Visszaszevasz

Friss topikok

@doktorbloghu

Linkblog

Utolsó kommentek

Címkék

admin (4) ajánló (4) ajánlott bejegyzések (2) akcitó (1) aszf (1) átállás (1) authorship (1) blog.hu (8) bloggazda (1) bloggerek (2) bloggerigazolvány (3) bloggerszövetség (3) bloghu (49) blogok (1) boldaldesign (1) bővebben link (1) buli (2) cemp (1) címkék (2) címlap (4) csr (1) design (2) desktop (1) developer error (1) digg (1) editor (1) előmoderálás (1) élő bolygónk (1) exitpopup (1) exit popup (1) export (1) facebook (5) feedek (1) fejlesztés (4) fejlesztések (29) felhívás (1) fizetett (2) föld (1) fotó (1) frontend (12) funkció (1) futás (1) galéria (1) goldenblog (2) gyerek (1) hatter (1) hellókarácsony (1) hibák (3) híradó (15) hirdetés (1) hr (1) https (1) i2 (3) import (1) inda (1) indanet (1) index2 (3) ingyen (1) instagram (1) játék (1) jobs (1) jótékonyság (1) kapcsolat (2) karácsony (1) kedvezmény (1) képbeszúrás (1) kiemelés (3) klímacsúcs (1) köldöknézés (1) költözés (1) köszönet (2) közléskényszer (1) közösségek (1) közösségi (1) leállások (7) lexikon (1) lexikonnyomat (1) licensz (1) meghívás (1) mobil (4) mobilsablon (2) mosolyka (1) napozz (1) nyereményjáték (1) olimpia (1) pályázat (1) pinterest (1) póló (3) post counter (1) promó (8) sablon (5) snippet (2) statisztika (1) sün (3) süti (1) szabadon felhasználható (1) szájbarágó (5) szavazás (1) szerepkör (1) tematikus nap (2) tovább link (1) tumblr (1) tunézia (1) twitter (1) új (1) új bloghu (9) unicef (1) vivcitta (2)

Állj ki te is a gyerekjogok mellett! Írj posztot november 20-án a gyermekjogi világnapra!

2017.11.13. 17:06 kolozsvari timi

un047824.JPG

Évszázadokon keresztül a gyerekeket a szülők, elsősorban az apák tulajdonának tekintették. Fel sem merült, hogy bármilyen jog illetné meg őket. A 18. század végén aztán előtérbe kerültek az általános emberi jogok, és ennek kapcsán végre a gyerekek méltatlan helyzetére is ráirányult a figyelem. 1959. november 20-án az ENSZ elfogadta a Gyermeki Jogok Nyilatkozatát, majd harminc évvel később ugyanezen a napon a Gyermekjogi Egyezményt, amely lefektette a világ minden gyermekét megillető alapvető jogokat.

November 20-a a Gyermekek Jogainak Világnapja. Célja, hogy felhívja a figyelmet a gyerekek helyzetére, és az alapjogokra, amelyeket minden államnak biztosítania kell(ene) számukra.

A világnaphoz minden évben számos esemény és program kapcsolódik világszerte.

A magyar UNICEF programjában idén az Index és az i2 is részt vállalt. Ehhez várjuk bloggereink, vagyis a te és blogod csatlakozását is!

Ha
- te is fontosnak tartod a gyermekek jogait,
- megráz, hogy 5 másodpercenként meghal egy gyerek a világon,
- kiborít, hogy az 5 éven aluliak majdnem felének haláláért az alultápláltság a felelős,
- dühít, hogy 640 millió gyereknek nincs fedél a feje fölött,
- elkeserít, hogy 130-140 millió gyerek nem jár iskolába,
- szerinted is megengedhetetlen, hogy a világ egyes részein még létezik a gyerekmunka
- nyomaszt, hogy rengeteg gyerek éli hétköznapjait pszichés és fizika bántalmazás közben,
akkor téged keresünk!

Szeretnéd te is kinyilvánítani a támogatásod? Tedd meg, amit megtehetsz! Írj a blogodon a gyermekkor témába vágó posztot a Gyermekek Jogainak Világnapjára!  

uni188872.JPG

Miről szólhat a poszt?
Tulajdonképpen bármiről, aminek köze van a gyerekek életéhez, hétköznapjaihoz. Történelem a fő profilod? Írj a gyerekek helyzetének változásáról! Szereted a könyveket? Ajánlj olvasmányokat, amikből megismertethetik a jogaikat! Utazós blog vagy? Mesélj, hogy viszonyulnak az egyes országokban a gyerekeikhez? A téma végtelen gazdag, a gyermekkorhoz kapcsolódáson túl csak annyit kérünk, hogy az írásod feleljen meg az általános kiemelési szempontjainknak. Ezekről bővebb infót itt találsz: http://szevasztok.blog.hu/2016/04/19/mi_kell_ahhoz_hogy_az_index2_szerkesztoi_kiemeljek_a_posztodat

Mi a teendő az elkészült poszttal?

  1. Először is időzítsd november 20-ára a megjelenését.
  2. Majd élesedés után küldd el az url-jét egy frappáns cím és egy rövid ajánlószöveg kíséretében az i2tematikus@index.inda.hu emailcímre. A tárgyba légy szíves írd be: UNICEF

Biztosan kikerül az írásom valamelyik címlapra?
Ezt sajnos nem tudjuk garantálni, de az biztos, hogy a gyermekjogi témák aznap nagyobb teret kapnak mindkét felületünkön. Ha az írásod valami miatt mégsem fér ki a címlapra, akkor is tettél valamit egy jobb világért!

Állj ki te is a gyermekjogok mellett! Írj posztot a Gyermekek Jogainak Világnapjára!

A GYERMEKEK ALAPJOGAI

Minden gyermeknek joga van a szeretethez és a gondoskodáshoz.
Minden gyermek egyenlő.
Minden gyermeknek joga van a megfelelő és egészséges táplálkozáshoz.
Minden gyermeknek joga van tanulni és iskolába járni.
Minden gyermeknek joga van az egészségügyi ellátáshoz.
Minden gyermeknek joga van játszani.
Tilos a gyermekeket dolgoztatni.
Tilos a gyermekeket bántalmazni.
A gyermekeket nem lehet kitenni erőszaknak és háborúnak.
Tilos a gyermekeket szexuálisan zaklatni.
A gyermekeknek joguk van véleményük kifejtéséhez.
A gyermekek megválaszthatják saját vallásukat.
A gyermekek azzal találkozhatnak, akivel akarnak.
A gyermekeknek joguk van információkhoz jutni.
Különös figyelmet kell fordítani a család nélkül élő gyermekekről való gondoskodásra.
Kiemelt figyelmet kell fordítani a menekült gyermekekre.
Fokozottan kell gondoskodni a fogyatékkal élő gyermekekről.
A törvénnyel összeütközésbe került gyermekekre kitüntetett módon kell figyelni.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek unicef felhívás tematikus nap i2

A bejegyzés trackback címe:

https://szevasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr6513230429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása