Visszaszevasz

Friss topikok

@doktorbloghu

Linkblog

Utolsó kommentek

Címkék

admin (4) ajánló (4) ajánlott bejegyzések (2) akcitó (1) aszf (1) átállás (1) authorship (1) blog.hu (8) bloggazda (1) bloggerek (2) bloggerigazolvány (3) bloggerszövetség (3) bloghu (49) blogok (1) boldaldesign (1) bővebben link (1) buli (2) cemp (1) címkék (2) címlap (4) csr (1) design (2) desktop (1) developer error (1) digg (1) editor (1) előmoderálás (1) élő bolygónk (1) exitpopup (1) exit popup (1) export (1) facebook (5) feedek (1) fejlesztés (4) fejlesztések (29) felhívás (1) fizetett (2) föld (1) fotó (1) frontend (12) funkció (1) futás (1) galéria (1) goldenblog (2) gyerek (1) hatter (1) hellókarácsony (1) hibák (3) híradó (15) hirdetés (1) hr (1) https (1) i2 (3) import (1) inda (1) indanet (1) index2 (3) ingyen (1) instagram (1) játék (1) jobs (1) jótékonyság (1) kapcsolat (2) karácsony (1) kedvezmény (1) képbeszúrás (1) kiemelés (3) klímacsúcs (1) köldöknézés (1) költözés (1) köszönet (2) közléskényszer (1) közösségek (1) közösségi (1) leállások (7) lexikon (1) lexikonnyomat (1) licensz (1) meghívás (1) mobil (4) mobilsablon (2) mosolyka (1) napozz (1) nyereményjáték (1) olimpia (1) pályázat (1) pinterest (1) póló (3) post counter (1) promó (8) sablon (5) snippet (2) statisztika (1) sün (3) süti (1) szabadon felhasználható (1) szájbarágó (5) szavazás (1) szerepkör (1) tematikus nap (2) tovább link (1) tumblr (1) tunézia (1) twitter (1) új (1) új bloghu (9) unicef (1) vivcitta (2)

Blog.hu híradó

2012.11.27. 14:09 cadix

insta.jpgAz elmúlt hetek sem teltek tétlenül a blog.hu házatáján, visszajelzéseitek alapján sok apróbb hibát javítottunk, és ezeket folyamatosan élesítettük is. Ma egy olyan nagyobb csomaggal frissül a rendszer, ami bugfixek mellett új funkciókat is tartalmaz, lássuk miről van szó.


Pinterest gomb

A beépített megosztás gombok listáját bővítettük a Pinterest gombjával, így nem kell a sablon kódjában keresgélni és beágyazni, ha ilyen megosztást is szeretnétek. Keressétek a Beállítások/Megosztások menüben!

Egyedi kód beszúrás

01010011.png

Ez a funkció már egy ideje éles, viszont nem esett szó a használatáról, ezt pótoljuk most. A posztszerkesztőben, illetve a HTML oldaldoboz szerkesztőjében egy új ikon jelent meg "10100101" felirattal. Ez az ikon arra szolgál, hogy a nem standard beágyazó kóddal rendelkező tartalmakat is be tudjátok szúrni a kódba, anélkül, hogy az elromlana. Ilyen például a micropoll szavazó modulja, melyet sokan előszeretettel használtok.
Amikor az ikont megnyomjátok, akkor egy popup ablakban illeszthetitek be a kódot, a poszton belül ez oda fog kerülni, ahol épp a kurzorod állt, amikor az ikonra böktél. Függetlenül attól, hogy milyen kódot szúrtál be, mindig egy négyzetes "10100101" feliratú kép lesz a beszúrt kód helyén, pusztán a kód helyét mutatja. Előnézetre váltva már természetesen a kód helyén az fog megjelenni, amit a kód csinál.

Képfeltöltés, képbeszúrás

A képfeltöltésért és képbeszúrásért felelős modult is fejlesztettük, illetve stabilabbá és gyorsabbá tettük. Utóbbinak azok a bloggerek fognak örülni, akiknél rengeteg mappa és kép van feltöltve, eddig ugyanis elég lassan töltődött be náluk a modul. Tesztjeink szerint viszont mától sokkal gyorsabb lesz!
Bekerült a törlés gomb, a képlistában bármely elemre jobb klikket nyomva megjelenik a törlés parancs.
Eddig képbeszúrásnál, ha nem választottál igazítást (jobbra/balra/középre), akkor a kép látszólag balra igazítva került a blogba, viszont ez sok egyedi sablonnál hibás megjelenést okozott. Ezt úgy küszöböltük ki, hogy alapértelmezésben középre igazítjuk a képeket. A képek igazításáról korábbi posztunkban olvashattok bővebben.

Kapcsolódó posztok

Jelenleg is rengeteg blog használja a LinkWithin nevű remek szolgáltatást, ezért úgy gondoltuk, hasznos lesz minden bloggernek, ha beépítjük az adminfelületbe.
A LinkWithin egy olyan ajánlórendszer, ami az adott poszthoz kapcsolódó posztokat (címke és tartalmi egyezés alpján) kilistázza képpel és címmel:linkwtihin.png

A funkciót a Beállítások/Tartalom menüben találjátok. Az "ajánló típusa" legördülőben a szöveges-t választva a mostani blog.hu, címfelsorolós verzió marad, a képest választva a LinkWithin-féle megoldás fog működni.
FIGYELEM! A LinkWithin-t választva akár hosszú másodpercekig is eltarthat a mentés, ennek az az oka, hogy a háttérben a LinkWithin szerveritől függünk, és a teljes regisztrációs folyamatnak le kell futnia.

Jogosultságok: tag szerkesztő, admin

A jogosultsági szinteket is gatyába ráztuk, így a tag státuszú bloggerek csak a saját posztjaikat szerkeszthetik, amíg azok vázlat állapotúak, élesíteni, időzíteni nem tudnak, a szerkesztők a beállítások menün kívül mindenhez hozzáférnek, az adminok pedig a saját blogjuk teljhatalmú urai.

Instagram képek a blog.hu-n

Bizonyára sokan ismeritek az Instagram okostelefonos alkalmazásait és az ezekkel készült különböző hatású képeket. Mától lehetőségetek van arra, hogy amikor az Instagram alkalmazással egy fotót készítesz, abból automatikusan egy poszt készüljön és publikálódjon a blogodba! Megadhatod, hogy csak bizonyos, pl. #bloghu hashtaggel ellátott képek kerüljenek a blogba, vagy minden képed.
Ehhez annyit kell tenned, hogy engedélyezed az importot, a Beállítások/Alkalmazások menüben. Az Instagram ekkor megkérdezi tőled, hogy engedélyezed-e a blog.hu számára a képeidhez való hozzáférést, ezt jóvá kell hagynod, ezután megadhatsz egy címkét, így csak az ilyen címkével ellátott képeid kerülnek át.
Amikor feltöltesz egy képet Instára, pár másodperc múlva egy poszt is létrejön belőle, ami éles lesz, címe az lesz, amit Instán megadtál, a poszt tartalma a képed, és kapni fog egy "instagram" címkét is.
Jelenleg egy bloghoz csak egy Instagram fiók kapcsolható.

Gondoltunk azokra is, akik a tematikus blogjukat nem akarják Instagram képekkel dúsítani, de kipróbálnák a funkciót. Javasoljuk, hogy hozzatok létre egy új blogot, és a gyári sablonok között találtok egy Instagram képekhez dizájnolt új sablont Instagram néven!

48 komment

Címkék: híradó sablon fejlesztések bloghu promó

A bejegyzés trackback címe:

https://szevasztok.blog.hu/api/trackback/id/tr354908446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

korbelygyorgy 2012.11.27. 14:57:25

A mobilos/e-mailes publikációra lesznek fejlesztések?

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.11.27. 14:58:22

Ide is beírom, bár már minden kapcsoló posztban és fórumon megemlítettem:

A "Mentés" és "Bezárás" gomb mellé igazán elférne egy harmadik: a "Mentés és bezárás".
Azt már meg sem merem említeni, hogy egy "Mentés, bzárás és élesítés" gomb mennyire megkönnyítené az életemet...

cadix · http://www.blog.hu 2012.11.27. 15:00:37

@korbelygyorgy: igen, vannak ilyen irányú terveink.
@xaba99: ide is leírom: nem szeretnénk egy gombhalmazt odatenni, mindenkinek más lenne praktikus. A célunk az, hogy a mentés gomb mint olyan ne létezzen (lásd google), ha ez megvan, akkor a te igényed is kielégül.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.11.27. 15:03:12

@cadix: az a megoldás lehet, hogy még jobb lenne. Csak a jelenlegi megoldás nem praktikus.

Jancsa Jani · http://burger.blog.hu 2012.11.27. 16:54:02

olyat nem lehetne, hogy nem blogpostba, hanem oldaldobozba pakoljon be bizonyos hashtages kepeket?

cadix · http://www.blog.hu 2012.11.27. 17:00:03

@speed: nem, továbbra is blogszolgáltatók leszünk, ahol a blogposztokon van hangsúly, neked akkor egy instagram widget kell, amiből biztosan van ezernyi a neten és azt beszúrod oldaldobozba.

Zsoofka 2012.11.27. 19:04:34

Csak nálam nem működik az ELŐNÉZET gomb? SOS!

cadix · http://www.blog.hu 2012.11.27. 20:25:57

@mokamini: Szia! SOS kérdésekben és minden egyéb problémás ügyben a support kukac blog pont hu címen segítenek a kollégák és sokkal előbb kapsz választ ott mint egy olyan poszt alatt ami teljesen másról szól.
Egyébként valószínűleg csak nálad van valami probléma, mert rajtad kívül senki még csak hasonlót sem jelzett. Írj a supportra, lehetőleg az adminon található kapcsolat gombon keresztül, mert így tudni fogjuk melyik blogodnál kellene keresni a problémát, valamint részletezd a problémát, hogy mit jelent a nem működik? Megnyomod és nem történik semmi? Megnyomod, megnyílik de üres lap lesz? Megnyomod megnyílok a blog ott van, de a poszt üres, stb..

halar 2012.11.27. 20:59:57

linkwithin&instagram = cool!
(mondjuk a linkwithin atallitasnal egyelore csak az ajanlott posztok szama valtozik, képesre allitva nem váltott képesre.)

mood reader 2012.11.27. 21:01:11

nme tudom mi történt, de kitettem a Pint és azóta már a google+-on sem enged megosztani:( pinen sem errort meg spamet ír ki:(

mood reader 2012.11.27. 21:08:20

ezt írja ki ha pinelnék:
Sorry!
We've blocked this source because it may be spam or other inappropriate content.

Google+ újra műxik:)

cadix · http://www.blog.hu 2012.11.27. 21:14:00

@mood reader: pinteresték kicsit buták sajnos, mert a redirectünket (átirányítás) spamnek hiszik, pedig ez a beléptető rendszerünk egyik szükséges alapja. Holnap írunk nekik, hogy picit benéztek valamit

halar 2012.11.27. 22:55:29

na még vmi. ha egy régebbi instás posztomat ellátom a hesteggel, akkor is meg kéne jelennie?

Nagy Háború gépház · http://nagyhaboru.blog.hu/ 2012.11.28. 00:02:01

Az állandó oldalakkal kapcsolatban jelzett számtalan új feature (szuboptimális elhelyezés, hiányos megjelenítés, bugos rendezés) kijavítására és a kért bugok (állandó oldalak címkézése, ne adj' ég, szerzősítése) fejlesztésére előreláthatólag melyik fixpackben fog sor kerülni?

Vagy időközben lett esetleg bármilyen alternatív javaslatotok azok számára, akik gyakran szeretnének szerkesztőségi- és háttéranyagokat közreadni, de ezekkel nem akarják elvenni az értékes főoldalterületet az on-topic cikkektől? Nyissanak új blogot, és linkeljenek át a másikra, miután egyébként ez évekig alapból működött?

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2012.11.28. 01:44:21

Mappát hogyna lehet törölni? Van néhány rossz nevű mappám, amik üresek... :(

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.11.28. 08:16:21

A képek alapértelmezett középre igazítását nagyon üdvözlöm! Köszi szépen! (és persze a többit is! :-) )

klarky · http://kreport.blog.hu/ 2012.11.28. 08:19:50

Már régen akartam kérdezni, de akkor itt az alkalom megteszem.

Az admin felületen van egy olyan ablak, h Heti poszt toplista. Nekem mindig azt írja, h nincs adat. Ennek mi lehet az oka? Még nem éles a funkció? Vagy nálam van valami bibi? Minek kellene itt megjelennie?

Köszi előre is a választ!

cadix · http://www.blog.hu 2012.11.28. 13:24:05

@aron_ha: nem, nekünk az insta akkor szól, ha új képet töltesz fel.

@Balogh Zsolt: fájlt lehet törölni csak

@Bánki Tamás Linkedin-Kepzes.hu: sehogy

@klarky: nincs mit :)

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2012.11.28. 14:46:13

Lehet, hogy hülye kérdés, vagy én nem értek hozzá, de ha egy videó középre helyeződik, akkor a szöveget alatta miért nem lehet középre igazítani? Nekem nem adja fel az igazítás lehetőségét videó beágyazásánál, csak, ha normál posztként indulok neki. Van erre valami megoldás?

cadix · http://www.blog.hu 2012.11.28. 14:48:17

@Enchantée: A normál posztban tudod csak igazítani a videót
Videóposztnál egyszer kell a cssben elhelyezni kódot és alapból minden aszerint lesz -> support kukac

Enchantée · http://greenshark.blog.hu/ 2012.11.28. 14:52:03

@cadix: A második mondatod kínai nekem, de ha jól értelmezem, írjak a support kukacra ezügyben, és beállítjátok? :) Köszi.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.11.28. 21:04:37

Nem lenne jó több kényelmi funkciót beletenni, elég kényelmetlen ez már így is.

Az lenne jó, ha félig-meddig működne legalább. Mondjuk napközben is lehessen feltenni új posztot, ne csak üresen jelenjenek meg. Vagy legalább törölni lehessen.

Meg a blogmoci ne veszítsen el kommenteket. Meg a blogmoci jelenítse meg az utolsó kommentet is. Ez 2006 óta nagy hiányosság.

_atpijkamo · http://deciki.blog.hu/ 2012.11.28. 21:07:40

Ja, meg az is jó lenne, ha egy új posztot mindig lehessen kommentelnei, ne más blogokból tudjam meg, hogy az enyém zárolva van.

(Ekkor egyet lehet tenni, új posztot csinálni, a régit törölni, és rögtön leellenőrizni, megy-e benne a kommentelés.)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.29. 21:32:32

nem tetszik ez a LinkWithin ajánlórendszer.
nem müxik se exploba se mozillába, viszont kint van egy felirat linkkel a LinkWithinre.
visszaállítottam a jó szöveges változatot, de nem változik a felület
ki is kapcsoalt, akkor is marad a linkwithin.
ez egy vírus

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.11.30. 08:01:48

A képfeltöltő modul betöltődésének a sebességén semmi változást nem érzek (ugyanolyan lassú, mint volt), pedig nincs extrém sok folderem vagy képem....

cadix · http://www.blog.hu 2012.11.30. 08:59:43

@tesz-vesz: Nem kötelező használni, azért építettük be az adminba, mert nagyon sok blogger használja és macerás a forráskódba helyezni. Teljesen normális, hogy ki-be-ki-eb kapcsolgatásra nem változik, mivel cache-el a rendszer, pár percet várni kell. Az még normálisabb, hogy a Linkwithin nem mutat rögtön képeket, hiszen kell neki jó sok óra, mire feltérképezi a létező posztjaidat.

@xaba99: van egy olyan érzésem, hogy a lassúság relatív fogalom és mást jelent nálad és nálunk. Több levelet is kaptunk, hogy remek lett, gyors lett, ez az elvárt szint.

xaba99 · http://landf.blog.hu 2012.11.30. 09:17:19

@cadix: akkor hogy ne legyen relatív a lassúság:
többször, több blogomban is elindítottam, az eredmények: 3-5 másodperc.
Régebben nem mértem, de érzésre ugyanennyi volt.

Nálam ez régen is lassút jelentett, és most is.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.11.30. 13:10:25

sziasztok!

érdeklődöm, hogy a fájlkezelő rendszer szolid fejlesztése eredményeinek várható időpontja látható-e már?
amint arra már korábban is utaltam, gondolok itt leginkább a könyvtárak törlésének lehetőségére.

köszi: idelle

filmkiller · http://rosszfilmekoldal.blog.hu/ 2012.11.30. 19:02:10

a blogomon nem látszanak az avatarok a kommentek mellet, mi lehet a gond ?

kgl · http://hobbiasztalos.blog.hu 2012.12.01. 20:36:24

@cadix: Egy hete írtam a supportra egy levelet még válaszra sem méltattak. Ez a gyorsabb válasz?

világevő · http://vilagevo.blog.hu 2012.12.02. 18:48:12

helló,
hogy lehetne olyan (külön) linkeket betenni egy posztba, hogy a goggle analytics-ben lássam utána a kifelé kattintásokat is? írtam több hónapja a supportnak, de semmi választ se kaptam.

köszi,
V

zolijoker 2012.12.03. 07:31:54

az én blogomba se látszanak az avatarok

xXPinusXx · http://sexxx.blog.hu 2012.12.06. 16:12:44

Sziasztok, valamiért nem tudom a mystat statisztika számlálóját betenni a honlaporam, korábban sikerült, lehet hogy a sablon miatt nem tudom betenni?

robot_ 2012.12.07. 12:17:35

@filmkiller:
mert tudjak hogy ki vagy :)
(legalabbis most mar biztosan, errol kezeskedem :) )

robot_ 2012.12.07. 12:18:14

@zolijoker:
Igen, es ha tobb neven is beirod akkor tobbszor fordul elo?? :D:D:D
eeeeeez a csavo itt filmkiller :)
zolijoker=filmkiller

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.12.18. 08:47:11

@cadix: Szia!
Két dolgot szeretnék jelezni, remélem tudtok segíteni.
Az egyik elég fontos és égető gond... tegnap a beidőzített posztok nem jelentek meg... illetve csak egy... a többinél a rendszer azt írja, hogy időzítve, tegnapra.... de nem kerültek ki... mi lehet a gond?
Más részt pedig a címkézésnél, alul a szerkesztőben, már jó ideje nem működik a számláló. Tehát hiába adok hozzá új címkét, akkor is annyit mutat, mint 2 hónappal ezelőtt.

Ez utóbbi csak picit zavaró, előbbi viszont bosszantó, mert csak most vettem észre.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.12.18. 08:53:35

Az előző hozzászólásomhoz annyi javítást érnék, hogy újra rámentettem a bejegyzésekre és így kikerültek, de mi volt a gond? meg ez a későbbiekben lesz-e? Már csak, mert mindig időzített bejegyzéseket rakunk ki, csak kínos ha másnap vesszük észre, hogy az előző nap odaveszett... plusz a címkés kérdés még fenn áll, hátha van rá megoldás :)

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.01.02. 18:51:04

Szép estét! Érdeklődnék, hogy miért nem jelenik meg az instagrammal készített fotó?
Köszönöm előre is a választ!

Johnny Joker · http://jehovatanui.blog.hu/ 2013.01.09. 10:38:39

@cadix: Szia!

Két dolgot szeretnék kérdezni:

- hogyan lehet egyetlen feleslegessé vált címkét sok-sok post "alól" kitörölni? Ugye nem kell egyenként?

- Nagyon, nagyon szeretnék egy olyan lehetőséget, hogy a kommenteket az olvasók [a nem regisztráltak is] anonym módon like/dislike-olhassák, és ott az adott kommentnél látszódjon is a szavazás állása. Mutatok egy példát:
freeminds.org/index.php?option=com_content&view=article&id=3230:blood-transfusion-ban-was-fred-franzs-invention&catid=8:randys-blog&Itemid=571#comments

Kérlek szépen segíts! Köszönöm!

Delcsike · http://delcsisut.blog.hu 2013.01.09. 13:51:20

Sziasztok! Én is az instagramról érdeklődnék, hogy miért nem jelennek meg a posztok. Köszi előre is a választ!

Eji 2013.02.14. 10:44:03

@cadix: Szia!
Abban kérném segítséged, hogy blog adminból is, és sablonszerkesztővel is szerettem volna használni a linkwithin-t. Viszont ez nem sikerült sajnálatos módon, ugyanis egyetlen sor és egyetlen posztajánló jelenik, az is szövegesen.
A linkwithin működése sablonfüggő lenne? Mert egy másik blogomban minden további nélkül "muzsikál", és ott más sablont használok.
Tudnál ebben segíteni nekem?
Válaszodat előre is köszönöm!

szabodenesnk · http://szabodenesnk.hu 2013.12.10. 19:22:11

Sajnos még most sem jelennek meg a bejegyzések az Instagramtól. :-(

miss Scotty (törölt) · http://avarazsollo.blog.hu 2014.08.25. 20:50:32

Sziasztok!

Próbáltam Pinelni, de a képet nem mutatja, így megosztani sem lehet, mert kiírja, hogy ahhoz fotó kellene, ami ott van, de mégsincs :(
süti beállítások módosítása