hogy nem tudnak kommentelni. Ez eddig nem tűnt fel, de most, hogy szóltak...
2.Mostanáig jól megvoltam szöveggel és képekkel, de most szerettem volna videót feltenni. Nem ment, pedig a facebookra simán feltöltöttem ugyanazokat a videókat.

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.07. 23:13:39

@minidobermann:
1.) Hm, ez a kommentelés dolog érdekes, mely bogról van konkrétan szó.

2.) Videó feltöltés alatt mit értesz? Azt csak beágyazni lehet.

minidobermann 2012.05.08. 01:29:58

Szia!

Erről: pinschernaplo.blog.hu/

Hogy a videó-feltöltés alatt mit értek? Hm, nem könnyű kérdés.
A blogra fel lehet tenni fotókat, csak rá kell klikkelni fent a "kilimandzsárót" ábrázoló ikonra, utána kiválasztás, feltöltés, és a listára klikkelve beilleszthető a kép a blogba.
Videó-felrakásához (beágyazás?) van ott fent egy másik ikon, amelyik filmszalagra hajaz. Ha ráklikkelsz kéri a video URL-jét.
És itt kezdődik a gond. :(
Bocs, hogy a választ már csak holnap olvasom! Jó8!

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.08. 10:17:29

@minidobermann: Ott kellene beilleszteni a valahova (youtube, indavideo, vimeo, stb) feltöltött videód linkjét.

bikmakk · http://srbija.blog.hu 2012.05.08. 19:17:40

Helló! Bocs, hogy ide is, de ez a blog aktívabbnak tűnik. Az inda gépház-blogba az előbb beraktam ugyanezt, de hátha nincs átfedés a címzettek között.

Kérdésem: miért van az, hogy egyes posztjaink alatt megjelenik a Facebook like (nálunk: "Ajánlom") gombja, mások alatt meg nem? Konkrétan ronda üres lyuk van helyette a bejegyzés végén. Érdekes, mert itt megvan: srbija.blog.hu/2012/05/08/posztajanlo_dodik_szerint_torokorszag_beavatkozik_bosznia_belugyeibe
Itt viszont eltűnt: srbija.blog.hu/2012/05/07/ki_nyert_ma

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.05.10. 17:34:53

@cadix: Szia! Egy kérdésem lenne az oldaldobozokkal kapcsolatban. Azt tudom, hogy a korábbi linkblogot csak az új felületen lehet használni, de esetleg a többi oldaldoboznál is lehetnek gondok? AZ a helyzet, hogy van egy HTML text doboz, amibe olyan kódot írtam, hogy oldal kis képek láthatóak, amik egy címkéhez tartoznak... na most itt csak 6 ilyen képet tudok beszúrni, pedig elvileg a 4096-os max karaktert nem értem el messziről sem. Az utolsó mégsem látszik valamiért, de akár hova szúrom be a képet nem látszik... mintha nem frissülne az egész...
Illetve egy másik HTML text oldaldobozban meg iframet használok. Nos ez a doboz hol bejön, hol nem látszik egyáltalán. Ennek mi lehet az oka, szerintem nem az iframe, mert egy másik iframes doboz teljesen rendben van... ezt a két dobozt az elmúlt hetekben csináltam... lehet az a gond, hogy a régi felületen már nem lehet használni rendesen ezt a részt?
meg a kérdésem, ha átváltok újra akkor összezavarja a sablonom szerkezetét... anno átváltottam az újra, sajnos nem tetszett így visszamentem a régire... a sablon pedig megbolondult. Újra kellett csinálnom.
Köszönöm a segítséget!

ungparty · http://honlapoptimalizalas.blog.hu/ 2012.05.17. 16:36:02

...megszűnik a régi jó admin. Hát...

Most csak egyet kérdezek, légy szíves, igazíts el, mert nem találom:
új adminban hol tudom szerkeszteni a description taget?

(Régiben van ilyen: "Rövid leírás: .......... A description meta tagban és az RSS feedekben kerül felhasználásra. NE ADJ MEG HTML-T!")

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.17. 16:40:22

@ungparty: Ésszerűen egyszerűsítettünk itt is. A beállítások menü leírás mezőjében. Ha html-t pakolsz bele az sem baj, a blog leírás oldaldobozban az fog megjelenni, de a meta descbe skippeljük a html-t.

BDK · http://ungparty.net/ 2012.05.17. 19:18:34

@cadix: Kösz. Erre a mezőre gondolsz az új adminban?: "Írd le 1-2 mondatban, miről szól a blog!"? - merthogy itt nekem az látszik, ami a régi adminban a "Hosszú leírás" alatt van. A Google találatokban a régiben írt description (ott "rövid leírás") jelenik meg, és nem az, amit az újban szerepel. Akkor tehát az fog történni, ha jól értem, hogy a rövid és hosszú leírás helyett csak egy lesz, a régi rövidjéből képződött description törlődik és ennek a helyére automatice átkerül az, ami a régi helyen a hosszú volt?

Másik kérdés: hol állítom be a keywors taget? Régiben "Kifejezések" alatt volt (és külön voltak a címkék, a kettő lehetett különböző), itt most a címkékből generálódik majd?

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.17. 21:09:47

@BDK: Igen, pontosan így van, ahogy írod, ezek a mezők lettek "összevonva".

Azért idézőjelben, mert valójába nem töröltük a régi admin mezőibe felvett adatokat, hanem az adatbázisban megmaradtak és meg fognak maradni a jövőben is - sose lehet tudni alapon.

A címkék/keywords pedig azért lett "összevonva", mert logikusan a googlenek is és az olvasóknak is ugyanazzal a pár kifejezéssel kell jellemezned a blogot. Plusz a keywords mező tartalmát sajnos már csak nagyon kis mértékben veszi figyelembe a gugli.

De írok egy posztot ezekről a mező változásokról, hogy meglegyen szépen egyben.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.05.18. 20:04:03

@cadix: Szia, bocsánat, hogy itt kérdezem ezt, de itt szoktam választ kapni :) Szóval az lenne a kérdésem, hogy megoldható-e az, hogy egy iframe keretbe beágyazott részt csak a blog főoldalán mutasson... ha mondjuk már egy bejegyzésre rákattintok, akkor ne legyen ott.
Erre a blog.hu-n létezik megoldás?
Válaszodat előre is köszönöm.

Másodfok 2012.05.18. 20:36:47

Szépjónapot!
Két kérdésem lenne: az egyik, hogy nem tudok menteni új felületen (ha megnyomom a mentést, a módosításaim a css-ben eltűnnek és visszaáll az egész), ezen hogy tudok változtatni?
A másik: jól láttam, hogy eltűnt a pontversenyes doboz az új felületen? Ha igen, van rá mód, hogy mégis beállíthassam? Mert pont most akartam berakni újdonságként (már készítettem hozzá képeket is) és elég szomorú lenne, ha mégsem sikerül.

Köszönöm előre is a válaszokat!

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.19. 14:50:38

@Csabi87: Arra gondolsz, hogy a sablonba teszel be egy iframet és az főoldalon legyen, posztoldalon ne? Ez megvalósítható egy speciális sablontaggel, ezért írj a pcdevil kukac blog pont hu címre

@Ítélet: Valóban, hiba van a sablonmentésnél, hétfőre javítjuk! Türelmedet kérjük.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.05.20. 16:33:55

@cadix: Köszönöm szépen egyelőre úgy néz ki, hogy egy java script megoldással sikerült megoldani, de igen úgy gondoltam, ahogy írtad, ha esetleg az új felület nem szereti akkor majd írok a megadott e-mail címre.
Köszi!

cadix · http://www.blog.hu 2012.05.20. 17:48:40

@Csabi87: ez nem új/régi admin függő, mivel ez a frontend. Van egy speciális sablontag, ami más design tud a főoldalon/listaoldalon/posztoldalon, egy egyedi class-t ad minden típusnál és pl az iframet egy olyan divbe teszed amin rajta van ez a class, főoldalon display block, többi oldalon display none :) A tagért írj a címre ;)

Suricata 2012.06.18. 22:50:30

Én azt szeretném kérdezni, hogy az összefoglaló felület szerkeszthető valahol? Baromira idegesít, hogy nem látom a bejegyzéseket az admin felületen, csak kattintások és görgetések után. Engem nem érdekelnek a legutóbbi kommentek, meg hogy mi volt az elmúlt 24 órában. Nem lehet ezeket átrendezni, eltüntetni, vagy legalább azt beállítani, hogy mi legyen a kezdőképernyő? Pl a bejegyzések menüpont...
süti beállítások módosítása