Visszaszevasz

Friss topikok

@doktorbloghu

Linkblog

Utolsó kommentek

Címkék

admin (4) ajánló (4) ajánlott bejegyzések (2) akcitó (1) aszf (1) átállás (1) authorship (1) blog.hu (8) bloggazda (1) bloggerek (2) bloggerigazolvány (3) bloggerszövetség (3) bloghu (49) blogok (1) boldaldesign (1) bővebben link (1) buli (2) cemp (1) címkék (2) címlap (4) csr (1) design (2) desktop (1) developer error (1) digg (1) editor (1) előmoderálás (1) élő bolygónk (1) exitpopup (1) exit popup (1) export (1) facebook (5) feedek (1) fejlesztés (4) fejlesztések (29) felhívás (1) fizetett (2) föld (1) fotó (1) frontend (12) funkció (1) futás (1) galéria (1) goldenblog (2) gyerek (1) hatter (1) hellókarácsony (1) hibák (3) híradó (15) hirdetés (1) hr (1) https (1) i2 (3) import (1) inda (1) indanet (1) index2 (3) ingyen (1) instagram (1) játék (1) jobs (1) jótékonyság (1) kapcsolat (2) karácsony (1) kedvezmény (1) képbeszúrás (1) kiemelés (3) klímacsúcs (1) köldöknézés (1) költözés (1) köszönet (2) közléskényszer (1) közösségek (1) közösségi (1) leállások (7) lexikon (1) lexikonnyomat (1) licensz (1) meghívás (1) mobil (4) mobilsablon (2) mosolyka (1) napozz (1) nyereményjáték (1) olimpia (1) pályázat (1) pinterest (1) póló (3) post counter (1) promó (8) sablon (5) snippet (2) statisztika (1) sün (3) süti (1) szabadon felhasználható (1) szájbarágó (5) szavazás (1) szerepkör (1) tematikus nap (2) tovább link (1) tumblr (1) tunézia (1) twitter (1) új (1) új bloghu (9) unicef (1) vivcitta (2)

Ki a fene az a bloggazda?

2019.09.13. 14:07 Nagy István Gábor

A legfrissebb ASZF-ünkkel próbálunk azokban a kérdésekben rendet rakni, amik megérettek a rendrakásra. Az inkognitómód szentségének tiszteletben tartása mellett szükség lett az influenszer-szakma és a számlaképes blogvállalkozások igényeit is figyelembe vevő szabályokra. Alapvetés, hogy az üzletben nincs barátság, de mire ez a gyakorlatban bebizonyosodik, a haverral hobbiból indított blog ügyeinek komolyra fordulására általában már mindenki máshogy emlékszik. A legtöbb vita ilyenkor arról szól, hogy kié a blog? Ki adminabb az adminnál, akinek jár, vagy megérdemli, hogy járjon a godmode, az egyszemélyes irányítás.

Ebben segít mostantól a BLOGGAZDA szerepkör

Az új státusz nem jelent az eddigi admin szerepkörnél több jogosultságot, de egy nagyon fontos dolog kapcsolódik hozzá: ő maga érinthetetlen. A bloggazdát nem tudja törölni a blogról se a többi admin, se saját maga, a szerepkört pedig nem veheti el tőle senki. Saját maga is csak egyet tehet vele: átadhatja a blogon bármelyik adminnak.

  • Aki egyedül blogol egy blogon, annak könnyű. Szerzőtárs híján ő a bloggazda.
  • Aki többedmagával szerző, de egyedüli admin, visszább vehet a biztonsági szintből, és oszthatja az admin jogot, mint a cukrot, hiszen ki más, mint ő az alapártelmezett blogazda.
  • Ahol több admin van egy csárdában, egységes, a főnöki jogosultsággal rendelkezők közül az aktívabbat előnyben részesítő szabály szerint állítottuk be egyvalakinek a bloggazdaságot.

gazda.png

Ha te vagy a bloggazda, csak lemondani tudsz erről a jogodról, de ezt jól gondold meg: egyetlen funkció, tevékenység, hozzáférés sem kötődik hozzá, amire egy másik adminnak szüksége lehet a blogon. Azt biztosítja, hogy senki ne tudja babrálni azt, aki viseli. Még saját maga se. 

A bloggazda státuszt itt látod és tudod átadni: https://blogodneve.blog.hu/admin/settings/user

Ezt látod, ha más,

gazdasett.png

ezt pedig ha te vagy a bloggazda: 

gazdafw.png

Ha gondod van, nem működik, nem találod, írj a support kukac blog pont hura, segítünk!

 

3 komment

Címkék: blog.hu bloghu szerepkör bloggazda aszf

A bejegyzés trackback címe:

https://szevasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr515071390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kéki béla 2020.05.14. 10:10:34

Tudnám idézni Sándor György Agylemezének örökbecsűjét: "A hülyeség, ha nem is xylofonozik... F-O-SZ-F-O-R-E-SZ-K-Á-L" :D

vancello · http://vancello.hu 2020.09.26. 08:14:30

Azért gratulálnék annak az idiótának, aki szerint nem az a bloggazda, aki 2007-ben megalapította. Most törlöm blogot és most láttam meg. Na, Isten veletek!

tesz vesz II · http://kkbk.blog.hu/ 2023.06.06. 10:17:52

@vancello: át lehet adni a státuszt. gondolom a másik admint átvette
süti beállítások módosítása