Visszaszevasz

Friss topikok

@doktorbloghu

Linkblog

Utolsó kommentek

Címkék

admin (4) ajánló (4) ajánlott bejegyzések (2) akcitó (1) aszf (1) átállás (1) authorship (1) blog.hu (8) bloggazda (1) bloggerek (2) bloggerigazolvány (3) bloggerszövetség (3) bloghu (49) blogok (1) boldaldesign (1) bővebben link (1) buli (2) cemp (1) címkék (2) címlap (4) csr (1) design (2) desktop (1) developer error (1) digg (1) editor (1) előmoderálás (1) élő bolygónk (1) exitpopup (1) exit popup (1) export (1) facebook (5) feedek (1) fejlesztés (4) fejlesztések (29) felhívás (1) fizetett (2) föld (1) fotó (1) frontend (12) funkció (1) futás (1) galéria (1) goldenblog (2) gyerek (1) hatter (1) hellókarácsony (1) hibák (3) híradó (15) hirdetés (1) hr (1) https (1) i2 (3) import (1) inda (1) indanet (1) index2 (3) ingyen (1) instagram (1) játék (1) jobs (1) jótékonyság (1) kapcsolat (2) karácsony (1) kedvezmény (1) képbeszúrás (1) kiemelés (3) klímacsúcs (1) köldöknézés (1) költözés (1) köszönet (2) közléskényszer (1) közösségek (1) közösségi (1) leállások (7) lexikon (1) lexikonnyomat (1) licensz (1) meghívás (1) mobil (4) mobilsablon (2) mosolyka (1) napozz (1) nyereményjáték (1) olimpia (1) pályázat (1) pinterest (1) póló (3) post counter (1) promó (8) sablon (5) snippet (2) statisztika (1) sün (3) süti (1) szabadon felhasználható (1) szájbarágó (5) szavazás (1) szerepkör (1) tematikus nap (2) tovább link (1) tumblr (1) tunézia (1) twitter (1) új (1) új bloghu (9) unicef (1) vivcitta (2)

Címlapon lehetsz akár már 22 900 ft-ért!

2020.03.23. 09:28 Rennew

22.900 Ft-ért kitesszük a posztodat a címlapra

screen_shot_2019-09-17_at_14_59_07.png

 

Ahhoz, hogy kikerüljön a posztod a Blog.hu címlapjára vagy az Index címlapi dobozába két út vezet. Az egyik, hogy organikus elérés révén valahogy felkelted a címlapot szerkesztő csapat figyelmét, olyan aktuális, egyedi, érdekes, sokakat megmozgató témáról írsz, ami garantáltan megragadja az ember figyelmét. Amásik, hogy nem hazárdírozol, minimális összegért vásárolsz magadnak címlapi kiemelést.

 

Miért kerül ennyibe?

A kiemelési pakkok árai aszerint alakulnak, hogy hol mennyi időt tölt el kiemelve a posztod, mikor kerül ki, és hogy kivezetnéd-e az olvasót más weboldalra. A délutáni, hétvégi kiemelés, és ha nem ragaszkodsz az i2 index címlapi dobozához, a Blogketrechez az Indexen, olcsósítja, a csúcsidő, és a más weboldalra mutató link megdrágítja a díjat. 

 

A címlapi kiemelés vásárlásának pontos menete:

 1. Eldöntöd , melyik csomagot vennéd meg a posztodhoz, és megrendeled a kiemelést. 
 2. Ellenőrizzük, hogy kikerülhet-e a címlapra. 
 3. Ha ezzel nincs  gond, küldünk egy e-mailt, amiben el is indíthatod a címlapi kiemelés. 
 4. Induláskor bankkártyát fogadunk el a simple payen keresztül
 5. Kiállítunk neked egy számlát. 
 6. Az egyeztetett időpontban elindítjuk a kiemelést. 


Fontos még, hogy csak kész, de még nem éles, privátra állított posztodnak kérj kiemelést, és a fizetés visszaigazolása után ne változtass a tartalmon.

 

Van egy jogi vonatkozása a fizetett kiemelésnek, ha a posztod neked vagy másnak reklámot csinál, vevőt hoz. Ha így van, azzal is tisztában kell lenned, hogy a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Reklámtv.) 3.§ k) pontja értelmében az általad elhelyezett hirdetések tekintetében reklám-közzétevőnek minősülsz, és így a reklámtörvény 23.§ (1) értelmében felelős vagy a hirdetésekért, és nyilvántartást kell vezetned a reklámok megrendelőiről. Ez teljes mértékben a te felelősséged, mi díjunk pusztán a posztod kiemelésére vonatkozik.

 

A címlapra vásárlás során tudomásul kell majd venned néhány feltételt: olvasd át a Blog.hu felhasználási feltételeit, a felületeink értékesítésével megbízott Indamedia Sales Kft. Általános Szerződési Feltételeit, a Blog.hu címlapi kiemelésre vonatkozó szabályait, és Kiemelési alapelveit, valamint az Adatkezelési Tájékoztatót, ami alapján majd az adataidat kezeljük.

Ha rohannál is kiemelést venni, irány a kiemeles.inda.hu!

3 komment

Címkék: címlap

Olcsóbban vehetsz címlapi kiemelést ünnepi versednek vagy ajándéktippjeidnek mostantól egészen Mikulásig!

2019.10.25. 11:38 Nagy István Gábor

Kevesebbe fáj bármelyik már jól ismert pakkunk, amivel kivásárolhatod magad és blogposztjaidat a Blogketrecbe az Indexen, a Blog.hu Címlapra, és a Blog.hu más tartalmi ajánlóiba az idei ünnepi- és konzumidőszak java alatt!

A 20% kedvezményt december 6-ig megjelenő posztjaidra kérheted,

mikor kiemelést vásárolsz kiemelésboltunkban.

pakoff20.png

Ne felejtsd el a legfontosabbakat a vásárolt címlapi megjelenésről:

 - csak friss, privátra állított posztodnak kérj kiemelést,

 - figyeld a megadott emailcímedet a megrendelést követően a további teendőkért,

 - elállhatunk a kiemeléstől, ha posztod jogot vagy etikai normákat sért,

 - a díjat bárki kifizetheti bankkártyával, a számlát azokkal az adatokkal állítjuk ki, amiket a számlázási adatoknál megadsz.

A teljes leírást itt olvasd végig, 

PAKKOFF20 akciónkban a 2019.10.25. és 2019.12.06. közötti időszakra megrendelt, és sikeres fizetés után 2019.10.25. és 2019.12.06. között kiemelt posztok díjaira a megrendeléskor a Kérek kedvezményt opció kiválasztásával 20% kedvezmény érvényesíthető, melyet fizetéskor a bruttó árból vonunk le. A számla a kedvezményes árat tartalmazza.

4 komment

Címkék: címlap kedvezmény fizetett kiemelés

Mi kell ahhoz, hogy a blog.hu címlapszerkesztői kiemeljék a posztodat? - UPDATE!

2019.09.18. 13:57 T_Judit

Több mint három éve már, hogy megírtuk nektek segítségképpen, milyen szempontok alapján válogatjuk a blogposztokat a blog.hu (korábban i2) címlapjaira. Azóta változott egy-két dolog, úgyhogy itt az ideje egy naprakészebb írásnak, reméljük, hasznosnak találjátok majd!

s0s.gif

A működésünk

alapvetően változatlan, a szerkesztők két felülettel dolgoznak: az Index.hu-n lefelé görgetve találod a blogdobozt, illetve egy külön címlapunk is van, a blog.hu címlap. Kora reggeltől késő estig több ember is dolgozik azon, hogy a blog.hu-n születő posztok közül a lehető legtöbb érdekes és jó posztot átnézzék és kiemeljék a két címlap valamelyikére.

Érdemes tudnotok, hogy a címlapokat különbözőképpen kezeljük és - a szponzorált, azaz szürkével jelölt tartalmak kivételével - nincsen köztük átfedés: vagy az egyik, vagy a másik címlapra emeljük ki a posztodat. Az Index.hu-n lévő blogdobozba főleg az aktuálisabb témákból válogatunk, és ez a címlap gyakrabban is frissül. Itt elsősorban az olvasottság alapján döntünk, kint tartunk-e egy posztot, vagy újat rakunk a helyére. Ha kiemeljük az írásodat a blogdobozba, az minimum 1, maximum 24 órát tölt majd ott. A blog.hu címlapon inkább a kikapcsolódásé a főszerep, így ide kerülnek az érdekes, hasznos, informatív posztok, a legváltozatosabb témákban. Az új írások a címlap tetején kezdenek, és ahogy frissítünk, úgy csúsznak egyre lejjebb, majd 48 óra leteltével kerülnek le a címlapról.

A válogatás

első szempontja a hirdetési státusz. Ha nem engedsz hirdetést a blogodba, kikerülsz abból az óriási kalapból, ahonnan a szerkesztők dolgoznak, így nem is látjuk a posztjaidat.

Csak megosztott hirdetéses blogokat emelünk ki,

ezt bármikor átállíthatod a blogod admin felületén a beállítások/hirdetések menüpontban. Mielőtt beállítod/átállítod a státuszodat, mindenképpen olvasd el a blog.hu hirdetési szabályzatát, és Kiemelési alapelveit, ugyanis ha ezeket megsérted, nem tudjuk kiemelni a posztodat. Lehet saját hirdetésed, de csak azokon a hirdetési helyeken, ahol azt a blogadminban a hirdetési beállítások megengedik, emellett nagyon fontos az is, hogy a poszt szövegében nem helyezhetsz el reklámot, illetve a felugró ablak sem megengedett. Ha a hirdetésed nem felel meg maradéktalanul a hatályos jogszabályokban előírtaknak (pl. alkoholt, dohányárut, fegyvereket hirdetsz), akkor a blogodat nem emelhetjük ki.

Az egyértelműen reklám/PR posztok kiemelésére is van lehetőség, ennek feltételeit a kiemeles.inda.hu oldalon találod meg. Lehetőséged van kiemelést vásárolni akár egyetlen posztra is, erről bővebben itt olvashatsz.

A következő fontos szempontok, hogy a poszt

saját, friss és aktuális legyen.

Kezdettől fogva nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy olyan írásokat emeljünk ki a címlapokra, amik a magyar neten máshol még nem voltak olvashatóak. Ez vonatkozik a máshonnan átmásolt, forrásmegjelöléssel, vagy anélkül közölt posztokra és vonatkozik a te korábbi írásaidra is, akár a blog.hu-n, akár azon kívül jelent meg korábban. Ha van esetleg külső oldalad és szeretnéd a friss írásodat oda is kirakni, annyit kérünk, hogy először a blog.hu-n élesítsd, és várj 48 órát, mielőtt a másik oldaladra is kirakod. 24 óránál régebbi posztokat már nem szeretünk kiemelni, de ha az írásod témájánál fogva nem évül el, akkor újra címlapra tehetjük, az ilyen posztokat örökzöld címkével szoktuk ellátni.

És még néhány dolog. Ha az írásod mást sért, olyan kép vagy videó van benne, ami túl van a jó ízlés határán, esetleg törvénybe ütközik, akkor biztosan nem fogjuk kiemelni. Ha az írásod tele van külső oldalra vezető linkkel, nem fogjuk kiemelni. Ez alól természetesen kivételt képeznek a közösségi oldalak, illetve az olyan esetek, amikor az érvelésedet máshol megjelent cikkekkel szeretnéd alátámasztani. De ha direktben, többször is kivezeted az olvasót egy termékre/szolgáltatásra, esetleg félbevágod a posztodat és egy másik oldalon folytatódik, akkor nem tudjuk címlapra tenni.

Ajánld magad!

Az ajánlórendszerünket átdolgoztunk, frissítettük, hogy mindenki számára egyszerűbb és könnyebb legyen a saját posztját a címlapra ajánlani. A blogadminban a jobb hasábban ha lenyitod az ajánló kiemeléshez menüpontot, és kitöltöd a cím, ajánló mezőket, esetleg borítóképet is adsz a posztodhoz, akkor mi látjuk a rendszerünkben, hogy címlapra ajánlod a posztodat. Fontos tudnod, hogy a cím, ajánló mezőkhöz karakterlimit van rendelve: előbbi esetben maximum 60, utóbbiban 120 karakter áll rendelkezésedre.

ke_pernyo_foto_2019-09-18_13_52_28.png

Lehetőleg a cím+ajánló mezőket még a poszt élesítése előtt töltsd ki. Az új ajánló rendszer működéséről bővebben már írtunk korábban, katt ide és olvasd el a részleteket.

Miután kikerült a posztod

Sokan kértétek, ezért megcsináltuk: ha kiemeltük a posztodat valamelyik címlapra, erről e-mailben értesítünk. Szóval nem kell többé körömrágva ülnöd a gép előtt és nem kell sajnálkozni, ha lemaradtál a pillanatról és nem tudtad képernyőképpel megörökíteni.

 

 

 

24 komment

Címkék: blog.hu bloggerek híradó bloghu szájbarágó kiemelés

Ki a fene az a bloggazda?

2019.09.13. 14:07 Nagy István Gábor

A legfrissebb ASZF-ünkkel próbálunk azokban a kérdésekben rendet rakni, amik megérettek a rendrakásra. Az inkognitómód szentségének tiszteletben tartása mellett szükség lett az influenszer-szakma és a számlaképes blogvállalkozások igényeit is figyelembe vevő szabályokra. Alapvetés, hogy az üzletben nincs barátság, de mire ez a gyakorlatban bebizonyosodik, a haverral hobbiból indított blog ügyeinek komolyra fordulására általában már mindenki máshogy emlékszik. A legtöbb vita ilyenkor arról szól, hogy kié a blog? Ki adminabb az adminnál, akinek jár, vagy megérdemli, hogy járjon a godmode, az egyszemélyes irányítás.

Ebben segít mostantól a BLOGGAZDA szerepkör

Az új státusz nem jelent az eddigi admin szerepkörnél több jogosultságot, de egy nagyon fontos dolog kapcsolódik hozzá: ő maga érinthetetlen. A bloggazdát nem tudja törölni a blogról se a többi admin, se saját maga, a szerepkört pedig nem veheti el tőle senki. Saját maga is csak egyet tehet vele: átadhatja a blogon bármelyik adminnak.

 • Aki egyedül blogol egy blogon, annak könnyű. Szerzőtárs híján ő a bloggazda.
 • Aki többedmagával szerző, de egyedüli admin, visszább vehet a biztonsági szintből, és oszthatja az admin jogot, mint a cukrot, hiszen ki más, mint ő az alapártelmezett blogazda.
 • Ahol több admin van egy csárdában, egységes, a főnöki jogosultsággal rendelkezők közül az aktívabbat előnyben részesítő szabály szerint állítottuk be egyvalakinek a bloggazdaságot.

gazda.png

Ha te vagy a bloggazda, csak lemondani tudsz erről a jogodról, de ezt jól gondold meg: egyetlen funkció, tevékenység, hozzáférés sem kötődik hozzá, amire egy másik adminnak szüksége lehet a blogon. Azt biztosítja, hogy senki ne tudja babrálni azt, aki viseli. Még saját maga se. 

A bloggazda státuszt itt látod és tudod átadni: https://blogodneve.blog.hu/admin/settings/user

Ezt látod, ha más,

gazdasett.png

ezt pedig ha te vagy a bloggazda: 

gazdafw.png

Ha gondod van, nem működik, nem találod, írj a support kukac blog pont hura, segítünk!

 

3 komment

Címkék: blog.hu bloghu szerepkör bloggazda aszf

Van az a pénz!

2019.04.23. 18:42 Nagy István Gábor

UPDATE! 2020.03.23 - Frissített post link.

 

UPDATE! 2019. szeptember 9-től az Index címlapján régi-új nevén Blogketrec, tőle jobbra Blog.hu Címlap néven működik, ami korábban i2 volt. A névváltáson kívül minden maradt a régiben!

Az i2 Blog.hu kézzel készült címlapjára rengeteg friss tartalomból válogatunk, néha előfordulhat, hogy a te blogposztodat már nem tudjuk kiemelni. Ilyenkor jöhet jól valamelyik címlapi pakkunk, amivel kivásárolhatod magad az i2 dobozba Blogketrecbe az Indexen, az i2-re, a Blog.hu Címlapra, és a Blog.hu más tartalmi ajánlóiba. Pláne, ha megígérted valakinek, aki fizet is érte.

screen_shot_2019-09-17_at_14_59_07.png

Ezzel megnyílik a címlap felé vezető út az olyan posztoknak, amik a saját portékádról szólnak, vagy másokét ajánlják az olvasóknak. De édesanyádat is meglepheted a születésnapjára írt versed kiemelésével a címlapra. Ahol persze továbbra sincs helye mások személyiségi vagy szerzői jogait sértő, illetve egyéb jogszabályba ütköző tartalomnak.

Szerkesztési elveink, a címlapjainkon kínált tartalmak változatossága, a fizetett kiemelés lehetőségével sem változnak, ügyelünk arra, hogy az olvasóinknak ezentúl is elsősorban a népi internet legjavát, civil bloggereink friss, érdekes, szórakoztató posztjait ajánljuk a címlapokon. A fizetett kiemeléseket ennek megjelölésével különböztetjük meg azoktól, amiket a címlapszerkesztőink válogatnak kézzel az i2-re címlapra, illetve egy időben nem lehet bizonyos darabnál több fizetett poszt címlapon. Ez azt is jelenti, hogy ha abban az időpontban, amikorra fizetnél a kiemelésért, nincs már szabad helyünk, korábbit, későbbit, másikat javaslunk helyette.

A kiemelési pakkok árai aszerint alakulnak, hogy hol mennyi időt tölt el kiemelve a posztod, mikor kerül ki, és hogy kivezetnéd-e az olvasót más weboldalra. A délutáni, hétvégi kiemelés, és ha nem ragaszkodsz az i2 index címlapi dobozához, a Blogketrechez az Indexen, olcsósítja, a csúcsidő, és a más weboldalra mutató link megdrágítja a díjat. Miután eldöntötted, melyik csomagot vennéd meg a posztodhoz, és megrendeled a kiemelést, ellenőrizzük, hogy kikerülhet-e a címlapra. Ezzel valószínűleg nem lesz gond, így majd az e-mailünkből mehetsz is fizetni a kiemelésért. Induláskor bankkártyát fogadunk el a simple payen keresztül, ha ott minden rendben megy, máris kiállítunk neked egy számlát, és az egyeztetett időpontban elindítjuk a kiemelést. A posztod legalább 10 órát  - vagy többet, ha nagyobb csomagot veszel - tölt majd az i2 Blog.hu Címlapon, és 24-et a Blog.hu egyéb tartalmi ajánlóiban.

A címlapfrissítés sajátosságai miatt a vállalt időkeretnél pár perccel tovább is maradhatsz címlapon, de előbb semmiképp nem veszünk le. Fontos még, hogy arra kérünk, csak kész, de még nem éles, privátra állított posztodnak kérj kiemelést, és a fizetés visszaigazolása után ne változtass a tartalmon. Ilyesmi miatt nem szívesen vennénk le idő előtt a címlapról vagy zárkóznánk el posztjaid kiemelésétől a jövőben.

Tapasztalatunk szerint akkor éri meg fizetned a kiemelésért, ha a posztod neked vagy másnak reklámot csinál, vevőt hoz. Ha így van, azzal is tisztában kell lenned, hogy a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (Reklámtv.) 3.§ k) pontja értelmében az általad elhelyezett hirdetések tekintetében reklám-közzétevőnek minősülsz, és így a reklámtörvény 23.§ (1) értelmében felelős vagy a hirdetésekért, és nyilvántartást kell vezetned a reklámok megrendelőiről. Ezt a részt rád bízzuk, a mi díjunk pusztán a posztod kiemelésére vonatkozik.

A címlapra vásárlás során tudomásul kell majd venned néhány feltételt, de ha szereted az ilyesmit jó előre elolvasni, böngészd át a Blog.hu felhasználási feltételeit, a felületeink értékesítésével megbízott Indamedia Sales Kft. Általános Szerződési Feltételeit, a Blog.hu címlapi kiemelésre vonatkozó szabályait, és az Adatkezelési Tájékoztatót, ami alapján majd az adataidat kezeljük.

Ha rohannál is kiemelést venni, irány a kiemeles.inda.hu!

22 komment

Címkék: címlap fizetett kiemelés i2

Adj a posztodhoz címet és ütős ajánlót, ha címlapra szánod!

2018.11.01. 10:31 Nagy István Gábor

UPDATE! 2019. szeptember 9-től az Index címlapján régi-új nevén Blogketrec, tőle jobbra Blog.hu Címlap néven működik, ami korábban i2 volt. A névváltáson kívül minden maradt a régiben!

Veled is biztosan előfordul néha, hogy az Index-címlapi vitrinünkben vagy az i2-n Blog.hu Címlapon találkozol egy valahonnét nagyon ismerős ajánlóval, ami mögött a címe és rövid leírása alapján akár a te frissen élesített posztod is lehetne. Aztán kiderül, hogy valóban az van, csak nem rémlik, hogy a címlapi ajánlót te írtad volna. Persze hogy nem, a legtöbbször mi adunk címet és felvezetőt a kiemelésekhez, helyetted. De ezentúl másképp lesz,ADJ TE A POSZTJAIDNAK CÍMLAPOS CÍMET ÉS AJÁNLÓT!

Erre való az admin legújabb funkciója, ami talán már fel is tűnt a posztszerkesztő melletti beállítások között. Ha nem találkoztál még vele, a kinyitható, ajánló kiemeléshez dobozt keresd a jobb hasábban, amikor posztot szerkesztesz. Itt adhatod meg, milyen címet, felvezetőt, és képet javasolsz a címlapi kiemeléshez.

UPDATE! Élesítés után is átírhatod a kiemeléshez adott ajánlót és címet, azok néhány perc elteltével nálunk is befrissülnek majd, címlapszerkesztéskor a legutolsó verzióból dolgozunk.

Meglátod majd, a tervezett címet 60 karakterbe kell beszuszakolnod, amiben már a szóközök is benne vannak. A felvezető, ajánló, lead, ki hogy nevezi már lehet hosszabb, de próbálj ott is határt szabni a kifejtésnek, jó ha beleférsz 150-160 karakterbe szóközöstül, a címlapok terjedelmi korlátai megköszönik, a felcsigázott olvasók pedig meghálálják a mértékletességet. Ha képet is adsz a kiemeléshez, azt mindenképp bloghus képlinkkel tedd.(Ehhez jól jön a picomatos képkezelés, ismered?)

Miután kitaláltad, megírtad, átgondoltad, kijavítottad, elmentetted, jobb jutott eszedbe, ezért átírtad, rámentettél, bezártad, beidőzítetted, rájöttél, hogy mégse, visszacsináltad az eredetire, amivel végül élesítetted is, készen is vagy. De mire?

CÍMLAPRA JELENTKEZEL  

Ezentúl ha címmel és felvezetővel élesíted a friss posztodat, jóval nagyobb eséllyel kerülsz vele címlapra, mint az üresen hagyott ajánlóval. Ezentúl nem kell emailezz, telefonálj, csetelj, nem kell bevonzanod, rátéridőhajlítanod a posztodat a kiemelésekre, ha címlapra ajánlod, rögtön látjuk majd.

HA KLASSZ A CÍMED, VISZONTLÁTOD  

A címlapszerkesztés jókora felelősséggel járó meló. Nem könnyű feladat szerkesztőinknek a napi 900 friss tartalom közül kiválasztanuk a kiemelésre érdemes fontos, hasznos, érdekes, szórakoztató, aktuális blogposztokat. Azokat, amiket sokan olvasnának szívesen, vagy szakzsargonnyelven szétkattintanának. Szerkesztőink jó érzékkel, rutinnal, és felkészültséggel emelik ki a legjobbakat a folyamatosan frissülő napi termésből. De a legjobb posztok is csak igazán klassz címmel és frappáns ajánlóval lesznek annyira vonzóak a címlapon végigfutó olvasóknak, hogy kattintsanak és elmerüljenek a végeláthatatlan tartalomfogyasztásban. Ez pedig úgy ahogy van, a címlapos felelőssége, emiatt övé a végső verdikt cím-ajánló ügyben.

 Röviden

- a posztszerkesztőben kitöltött kiemelés-ajánlóval felhívod a figyelmünket a posztodra

 - ha frappáns címmel és ajánlóval élesíted, jó eséllyel úgy is látod viszont a posztodat

 - a címlap terjedelme véges, ma talán mások voltak  a forró témák, ezért nem fért ki a posztod

 - holnap a te írásod lesz, amit szétkattintanak, csak ne felejtsd el ajánlani!

 Alig várjuk, hogy címlapra tegyünk!

119 komment

Címkék: ajánló admin blog.hu fejlesztések

Mutatunk pár oldalt tele remek jogdíjmentes fotóval, amiket legálisan tölthetsz le és használhatsz a blogodon

2018.09.04. 20:53 Nagy István Gábor

Nem untatnánk benneteket azzal, hogy a vizuális tartalomnál nincs nagyobb pi-mágnes a világhálón, hiszen ahogy címlapszerkesztőink minden nap végigpörgetik az előző 24 órában született blogbejegyzéseket, azt látják, hogy  van bennük álló- és mozgókép, illusztráció, infografika, fotóalbum dögivel, sőt alig találni olyat, amiben csak betű lenne, kép egy szál se. Viszont a képhasználat néhány fontos szabályára mintha nem jutna annyi figyelem, de az is lehet, hogy párat egyszerűen csak nem ismertek pontosan. A legfontosabbtól kezdve ezek szerzői jogi, minőségi, technikai, és tartalmi szempontok, amik lehet, hogy mind a kisujjadban vannak, de azért idetesszük keretesbe is. Ne egy képes bakin múljon, hogy egy amúgy kiemelésért kiáltó posztod végül ne legyen képes eljutni a címlapig.

 • Tisztában kell lenned azzal, hogy jogosult vagy-e felhasználni a cikkbe szánt képeket, azaz kopoghat-e a készítője nálad vagy nálunk azzal, hogy ácsi, ez az enyém, ti meg szó nélkül elloptátok! Kockázatos az ilyesmi, legegyszerűbben azonnali leszedéssel úszható meg a nagyobb ribillió, ami a jogdíjfizetéstől a német konszern precíz és kíméletlen jogászaiig a nyakadon bármi lehet. Ha nem szabadon használható, ne használd.
 • Egy gyatra fotóra a posztodban kevés elfogadható magyarázat van a pótkocsis IFA rázkódását automatikusan korrigáló gigapixeles mobilkamerák, és a Magdi anyusból Zimány Lindát csináló in-app filterek világában. Jó megoldás is csak egy, mégsem teszed be. Ha nem jó minőségű, ne használd.
 • Ismerd a blogsablonod korlátait, a csíkfejlécbe ne erőltesd az álló tájolású képet, szöveghasábba pedig ne próbálj 4000 pixel széles fekvő panorámaképet szúrni. A mini bélyegkép sem fog jól kinézni 700x nagyításban, ahogy a pdf screenshot wordből nyomtatása után fotózott kép paintben alakítgatva sem ad ki tetszetős végeredményt. Ha nem fér be, szétesik, ne használd.
 • Cuki a tengerimalacod és hátborzongatóan tökéletes pillanat, ahogy a munkások a felhőkarcolóról lábat lóbálva falatoznak, de nehezen kapcsolhatók azokhoz a recept- és életmódtippekhez, amikről a gluténmentes sütiblogodban írsz. Hiába csak ezt a két képet találtad hirtelen. Ha nem témába vágó, ne használd.

img_8187.jpgMi lenne, ha eleve profik, félprofik, vagy hobbiprofik az összes kellemetlenséget egyszerre kizáró, jogdíjmentes, nagy felbontású, egyedi, kifejező, szépen komponált fotóit használnád? Temérdek van belőlük az interneten, letöltésükért és használatukért nem kell fizetned, legálisan használhatod őket, a csupa szép fotós cikkeidet imádják majd az olvasók, amiket mi is nagyobb eséllyel emelünk ki.

Innen tölts le szabadon felhasználható fotókat

6 komment

Címkék: fotó design ingyen blog.hu bloghu licensz szabadon felhasználható i2

HTTPS-re vált a Blog.hu

2018.07.05. 12:41 Nagy István Gábor

Régen minden jobb volt, de pár dolog azért már elavult. Az oplogó, a wap, a felhőkarcolós egéralátét, és a www pont sorsára jutott a HTTP-protokol is, ami nem tudja már maradéktalanul teljesíteni a biztonságos netezéssel kapcsolatos igényeinket. A világ ezért egyre szaporábban áll át a számítógépünk és a weboldalakat kiszolgáló szerver közötti titkos kommunikációt garantáló HTTPS-re.  A Blog.hu átállása nem csak azt jelenti, hogy olvasóként a biztonság nyugalmával hódolhatsz tartalomfogyasztási szokásaidnak, hanem hogy a te blogod is hasonlóan biztonságos lesz.

Neked nincs semmi dolgod, mi megcsinálunk mindent

A protokoll-cseréhez elsősorban a sablonokba kell belenyúlnunk, a gyári sablonokkal kezdünk, aztán jönnek azok a speciális sablonok, amiket mi csináltunk, végül pedig az olyan egyediek, amiket pár haladó blogger gyakorlott fejlesztő saját magának épített. Ha te pont ilyen gyakorlott fejlesztő vagy, és magadnak frissítenél, elég ha a blogsablonod elnevezésének a végére beteszed, hogy _https.

Saját hirdetéseidnél, ha vannak, mindenképpen ellenőrizd, hogy HTTPS oldalról töltődnek-e be, másképp nem fognak működni.

Általában az átállás észrevétlen marad, de előfordulhat, hogy beleesik a csavarhúzó a blogmotorba, és amíg kipiszkáljuk, lehetnek lassulások, rövidebb leállások. Köszi a megértést!

33 komment

Címkék: átállás https

Állj ki te is a gyerekjogok mellett! Írj posztot november 20-án a gyermekjogi világnapra!

2017.11.13. 17:06 kolozsvari timi

un047824.JPG

Évszázadokon keresztül a gyerekeket a szülők, elsősorban az apák tulajdonának tekintették. Fel sem merült, hogy bármilyen jog illetné meg őket. A 18. század végén aztán előtérbe kerültek az általános emberi jogok, és ennek kapcsán végre a gyerekek méltatlan helyzetére is ráirányult a figyelem. 1959. november 20-án az ENSZ elfogadta a Gyermeki Jogok Nyilatkozatát, majd harminc évvel később ugyanezen a napon a Gyermekjogi Egyezményt, amely lefektette a világ minden gyermekét megillető alapvető jogokat.

November 20-a a Gyermekek Jogainak Világnapja. Célja, hogy felhívja a figyelmet a gyerekek helyzetére, és az alapjogokra, amelyeket minden államnak biztosítania kell(ene) számukra.

A világnaphoz minden évben számos esemény és program kapcsolódik világszerte.

A magyar UNICEF programjában idén az Index és az i2 is részt vállalt. Ehhez várjuk bloggereink, vagyis a te és blogod csatlakozását is!

Ha
- te is fontosnak tartod a gyermekek jogait,
- megráz, hogy 5 másodpercenként meghal egy gyerek a világon,
- kiborít, hogy az 5 éven aluliak majdnem felének haláláért az alultápláltság a felelős,
- dühít, hogy 640 millió gyereknek nincs fedél a feje fölött,
- elkeserít, hogy 130-140 millió gyerek nem jár iskolába,
- szerinted is megengedhetetlen, hogy a világ egyes részein még létezik a gyerekmunka
- nyomaszt, hogy rengeteg gyerek éli hétköznapjait pszichés és fizika bántalmazás közben,
akkor téged keresünk!

Szeretnéd te is kinyilvánítani a támogatásod? Tedd meg, amit megtehetsz! Írj a blogodon a gyermekkor témába vágó posztot a Gyermekek Jogainak Világnapjára!  

uni188872.JPG

Miről szólhat a poszt?
Tulajdonképpen bármiről, aminek köze van a gyerekek életéhez, hétköznapjaihoz. Történelem a fő profilod? Írj a gyerekek helyzetének változásáról! Szereted a könyveket? Ajánlj olvasmányokat, amikből megismertethetik a jogaikat! Utazós blog vagy? Mesélj, hogy viszonyulnak az egyes országokban a gyerekeikhez? A téma végtelen gazdag, a gyermekkorhoz kapcsolódáson túl csak annyit kérünk, hogy az írásod feleljen meg az általános kiemelési szempontjainknak. Ezekről bővebb infót itt találsz: http://szevasztok.blog.hu/2016/04/19/mi_kell_ahhoz_hogy_az_index2_szerkesztoi_kiemeljek_a_posztodat

Mi a teendő az elkészült poszttal?

 1. Először is időzítsd november 20-ára a megjelenését.
 2. Majd élesedés után küldd el az url-jét egy frappáns cím és egy rövid ajánlószöveg kíséretében az i2tematikus@index.inda.hu emailcímre. A tárgyba légy szíves írd be: UNICEF

Biztosan kikerül az írásom valamelyik címlapra?
Ezt sajnos nem tudjuk garantálni, de az biztos, hogy a gyermekjogi témák aznap nagyobb teret kapnak mindkét felületünkön. Ha az írásod valami miatt mégsem fér ki a címlapra, akkor is tettél valamit egy jobb világért!

Állj ki te is a gyermekjogok mellett! Írj posztot a Gyermekek Jogainak Világnapjára!

A GYERMEKEK ALAPJOGAI

Minden gyermeknek joga van a szeretethez és a gondoskodáshoz.
Minden gyermek egyenlő.
Minden gyermeknek joga van a megfelelő és egészséges táplálkozáshoz.
Minden gyermeknek joga van tanulni és iskolába járni.
Minden gyermeknek joga van az egészségügyi ellátáshoz.
Minden gyermeknek joga van játszani.
Tilos a gyermekeket dolgoztatni.
Tilos a gyermekeket bántalmazni.
A gyermekeket nem lehet kitenni erőszaknak és háborúnak.
Tilos a gyermekeket szexuálisan zaklatni.
A gyermekeknek joguk van véleményük kifejtéséhez.
A gyermekek megválaszthatják saját vallásukat.
A gyermekek azzal találkozhatnak, akivel akarnak.
A gyermekeknek joguk van információkhoz jutni.
Különös figyelmet kell fordítani a család nélkül élő gyermekekről való gondoskodásra.
Kiemelt figyelmet kell fordítani a menekült gyermekekre.
Fokozottan kell gondoskodni a fogyatékkal élő gyermekekről.
A törvénnyel összeütközésbe került gyermekekre kitüntetett módon kell figyelni.

Szólj hozzá!

Címkék: gyerek unicef felhívás tematikus nap i2

Új sablon: Coffee

2017.08.28. 14:37 Gazics

Egy új, reszponzív gyári sablonnal bővül a blog.hu, amihez hasonlóval már találkozhattatok más blogokon:

coffee_resp_theme.png

A sablon képes a különböző képernyőméretű eszközökhöz igazodni, de mobilról továbbra is a mobil sablont szolgáljuk ki.

27 komment

Blog.hu/Index ajánló sáv

2017.06.30. 15:59 Gazics

Mától kezdve a követési ajánló sáv helyén, poszt oldalon új tartalom jelenik meg: kiemelt Blog.hu és Index cikkek. A követés gomb továbbra is megjelenik az első helyen, ha az olvasó még nem követi a blogodat

A blog.hu-ról szerkesztők válogatják a sávba kerülő tartalmat.

xpromo1.jpg

 

A sáv csukott állapotban indul, majd a cikken túl görgetve kinyílik:

xpromo2.jpg

A blogod címlapját és a mobil sablont ez nem érinti.

21 komment

Változás a mobil hirdetéskiszolgálásban

2017.06.21. 12:19 Gazics

A mobil sablonunkban gazdagodtak a hirdetési helyek, aminek reméljük Ti is tudjátok majd élvezni az előnyeit.

Poszt lista nézetben a hirdetések az 1. és a 6. poszt után jelennek meg.

Poszt oldalon a cím alatt, és a cikk után. Azonban ha a cikkben van legalább 4 paragrafus, a cikk utáni hirdetés a 3. paragrafus után jelenik meg.

screen_shot_2017-06-20_at_17_29_37.png

Ezzel a változással jövőben nektek is jobban lehetőségetek nyílik majd kihasználni a mobil megjelenés bevételtermelését, folyamatban van a hirdetés megoszlás kezelésének finomhangolása.

Üdv, 
blog.hu csapat

1 komment

Címkék: mobil hirdetés mobilsablon

Blog.hu lájk és megújult profil oldal

2017.06.15. 14:42 Gazics

Korszerűsítettük a felhasználói adatlapot: minden a régi helyén van, és továbbra is csak te látod az e-mail címed, és a beállításaidat, ez csak a kinézetet érinti, ami most már hasonló a címlaphoz:

adatlap.png

Egy új funkcióval is bővülünk: lájkolható posztok. A megosztás gomboknál található, és a blog.hu-s felhasználók használhatják. A bejegyzések, amiket lájkolsz, listázva vannak az adatlapodon, így lehetőség nyílik más, hasonló érdeklődésű felhasználóknak is rábukkannia a tartalomra.

A poszt alatt is megtekintheted, hogy kinek tetszett, ha fölé viszed az egeret:

likers.png

3 komment

Zavar a link beszúrásban Windows 10 alatt

2017.05.15. 17:53 dr0

Többen írtatok nekünk a napokban, hogy a bejegyzésszerkesztőben nem lehet szöveget és képet linké tenni, illetve a beszúrt képeket középre igazítani. Megvizsgáltuk a jelenséget és a hiba csak Windows 10 operációs rendszer alatt jelentkezik. Ahhoz, hogy eltudjuk hárítani a tapasztalt hibát, frissítenünk kell a post editor-t annak minden pluginjével együtt, így a most hibásnak jelzett funkciók előreláthatólag 1-2 nap múlva fognak zavarmentesen működni. Köszönjük a türelmeteket.
2017-05-15.jpg

UPDATE: Elkészültünk az upgrade-el, már rendesen üzemel a link beszúrás és a képek igazítása.

2 komment

Ágyazz be Port.hu adatlapot!

2017.04.27. 13:56 Gazics

A snippetek olyan interaktív, rövid összefoglalói a Port.hu adatbázisában található filmeknek, amiket könnyedén be lehet illeszteni bármilyen posztba, és jóval több információt hordoznak magukban annál, mintha csak linkelnél egy filmet.

4 komment

Címkék: fejlesztések

Facebook oldaldoboz tartalmi probléma és persze a megoldás :)

2017.04.06. 17:35 dr0

Több jelzés is érkezett tőletek a Facebook oldaldoboz és a hozzá kapcsolódó exitpopup működésével kapcsolatban. Többen is azt tapasztaltátok, hogy az oldal betöltődést követően nem jelenik meg a Facebook page-tek tartalma az oldaldobozban. Válaszul mindig azt az információt adtuk nektek, hogy valami a Facebook oldalán romolhatott el, mert mindig csak az általatok berakni kívánt Facebook page-nél jelentkezett a probléma. Ha bármilyen másik Facebook oldalt raktunk be tesztelés képpen az oldaldobozba, akkor azzal minden rendben volt. Kis kutatás és nem kevés blogger segítséggel (Köszi Pálma!) kiderült, mi okozza a problémát.
fbfbfb.jpgA Facebook oldalad megjelenését korlátozni lehet országok és életkor szerint. Ha úgy állítjátok be, hogy semmilyen korlátozás sem érvényes a Facebook page-etekre ország szinten, akkor rögtön megfog jelenni a Facebook oldalatok snipetje az oldaldobozban. A beállítást így érhetitek el:

 1. Nyisd meg a facebook oldalad
 2. Kattints az oldal jobb tetején a "Beállítások" gombra
 3. Keresd meg az "Ország szerinti korlátozások" feliratot, majd kattints a "Módosítás" feliratra
 4. Válaszd ki a "Oldal elrejtése ezen országok látogatói elől" feliratot majd kattints a "Változtatások mentése" gombra

Ezzel meg is vagy, már csak tesztelned kell, hogy a Facebook oldaldobozodban megjelenik e, a Facebook page-ed preview képe.

3 komment

Stat parák és furcsaságok

2017.03.28. 15:30 dr0

Tapasztalhattátok a délelőtt folyamán, hogy néhány oldalunkról eltűntek a statisztikák, amiknek egy nagy része a hathatós közbenjárásunk következében már meg is javult. Csapataink még harcban állnak, de a mai nap folyamán minden rendeződni fog. Köszönjük a türelmeteket és akkor:
keep-calm-and-system-error.png

13 komment

Szerdáról csütörtökre virradóra pár percet szünetel a blog.hu

2017.02.14. 12:12 dr0

aramsunet.gifEzen a héten szerdáról csütörtökre virradóra (1:00 - 4:00) teljesen megfog állni a blog.hu,mert kicsit reszelni kell a reszelni valókon és csavarozni a csavarozni valókon. Nem akarunk tovább állni 2-3 óránál így nem kell sokáig nélkülöznötök majd minket. A leállás alatt semmilyen blog.hu funkciót nem érhettek el sem írni, sem olvasni nem fogtok tudni. Előre is köszi a türelmet.

14 komment

Címkék: sün leállások

Ha exitpopupra vágytál volna álmatlan éjszakáidon...

2016.08.30. 16:33 dr0

Kicsit hamarabb sült el a kezünk, mint ahogy átadtuk nektek az infót, de jobb később, mint soha. Egy ideje, vagy akár mostantól lehetőségetek van egy felugró ablakban a közösségi oldalatokat egy exitpoup segítségével az olvasóitoknak megmutatni akkor, amikor blogotok nyitóoldalára érkeznek. A funkciót bekapcsolni a teblogod.blog.hu/admin/settings/general link alatt a "Közösségi oldalak" szekcióban tudjátok.

Bekapcsolt állapotban akkor jelenik meg az olvasónak a popup, ha a blogotok nyitóoldalán az egérmutatóval felfelé hagyja el blog.hu felületét (viewport) és kb. így tud kinézni: fbpopup.jpg

Ha egy olvasónál ez egyszer megtörténik, akkor onnantól egy napon keresztül nem jelenik meg neki újra popup, viszont ha 24 óra eltelte után újra meglátogatja a blogot, akkor újra meg fog jelenni (akkor, ha az egérmutatóval felfelé hagyja el a blog.hu felületét (viewport)).

Használjátok egészséggel!

25 komment

Címkék: facebook fejlesztés twitter közösségi tumblr instagram pinterest exit popup exitpopup

Köszönetnyilvánítás - meglepetést kaptunk a boldal design-tól!

2016.08.03. 13:03 Leni

Ma két meglepően stílusos, kartonba helyezett küldemény várt minket a blog.hu HQ-ban. Meg is mutatjuk nyomban hogyan kell nagy odafigyeléssel postázni valamit, ha pozitív hatást szeretnél kiváltani. És igen, nagyon sok múlik a részleteken. 

img_3599.JPG

A csomag, amiből kettő össze volt szépen papírral fogatva - foto by lenI

Ha nem lett volna a finom gombos lekötés lehet hívtuk volna azonnal a tűzszerészeket - hisz ki tudja mihez van kötve a spárga vége. De összeszedtük minden bátorságunk és az ollónk, hátha abból nem lesz baj és Jánossal ki is bontottuk a csomagot. Remek ajándékot találtunk benne a Istvántól aka boldaldesign.blog.hu-tól - aki újrafelhasználáson alapló design specialistaként ismert a blog.hu köreiben.

Szóval, kaptunk két szuper LEXIKON NYOMAT alkotást, ami egyébként sorszámozott volta miatt még lehet hogy aranyat is fog érni - ha másnak nem nekünk mindenképpen, miután az egyiken a blog.hu logója kapott helyett. Ezt holnap ki is függesztjük a fejlesztő csapat irodájának megfelelően kopár ámde biztonságos falára.

 

Lexikon nyomat blog.hu logóval - 16-os ám!

A cucc hátára nyomottak tanulsága szerint szinte teljes mértékben újrafelhazsnált anyagokbó készült - csak a ragasztó, egy csavar valamint a kapcsok kivételek, amivel a keret összeállítása történt.

boldaldesign.blog.hu lexikon nyomat galesz az indafotón nagyban is

Mi a blog.hu-nál ámulunk és bámulunk azon, hogy valaki ennyire kreatívan, szinte a semmiből alkotott egy ilyen tárgyat, amit szívesen akasztunk ki a falra, nem csak példaként, hanem mert tetszik, de nagyon. Már csak azért is, mert lehet tudunk még szerezni pár raklap elfekvőben levő Nagylexikont, amivel mást nem nagyon lehet kezdeni, mintsem újrafelhasználni. 

Köszönjük, hogy nálunk is találkozhat az ötletesség és a design a falon. Köszönjük a küldeményt! Igyekszünk megosztani is. 

Ha másnak is kedve akad hasonlókat alkotni, akár blog.hu logóval, akár a nélkül, akár lexikon lappal, akár a nélkül ne habozzon és küldje bátran, még van sok hely a falunkon.

Köszönettel,
blog.hu csapata

 

Szólj hozzá!

Címkék: design köszönet lexikon boldaldesign lexikonnyomat

Mi kell ahhoz, hogy az Index2 szerkesztői kiemeljék a posztodat?

2016.04.19. 13:54 ge

dr_1.gif

Szeretnénk egy kis segítséget nyújtani azoknak, akik a szívesen tárnák a szélesebb olvasóközönség elé a posztjaikat és boldoggá tenné őket, ha az Index2 szerkesztői kiemelnék posztjaikat az Index2 felületeire.

A működésünkről

A szerkesztők két felülettel dolgoznak: az Index.hu-n lefelé görgetve találod a blogdobozt, illetve egy külön címlapunk is van, az Index2. Kora reggeltől késő estig több ember is dolgozik azon, hogy a blog.hu-n születő posztok közül a lehető legtöbb érdekes és jó posztot kiemeljék. Ehhez folyamatosan figyeljük a megosztott hirdetés státuszú blogokat, a beküldéseiteket és a blog.hu legjobban pörgő anyagait.

A válogatásról

Az első szempont, a hirdetési státusz. Ha nem engedsz hirdetést a blogodba, kikerülsz abból az óriási kalapból, ahonnan a szerkesztők dolgoznak, így nem is látjuk a posztjaidat.

Csak megosztott hirdetéses blogokat emelünk ki,

ezt bármikor átállíthatod a blogod admin felületén a beállítások/hirdetések menüpontban.

A blog.hu hirdetési rendszeréről a segítség oldalon olvashatsz részletesebben.

Friss posztokkal dolgozunk, de mivel rengeteg anyag születik egy nap, előfordul hogy másnapra csúszik a kiemelés. Több napos, 24 óránál öregebb posztokat viszont már nem szeretünk kirakni, hiszen az olvasók is a friss tartalmat keresik.

186 komment

Címkék: index2

A blog.hu csatlakozott az Élő bolygónk aláírásgyüjtő kezdeményezéshez

2015.12.09. 11:47 Leni

Nekünk fontos a bolygónk jövője! És neked?

logo_png.png


Most segíthetsz azoknak, akik komolyan gondolják, hogy hitet tesznek a Föld értékeinek megőrzése mellett.
Kérjük, hogy bloggerként is járulj hozzá a kezdeményezéshez azzal, hogy felületet adsz annak népszerűsítéséhez.

A layert automatikusan elhelyezzük a blog.hu felületein. Blog specifikus kezeléséről admin üzenetben tájékoztatunk.

 

Az Inda landingja -» http://elobolygo.inda.hu/

Az akció honlapja -» http://elobolygonk.hu/

2 komment

Címkék: föld klímacsúcs élő bolygónk akcitó

Mobilsablon botoxing - ráncfelvarrtunk

2015.11.12. 15:26 Leni

Sok motorháztető alatti verejtékes és kevésbé látványos szerelés mellett kicsit tuningoltunk a blog.hu mobilos megjelenését. Röviden összefoglalva: sokkal korszerűbb, olvashatóbb és kezelhetőbb lett az egyébként sok kötöttséget tartalmazó megjelenés.

 

mobilsablon_blog_hu_2015-11-12_14_19_48.png

blog.hu mobilsablon - ilyen volt, ilyen lett 

 

Végre ebbe a nézetbe is betettük a sokak által használt, tabletre optimalizált fejlécképet. Megnöveltük a betűméreteket, kiemeltük a lapozókat a posztoknál és a kommenteknél egyaránt. Ha már kommentek - mind a blog.hu kommentezés, mind a számos blog által használt facebook kommentezés kiemeltebb helyet kapott és egy szintre került. A blog.hu natív kommentezést kicsit tuningoltuk, reméljük így még üzembiztosabb lesz.

 

mobilsablon_blog_hu_2015-11-12_14_29_27.png

blog.hu mobilsablon - a rovatok támadása

 

Ha a blogodon használsz blog.hu rovatokat, azokat az olvasók külön elérik a fejlécben lévő hamburger ikon segítségével. Emellett a menü panelbe kerültek a facebookos és egyéb közösségi oldalaitok linkjei is, amik a piktogramokra kattintva nyílnak meg.

Reméljük, nem találtok sok hibát, de ha mégis, küldjétek az észrevételeket a support[@]blog.hu-ra.

Ja, és még egy dolog: lesz még pár élesítési kör, ahol igyekszünk nem elrontani azt, ami már megjavult.

Kellemes blogolást,
a blog.hu csapata.

5 komment

Címkék: mobil híradó sablon fejlesztés fejlesztések frontend mobilsablon

Minden, amit a blogodról, nickedről és a Facebook profilodról, rajongói oldaladról tudnod kell

2015.10.15. 13:03 cadix

Elsőre furcsának tűnhet, hogy mi köze a blog.hu-nak és a Facebooknak egymáshoz, de ha jobban belegondolsz, akkor a két szolgáltatás sok helyen csatlakozik egymáshoz a Like gombokon túl is.

Sok bloghoz tartozik már Facebook rajongói oldal, ahol megosztjátok posztjaitokat, teszitek mindezt (nagyon helyesen) azért, hogy még több olvasóhoz jusson el a tartalom. A Facebook pár hónappal ezelőtti fejlesztése az ilyen megosztások kapcsán segíti a Facebook felhasználókat, hogy az adott blogposzt szerzőjét még könnyebben követni tudják és így feliratkozhassanak, hogy a következő megosztott poszt is hamarabb jusson el hozzájuk.

Az Index cikkeknél már egy ideje elérhető ez a funkció, az alábbi kép segít megérteni miről is van szó:

sixx_fb.png

A megosztott cikk címe és bevezetője alatt láthatjátok, hogy szerzőként Varga Attila van megjelölve, ez egy kattintható link és Varga Attila Facebook profiljára visz.

Mától a blog.hu-n is elérhető ez a funkció! Ha azt szeretnéd, hogy a Facebookon megosztott (függetlenül attól hogy, te vagy bárki más osztja meg) általad írt blogposztoknál megjelenjen a Facebookos adatlapodra mutató link, akkor csupán annyi a dolgod, hogy az adatlapodon a Beállítások menüben ezt engedélyezed. Ha a privát profilod helyett a blogodhoz kapcsolódó rajongői oldalt jelenítenéd meg, akkor görgess lejjebb!

adatlap_link.png

adatlap_edit.png

Jó, ha tudod:

 • csak akkor tudod engedélyezni, ha az Indapass fiókod és a Facebook profilod össze van kötve. Ezt ide kattintva tudod megtenni
 • ha bloggerként nem szeretnéd a valós személy azonosságod felfedni, akkor NE engedélyezd ezt a funkciót
 • ha blogodon Facebook kommentrendszert használsz, akkor ezt a beállítást bekapcsolva innentől moderálni is tudod a blogodhoz érkezett kommenteket
 • Ha a privát profilod helyett, inkább a blogodhoz tartozó Facebook rajongói oldalt szertnéd szerzőként megjeleníteni, akkor akár azt is megteheted

Facebook rajongó oldal megjelenítése

A blogod adminfelületén a Beállíátsok/Általános menüben görgess a "Közösségi oldalak" blokkhoz, add meg a rajongói oldal URL címét és pipáld be a Facebookos szerző megjelenítésre vonatkozó checkboxot.

screen_shot_2015-10-12_at_10_26_31.png

 

 

 

59 komment

Címkék: admin facebook fejlesztés authorship

Ma este 10-kor a blog.hu pár percet pihen

2015.09.16. 16:00 3milio

Az indapass kap egy facebook-os összekötést érintő kisebb ráncfelvarrást, ami a blog.hu 2015.09.16. este 10 óra körüli pár perces leállását okozza.

A megértéseteket köszönjük.

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása